Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"STREFA ZAMIESZKANIA" a w całym Rewalu Parkingi Płatne

Featured Replies

Napisano

Ja też z innej beczki.

Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że obce są Ci tzw. znaki

przestankowe.

Zrozum prostą prawdę - kropki, przecinki i duże litery na początku

zdania znacznie poprawiają czytelność tego co chcesz napisać.

Napisano
  • Autor

No może nie jest Kurortem, ale posiada cztery Sztuczne jeziora i nigdy nie ma tam problemu z postawieniem auta, a odwiedzają to miejsce ludzie z całego województwa, do tego wszystkie parkingi są darmowe i nie tylko nad jeziorem, a co do płacenia mandatów, to zapłacił bym gdyby to była policja, bo wiem że pójdzie to kasa miedzy innymi na jakiś cel związany z nami kierowcami, a nie na zasilenie Miasta, następna sprawa nikt was nie pytał o zdanie czy muszę płacić ten mandat, tylko chciałem się dowiedzieć czy są jakieś kruczki prawne, związane z tą Strefą Parkowania, tak jak to było kiedyś z Fotoradarami, tak kozaczycie przez internet a jestem ciekaw czy tak chętnie płacicie mandat jeśli ktoś zrobi wykroczenie, czy nie próbuje się dogadać aby był jak najniższy a najlepiej zerowy. Nienawidzę Straży Miejskiej i to jest moje zdanie, dla mnie koniec tematu miłego dnia grinser006.gif

Napisano

> to jest straż miejska, nie policja

wlasnie czy straz miejska nadal jest zlewana przez policje z innych wojewodztw miast?

bo jakos nigdy nie dostalem mandatu za parkowanie od strazy miejskiej warszawskiej, jak auto bylo na gdanskich blachach. kiedys (nie wiem czy nadal) policja olewała ich requesty o dostęp do baz danych wojewodzkich, takze nie mogli namierzyc wlascicieli. i mieli sile sprawcza praktycznie tylko dla lokalnych.

dalej tak jest?

Napisano

> to jest straż miejska, nie policja

No właśnie. Po zabraniu im fotoradarów źródełko dochodów wyschło. Będą bronić budżetu gminnego ze wszystkich sił.

Napisano

> płatne i zapchane, więc wjechałem w strefe zamieszkania, i znalazłem miejsce aby zaparkować (

> nie był to parking) wracam, karteczka za wycieraczką że prosze o wstawienie się w celu

> wyjaśnienia sprawy u straży gminnej,

złamałeś przepis - czego się spodziewałeś? Jakbym tam mieszkał, to bym się wqrzał na gości co parkują gdzie popadnie

więc jade "strażak" informuje mnie, że zaparkowałem w

> strefie zamieszkania, a jest to zabronione jeżeli nie ma do tego celu wyznaczonych miejsc, co

no bo to prawda

> ja na to OK czy nie ma opcji Pouczenia on informuje mnie że będzie mandat że nie może dać

> pouczenia i kosztuje to 100 zł więc wyszedłem nie pokazując dowodu i innych dokumentów

> utożsamiających mnie, bo uważam że jest to kradzież w biały dzień

a czym było parkowanie w strefie zamieszkania na 'krzywy ryj" zlosnik.gif

, i teraz pytanie,

> dokumentacja z miejsca zaparkowania jest to zdjęcie, nie było żadnej blokady i innych g...

> zdjęcie można zrobić wszędzie i nie jest to powiedziane że zdjęcie jest zrobione w miejscu

> wykroczenia bo widziałem te zdjęcia że widnieje na nich tylko przód maski auta, aby była

> widoczna tablica rejestracyjna, następna sprawa czy nie ma jakiegoś przepisu że w danej

no to sppkojnie Cię znajdą - do roku dostaniesz wezwanie do zapłaty - będzie kilka zł kosztów postępowania hehe.gif Wiem, bo chciałem kiedyś zacwaniakować z Kołobrzegu jak za krótko opłaciłem parking w parkomacie. Tylko, że mnie to kosztowało 50 zł 270751858-jezyk.gif

> miejscowości jakiś procent miejsc parkingowych musi być darmowy ? kartke zawsze mógł ktoś

> wyciągnąć, lub wiatr wywiać, jak się bronić przed takim typem wykroczenia, bo tak jak mówię

> moim zdaniem jest to okradanie nas polaków,

no jaaaasne - ale nikt Ci nie kazał jechać na Rewal zlosnik.gif

auto nie zastawiało przejazdu, nikomu nie

> przeszkadzało więc czemu ja mam płacić za władze bo nie umie poradzić sobie z parkingami i do

> tego aby były w jakimś stopniu darmowe.

powiedz to tym, co u mnie masowo blokują drogi pożarowe. Nikomu nie zastawiają i nie wadzą aż się coś w końcu sfajczy jak wóz nie dojedzie smirk.gif

Reasumując - złamałeś przepis ryzykując że 'a może się uda' Nie udało się - zapłać i tyle. Jedno Ci powiem - na 100% Cię znajdą hehe.gif

Napisano

> No może nie jest Kurortem, ale posiada cztery Sztuczne jeziora i nigdy nie ma tam problemu z

> postawieniem auta, a odwiedzają to miejsce ludzie z całego województwa, do tego wszystkie

> parkingi są darmowe i nie tylko nad jeziorem, a co do płacenia mandatów, to zapłacił bym gdyby

> to była policja, bo wiem że pójdzie to kasa miedzy innymi na jakiś cel związany z nami

> kierowcami, a nie na zasilenie Miasta, następna sprawa nikt was nie pytał o zdanie czy muszę

> płacić ten mandat, tylko chciałem się dowiedzieć czy są jakieś kruczki prawne, związane z tą

> Strefą Parkowania, tak jak to było kiedyś z Fotoradarami, tak kozaczycie przez internet a

> jestem ciekaw czy tak chętnie płacicie mandat jeśli ktoś zrobi wykroczenie, czy nie próbuje

> się dogadać aby był jak najniższy a najlepiej zerowy. Nienawidzę Straży Miejskiej i to jest

> moje zdanie, dla mnie koniec tematu miłego dnia

Zasadniczo błąd popełniłeś Ty, bo zaparkowałeś i SM mogła Cie w świetle prawa za d**ę chwycić.

Ale drugi błąd popełniłeś zakładając tu o tym wątek. NA żadnym forum internetowym nikt Ci nie przyklaśnie.

Tutaj każde, nawet najmniejsze wykroczenie, w obojętnie jakiej dziedzinie jest piętnowane conajmniej jak na sali sądowej ws. o min. kradzież mienia.

Każdy świętszy od papieża i z tego co widzę dominuje mniej więcej taka zasada odpowiedzi:

jechałeś za szybko, musisz zapłacić, parkowałeś źle, musisz zapłacić.

Ciekawy tylko jestem tylko czy spośród tych wszystkich POZERÓW co to tak "radzą" każdy jest taki skory do zapłaty jak na niego trafi i zawsze widzi życie w systemie zerojedynkowym.

Bo jak tak sobie oglądam np. Uwaga Pirat* to na 10-ciu zatrzymanych średnio 1-2 przyjmuje bez dyskusji mandat, reszta kombinuje ile wlezie, choć nieraz wina jest po prostu porażająco ewidentna.

Więc albo w/w program kręca w jakiejś innej Polsce, albo zwyczajnie tutaj kupa hipokrytów.

*powyższe obserwacje nie tyczą się jednego odcinka, a praktycznie wszystkich od początku - wiernym widzem jestem. Jest więc spora próbka rezprezentacyjna społeczeństwa.

Napisano

> No może nie jest Kurortem, ale posiada cztery Sztuczne jeziora i nigdy nie ma tam problemu z

> postawieniem auta, a odwiedzają to miejsce ludzie z całego województwa, do tego wszystkie

> parkingi są darmowe i nie tylko nad jeziorem,

no, to teraz wyobraź sobie, że tych ludzi przyjeżdża 10 (20, 30, 40) razy więcej i zajmują

miejsca parkingowe na Twoim osiedlu, tak że dla Ciebie i innych mieszkańców ich nie wystarcza...

> a co do płacenia mandatów, to zapłacił bym gdyby

> to była policja, bo wiem że pójdzie to kasa miedzy innymi na jakiś cel związany z nami

> kierowcami, a nie na zasilenie Miasta,

chyba nie do końca wiesz co się dzieje z pieniędzmi z mandatów, prawda? ;-)

> następna sprawa nikt was nie pytał o zdanie czy muszę

> płacić ten mandat, tylko chciałem się dowiedzieć czy są jakieś kruczki prawne, związane z tą

> Strefą Parkowania, tak jak to było kiedyś z Fotoradarami, tak kozaczycie przez internet a

> jestem ciekaw czy tak chętnie płacicie mandat jeśli ktoś zrobi wykroczenie, czy nie próbuje

> się dogadać aby był jak najniższy a najlepiej zerowy.

nie wiem czy piszesz do mnie, bo nie pisałem nic na ten temat - płacić czy nie płacić

ale skoro pytasz, odpowiadam - płacić

uzasadnienie podali Koledzy wyżej - nie becz, parkowałeś to płać

odnośnie kozaczenia - nie wiem ile masz lat, ale skoro fora internetowe Ci się z tym kojarzą, to sądzę, że niewiele

ja za swoje wykroczenia płaciłem zawsze bez - jak to piszesz - "dogadywania"

jedynym wyjątkiem była sytuacja, gdy stawiłem się w Straży Gminnej w Kobylnicy i na dzień dobry strażnik

zaproponował mi inną kwotę i brak punktów, bo foto było zrobione od tyłu i kierowca nie był widoczny

> Nienawidzę Straży Miejskiej i to jest

> moje zdanie,

nienawidź sobie kogo chcesz, ale zdaje się nie założyłeś tego wątku w celu demonstrowania nienawiści?

> dla mnie koniec tematu miłego dnia

miłego

odpowiadam tylko dlatego, że piszesz do mnie personalnie, już po pierwszym moim poście

żałowałem czasu straconego na pisanie, bo byłem przekonany, że nic nie zrozumiesz

potwierdziło się :-DDD

Napisano

> a poza Polska jest inaczej?

mógł zaparkować poza wyznaczonym miejscem we Włoszech - wtedy byłby ciekawy wątek zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> A może lata praktyki... próbowałeś ?

przysyłają później na sam koniec pismo w normalnym liście że jest im naprawdę bardzo przykro że nie są w stanie wyegzekwować grzywny za co przepraszają zlosnik.gif

Napisano

> Ale drugi błąd popełniłeś zakładając tu o tym wątek. NA żadnym forum internetowym nikt Ci nie

> przyklaśnie.

ja się z nim zasadniczo zgadzam

> Tutaj każde, nawet najmniejsze wykroczenie, w obojętnie jakiej dziedzinie jest piętnowane

> conajmniej jak na sali sądowej ws. o min. kradzież mienia.

parkowanie na pasie zieleni to to chyba nie było z tego co mi wiadomo, żadne chińskie dziecko też nie ucierpiało

> Każdy świętszy od papieża i z tego co widzę dominuje mniej więcej taka zasada odpowiedzi:

> jechałeś za szybko, musisz zapłacić, parkowałeś źle, musisz zapłacić.

jak dla mnie to są to zupełnie inne poziomy wykroczenia

> Ciekawy tylko jestem tylko czy spośród tych wszystkich POZERÓW co to tak "radzą" każdy jest taki

> skory do zapłaty jak na niego trafi i zawsze widzi życie w systemie zerojedynkowym.

yaya.gif

> Bo jak tak sobie oglądam np. Uwaga Pirat* to na 10-ciu zatrzymanych średnio 1-2 przyjmuje bez

> dyskusji mandat, reszta kombinuje ile wlezie, choć nieraz wina jest po prostu porażająco

> ewidentna.

nie porównuj parkowania w jakiejś bzdurnej strefie zamieszkania do przekraczania prędkości w mieście - jak dla mnie jest to 50km/h i basta a większość osób tutaj piętnuje takich jak ja kapeluszy że powodują dla nich niebezpieczeństwo na drodze

Napisano

> Komandos już Ci odpowiedział. Dodam od siebie, że owszem cieszę się jak dostanę niższy mandat, ale

> jest mi na tyle głupio, że go dostałem iż na forach się nie żalę.

A to przypadkiem nie Ty się żaliłeś jak to zostałeś złapany na prędkość w okolicach początku/końca terenu zabudowanego jakiś czas temu?

Napisano

> A to przypadkiem nie Ty się żaliłeś jak to zostałeś złapany na prędkość w okolicach początku/końca

> terenu zabudowanego jakiś czas temu?

Być może. A gdyby tak było, to co?

Napisano

> Być może. A gdyby tak było, to co?

a tyle że przyganiał kocioł garowi:

Quote:

Komandos już Ci odpowiedział. Dodam od siebie, że owszem cieszę się jak dostanę niższy mandat, ale

jest mi na tyle głupio, że go dostałem iż na forach się nie żalę.

koniec OT z mojej strony.

Napisano

> koniec OT z mojej strony.

A z mojej nie. Bo ja mandatu nie dostałem. Żalić się nie miałem o co. Co nie zmienia faktu, że fotkę i owszem.

Napisano

> a poza Polska jest inaczej?

Tak - przyjeżdża holownik, pakuje auto na hak i szukasz wiatru w polu...

Napisano
  • Autor

Długo nie musiałem czekać, aby przyłapać Straż Miejską nono.gif na gorącym uczynku, a wy mi mówicie że powinno być mi wstyd i płacić mandat,

Sami zobaczcie jakim "służbą prawa" płacimy mandaty spineyes.gifhehe.gifklnie.gif

3634a0daeed3.jpg

a89d7cce9d9f.jpg

Tylko proszę, nie piszcie że byli może na interwencji, bo Pan kierowca, na moich oczach poszedł kupować sobie Farbę,

a praktycznie obok były 2 miejsca parkingowe puste, dodam jeszcze że pare metrów dalej, ci sami panowie, łapią często auta wyjeżdżające z zakazu,

sądzę że jak bym się uparł i pojeździł za Strażą Miejską około tygodnia, to więcej wykroczeń by zrobili, co ja robie przez Rok facepalm%5B1%5D.gifangryfire.gifhehe.gif

// sorry za wielkość zdjęć, ale chciałem aby było widoczne boje_sie.gif

Napisano

> // sorry za wielkość zdjęć, ale chciałem aby było widoczne

Ciemność widzę.

Napisano

wiadomo, że SM to czarnuchy, wałęsają się po parkach,plan muszą wyrobić to mandaty dają.

daj zdjecia jako załączniki

Napisano

> Długo nie musiałem czekać, aby przyłapać Straż Miejską na gorącym uczynku, a wy mi mówicie że

> powinno być mi wstyd i płacić mandat,

> Sami zobaczcie jakim "służbą prawa" płacimy mandaty

> Tylko proszę, nie piszcie że byli może na interwencji, bo Pan kierowca, na moich oczach poszedł

> kupować sobie Farbę,

> a praktycznie obok były 2 miejsca parkingowe puste, dodam jeszcze że pare metrów dalej, ci sami

> panowie, łapią często auta wyjeżdżające z zakazu,

> sądzę że jak bym się uparł i pojeździł za Strażą Miejską około tygodnia, to więcej wykroczeń by

> zrobili, co ja robie przez Rok

> // sorry za wielkość zdjęć, ale chciałem aby było widoczne

Złamałeś prawo i za to zostałeś ukarany i nie ważne przez kogo. Czy to była Straż czy policja nie ma tu znaczenia. Co tu dyskutować?

Miej jaja ,zapłać i nie biadol bo żałosne to jest.

Napisano
  • Autor

czemu mam płacić mandat jak oni podobnie parkują ? poczekam na rozwój sytuacji a nie będę utrzymywać SM

Foto 1

foto 2

post-74019-14352513875887_thumb.jpg

Napisano

> czemu mam płacić mandat jak oni podobnie parkują ? poczekam na rozwój sytuacji a nie będę

> utrzymywać SM

Czy to ,że oni łamią przepisy coś zmienia w sytuacji kiedy Ty złamałeś? Tłumaczenie na poziomie przedszkola.

Zawsze możesz te zdjęcia z opisem wysłać do komendanta i złożyć skargę ale nie zmienia to faktu ,że zostałeś słusznie ukarany za wykroczenie.

> Foto 1

> foto 2

Wklejanie fotek poćwicz tak samo jak poczytaj kodekszlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wklejanie fotek poćwicz tak samo jak poczytaj kodeks

Nie wiem o co ci z tym chodzi, ale to już mnie nie interesuje hehe.gif Dla mnie już koniec tematu, chciałem pokazać tylko jak straż wiejska parkuje, a nie zapłacę teraz, to mi pobiorą sami jak będą mieli ochotę rotfl.gif

Napisano

> czemu mam płacić mandat jak oni podobnie parkują ? poczekam na rozwój sytuacji a nie będę

> utrzymywać SM

> Foto 1

> foto 2

Rozwiązywać problem zacznij od siebie, później patrz na innych.

Napisano

> Nie wiem o co ci z tym chodzi, ale to już mnie nie interesuje Dla mnie już koniec tematu,

> chciałem pokazać tylko jak straż wiejska parkuje, a nie zapłacę teraz, to mi pobiorą sami jak

> będą mieli ochotę

Jesteś taki męski...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.