Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"STREFA ZAMIESZKANIA" a w całym Rewalu Parkingi Płatne

Featured Replies

Napisano

Witam, byłem na urlopie i postanowiłem zwiedzić Rewal, miasto małe, parkingów mało, wszystkie płatne i zapchane, więc wjechałem w strefe zamieszkania, i znalazłem miejsce aby zaparkować ( nie był to parking) wracam, karteczka za wycieraczką że prosze o wstawienie się w celu wyjaśnienia sprawy u straży gminnej, więc jade "strażak" informuje mnie, że zaparkowałem w strefie zamieszkania, a jest to zabronione jeżeli nie ma do tego celu wyznaczonych miejsc, co ja na to OK czy nie ma opcji Pouczenia on informuje mnie że będzie mandat że nie może dać pouczenia i kosztuje to 100 zł więc wyszedłem nie pokazując dowodu i innych dokumentów utożsamiających mnie, bo uważam że jest to kradzież w biały dzień, i teraz pytanie, dokumentacja z miejsca zaparkowania jest to zdjęcie, nie było żadnej blokady i innych g... zdjęcie można zrobić wszędzie i nie jest to powiedziane że zdjęcie jest zrobione w miejscu wykroczenia bo widziałem te zdjęcia że widnieje na nich tylko przód maski auta, aby była widoczna tablica rejestracyjna, następna sprawa czy nie ma jakiegoś przepisu że w danej miejscowości jakiś procent miejsc parkingowych musi być darmowy ? kartke zawsze mógł ktoś wyciągnąć, lub wiatr wywiać, jak się bronić przed takim typem wykroczenia, bo tak jak mówię moim zdaniem jest to okradanie nas polaków, auto nie zastawiało przejazdu, nikomu nie przeszkadzało więc czemu ja mam płacić za władze bo nie umie poradzić sobie z parkingami i do tego aby były w jakimś stopniu darmowe. panic.gifklnie.gif

Napisano

> następna sprawa czy nie ma jakiegoś przepisu że w danej

> miejscowości jakiś procent miejsc parkingowych musi być darmowy ?

chyba nie ma takich przepisów hmm.gif

> jak się bronić przed takim typem wykroczenia, bo tak jak mówię

> moim zdaniem jest to okradanie nas polaków, auto nie zastawiało przejazdu, nikomu nie

> przeszkadzało więc czemu ja mam płacić za władze bo nie umie poradzić sobie z parkingami i do

> tego aby były w jakimś stopniu darmowe.

omijać Rewal szerokim łukiem grinser006.gif

niestety std w PL, robi się strefy, parkomaty i inne cuda nie dając ludziom miejsc do parkowania poza

często jest tak, że choćbyś chciał zostawić auto na bezpłatnym parkingu oddalonym od centrum np km ... to se nie da no.gif

Napisano

No to masz, zapewnioną kolejną wycieczkę do Rewala, na rozprawę zlosnik.gif. Ale zobaczysz morze, jeszcze raz hehe.gif

Napisano

> No to masz, zapewnioną kolejną wycieczkę do Rewala, na rozprawę . Ale zobaczysz morze, jeszcze raz

Zapraszają na rozprawę czy od razu informują o "wyroku"?

Napisano

Racja to co robią z parkingami jest już strasznie męczące, ostatnio jeszcze jeden parking w Ustroniu zmienili na płatny i jaki tego efekt teraz wszystkie auta stoją na drodze(nie ma zakazu więc mogą) i utrudniają przejazd...

Napisano

Trzeba było od razu Strażnika opierniczyć - co on sobie wyobraża!

Przecież przyjechałeś Ty i powinno być dla Ciebie miejsce!

Przepisy znasz?

Gdzie parkujemy w strefie zamieszkania?

Bo sam napisałeś, że nie było to miejsce wyznaczone jako parkingowe.

Napisano

I teraz zapłacisz minimum 200zł. Lepiej było przyjąć mandat miał byś kłopot mniej.

Inna sprawa że w Rewalu od 3 lat jest ten sam problem i straż co wakacje ma tam żniwa, sam przerabiałem ten problem. Inna sprawa że taniej zapłacić za parking niż mandat.

Napisano
  • Autor

> Racja to co robią z parkingami jest już strasznie męczące, ostatnio jeszcze jeden parking w

> Ustroniu zmienili na płatny i jaki tego efekt teraz wszystkie auta stoją na drodze(nie ma

> zakazu więc mogą) i utrudniają przejazd...

Za miesiąc postawią Zakaz a Straż Wiejska będzie zadowolona bo kasę będzie "trzepać" ja powiem szczerze że jestem ciekaw jak to jest z tymi zdjęciami co robią, na Foto widnieje tylko przód auta a takie zdjęcie można zrobić wszedzie i każdy, więc jaki to dowód że faktycznie źle zaparkowałem ?

Napisano

Ależ drogi kolego...Zajrzyj do KRD to znajdziesz zapis, gdzie można parkować w "Strefie Zamieszkania".

Napisano
  • Autor

> I teraz zapłacisz minimum 200zł. Lepiej było przyjąć mandat miał byś kłopot mniej.

> Inna sprawa że w Rewalu od 3 lat jest ten sam problem i straż co wakacje ma tam żniwa, sam

> przerabiałem ten problem. Inna sprawa że taniej zapłacić za parking niż mandat.

tylko zauważ to że większość ludzi ( w tym ja tak myślałem) że Strefa Zamieszkania to ograniczenie do 20 km i że ludzie mogą chodzić po całej długości drogi nigdy nie słyszałem że nie można stawać ( OK moja nie wiedza) a nie przyjąłem bo co to za dowód zrobione zdjęcie przodu mojego auta ? gdzie nie widać na jakiej ulicy stoje ITD

Napisano

> tylko zauważ to że większość ludzi ( w tym ja tak myślałem) że Strefa Zamieszkania to ograniczenie

> do 20 km i że ludzie mogą chodzić po całej długości drogi nigdy nie słyszałem że nie można

> stawać ( OK moja nie wiedza) a nie przyjąłem bo co to za dowód zrobione zdjęcie przodu mojego

> auta ? gdzie nie widać na jakiej ulicy stoje ITD

Myślę, że udowodnienie na jakiej ulicy zrobiono zdjęcie to dla nich najmniejszy problem.... wink.gif

Napisano

> a poza Polska jest inaczej?

W Grecji nie miałem problemów z parkowaniem w małych mieścinach, pewnie w Atenach czy Salonikach jest gorzej hmm.gif

ale na riwierze olimpijskiej nigdzie nie widziałem "stref", podobnie na Chalkidiki

tam możesz nawet na plaże wjechać palacz.gif

w Cro było już gorzej, choć chyba nie tak jak u nas, było sporo zakazów, ale auto zawsze się gdzieś postawiło za free hmm.gif

Słowacja zimą też nie było problemów z parkowaniem, u nas nawet pod wyciągiem potrafią kasować

choć te nowe stacje w PL już są przeważnie z dużym parkingiem ok.gif

Napisano

> tylko zauważ to że większość ludzi ( w tym ja tak myślałem) że Strefa Zamieszkania to ograniczenie

> do 20 km i że ludzie mogą chodzić po całej długości drogi nigdy nie słyszałem że nie można

> stawać ( OK moja nie wiedza)

Stare powiedzenie mówi:

"Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności za jego naruszanie"

> a nie przyjąłem bo co to za dowód zrobione zdjęcie przodu mojego

Widzisz - powinni Ci jednak blokadę założyć to byś skończył kombinować smirk.gif

Napisano

> a nie przyjąłem bo co to za dowód zrobione zdjęcie przodu mojego

Logika powalająca na kolana... facepalm%5B1%5D.gif

Stałeś tam? Stałeś! To nie becz jak gówniarz, tylko zapłać i po temacie.

Napisano

Poza Polską zdarzyło mi się zapłacić więcej za kilka godzin parkowania niż wyniósł mandat kolegi strasznie pokrzywdzonego.

Niektórym nie powinno się sprzedawać samochodów. Niektórzy poprzez fakt nabycia auta jak widzę stają się tymi "lepszymi" którym trzeba zapewniać wszystko czego oczekują. Żałosne.

Napisano
  • Autor

> Logika powalająca na kolana...

> Stałeś tam? Stałeś! To nie becz jak gówniarz, tylko zapłać i po temacie.

zapłacił bym jak bym miał gdzie stanąć, zjechałem cały rewal w końcu nie jest taki duży nigdzie nie miałem możliwości zaparkowania więc postawiłem auto tam, czemu mnie ukarali a 2 inne auta z boku nie? bo były z Szczecinskiego więc co oni maja inne prawa ??? był też gościu za mną co też był z innego województwa i przyjechał z znajomymi co mieli 2 auta z Szczecinskiego On dostał Karteczke oni nie, więc o czym my rozmawiamy ? Ciekawe czy Niemców tez tak gonią pewnie nie bo by się nie dogadali i mają ciężej delikfenta znaleźć, zapłacił bym jak by faktycznie było od cholery miejsca a ja bym stanął pod zakaz, a najciekawsze było też stwierdzenie Strażaka babka przed mną pyta jak przyjeżdzam do urzędu coś załatwić to gdzie mam stanąć jak każdy parking zawalony ? na to strażak ale tam jest parking z boku na to babka tak ale jest tam znak Nie dotyczy pracowników Firmy X a on ale tam nikt nie staje więc można zaparkować więc powiedź mi ja mam placić za to że zaparkowałem w strefie zamieszkania gdzie było 40 innych aut nie stwarzając utrudnienia w ruchu ?

Napisano

> do 20 km i że ludzie mogą chodzić po całej długości drogi

Nawet po całej szerokości mogą chodzić, ciekawe, nie? rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Poza Polską zdarzyło mi się zapłacić więcej za kilka godzin parkowania niż wyniósł mandat kolegi

> strasznie pokrzywdzonego.

> Niektórym nie powinno się sprzedawać samochodów. Niektórzy poprzez fakt nabycia auta jak widzę

> stają się tymi "lepszymi" którym trzeba zapewniać wszystko czego oczekują. Żałosne.

OMG czytaj ze zrozumienie nie umywam się od odpowiedzialności tylko od tego żę miasto i straż okradają nas polaków i jak można z tym walczyć a ty piszesz że staje gdzie popadnie jestem ciekaw czy jesteś taki świętoszek i zawsze stajesz prawidłowo, proszę cię nie znam kierowcy który nie robi wykroczeń drogowych więc takie komentarze są zbędne

dostając mandat za przekroczenie prędkości i gliniarz wystawiając ci mniejszy mandat niż w taryfikatorze tez mówisz "panie władzo ale czemu taki mały mandat kupiłem auto nie chce być ten lepszy proszę mi dac wyższy mandat szybko jechałem i chce być osądzony prawidlowo" ?? czy cieszysz się że jednak trafiłeś na w porządku człowieka ?

Napisano

> miasto i straż

> okradają nas polaków

jak nas okradaja?

kazali Ci jechac do Rewala i tam slono placic za parkowanie?

Czy moze sam sie tam pchales?

> i jak można z tym walczyć

jest jeden, najskuteczniejszy, sposob. Sprzedac samochod.

Wtedy ci zlodzieje beda mogli Ci skoczyc

Napisano

Jest, tak prosto z rękawa - Berlin. Na zewnątrz dużego ringu s-bahn masz wszystkie parkingi bezpłatne i w ciągu 15 minut dojeżdżasz do dowolnego miejsca kolejką / metrem.

Napisano

> Jest, tak prosto z rękawa - Berlin. Na zewnątrz dużego ringu s-bahn masz wszystkie parkingi

> bezpłatne i w ciągu 15 minut dojeżdżasz do dowolnego miejsca kolejką / metrem.

ZTCP podobnie jest w Szczecinie. Bądź było. Chyba zlikwidowali, bo nikt nie korzystał. Polak przecież musi pod same drzwi podjechać. Nad morzem na samą plażę wjechać. Nie będzie się tramwajem tłukł do centrum.

Napisano
  • Autor

> kazali Ci jechac do Rewala i tam slono placic za parkowanie?

> Czy moze sam sie tam pchales?

nie ale też nie mieli informacji na stronie swojej że w mieście mają mało parkingów i mają z tym problem była by taka informacja na pewno bym nie pojechał biglaugh.gif

Napisano

> OMG czytaj ze zrozumienie nie umywam się od odpowiedzialności tylko od tego żę miasto i straż

> okradają nas polaków i jak można z tym walczyć a ty piszesz że staje gdzie popadnie jestem

> ciekaw czy jesteś taki świętoszek i zawsze stajesz prawidłowo, proszę cię nie znam kierowcy

> który nie robi wykroczeń drogowych więc takie komentarze są zbędne

To czemu nie przyjąłeś mandatu? Zamiast płakać na forach jak to Cie okradli idź poczytaj kodeks drogowy, zaoszczędzisz sobie na przyszłość rozczarowań.

Napisano

> nie ale też nie mieli informacji na stronie swojej że w mieście mają mało parkingów i mają z tym

> problem była by taka informacja na pewno bym nie pojechał

Nie mają mało parkingów tylko Tobie było żal 5zł.

Napisano

Komandos już Ci odpowiedział. Dodam od siebie, że owszem cieszę się jak dostanę niższy mandat, ale jest mi na tyle głupio, że go dostałem iż na forach się nie żalę.

Odnośnie parkowania tylko w stanie wyższej konieczności parkuję w miejscach niedozwolonych. Ze szczególnym uwzględnieniem okolic skrzyżowań i przejść dla pieszych - tam nie parkuję nigdy.

Napisano
  • Autor

> Nie mają mało parkingów tylko Tobie było żal 5zł.

teraz mnie rozśmieszasz byłeś o 14:00 w Rewalu ? po tym co piszesz sądzę że nie w Dziwnowie i Pobierowie byłem w stanie zaplacić po 15 zł za parkingi bo było miejsce to te następne 10 zł w Rewalu nie zrobiło by mi różnicy

.

> Odnośnie parkowania tylko w stanie wyższej konieczności parkuję w miejscach niedozwolonych. Ze

> szczególnym uwzględnieniem okolic skrzyżowań i przejść dla pieszych - tam nie parkuję nigdy.

robie podobnie więc dlatego pisze że jak by było gdzie zaparkować to bym zaparkował nie było gdzie to znalazłem na tyle dobre miejsce że nie tarasował drogi nie niszczył trawnika nie zastawiał chodnika i nie stwarzał niebezpieczeństwa wręcz stał w błocie po kostki

// można zamknąć temat myślałem że są może jakieś kruczki, tak jak to było kiedyś z radarami, robi sie tylko nie potrzebna kłótnia a w sumie wiem tyle samo co i wcześniej

Napisano

> to znalazłem na tyle dobre miejsce że nie tarasował drogi nie niszczył trawnika nie zastawiał

> chodnika i nie stwarzał niebezpieczeństwa wręcz stał w błocie po kostki

No to pomyśl co by było gdyby tak wszyscy zaczęli robić. Gdyby straż miejska/wiejska nie interweniowała nie byłoby jak przejść. Zresztą w sprawie parkowania ogólnie rzecz ujmując uważam, że oni się i tak za mało wykazują.

Napisano

> teraz mnie rozśmieszasz byłeś o 14:00 w Rewalu ? po tym co piszesz sądzę że nie w Dziwnowie i

> Pobierowie byłem w stanie zaplacić po 15 zł za parkingi bo było miejsce to te następne 10 zł w

> Rewalu nie zrobiło by mi różnicy

> .

> robie podobnie więc dlatego pisze że jak by było gdzie zaparkować to bym zaparkował nie było gdzie

> to znalazłem na tyle dobre miejsce że nie tarasował drogi nie niszczył trawnika nie zastawiał

> chodnika i nie stwarzał niebezpieczeństwa wręcz stał w błocie po kostki

> // można zamknąć temat myślałem że są może jakieś kruczki, tak jak to było kiedyś z radarami, robi

> sie tylko nie potrzebna kłótnia a w sumie wiem tyle samo co i wcześniej

Ale wbrew przepisom.

Te znaki są zapewne ustawione po to, aby przyjezdni nie tarasowali miejsca mieszkańcom. I strasznicy miejscy to egzekwują. Nieznajomość prawa od niczego nie zwalnia, a nauka kosztuje. Ja w obcym mieście długo sprawdzam znaki zanim zaparkuję. A od dawna wiadomo, że czy Policja czy Straż, raczej ukarzą przyjezdnego, niż miejscowego.

Napisano

Nie nie byłem o 14:00 w Rewalu, ale w zeszłym roku byłem i jakoś nie uświadczyłem problemu z zaparkowaniem Auta, chodź pamiętam że Straż ganiała tych co parkowali w strefie.

Napisano

> zapłacił bym jak bym miał gdzie stanąć, zjechałem cały rewal w końcu nie jest taki duży nigdzie nie

> miałem możliwości zaparkowania więc postawiłem auto tam, czemu mnie ukarali a 2 inne auta z

> boku nie? bo były z Szczecinskiego więc co oni maja inne prawa ??? był też gościu za mną co

> też był z innego województwa i przyjechał z znajomymi co mieli 2 auta z Szczecinskiego On

> dostał Karteczke oni nie, więc o czym my rozmawiamy ? Ciekawe czy Niemców tez tak gonią pewnie

> nie bo by się nie dogadali i mają ciężej delikfenta znaleźć, zapłacił bym jak by faktycznie

> było od cholery miejsca a ja bym stanął pod zakaz, a najciekawsze było też stwierdzenie

> Strażaka babka przed mną pyta jak przyjeżdzam do urzędu coś załatwić to gdzie mam stanąć jak

> każdy parking zawalony ? na to strażak ale tam jest parking z boku na to babka tak ale jest

> tam znak Nie dotyczy pracowników Firmy X a on ale tam nikt nie staje więc można zaparkować

> więc powiedź mi ja mam placić za to że zaparkowałem w strefie zamieszkania gdzie było 40

> innych aut nie stwarzając utrudnienia w ruchu ?

Według mnie to idiotyzm i kompletna bzdura, ale najgorsze jest to, że jak nie zapłaciłeś wtedy tych 100 zł, to zapłacisz jeszcze więcej frown.gif

Napisano

> Witam, byłem na urlopie i postanowiłem zwiedzić Rewal, miasto małe, parkingów mało,

Autem mogło jeździć na zmianę kilku kierowców i nie potrafisz ustalić który to robił jako ostatni.

Z moich obserwacji wynika, że im mniejsze miasteczko, tym większy zamordyzm.

Mnie ostatnio spotkała niemiła niespodzianka z pływaniem na pontonie.

Zwinął mnie ratownik z jeziora, bo na pontonie nie można pływać i już. Jak chcę popływać, to jest wypożyczalnia sprzętu facepalm%5B1%5D.gif

Jak pokażę papier że mam żółty czepek, albo uprawnienia ratownika, to mogę pływać. Dadzą bojkę i już.

Co ciekawe kiedyś robiłem jakiegoś młodszego ratownika na koloniach, ale to było ze 20 lat temu. Wtedy potrafiłem przepłynąć spory kawał. Teraz niekoniecznie.

Nie było problemów z pływaniem na tym pontonie na morzu, ani w Zatoce Puckiej zlosnik.gif

Na podobnych pontonach widziałem spływ Słowaków Dunajcem 2 tygodnie temu hehe.gif

Ale małe jeziorko w małej miejscowości i tutaj są przepisy

Najlepsza metoda, to zwalczać tego typu praktyki nogami. Nie jedź już do tej miejscowości. ja na pewno nie pojadę ok.gif

Napisano

W CRO odbieralbys fure z parkingu...

Napisano

> Autem mogło jeździć na zmianę kilku kierowców i nie potrafisz ustalić który to robił jako ostatni.

500 zł dla właściciela. Tylko musi to zrobić Policja/Sąd. SM nie ma prawa do karania za to przewinienie.

> Z moich obserwacji wynika, że im mniejsze miasteczko, tym większy zamordyzm.

Ogólnie tak. Ale np. w Dąbkach w których bywam co jakiś czas nie ma takich problemów.

> Najlepsza metoda, to zwalczać tego typu praktyki nogami. Nie jedź już do tej miejscowości. ja na

> pewno nie pojadę

Dokładnie. Trzymać się z daleka od miejsc gdzie mandaty służą do łatania budżetu (tak naprawdę o to tylko chodzi - nie o porządek).

Napisano

> Witam, byłem na urlopie i postanowiłem zwiedzić Rewal, miasto małe, parkingów mało, wszystkie

> płatne i zapchane, więc wjechałem w strefe zamieszkania, i znalazłem miejsce aby zaparkować (

> nie był to parking) wracam, karteczka za wycieraczką że prosze o wstawienie się w celu

> wyjaśnienia sprawy u straży gminnej, więc jade "strażak" informuje mnie, że zaparkowałem w

> strefie zamieszkania, a jest to zabronione jeżeli nie ma do tego celu wyznaczonych miejsc, co

> ja na to OK czy nie ma opcji Pouczenia on informuje mnie że będzie mandat że nie może dać

> pouczenia i kosztuje to 100 zł

panowie udzielili Ci korepetycji

korepetycje płatne 100zł

Napisano

> 500 zł dla właściciela. Tylko musi to zrobić Policja/Sąd. SM nie ma prawa do karania za to

> przewinienie.

To jest za niewskazanie kierowcy. Ty wskazujesz....trzech. Niech dojdą który ok.gif

Miałem z pół roku temu taką sytuację. Rzeczywiście nie wiedziałem kto parkował. Wtedy codziennie ktoś jeździł autem do dzieciaka do szpitala. Raz ja, raz żona, a raz mój ojciec. Codziennie inna osoba i codziennie innym autem (mamy dwa). jedno stało zbyt blisko pasów.

Poszedłem i powiedziałem że kierowały w tym czasie trzy osoby, mam ich dane. Strażniczka powiedziała że jak ja się przyznam, to mnie tylko pouczy.

Nie wiem czy to tak wielka papierologia dla nich w takich przypadkach, czy rzeczywiście nie zachodziło tutaj niewskazanie kierującego niewiem.gif

> Dokładnie. Trzymać się z daleka od miejsc gdzie mandaty służą do łatania budżetu (tak naprawdę o to

> tylko chodzi - nie o porządek).

Dokładnie. Co innego jeśli jest dużo płatnych parkingów prywatnych/miasta i jest gdzie zaparkować, a co innego nastawiać zakazów i zbierać po 100PLN od łebka. Omijać, to ich mieszkańcy sami wywiozą, bo gotówki od turystów zabraknie ok.gif

Napisano

W gminie REWAL "wakacjuję" się 6 rok z rzędu......

I bardzo się ciesze z darmowych kibelków przy plaży i braku samochodów w centrum.

Można narzekać na rozbójnicze metody dzięki którym to osiągnęli, ale dzięki temu mieszkańcy i "lokalni" wczasowicze nie mają większych problemów z przemieszczaniem się po "wiosce".

Do tego powinni jeszcze jeden przepis dołożyć- Możesz tyle pokoi wynająć ile masz miejsc parkingowych na posesji. Skończy się strach dziecko puścić dalej jak 5 kroków w przód. Bo nie wiadomo z której bocznej, jaki wariat i na czym wyskoczy.

ps.

To nie do Ciebie osobiście, sam miałem ten sam problem w miejscowości Rewal.

Ale koło dworca jak się chwilkę pokręcisz to miejsce znajdziesz.

ps2

Chyba większość kasy z mandatów zostaje w gminie, bo co rok widać progres....

Napisano
  • Autor

Największy idiotyzm znaku "strefy zamieszkania" jest to że nie każdy wie jedno znacznie co ten znak oznacza bo nie mamy w głowie każdego przepisu wystukanego w dechę, a oni na tym trzepią kasiorę, łatają dziurę, wystarczyło by postawić zakaz postoju NIE DOTYCZY MIESZKANCÓW Rewala i nikt by tam nie stanął albo jeszcze lepsza opcja Zakaz Wjazdu nie dotyczy mieszkanców Rewala i też by nie było problemu u mnie na osiedlu jest znak Strefy zamieszkania samochody stają gdzie popadnie Straż miejska na tym samym osiedlu miała przez dziesiątki lat swój posterunek i jeszcze nikt nie dostał za to Mandatu bo ludzie by ich zlinczowali.

> I bardzo dobrze. Trzymam kciuki za jak najwyższy wymiar grzywny.

Również trzymam kciuki za najwyższy wymiar grzywny jak przekroczysz prędkość lub staniesz kiedyś nie właściwie palacz.gif

Napisano

> Największy idiotyzm znaku "strefy zamieszkania" jest to że nie każdy wie jedno znacznie co ten

> znak oznacza bo nie mamy w głowie każdego przepisu wystukanego w dechę, a oni na tym trzepią

> kasiorę, łatają dziurę,

Ty chyba sobie jaja robisz? Jak bym był policjantem i byś mi taki tekst walnął to bym Ci je od reki zabrał i kazał przejść kurs od nowa.

Przepisy są po to żeby je znać.

Napisano

czyli w skrocie.

popelniles wykroczenie, opisałeś je ze szczegolami - znaczy jestes jego swiadomy, wymierzyli Ci kare stosowną do wykroczenia... do tego mementu ok, ale nie placisz, i zaslaniasz sie "jakoscią materiałów zebranych przez SM", będąc w pełni swiadomym swojej winy?

gratuluje tupetu. zeby jeszcze o tym pisać na forum? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Największy idiotyzm znaku "strefy zamieszkania" jest to że nie każdy wie jedno znacznie co ten

> znak oznacza bo nie mamy w głowie każdego przepisu wystukanego w dechę

To oddaj prawo jazdy. Nieznajomość przepisów nie zwalnia Cię z ich przestrzegania.

> Również trzymam kciuki za najwyższy wymiar grzywny jak przekroczysz prędkość lub staniesz kiedyś

> nie właściwie

Widzę, że z ortografią też masz problemy.

Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, mandat czy grzywnę zapłacę, a nie będę żalił się na forum obnosząc z ignorancją.

Masz problem z parkowaniem? Jedź nad morze pociągiem. A najlepiej w ogóle zrezygnuj z wyjazdów nad polskie morze, bo nie dość że pogoda do bani to jeszcze, jak twierdzisz, dmuchają Cię z każdej możliwej strony.

Napisano

> Trzeba było od razu Strażnika opierniczyć - co on sobie wyobraża!

> Przecież przyjechałeś Ty i powinno być dla Ciebie miejsce!

claps.gif

w rzeczy samej

Napisano

ja bym ich olał, bo tak realnie to co ci mogą zrobić?

przyjdzie jakieś pismo - olać, wezwanie? - olać

po jakimś czasie sami sobie dadzą na wstrzymanie

Napisano

> ja bym ich olał, bo tak realnie to co ci mogą zrobić?

> przyjdzie jakieś pismo - olać, wezwanie? - olać

> po jakimś czasie sami sobie dadzą na wstrzymanie

hehe.gif Naprawdę jesteś na tyle naiwny że w to wierzysz?

Napisano

> Naprawdę jesteś na tyle naiwny że w to wierzysz?

to jest straż miejska, nie policja

Napisano

> Naprawdę jesteś na tyle naiwny że w to wierzysz?

A może lata praktyki... próbowałeś ?

Napisano

> to jest straż miejska, nie policja

No i co? Pójdzie sprawa do sądu, jak dobrze pójdzie to dostanie 100zł mandatu + koszta sądowe kolejne +/-100zł.

Napisano

> moim zdaniem jest to okradanie nas polaków

ciekawe podejście ;-)

ale o czym innym chciałem: postaw się w sytuacji mieszkańców takiego miasteczka (niekoniecznie Rewala),

z których część zapewne żyje z turystów, ale pozostali chcą spokojnie żyć (i parkować) na swoim osiedlu

a tu coroczny najazd stonki...

widzę co się dzieje w nadmorskich miejscowościach i zupełnie nie dziwią

mnie takie sposoby rozwiązywania "problemów" parkingowych przez miasta/gminy

Ty masz tyle szczęścia, że Dąbrowa Górnicza raczej kurortem nie jest ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.