Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kira RIo - myślę, że będzie hit;)

Featured Replies

Napisano

rio

fabia, yaris i punto evo chyba maja grozna konkurencje... dziwie sie, ze tak malo Venga na drogach...

285263258-Kia-Rio.jpg

post-25939-14352513870432_thumb.jpg

Napisano

> rio

> fabia, yaris i punto evo chyba maja grozna konkurencje... dziwie sie, ze tak malo Venga na

> drogach...

ciekawe jak z trwałością skoro to takie tanie.

Napisano

IMO Venga to malo popularny segment, konkurencji tez malo jezdzi. Rio moze odniesc spory sukces. Tylko silniki jakies takie znow bez turbo. Ciekawe czy lud to kupi hmm.gif

Napisano

> ciekawe jak z trwałością skoro to takie tanie.

Wcale nie takie tanie. Wersja 1.2 z klima 44k + metalik i alarm to juz lekko 46k.

Napisano

> rio

> fabia, yaris i punto evo chyba maja grozna konkurencje... dziwie sie, ze tak malo Venga na

> drogach...

venga troche jezdzi zlosnik.gif

a to mi sie podoba bardziej niz i20

hmm.gif

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> venga troche jezdzi

> a to mi sie podoba bardziej niz i20

mi tez sie ta kijanka podoba, tyl taki ala leon;), lampy ala mondeo po lifcie;)

Napisano

> rio

> drogach...

Na stronach Kia PL jakoś mało informacji nt. tego modelu.

Mnie sie podoba, ceny są znośne. Dobrze by było się tym przejechać bądź co najmniej przymierzyć.

Dziwi mnie, że ta Kijanka nie dostała silników z fabrycznym LPG, jak jej młodsza siostra Picanto.

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

> Na stronach Kia PL jakoś mało informacji nt. tego modelu.

> Mnie sie podoba, ceny są znośne. Dobrze by było się tym przejechać bądź co najmniej przymierzyć.

> Dziwi mnie, że ta Kijanka nie dostała silników z fabrycznym LPG, jak jej młodsza siostra Picanto.

> Pozdro

> Bartek

pewnie wtedy sprzedaz picanto z lpg by siadla..., ludzie kupowaliby RIO, a ceed tez zszedlby na drug plan...

Napisano

> ciekawe jak z trwałością skoro to takie tanie.

pewnie progi od wewnątrz już na linii produkcyjnej gniją icon_rolleyes.gif

Napisano

> ładna

Kia faktycznie zaczęła coś robić by ich auta wyglądały na nowoczesne

i jednocześnie ładne. Nie wiem jakich stylistów zatrudniają, ale patrząc

na to co obecnie wychodzi, to poza Citroenem to pozostałe auta to

zbyt ładne nie są... VW i kwadratowate światła, Audi i te ich masakrycznie

wielkie grille, Fiat i obłości, Renault i światła naciągnięte na boki auta

jak warkoczyki u małej dziewczynki, Peugeot i koszmarne proporcje

brył swoich aut, czy inne połączenia typu: auto z kątami prostymi

i światła okrągłe, albo to co się dzieje z Subaru, czy nawet Oplami,

gdzie konsola środkowa została zerżnięta z Kia właśnie i okropne

pionowe lamelki wylotów powietrza dopełniają reszty....

Gdyby nie ta konsola środkowa w Kia, to nawet bym oddał Stilo za Kia smile.gif

Napisano

> pewnie progi od wewnątrz już na linii produkcyjnej gniją

A nie na deskach kreślarskich? grinser006.gif

A tak na serio - są jakieś kłopoty z rdzą w Cee'dach czy Sorrento? Mówie o nowych modelach.

Pzdr

B

Napisano

Nawet mojej żonce się spodobała ok.gif.

Napisano

> Kia faktycznie zaczęła coś robić by ich auta wyglądały na nowoczesne

> i jednocześnie ładne. Nie wiem jakich stylistów zatrudniają, ale patrząc

> na to co obecnie wychodzi, to poza Citroenem to pozostałe auta to

> zbyt ładne nie są... VW i kwadratowate światła, Audi i te ich masakrycznie

zdaje mi się, że styliste mają właśnie z VW (napewno jest nim Niemiec, nie pamiętam jak się nazywa), a cały wygląd jest też planowany w EU. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nawet mojej żonce się spodobała .

tez tak wlasnie kombinuje, moja kobietka smiga seicento i powoli mysle o zakupie jakiegos auta...

takie wlasnie dla niej do pracy, ale zeby i na urlop pojechac nim gdzies dalej jak juz sluzbowki nie bedzie...

rozstrzal mam duzy;)

od fabii RS w combiku po wlasnie Venge;) 1.6 , auto ma byc w miare male by na miescie sobie nim poradzila i w miare przestrzenne w srodku oraz ma jechac;) ok. 10 do setki i by dalo sie smigac autobana tak kolo 160-170

Napisano

> pewnie wtedy sprzedaz picanto z lpg by siadla..., ludzie kupowaliby RIO, a ceed tez zszedlby na

> drug plan...

W koncu Rio ma rozstaw osi tyle co kompakt - 257 cm icon_eek.gif

Napisano

> W koncu Rio ma rozstaw osi tyle co kompakt - 257 cm

Jakby dali jakaś t.benz. i sensowny automat.

Napisano

Calkiem ladne auto.

Tylko jakos po zaslonieciu tylnych swiatel kojarzy mi sie z nowym focusem i fiesta - ale to oczywiscie nei jest wada.

Napisano

> Jakby dali jakaś t.benz. i sensowny automat.

To byś musiał wysupłać 60+ tysiaków, albo i lepiej. A za takie pieniądze to inne marki też mają coś do zaoferowania.

Pozdro

Bartek

Napisano

i złote klamki, tylko kto to kupi zlosnik.gif

Napisano

> Gdyby nie ta konsola środkowa w Kia, to nawet bym oddał Stilo za Kia

pro ceed widzial ? wink.gif

Napisano

> Wcale nie takie tanie. Wersja 1.2 z klima 44k + metalik i alarm to juz lekko 46k.

W ogole Kia teraz sie ceni wyzej niz tego warta mad.gif

Jak kupowalem samochod w zeszlym tygodniu (a musialem szybko) to w Kia pan mi wyliczyl za Ceed SW z 115KM dieselem 74kzl za sredna wersje (L).

Po moich usilnych pytaniach o znizki - stwierdzil z napompowana mina ze jesli znajda sztuki z zeszlego roku to bedzie znizka o

hehe.gif 2 tys zl. Spadowa.

Po czym kupilem stary model Focusa Kombi 1.6 w benzynie ale z wersja Trend GoldX z 2010 za circa 20 tys zl mniej. Dziekuje droga Kio - ja postoje - jestem wiecej niz bardzo zadowolony z zakupu - Foka juz stoi pod blokiem.

rafus cool.gif

Napisano

Dadza 1.6T 150 lub 180KM.

Napisano

> W ogole Kia teraz sie ceni wyzej niz tego warta

> Jak kupowalem samochod w zeszlym tygodniu (a musialem szybko) to w Kia pan mi wyliczyl za Ceed SW z

> 115KM dieselem 74kzl za sredna wersje (L).

> Po moich usilnych pytaniach o znizki - stwierdzil z napompowana mina ze jesli znajda sztuki z

> zeszlego roku to bedzie znizka o

> 2 tys zl. Spadowa.

> Po czym kupilem stary model Focusa Kombi 1.6 w benzynie ale z wersja Trend GoldX z 2010 za circa 20

> tys zl mniej. Dziekuje droga Kio - ja postoje - jestem wiecej niz bardzo zadowolony z zakupu -

> Foka juz stoi pod blokiem.

> rafus

Ale widzisz kupiles stary model (IMO calkiem sluszie bo nowy mnie nie zachwycil) z benzyna. Jakbys porownal diesel i podobne wyposazenie to wyszlo by -20k na korzyść KIA. Wersja L ma wszystko co trzeba. Jest jeszcze tylko XL.

Napisano

widocznie ma powody smile.gif

> Po czym kupilem stary model Focusa Kombi 1.6 w benzynie ale z wersja Trend GoldX z 2010 za circa 20

> tys zl mniej. Dziekuje droga Kio - ja postoje - jestem wiecej niz bardzo zadowolony z zakupu -

> rafus

Ciekawy jestem (odpukać) jak długo?

BTW mógłby autor wątku zmienić tytuł, bo ta Kira jakoś dziwnie brzmi zlosnik.gif

Napisano

> Jak kupowalem samochod w zeszlym tygodniu (a musialem szybko) to w Kia pan mi wyliczyl za Ceed SW z

> 115KM dieselem 74kzl za sredna wersje (L).

> Po moich usilnych pytaniach o znizki - stwierdzil z napompowana mina ze jesli znajda sztuki z

> zeszlego roku to bedzie znizka o

> 2 tys zl. Spadowa.

> rafus

Też to zauważyłem. Jak ja chciałem kupić Ceed'a to raz że mnie w salonach Kii olewali to na dodatek w Hyundaiu (czyli w zasadzie w tym samym koncernie) dostałem znacznie lepszą cenowo propozycję.

Napisano

> rio

> drogach...

Bardzo ładny , mógł bym takiego mieć ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Bardzo ładny , mógł bym takiego mieć

Mi też się podoba ok.gif

Tym niemniej zastanawiam się, czy w tej Rio jest podobnie kiepska kultura pracy zawieszenia, jak w np. Sportage / Tucson albo np. w Optimie. Pomijając inne fakty właśnie to sprawiło, że porzuciłem myśl o zakupie w/w aut...

Napisano

> dziwie sie, ze tak malo Venga na

> drogach...

Ja tez sie dziwilem czemu jeszcze na drogach nie ma samych Ceedow, I30 czy jak to sie tam wszystko nazywa. Potem sie przejechalem i juz doskonale to rozumiem. Wbrew zmasowanej ofensywie PR w autoszmacie czy innych podobnych gazetach to tym autom jeszcze troche brakuje do poziomu uznanych producentow.

Oczywiscie roznica w cenie to nieco rekompensuje ale tylko nieco.

Napisano

> Ja tez sie dziwilem czemu jeszcze na drogach nie ma samych Ceedow, I30 czy jak to sie tam wszystko

> nazywa. Potem sie przejechalem i juz doskonale to rozumiem. Wbrew zmasowanej ofensywie PR w

> autoszmacie czy innych podobnych gazetach to tym autom jeszcze troche brakuje do poziomu

> uznanych producentow.

> Oczywiscie roznica w cenie to nieco rekompensuje ale tylko nieco.

Odbiegaja i to sporo od konkurencji ale cena robi swoje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.