Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzisiaj o sekwencji dowiedziałem się, że:

Featured Replies

Napisano

1. po wymianie świec koniecznie na regulacje LPG

2. po wymianie przewodów WN lub cewek koniecznie na regulacje LPG

3. po wymianie filtra powietrza koniecznie na regulacje LPG

Sporawa dotyczy sekwencji BRC S24 + wtryski BRC

Instrukcja nie wspomina o czymś takim, zawsze myślałem, że w sekwencji późniejsze regulacje po wymianie wyżej wymienionych elementów są zbędne a teraz mój światopogląd i świat się zawalił. Gdzie leży prawda?

p.s

czy ewentualnie po wymianie wyżej wymienionych elementów wystarczy tylko przejechać np z 30km na benzynie i dopiero potem przełączyć się na gaz żeby wcześniej mapy benzyny dostosowały się do nowych warunków?

Jak to jest w rzeczywistości bo dzisiaj Pan gazownik z pewnej firmy z mieście na Ł wprowadził mi w głowie zamieszanie.

Napisano

> Nie rozmawiaj więcej z tym człowiekiem na takie tematy.

Z tym filtrem to jeszcze bym się zgodził o ile był mega brudny przed wymianą.

Kolega Zibi_UT w swoim stilonie jtd zmienił (w końcu) filtr i nagle odnalazł brakujące 34 konie na hamowni yikes.gif (wykres jest na ak na kąciku UKP) ale jeśli się regularnie zmienia to takich jaj nie ma. O świecach i kablach nie wspomnę facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Nie rozmawiaj więcej z tym człowiekiem na takie tematy.

ale to gazownik szanowany w branży podobno jeden z lepszych w łodzi, poza tym instalacja na gwarancji więc jestem do nich przywiązany.

Napisano

> poza tym instalacja na

> gwarancji więc jestem do nich przywiązany.

No i tu masz odpowiedź...

Przecież warsztat na "regulacjach" zarobić musi...

Napisano

> No i tu masz odpowiedź...

> Przecież warsztat na "regulacjach" zarobić musi...

zwłaszcza że w sofcie BRC regulacja jest strasznie skomplikowana i zaawansowana wink.gif

nawet w IIgen nie widziałem jakiejś różnicy przy wymianie w/w

Napisano

> ale to gazownik szanowany w branży podobno jeden z lepszych w łodzi, poza tym instalacja na

Nie jesteś. Warsztatów z autoryzacją BRC jest cała masa. Pieczątkę każdy wstawi.

Napisano
  • Autor

> Nie jesteś. Warsztatów z autoryzacją BRC jest cała masa. Pieczątkę każdy wstawi.

w sumie masz rację, koleś który mi to mówił to jakiś nowy pracownik tylko czy to jego inwencja takie bzdety czy po prostu tak im każą gadać?

Napisano

> 1. po wymianie świec koniecznie na regulacje LPG

> 2. po wymianie przewodów WN lub cewek koniecznie na regulacje LPG

> 3. po wymianie filtra powietrza koniecznie na regulacje LPG

> Sporawa dotyczy sekwencji BRC S24 + wtryski BRC

> Instrukcja nie wspomina o czymś takim, zawsze myślałem, że w sekwencji późniejsze regulacje po

> wymianie wyżej wymienionych elementów są zbędne a teraz mój światopogląd i świat się zawalił.

> Gdzie leży prawda?

> p.s

> czy ewentualnie po wymianie wyżej wymienionych elementów wystarczy tylko przejechać np z 30km na

> benzynie i dopiero potem przełączyć się na gaz żeby wcześniej mapy benzyny dostosowały się do

> nowych warunków?

> Jak to jest w rzeczywistości bo dzisiaj Pan gazownik z pewnej firmy z mieście na Ł wprowadził mi w

> głowie zamieszanie.

Jeśli znasz zasadę działania instalacji wtryskowej auta i zasadę działania LPG IV generacji, to nawet nie powinieneś o to pytać. Ba nawet instalacja II generacji powinna się dostosować po wymianie filtra powietrza czy gazu czy świec czy tam przewodów, ale często bywa tak że zakres przystosowania jest dość wąski i niestety zakres pracy krokowca jest za mały aby się przystosować i konieczna jest regulacja. W sekwencji korekty ECU PB jak i gazowego załatwiają tą sprawę. Gaziarz po prostu sam chyba za bardzo się nie zna. Pokazali mu jak montować, żeby było dobrze to montuje, ale raczej w tajniki elektroniki się nie zagłębia zbytnio.

Napisano

> ale to gazownik szanowany w branży podobno jeden z lepszych w łodzi, poza tym instalacja na

czyzby byl to "Blokman", po wspomnieniu ktorej to nazwy na lodzkim kaciku zaczyna sie angryfire.gifklotnia.gifpiesc.gifbokser.gif miedzy fanami a antyfanami? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> czyzby byl to "Blokman"

grinser006.gif

Napisano

> w sumie masz rację, koleś który mi to mówił to jakiś nowy pracownik tylko czy to jego inwencja

> takie bzdety czy po prostu tak im każą gadać?

Zwykłe robienie w konia naiwniaków. Łańcuchem Cię nie zaciągnie więc dobry kit nie jest zły żebyś sam przyszedł zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zwykłe robienie w konia naiwniaków. Łańcuchem Cię nie zaciągnie więc dobry kit nie jest zły żebyś

> sam przyszedł

jest jeszcze jedna sprawa, jeden wtrysk głośniej pracuje obawiam się usterki i domagać się wymiany czy olać temat? Dodam, że oni zwrócili na to uwagę ja nawet nie słyszałem różnicy.

Napisano

podepne sie pod temat o sequencie.Mam takiego w BMW E46.Wedlug mnie za dlugo trwa przełączanie na gaz.Przejezdzam wyjezdzając z goracego garazu ponad 800m i dopiero sie przełącza.Tak samo jak zostawie auto na upale i stoi tak 3-4 godziny to znow sytuacja sie powtarza.Mozna jakos obnizyc temperature?w stagu przy takich warunkach przełączał mi sie od razu

Napisano
  • Autor

> podepne sie pod temat o sequencie.Mam takiego w BMW E46.Wedlug mnie za dlugo trwa przełączanie na

> gaz.Przejezdzam wyjezdzając z goracego garazu ponad 800m i dopiero sie przełącza.Tak samo jak

> zostawie auto na upale i stoi tak 3-4 godziny to znow sytuacja sie powtarza.Mozna jakos

> obnizyc temperature?w stagu przy takich warunkach przełączał mi sie od razu

no nie przesadzaj co to jest 800m smile.gif Ja mam podobnie i nie jest źle grinser006.gif niech sobie wtryski benzyny przez chwile popracują smile.gif

Napisano

jaki sequent ?...bo light nie ma czujnika temp cieczy i oblicza sobie kiedy się przełączyc.....

Ja wsiadam do auta które stoi kilka godzin na gorącu i po odpaleniu przełancza się na gaz praktycznie od razu, ale mam pełny sq24.

Napisano

nowszy to właśnie jest light czyli MY10.....

no chyba że to MY07 nowszy 24.....temp u siebie mam ustawioną bodajże na 25 lub 30C

Napisano

> czyzby byl to "Blokman", po wspomnieniu ktorej to nazwy na lodzkim kaciku zaczyna sie miedzy

> fanami a antyfanami?

Eee, chyba raczej jak pada hasło "Nagaz". hehe.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

mam taką samą instalkę od prawie dwóch lat. odpowiedź brzmi - nie. warsztat próbuje cię naciągnąć. samodzielnie wymieniałem w tak zwanym międzyczasie i świece i przewody i żadna regulacja nie była potrzebna.

Napisano

> 1. po wymianie świec koniecznie na regulacje LPG

> 2. po wymianie przewodów WN lub cewek koniecznie na regulacje LPG

> 3. po wymianie filtra powietrza koniecznie na regulacje LPG

> Sporawa dotyczy sekwencji BRC S24 + wtryski BRC

> Instrukcja nie wspomina o czymś takim, zawsze myślałem, że w sekwencji późniejsze regulacje po

> wymianie wyżej wymienionych elementów są zbędne a teraz mój światopogląd i świat się zawalił.

> Gdzie leży prawda?

> p.s

> czy ewentualnie po wymianie wyżej wymienionych elementów wystarczy tylko przejechać np z 30km na

> benzynie i dopiero potem przełączyć się na gaz żeby wcześniej mapy benzyny dostosowały się do

> nowych warunków?

> Jak to jest w rzeczywistości bo dzisiaj Pan gazownik z pewnej firmy z mieście na Ł wprowadził mi w

> głowie zamieszanie.

bzdury. amen.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.