Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmieniam status mego auta na "bite"

Featured Replies

Napisano

Ponieważ jakiś skasowano mi zrobił tak jak na focie :

285266807-drap.jpg

to za jakiś czas jak będę autko opylać to przyjdzie taki jeden z drugim i powie "bite" cała prawa strona sick.gif

post-27005-14352513876871_thumb.jpg

Napisano

> Ponieważ jakiś sk......n mi zrobił tak jak na focie :

> to za jakiś czas jak będę autko opylać to przyjdzie taki jeden z drugim i powie "bite" cała prawa

> strona

Weź zrób dokumentacją fotograficzną przed naprawą, ale tak aby widać było, że to ten samochód a nie inny skromny.gif

Napisano

> Weź zrób dokumentacją fotograficzną przed naprawą, ale tak aby widać było, że to ten samochód a nie

> inny

dobry pomysl.

ale z drugiej strony w photoshopie moge taką dokumentacje kazdemu autu zrobic w 3 minuty smile.gifsmile.gif kupujacy i tak znajdzie powod do narzekanai smile.gif

Napisano
  • Autor

> Weź zrób dokumentacją fotograficzną przed naprawą, ale tak aby widać było, że to ten samochód a nie

> inny

mam

ale i tak powiedzą że kombinowane - przerabiałem przy sprzedaży Chryslera

Napisano

> dobry pomysl.

> ale z drugiej strony w photoshopie moge taką dokumentacje kazdemu autu zrobic w 3 minuty kupujacy

> i tak znajdzie powod do narzekanai

Nie do końca, skoro zrobi foty przed oddaniem, u lakiernika + zdjęcia u niego +faktura roboty myślę ze to dobry dowód. oink.gif

Napisano

> mam

> ale i tak powiedzą że kombinowane - przerabiałem przy sprzedaży Chryslera

no bo przeciez "paaanie, bite, walone i toczone... widac ze na dachu to jeszcze odstaje"

Napisano

> mam

> ale i tak powiedzą że kombinowane - przerabiałem przy sprzedaży Chryslera

A może to niedźwiedź, wygląda jakby łapa była 20.GIF

P.S

zamaluje się i po sprawie ok.gif

Napisano
  • Autor

> no bo przeciez "paaanie, bite, walone i toczone... widac ze na dachu to jeszcze odstaje"

tak jak piszesz

przyszedł nagadał, namarudził..... poszedł. (chyba "handelman")

kupiec przyszedł obejrzał (bez odpalania) spisalim umowę i pojechał

Napisano

Skoro będziesz sprzedawał samochód to nie rób tego. Na tym "kombinatorskim rynku używanych samochodów" wszystko traktuje się jako potencjalny wkręt - ale to ludzie ludziom zgotowali ten los. Nie ma się czemu dziwić.

Zabezpiecz te rysy lakierem zaprawkowym i kupujący będzie widział co i jak - opuść mu cenę o koszt naprawy i sam sobie polakieruje po zakupie

Napisano

> to za jakiś czas jak będę autko opylać to przyjdzie taki jeden z drugim i powie "bite" cała prawa

> strona

To mu odpowiesz zeby sobie kupil gdzie indziej niebite. Po co sie tlumaczyc? Po co sie prosic? Udowadniac ze to Ty masz racje? Nie chce kupic to nie, niech nie zawraca glowy.

Napisano

> Ponieważ jakiś sk......n mi zrobił tak jak na focie

hmm stałeś na jakimś zakazie lub miejscu dla inwalidów? Bo chyba tylko to tłumaczyło by takie zachowanie.

> strona

zrób fotki i będziesz miał potwierdzenie.

Napisano

> strona

To nie był "sk......n" to był życzliwy sąsiad grinser006.gif

Napisano

> To mu odpowiesz zeby sobie kupil gdzie indziej niebite. Po co sie tlumaczyc? Po co sie prosic?

> Udowadniac ze to Ty masz racje? Nie chce kupic to nie, niech nie zawraca glowy.

waytogo.gif

nie widzę sensu udowadnia, że się nie jest wielbłądem

zostawić tą fotkę i tyle, jak ktoś będzie chciał kupić to kupi

astrę też malowałem z tyłu, od razu powiedziałem że była puknięta, ale gość nawet nie chciał oglądać fotki z przed malowania

Napisano

> hmm stałeś na jakimś zakazie lub miejscu dla inwalidów? Bo chyba tylko to tłumaczyło by takie

> zachowanie.

> zrób fotki i będziesz miał potwierdzenie.

Podobnie drzwi w P2 JTD zalatwili mi w Wawie na Mokotowie, stanąłem na miejscu gdzie zwykle parkował jeden żul z bloku obok... nie spodobało się, więc zamiast kartki za wycieraczką zostawił lepszą pamiątkę...

Szczęście w nieszczęściu, że tylko drzwi - a nie np. cały bok.

Ludzie to świnie.

Napisano

> inny

najlepiej z jakimś dziennikiem, chodzi o datę, np oddajesz autu 25.08. 2011 do naprawy to zrób fotki tak żeby było widać datę wydania gazety

Napisano

Ja bym się nie przejmował.

Miałem przerysowane dwoje drzwi głęboką rysą, miejsce kiepskie do naprawy więc w grę wchodziła tylko szpachla. Postanowiłem kupic używane drzwi w idealnym stanie i pomalować. Miesiąc temu miałem stłuczkę i znowu maska miała zagięty róg, dało się zrobić ale ja nie chce szpachli więc maska poszła do śmieci a kupiłem pod kolor i jedynie lakiernik delikatnie wpylił na nawo . Jak przyjdzie ,,fachowiec" to powie że drzwi błotnik i maska były ,,klepane" czyli auto po dzwonie.

A ludzie znający mnie co chwile pytają czy nie chce sprzedać bo wiedzą jakie mam podejście do samochodów.

Olej sprawe , moim zdaniem jak ktoś się zna to rozpozna że to tylko delikatne malowanie.

Napisano

> strona

albo nie robić 'na zicher' tylko jakimś cudownym mazaczkiem do lakieru pociągnąć, żeby PRAWIE nie było widać i opuścić jakieś 100-200zł z ceny.

Napisano

Źle zaparkowałeś?

Napisano
  • Autor

> Źle zaparkowałeś?

nie

po prostu zaparkowałem PRZY chodniku!

Napisano

> hmm stałeś na jakimś zakazie lub miejscu dla inwalidów? Bo chyba tylko to tłumaczyło by takie

> zachowanie.

Kolega chyba z choinki się urwał. zlosnik.gif

Życzliwi są wszędzie - w obecnym aucie zmasakrowali mi parę drzwi po jednej stronie bardziej niż założycielowi posta kilka dni po zakupie (niepojęte dla mnie, bo nie sądziłem, że Mondziak może wzbudzać większe emocje niż Sejczęto, a i cena podobna). Jak parę lat temu kupiłem Pandę (jeszcze się ludziom zdawało, że to jakiś luksus, bo nowość - a naprawdę to roczna była) to mi obtłukli dach jakimś żelastwem. zlosnik.gif

Takie rzeczy się zdarzają dość często... I to wszystko w mieście inteligencji - Krakowie. wink.gif

Napisano

...

> Takie rzeczy się zdarzają dość często... I to wszystko w mieście inteligencji - Krakowie.

Heh, tutaj sa wybitni specjaliści w niektórych dzielnicach, a mondeo chyba wybitnie przez nich "ulubione", wiem coś o tym z doswiadczenia frown.gif

Napisano

> Ponieważ jakiś skasowano mi zrobił tak jak na focie :

> strona

z miernikiem lakieru z allegro przyjdzie i powie , ze tak, bite panie....

Napisano

> albo nie robić 'na zicher' tylko jakimś cudownym mazaczkiem do lakieru pociągnąć, żeby PRAWIE nie

> było widać i opuścić jakieś 100-200zł z ceny.

tak, teraz to sie tysiace targuje na aucie na nie 100 czy 200 zl hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.