Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie wtryski są teraz na "topie"?

Featured Replies

Napisano

kiedyś "na topie" i w miarę tanie były Magicjety, teraz widziałem na allegro jakies nowe ich wersje... chciałbym zastąpić czymś moje czerwone valteki, nie żeby im cos sie działo ale generalnie doprowadzam do ładu cały układ paliwowy, więc skoro leca wtryski benzynowe i profilaktycznie UPG nie będe żulił na nowe wtryski LPG. Zresztą 20kkm na czerwonych valtekach to i tak już bliżej niż dalej do ich końca..

A jak to jest z tymi valtekami typ 34?

Napisano

Teraz trendi i dżezi są HANA cool.gif

Napisano

> A jak to jest z tymi valtekami typ 34?

Miałem przez ponad rok i byłem zadowolony.

Jak jest dalej - musiałbyś pytać aktualnego użytkownika, ale nie objawił się jeszcze na kąciku gazowym, znaczy z lpg nie ma problemu.

Tu masz test

Napisano

Mam je i po 15 tyś km. wszystko jest ok. Nic nie szarpie i prycha. Są tylko trochę głośne, ale wewnątrz nie jest to odczuwalne.

Napisano
  • Autor

> Mam je i po 15 tyś km. wszystko jest ok. Nic nie szarpie i prycha. Są tylko trochę głośne, ale

> wewnątrz nie jest to odczuwalne.

mówisz o Valtekach 34 ?

Napisano

> mówisz o Valtekach 34 ?

Tak.

Napisano

A ja mam wtryski BRC żółte oraz niebieskie i jestem z nich bardzo zadowolony, a dokładniej gazownik który twierdzi, że 100tyś dla nich to pikuś poza tym są precyzyjne.

Napisano

Jak masz kit BRC, to oczywiście jak najbardziej OK, ale zrobić z tego dwie listwy po 3 wtryski, do czegoś, co już ma gaz byłoby na pewno bardzo przykre dla portfela.

Napisano

> Jak masz kit BRC, to oczywiście jak najbardziej OK, ale zrobić z tego dwie listwy po 3 wtryski, do

> czegoś, co już ma gaz byłoby na pewno bardzo przykre dla portfela.

może i przykre ale tyle jazdy bez grzebania to się też liczy smirk.gif

Napisano

Mam Keihiny z kompletu Prinsa, i od montażu czyli przez 95.000km nic nie było z nimi robione.

2 razy był czyszczony reduktor bo się pozaklejał, ale wtryskom nigdy nic nie było.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Zresztą 20kkm na czerwonych valtekach

> to i tak już bliżej niż dalej do ich końca..

ja na czerwonych zrobiłem blisko 70kkm i przez ten okres nie narzekałem, ale dopiero po wymianie na hana mogę powiedzieć, że nie czuję różnicy między noPb a LPG. Niestety nie są tanie-8sztuk, listwy i przejściówki do kabli kosztowały mnie jakoś 12000pln.

Kolega z pracy ma w fabii listwę matrix z nalotem 170kkm i dalej jeździ.

Napisano

> listwy i przejściówki do kabli kosztowały mnie jakoś 12000pln.

Chyba przeszarżowałeś z zerami...

Napisano

BRC pomarańczowe z kitu clown.gif - już ponad sto tysi bez ruszania.

Napisano

> Chyba przeszarżowałeś z zerami...

Racja, 1200pln.

20.GIF

Napisano

Znajdzie się coś ze średniej półki? Tak żeby nie wydawać powiedzmy 1200 zł a np. 600 zł i nie było to badziewie?

Napisano

> Znajdzie się coś ze średniej półki? Tak żeby nie wydawać powiedzmy 1200 zł a np. 600 zł i nie było

> to badziewie?

Hana H2000.

Napisano

Jesli chcesz zastapić czerwone Valteki i kryterium mialby byc stosunek ceny do jakosci takiej operacji to najlepszym rozwiązaniem będą OMVL REG FASTy. Wtyczki i kabelki zostają te same. A same wtryskiwacze nieco szybsze, dokladniejsze i trwalsze.

Napisano

> Znajdzie się coś ze średniej półki? Tak żeby nie wydawać powiedzmy 1200 zł a np. 600 zł i nie było

> to badziewie?

Jak masz 4 cylindry a nie 8 jak kolega to bedzie wlasnie 600:)

Napisano

> Jak masz 4 cylindry a nie 8 jak kolega to bedzie wlasnie 600:)

dokładnie, u mnie jest V8 i dla tego taki koszt. Te hana to praktycznie kopia keihin-chyba najlepszych wtrysków. Mój gazownik jakieś 3 lata temu wyciągnął 6szt. z auta na szrocie, zamontował do swojego a6 2,4 i jeździ do dziś-twierdzi, że już ponad 200kkm).

Napisano

Nadciągają klony Hana :

dymco- mam Alfie o wiele za mocne ale dają rade (były hana)

motronic- pójdą do cc(wcześniej hana)

wszystko koreańskie i jak dotąd widać że niezłe zlosnik.gif a mają być tańsze.

Napisano

> Jak masz 4 cylindry a nie 8 jak kolega to bedzie wlasnie 600:)

Kurcze, zasugerowałem się kwotą a nie silnikiem kolegi zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Faktycznie. U mnie są 4 cylindry biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.