Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa Romeo 4C Concept

Featured Replies

Napisano

Ależ ona jest boska serduszka.gif

To MR?

Napisano

Piękna serduszka.gif

trochę kształtem Lotusa Elise mi przypomina

Napisano

1750ccm zapieprza 250km/h? icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Fajnie musi wyglądać 4cylindrowy potwór za fotelami zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 1750ccm zapieprza 250km/h?

> Fajnie musi wyglądać 4cylindrowy potwór za fotelami

"niecałe 850 kg i stosunek mocy do masy mniejszej niż 4 kg / KM."

Napisano

> 1750 Tbi 200 KM, 250 km/h, 0-100km/h - 5 s

Jak się mierzy osiągi w koncepcyjnym aucie? blush.gif

Napisano

> Jak się mierzy osiągi w koncepcyjnym aucie?

na komputerze.

Napisano

> 1750ccm zapieprza 250km/h?

Opel Speedster z taką mocą właśnie tyle jechał. Tam było 2.0T wink.gif

Swoją drogą masa tej Alfy budzi podejrzenia, czy to nie jest na bazie Lotusa zlosnik.gif

Napisano

200 KM i 5 s do 100 - jakim cudem? Cały z plastiku?

Napisano

> 200 KM i 5 s do 100 - jakim cudem?

850kg ... to chyba mowi wszystko wink.gif

Napisano

> 850kg ... to chyba mowi wszystko

W sumie tak.

Ale jeśli te 850 kg miałoby przetrwać Euro NCAP, to musi być zrobione z cholernie drogich materiałów crazy.gif

Dlatego ciekawe czy 4C nie będzie przypadkiem droższe od 8C hehe.gif

8C ważyło BTW 1,6 tony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 200 KM i 5 s do 100 - jakim cudem? Cały z plastiku?

rama auta to karbon, trochę tu i tam aluminium smirk.gif

Napisano

> W sumie tak.

> Ale jeśli te 850 kg miałoby przetrwać Euro NCAP, to musi być zrobione z cholernie drogich

> materiałów

> Dlatego ciekawe czy 4C nie będzie przypadkiem droższe od 8C

> 8C ważyło BTW 1,6 tony

podobno jest na bazie KTM X-BOW .. a cena .. no coz, raczej bedzie w okolicach 150-200tys zamiat 80tys pln ... szkoda beksa.gif

Napisano

Jakoś technikalia mało mnie interesują, jak widzę tak piękny samochód. Kolejny dowód na to, że Włosi ciągle potrafią zaprojektować coś naprawdę ślicznego.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Jakoś technikalia mało mnie interesują, jak widzę tak piękny samochód. Kolejny dowód na to, że

> Włosi ciągle potrafią zaprojektować coś naprawdę ślicznego.

> Pozdrawiam

> Bartek

A dla mnie nie jest specjalnie piekny.

Podobnie jak Elise, z ktorym duzo osob go kojarzy.

Jest fajny, ale nie sliczny. I moze to dobrze.

Napisano

> A dla mnie nie jest specjalnie piekny.

> Podobnie jak Elise, z ktorym duzo osob go kojarzy.

> Jest fajny, ale nie sliczny. I moze to dobrze.

Wchodzimy w rozmowę o gustach a z tymi to różnie bywa.

Mnie Elise podoba się średnio. Za to cenię ten samochód za jego osiągi i chciałbym się nim przejechać, żeby wypróbować tę surowość czy bezkompromisowość.

Pokazane tu 4C Concept jest moim prywatnym zdaniem ładniejsze od Elise. I tym bardziej chętnie zasiadł bym za jego kierownicą. Bynajmniej nie dla osiągów.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> "niecałe 850 kg i stosunek mocy do masy mniejszej niż 4 kg / KM."

Łooo matko .... byle wiaterek i lecimy zlosnik.gif

Z czego to jest utkane.... zapewne z nici pajęczaków a zawieszenie i rama z balsy wykonane do tego silnik z karbonu i oringi zamiast opon, zapewne szyby zastąpione są folią ....... hehe.gif

Ale sylwetka serce.gifmulher.gif

Napisano
  • Autor

> Łooo matko .... byle wiaterek i lecimy

> Z czego to jest utkane.... zapewne z nici pajęczaków a zawieszenie i rama z balsy wykonane do tego

> silnik z karbonu i oringi zamiast opon, zapewne szyby zastąpione są folią .......

powiedz o co ci chodzi? niewiem.gif

Napisano

Szczerze nie powala - garbate jakieś się wydaje hmm.gif

Osiągi fajne - przynajmniej narazie "na papierze".

Napisano

> powiedz o co ci chodzi?

O to co trzeba zrobić aby takie wielkie auto nie ważyło 1500 kg .... a z 2-giej strony jazda autem które jest tak lekkie jak to i jest tak wielkie jest sick.gif wystarczy wyjazd z lasku i lekki wiaterek boczny i lecisz.... dosłownie lecisz na drzewa... wystarzy że z przeciwka Tir z naczepą będzie leciał z v max i lecisz ...i tak dalej... tak pewnie dyfuzory popraią sprawę ale żeby mieć docisk 1 tony to trzeba ponad 200 km/h zaiwaniać... sick.gif

Napisano

> Ale jeśli te 850 kg miałoby przetrwać Euro NCAP, to musi być zrobione z cholernie drogich

> materiałów

> 8C ważyło BTW 1,6 tony

I to rozumiem... wink.gif bał bym sie takiego auta... niesamowicie lekkie, podatne na wiatr boczny i z przelicznikiem 4 kg na 1 KM.... yikes.gif

Napisano
  • Autor

> O to co trzeba zrobić aby takie wielkie auto nie ważyło 1500 kg .... a z 2-giej strony jazda autem

> które jest tak lekkie jak to i jest tak wielkie jest wystarczy wyjazd z lasku i lekki

> wiaterek boczny i lecisz.... dosłownie lecisz na drzewa... wystarzy że z przeciwka Tir z

> naczepą będzie leciał z v max i lecisz ...i tak dalej... tak pewnie dyfuzory popraią sprawę

> ale żeby mieć docisk 1 tony to trzeba ponad 200 km/h zaiwaniać...

no tak ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> I to rozumiem... bał bym sie takiego auta... niesamowicie lekkie, podatne na wiatr boczny i z

> przelicznikiem 4 kg na 1 KM....

a ja myślę że takie auto to prawdziwa zabawka zlosnik.gif

Napisano

> 200 KM i 5 s do 100 - jakim cudem? Cały z plastiku?

widac włosi sobie przypomnieli co potrafią:

1967r Fiat 850 2000 OT Abarth - 185KM, 750kg - 5,6s do 100, 240km/h zlosnik.gif

Samochód w oficjalnej sprzedaży, nie na tor zlosnik.gif

Napisano

Jakie drzewa jaki boczny lekki wiatr.... W domu wszyscy zdrowi ?

Taka ciekawostka "Fiat Uno masa własna od 711 kg" - a sylwetka jakby bardziej kwadratowa.

> O to co trzeba zrobić aby takie wielkie auto nie ważyło 1500 kg .... a z 2-giej strony jazda autem

> które jest tak lekkie jak to i jest tak wielkie jest wystarczy wyjazd z lasku i lekki

> wiaterek boczny i lecisz.... dosłownie lecisz na drzewa... wystarzy że z przeciwka Tir z

> naczepą będzie leciał z v max i lecisz ...i tak dalej... tak pewnie dyfuzory popraią sprawę

> ale żeby mieć docisk 1 tony to trzeba ponad 200 km/h zaiwaniać...

Napisano

Sliczna ,tylko czemu nie czerwona ? food.gif

Alfa_Romeo_4C_Concept_1.jpg

Alfa_Romeo_4C_Concept_3.jpg

z9981924X,Alfa-Romeo-4C-Coupe.jpg

Napisano

przód Enzo, bok Elise i tył będący połączeniem F355 i F360

wygląda wporzo

Napisano

> Jakie drzewa jaki boczny lekki wiatr.... W domu wszyscy zdrowi ?

> Taka ciekawostka "Fiat Uno masa własna od 711 kg" - a sylwetka jakby bardziej kwadratowa.

Ja trochę Uno pojeździłem... na szczęście z ciężkim silnikiem Diesla... hehe.gif kolege dopadł wiatr boczny jak wyjechał z lasku i wylądował Palio kombi w rowie... na dachu... Skoda nie jeździłem więc nie wiem jak to jest zlosnik.gif miec silnik centralnie umieszczony hehe.gif

Po prostu lekkie auta potrafią zaskoczyć tam gdzie nawet byś sie tego nie spodziewał.. i czy to będzie wiadukt, most czy przejeżdżający TIR z naczepą to inna sprawa....

Napisano

> Po prostu lekkie auta potrafią zaskoczyć tam gdzie nawet byś sie tego nie spodziewał.. i czy to

> będzie wiadukt, most czy przejeżdżający TIR z naczepą to inna sprawa....

Zapominasz, ze tutaj jest auto niskie, z malutkim przeswitem, o naprawde malych powierzniach bocznych i srodku ciezkosci tuz nad ziemia. Do tego jak wiekszosc MR ma rozklad masy w okolicach 40:60. Nawet pomijajac dopracowana aerodynamike typu dyfuzory to nie mozna tego porownac do typowych obecnie waskich i wysokich miejskich wozidelek. Te faktycznie wiatr przestawia jak chce ale to zupelnie inna jazda.

Napisano

> Zapominasz, ze tutaj jest auto niskie, z malutkim przeswitem, o naprawde malych powierzniach

> bocznych i srodku ciezkosci tuz nad ziemia. Do tego jak wiekszosc MR ma rozklad masy w

> okolicach 40:60. Nawet pomijajac dopracowana aerodynamike typu dyfuzory to nie mozna tego

> porownac do typowych obecnie waskich i wysokich miejskich wozidelek. Te faktycznie wiatr

> przestawia jak chce ale to zupelnie inna jazda.

mój fiat uno bez problemu porusza się z prędkościami 200+ nie bacząc na żadne wiatry boczne

więc nie widzę powodu ani żeby obrażać 'stare' oraz 'kwadratowe' konstrukcje o masie własnej ~750kg turlające się ledwo 240km/h :<

Napisano

> mój fiat uno bez problemu porusza się z prędkościami 200+ nie bacząc na żadne wiatry boczne

> więc nie widzę powodu ani żeby obrażać 'stare' oraz 'kwadratowe' konstrukcje o masie własnej ~750kg

> turlające się ledwo 240km/h :

Tez jezdzilem CRXem 200+. Nie bylo to rozsadne.

Napisano

> Tez jezdzilem CRXem 200+. Nie bylo to rozsadne.

rozsądne niby nie ale żadne 'boczne wiatry' nawet spowodowane przejazdem tira w odległości ~40cm od lusterka nie są w stanie spowodować żeby takie auto się przewróciło czy żeby nim wstrząsnęło - odpowiedzią nie są tutaj spoilery / dyfuzory / płyty cd podwieszone pod lusterkiem czy system sterowania na bazie ufo tylko zwykłe sportowe zawieszenie

a tu do pana lisek -

nigga, please

jak miało 1.5m prześwitu pod autem i punkt ciężkości umieszczony był pod sufitem to co się dziwisz że się majgło?

Napisano

> rozsądne niby nie ale żadne 'boczne wiatry' nawet spowodowane przejazdem tira w odległości ~40cm od

> lusterka nie są w stanie spowodować żeby takie auto się przewróciło czy żeby nim wstrząsnęło -

> odpowiedzią nie są tutaj spoilery / dyfuzory / płyty cd podwieszone pod lusterkiem czy system

> sterowania na bazie ufo tylko zwykłe sportowe zawieszenie

Oczywiscie. Dlatego grubo tu niektorzy przesadzaja.

Szczerze powiem, ze TIRy duzo bardziej przestawialy sluzbowego Aurisa i Priusa niz CRXa. A oba byly od niego dobre 400kg ciezsze.

Napisano

> Oczywiscie. Dlatego grubo tu niektorzy przesadzaja.

> Szczerze powiem, ze TIRy duzo bardziej przestawialy sluzbowego Aurisa i Priusa niz CRXa. A oba byly

> od niego dobre 400kg ciezsze.

w sumie to sorka, chciałem quotenąć pana liska ale mi się źle klikło na początku wink.gif

Napisano

> Zapominasz, ze tutaj jest auto niskie, z malutkim przeswitem, o naprawde malych powierzniach

> bocznych i srodku ciezkosci tuz nad ziemia. Do tego jak wiekszosc MR ma rozklad masy w

> okolicach 40:60.

A wszystko to sprawia, ze na mokrym/sliskim bedzie baaardzo ciekawie - no chyba, ze ktos wpadnie na pomysl zamontowania tam jakiejs durnej, niemozliwej do wylaczenia elektroniki :/

Napisano

> A wszystko to sprawia, ze na mokrym/sliskim bedzie baaardzo ciekawie

No bardzo. Bedzie masakrycznie duzo przyczepnosci, ktora bedzie sie konczyc bardzo nagle smile.gif

> - no chyba, ze ktos wpadnie na

> pomysl zamontowania tam jakiejs durnej, niemozliwej do wylaczenia elektroniki :/

W takim aucie raczej na pewno bedzie wylaczalna. Bo, ze bedzie to wiadomo, nie ma juz masowych aut bez elektroniki.

Napisano

> w sumie to sorka, chciałem quotenąć pana liska ale mi się źle klikło na początku

Oj Panowie... jasne, że tym autem da się fajnie pojeździć food.gif ... skoro jeździło się fiatem 500 który ważył z 500 kg i Fiatem 126p i Uniaczem, o poczciwej Hondzie CRX 160 KM nie wspominając wink.gif to i tym potworem da się smile.gif. Z zdjęć nie wygląda na małą...

Ja tylko zaznaczyłem, że przy takiej masie auto całkiem inaczej sie prowadzi.... jest podatne na wiatr i to jest fakt i tego nic i nikt nie zmieni..... old.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.