Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 25 tys. ze sportowym pazurem.

Featured Replies

Napisano

> Nic, ale co drugi znawca motoryzacji uważa, że mocny silnik to wszystko co ma mieć auto sportowe.

> Dlatego np 750iA to auto sportowe...

no i to co napisałeś to cała prawda clown.gif

Napisano

> A z jakich roczników miały by być takie samochody?

Vectra B do 2002, Omega do 2003.

Napisano

> ale co te auta maja wspólnego ze sportowym pazurem

Omega zgoda, raczej średnio, chyba że Lotus, ale wypada poza założenia... Ale Vectra? - proszę bardzo http://otomoto.pl/opel-vectra-pelna-opcja-C19619440.html . ok.gif Ma sportowy pazur jednak. ok.gif

Napisano

> Omega zgoda, raczej średnio, chyba że Lotus, ale wypada poza założenia... Ale Vectra? - proszę

> bardzo http://otomoto.pl/opel-vectra-pelna-opcja-C19619440.html . Ma sportowy pazur jednak.

jak dla mnie to duża szybka krowa-prz takiej masie by to jeździło sportowo ze 240 KM musiałoby mieć..

kwestia Kto czego oczekuje i czym jeździł...ja w Ibizie mam 170 KM i ładnie lata ale dopiero powyżej 200 zacznie spełniać moje oczekiwania a mam mały samochód

Napisano

Jak ma być na codzień to szukaj czegoś z 1,8 20vt.

Ibiza cupra 6k2-cooler i wirus na 200km robi na prawdę fajną robotę. Ze spalaniem się spokojnie zmieścisz. Koszt to max 20k za wszystko.

ibiza cupra 6L-jak wyżej z tym że auto będzie trochę droższe.

Leon/a3 w wersji 180km i do tego wirus-na prawdę daje radę, ze spalaniem powinieneś się zmieścić.

S3 w takich pieniądzach to zapomnij. Kupisz strupa odwijanego z drzewa. Szkoda się w to pchać.

Ewentualnie może jakaś astra z 2,0t.

Napisano

> Pod takim, że w A4 jest torsen.

mowa była o A3.

tam jest inny napęd chyba palacz.gif

Napisano

> mowa była o A3.

Przeczytaj jeszcze raz post na który odpowiadałem a później mój, który Cię tak oburzył wink.gif

> tam jest inny napęd chyba

Owszem, inny.

Napisano

Wiem po sobie ze aby był fun musi być Turbo i tego ja bym się trzymał -> wtedy to ile będziesz miał pod machą będzie zależeć od tego ile będziesz chciał potem wydac ale możliwości podnoszenia masz naprawdę duże

Napisano

> 3.0 Ci chyba miało problem z częstymi dolewkami oleju.

nie wiem, nie znam się.

2.8 są bardzo chwalone. Takiego podlinkowałem.

Napisano

> Przeczytaj jeszcze raz post na który odpowiadałem a później mój, który Cię tak oburzył

na pewno nie oburzył, zdziwił tylko bo z tego co wiem kilkoma wózkami latałeś. Przewinęło sie w postach A3, potem A4, zmieszało mi się. cool.gif

> Owszem, inny.

ok.gif

Napisano

> Wiem po sobie ze aby był fun musi być Turbo i tego ja bym się trzymał -> wtedy to ile będziesz miał

> pod machą będzie zależeć od tego ile będziesz chciał potem wydac ale możliwości podnoszenia

> masz naprawdę duże

nie mierz wszystkich swoją miarą.

Niektórzy mają fun tylko w wolnossaku ze względu na szybszą reakcje na gaz. co do pieniędzy i podnoszenia mocy to tak samo działa to w NA.

Napisano

> na pewno nie oburzył, zdziwił tylko bo z tego co wiem kilkoma wózkami latałeś.

Nie aż tyloma iloma bym chciał wink.gif

Przewinęło sie w

> postach A3, potem A4, zmieszało mi się.

Wybaczam hehe.gif20.GIF

Akurat a3 i A4 to dwie różne bajki jeśli idzie o napęd. W każdym razie zdrowe A4 to całkiem fajny i szybki samochód. I całkiem dobry materiał na szybkiego DD. Szczególnie w zimie wink.gif

Napisano

No tak ale jak masz doładowany silnik to za niewielkie pieniądze-IC, orurowanie, zwiększenie średnicy wydechu, większe turbo, program robisz auto dużo szybsze a w wolnossącym by coś zrobić i by był konkretny profit koszty sa nieporównywalnie większe i gen. już nieopłacalne.

Jeśli kupujący kupuje dane auto i nie zamierza nic robić to ok. ale jak jest z tych co sobie lubią pogrzebać to najlepiej auto fabrycznie doładowane.

Napisano

> nie mierz wszystkich swoją miarą.

> Niektórzy mają fun tylko w wolnossaku ze względu na szybszą reakcje na gaz.

Święte słowa. Dużo zależy od tego do czego wóz ma służyć.

co do pieniędzy i

> podnoszenia mocy to tak samo działa to w NA.

Owszem, ale w Turbo pierwsze kilkanaście/kilkadziesiąt koni jest dużo tańsze niż w NA.

Napisano

> No tak ale jak masz doładowany silnik to za niewielkie pieniądze-IC, orurowanie, zwiększenie

> średnicy wydechu, większe turbo, program robisz auto dużo szybsze a w wolnossącym by coś

> zrobić i by był konkretny profit koszty sa nieporównywalnie większe i gen. już nieopłacalne.

nieprawda.

wałki, program, większa przepustnica, krótsze przełożenie.

W NA po prostu szybciej sie kończy zabawa, ale do pewnego momentu koszty sa bardzo podobne. Potem to już wyczyn i chore koszty za każdego konika a burbo jeszcze da się tanio zrobić.

> Jeśli kupujący kupuje dane auto i nie zamierza nic robić to ok. ale jak jest z tych co sobie lubią

> pogrzebać to najlepiej auto fabrycznie doładowane.

Napisano

My tu gadu gadu a gdzie autor postu ?? grinser006.gif

ciekaw jestem czy u niego pojęcie sportowy to Lupo GTI czy może właśnie Omego 3,0 ?

Napisano

> My tu gadu gadu a gdzie autor postu ??

> ciekaw jestem czy u niego pojęcie sportowy to Lupo GTI czy może właśnie Omego 3,0 ?

idealne byłoby Lupo GTI RWD, niestety takie rzeczy tylko w Erze zlosnik.gif

Napisano

> idealne byłoby Lupo GTI RWD, niestety takie rzeczy tylko w Erze

to jeszcze zależy dla kogo. Jak dla mnie byłoby zbyt krótkie.

Napisano

> to jeszcze zależy dla kogo. Jak dla mnie byłoby zbyt krótkie.

może i tak... ja w każdym razie następne na celowniku mam chyba z3m albo s2000 zlosnik.gif jednak musi być RWD zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> idealne byłoby Lupo GTI RWD, niestety takie rzeczy tylko w Erze

fajny wynalazek zlosnik.gif

Napisano

> może i tak... ja w każdym razie następne na celowniku mam chyba z3m albo s2000 jednak musi być

> RWD

też bym takie chciał oink.gif

Napisano

> No tak ale jak masz doładowany silnik to za niewielkie pieniądze-IC, orurowanie, zwiększenie

> średnicy wydechu, większe turbo, program robisz auto dużo szybsze a w wolnossącym by coś

> zrobić i by był konkretny profit koszty sa nieporównywalnie większe i gen. już nieopłacalne.

> Jeśli kupujący kupuje dane auto i nie zamierza nic robić to ok. ale jak jest z tych co sobie lubią

> pogrzebać to najlepiej auto fabrycznie doładowane.

Do 2.5 V6 w Vectrze zakładasz rezonator i wałki od 3.0 i powinno być w granicach 200KM. zlosnik.gif

Napisano

> Do 2.5 V6 w Vectrze zakładasz rezonator i wałki od 3.0 i powinno być w granicach 200KM.

Bez strojenia?

Napisano

> Bez strojenia?

W Omegach działa to powinno i w Vectrze? Chyba nawet kolega Beast tak ma i wypluła coś koło 210KM?

Napisano

> W Omegach działa to powinno i w Vectrze? Chyba nawet kolega Beast tak ma i wypluła coś koło 210KM?

Wiesz, podobny motyw to bodajże dolot z 325 w 328. ma się robić lekko 230 koni... Tyle że nie zawsze się robi. Jestem sceptykiem jeśli chodzi o takie rzeczy.

A odbijając piłeczke - u mnie wystarczy podnieść doładowanie na 1,35 bara i robi się ponad 40 koni więcej. Naturalnie o ile silnik zdrowy, Turbo zdrowe, katalizator nie zapchany, wtryski ok... Itd wink.gif

Napisano

> w miescie? niemozliwe M52 B25 w coupecie e36 pija grubo powyzej 13 w ruchu 3miejskim a to tylko

> 2,5l.

> co nie znaczy ze to duzo nadal bardzo kultrualnie. a limitom na spalanie przy zakupie auta mowimy

> stanowcze "NIE"

e46 328 miesci sie w 12l noPb skromny.gif w miescie

Napisano

> aukcja pogladowa klyk

> do tego malego czipsa, bedzie tanio i w miare szybko

no i sie prawie poplakalem zlosnik.gif

Quote:

FORD MONDEO
ST220 2,2 TDCI
TITANIUM,

hehe.gif

ale swoja droga ? hmm.gif

Napisano

Pojęcie "sportowy" ma jak widac baaaardzo szerokie znaczenie zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz, podobny motyw to bodajże dolot z 325 w 328. ma się robić lekko 230 koni... Tyle że nie

nie wyda samym dolotem(kolektor) z m52

dolot, wydech i program - dopiero wyplulo troche ponad 230km

Napisano

> może i tak... ja w każdym razie następne na celowniku mam chyba z3m albo

...albo Z3M... lizak.gif

ale tylko coupe.

Napisano

> e46 328 miesci sie w 12l noPb w miescie

nie miesci sie smile.gif

Napisano
  • Autor

> My tu gadu gadu a gdzie autor postu ??

> ciekaw jestem czy u niego pojęcie sportowy to Lupo GTI czy może właśnie Omego 3,0 ?

Czyta, wszystko czyta 20.GIF

nie wiem czemu ale spodobał mi się a3 1,8 T. Tylko sporo na alledrogo niestety nieźle skrzywdzonych przez w przydomowych tiuningowców.. alien.gif

Napisano

A może audi TT 1,8 T 225 KM quattro

Napisano

> A może audi TT 1,8 T 225 KM quattro

raczej powinien być męski samochód...

Napisano

> A może audi TT 1,8 T 225 KM quattro

no to może już motocykl skoro tak dążymy do "sportu" ponad funkcjonalność. grinser006.gif

Napisano

> Pojęcie "sportowy" ma jak widac baaaardzo szerokie znaczenie

nono

w tym przypadku to prawie stickertjuning zlosnik.gif

jesli sie orientujesz w temacie ST u fiorda zlosnik.gif

Napisano

> nie miesci sie

jezdzilem skromny.gif miasto GOP

miesci sie hehe.gif

Napisano

Leon mk1 1.8T z późnych roczników. Osiągi ma wystarczające i wyposarzenie raczej bogate jak na tą klase. ok.gif

Napisano

> Leon mk1 1.8T z późnych roczników.

Ile można z tego wyciągać chipem (plus luźniejszy wydech)?

cfaniaczek.gif

Napisano

> Ile można z tego wyciągać chipem (plus luźniejszy wydech)?

na fabrycznym turbo k03 i IC nie wiecej niz 180-190KM

Napisano

> na fabrycznym turbo k03 i IC nie wiecej niz 180-190KM

Myślałem, że w Leonie I 1,8T miały w serii 180KM... nie licząc cupry hmm.gif

Napisano

> Myślałem, że w Leonie I 1,8T miały w serii 180KM... nie licząc cupry

Bo miały waytogo.gif

Okolice 200-210 KM po samym sofcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.