Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny gazu...kogoś po....tegowało?

Featured Replies

Napisano

> Poczekaj do poniedziałku

Dzisiaj zatankuję, oczywiście za 50PLN :D

Tak na poważnie to chyba faktycznie coś w tym jest, że po wyborach ceny na dystrybutorze na Orlenie pójdą przynajmniej 10% w górę.

Pożyjemy, zobaczymy.

Napisano

absolutnie wcale bym się nie zdziwił gdyby tak właśnie było - i nie są to żadne teorie spiskowe - sam pracuję w dużej, międzynarodowej firmie i widzę, że pewne decyzje są polityczne a nie rozsądne: mamy dyrektora do spraw projektów specjalnych - róważnik arłukowicza w rządzie po. tak samo np. z wydzielaniem ludzi do spółek - wydzielajmy bo to mega-trend z zachodu. tak wydzielili, że księgowość nas więcej kosztuje niż przed wydzieleniem - tak samo mieliśmy obietnicę zmniejszenia biurokracji, która zaowocowała wzrostem zatrudnienia (o co najmniej 75 tys darmozjadów) i kosztów ponoszonych przez zwykłych obywateli. teoria o tym że donek nakazał państwowym koncernom paliwowym wstrzymanie się z podwyżkami przed wyborami jest jak najbardziej prawdopodobna i rozsądna. u mnie robią podobne rzeczy tylko oczywiście w innej skali - nie przed wyborami, a przed sezonem itp.

p.s. u mnie cena 1 l gazu w ciągu 3 tygodni wzrosła z 2,41 do 2,77... akurat ten "cód" donkowi wyszedł crazy.gif

Napisano

> Zas Orlen sprzedaje ON i noPb za free.

> Cena w hurcie brutto to 5,07 - cena na dystrybutorze 5,09 - ot zarobek,,,

to tankując dzisiaj cały bak za 5.01 zł/l zwyczajnie ich okradłem ? zlosnik.gif

Napisano

Żywiec Bliska - 2.83 angryfire.gif

W zeszłym tygodniu 2.78

Jak widać cuda się zdaraają..... screwy.gif

Napisano

> Żywiec Bliska - 2.83

> Jak widać cuda się zdaraają.....

W Grudziądzu już po 2,79.

Napisano

> W Grudziądzu już po 2,79.

Dzisiaj widziałem na Shellu w Gdyni po 2,99. W Gdańsku to średnio po 2,79 ew. 2,85 w zależności od stacji... w Olku w poniedziałek tankowałem po 2,85. Narazie odstawiłem Lanosa na parking, bo za dużo żłopie dopuki go nie wyreguluje nie będe na LPG jeżdził bo to się nie opyla...

Napisano

Ktos pamięta jeszcze takie ceny? crazy.gif

Napisano

> Ktos pamięta jeszcze takie ceny?

1.5zł ? nie było tak dawno, pisaliśmy o tym

ja jak zacząłem swoją historię z LPG (ponad 10lat temu) to gaz był mocno poniżej 1zł ... chyba w okolicach 80gr hmm.gif

ale ON był wtedy 1.4zł, a benzyny pewnie koło 2zł hmm.gif

ps fajnie pokazane tankowanie na filmiku smile.gif

kurcze tam jest automat jak w spłuczce WC hehe.gif

Napisano

> Panowie co to się dzieje na tym świecie?? Ceny gazu idą w górę jak głupie. Czy to już przygotowania

> pod ewentualny wzrost akcyzy w całej UE?

> Dzisiaj dostałem info, że ceny mają się zrównać z benzyną....pocieszające jest, że temat rzucił

> znajomy bajkopisarz

jeździłem na gazie 2003-2011 - i zawsze tak było - najtaniej w okolicach maja najdrożej w okolicach grudnia - a na obecny poziom cen gazu wpływ ma również rosnący popyt

Napisano

> jeździłem na gazie 2003-2011 - i zawsze tak było - najtaniej w okolicach maja najdrożej w okolicach

> grudnia - a na obecny poziom cen gazu wpływ ma również rosnący popyt

I drogi dolar....

Napisano

> a nie ojro... :-)

Gaz i ropa raczej rozliczne są w dolarach

Napisano

> Gaz i ropa raczej rozliczne są w dolarach

Ropa tak, ale co do gazu pewności nie mam...

Napisano

> I drogi dolar....

I "by żyło się lepiej" rotfl.gif

Napisano

> I "by żyło się lepiej"

Ci od tego hasła akurat z tym za dużo nie mają wspólnego smile.gif

Napisano

> Ci od tego hasła akurat z tym za dużo nie mają wspólnego

o tak...jasne, a akcyzę i podatki to święty mikołaj ustala aby mieć na prezenty rotfl.gif

Pozatym twierdzenia że koncerny sprzedają z minimalną marżą lub pod wodą jest trochę sprzeczne z informacjami jakie dochody osiągają rok w rok, bo chyba nie powiesz że zwiększenie zysków o 100% czy więcxej to przez te minimalne marże cool.gif

Napisano

> o tak...jasne, a akcyzę i podatki to święty mikołaj ustala aby mieć na prezenty

No akurat ostatnio nie było jakichś tam większych podwyżek.

Ale za to złoty znacząco osłabł zarówno w stosunku do dolara jak i euro. I to jest główna przyczyna drogiego gazu czy też innych paliw.

Napisano

> czytam wlasnie o tąpnieciu cen autogazu,w dodatku widze notowania rafinerii

> http://www.e-petrol.pl/index.php/wiadomosci-centrum-prasowe/66191/ceny-zbytu-orlen-gaz

> Ceny sa nizsze niz w lipcu i sierpniu... to co do cholery sie na stacjach dzieje?!!

Juz po wyborach ..... zlosnik.gif.

Napisano

> Juz po wyborach ..... .

Testują ile można wywindować cenę żeby dalej się sprzedawało :D

Napisano

> Testują ile można wywindować cenę żeby dalej się sprzedawało :D

Moj tatko opowiadal, gdy jeszcze pracowal w POL-MOCIE, ze tak kiedys testowano cene nowego Fiata 125p zlosnik.gif.

Napisano

> Testują ile można wywindować cenę żeby dalej się sprzedawało :D

jak ktoś grzeje gazem to nie ma wyjścia grinser006.gif

Napisano

> jak ktoś grzeje gazem to nie ma wyjścia

Ja np grzeje pradem i O, Jezuuuuuuu! facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif. Kuchenke gazowa mam na butle, to tragedii nie ma, gaz w butli juz chyba po 60 zeta, ale starcza mi na okolo 2 miesiace za to zlosnik.gif.

Napisano

> Ja np grzeje pradem i O, Jezuuuuuuu! . Kuchenke gazowa mam na butle, to tragedii nie ma, gaz w

> butli juz chyba po 60 zeta, ale starcza mi na okolo 2 miesiace za to .

ja z 11kg butli to grzeje w piecyku i kuchence ... starcza na cały sezon* palacz.gif

* wyjazdów z przyczepką biglaugh.gif

Napisano

> ja z 11kg butli to grzeje w piecyku i kuchence ... starcza na cały sezon*

> * wyjazdów z przyczepką

A, to chyba rzepak - blush.gif znaczy: chyba, ze tak zlosnik.gif

Ale i tak ceny mediow: prad, gaz, paliwo sa masakryczne i ponoc maja juz tytlko drozec crazy.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

U mnie od jakiegoś czasu ceny stoją w miejscu ok.gif Z nadzieją wypatruję obniżki o głupiego grosza zlosnik.gif

Napisano

> U mnie od jakiegoś czasu ceny stoją w miejscu Z nadzieją wypatruję obniżki o głupiego grosza

w Krk potaniało, np na Bliskiej z 2.81 ma 2.79 ok.gif

Napisano

> w Krk potaniało, np na Bliskiej z 2.81 ma 2.79

u mnie na bliskiej jest 2,77

dziki karcie zniżkowej tankuje za 2,71

Napisano

> Panowie co to się dzieje na tym świecie?? Ceny gazu idą w górę jak głupie. Czy to już przygotowania

> pod ewentualny wzrost akcyzy w całej UE?

> Dzisiaj dostałem info, że ceny mają się zrównać z benzyną....pocieszające jest, że temat rzucił

> znajomy bajkopisarz

Pamiętam wypowiedzi części osób, że jak gaz będzie po 2zł to będzie koniec świata. A wtedy było 1,80zł.

A było to całkiem niedawno.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.