Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdrowo wygląda czy odpicowana :) BMW E34 - poważne pytanie

Featured Replies

Napisano

jakiś tekst

Klasyk ok.gif ale czy odważylibyście się takim autem wozić dziecko nawet tylko po miescie ?? bo żona by mi chyba nie pozwoliła a sam bym miał wątpliwość.

Istnieje opcja , kupić, rodzinie się nie chwalić , wstawić do na wieś do garażu i niech leżakuje do czasu żółtych blach.

Napisano

> jakiś tekst

> Klasyk ale czy odważylibyście się takim autem wozić dziecko nawet tylko po miescie ?? bo żona by

> mi chyba nie pozwoliła a sam bym miał wątpliwość.

> Istnieje opcja , kupić, rodzinie się nie chwalić , wstawić do na wieś do garażu i niech leżakuje

> do czasu żółtych blach.

plus jest taki ze (z ubogiego opisu) zdaje sie wynikac ze to wlasciciel sprzedaje nie handlarz. czyli moze byc ze auto warte uwagi smile.gif chociaz jak juz szukac czegos pod zolte blachy, to chyba warto poszukac lepszej wersji wyposazeniowo silnikowej.

Napisano
  • Autor

> Piękna okolica, pasuje do modelu.

wnioskuję o bana albo ostrzeżenie dla ciebie towarzyszu , twój post nie jest merytoryczny a raczej jest głupi ok.gif nic nie wnoszący do tematu ...blebleble..... po prostu jesteś troll ok.gif

Napisano
  • Autor

właśnie plus , że golas .... na wsi nie ma lansu z szybkami na korbkę

Napisano

zrobiłem przez rok 24 tys km E32, auto miało być kupione "do zabawy" i "bo zawsze takie chciałem mieć" a skończyło się tak że wolę nim jeździć niż byłą O2 czy obecnym Golfem VI zlosnik.gif

ja bym szukał E32 zamiast E34 - koszty utrzymania podobne a IMO ładniejsze i mniej ostukane zlosnik.gif

00000112.jpg

cool.gif

Napisano

A co w tym aucie takiego strasznego żeby był strach kogoś wozić ?

Jak bym brał ten model to z innym silnikiem smile.gif

Napisano

> jakiś tekst

> Klasyk ale czy odważylibyście się takim autem wozić dziecko nawet tylko po miescie ?? bo żona by

> Istnieje opcja , kupić, rodzinie się nie chwalić , wstawić do na wieś do garażu i niech leżakuje

> do czasu żółtych blach.

To może być całkiem fajny wóz.

Szwagier miał 525 e28 z lat 80 - byłem pod wrażeniem jakości tego, ponad 20 letniego auta ok.gif

Napisano

> wnioskuję o bana albo ostrzeżenie dla ciebie towarzyszu , twój post nie jest merytoryczny a raczej

> jest głupi nic nie wnoszący do tematu ...blebleble..... po prostu jesteś troll

racja, racja ok.gifok.gifsmirk.gif

Napisano
  • Autor

> A co w tym aucie takiego strasznego żeby był strach kogoś wozić ?

> Jak bym brał ten model to z innym silnikiem

2.5 niezajechany z gazem prawie niewykonalne oslabiony.gif

Napisano

> 2.5 niezajechany z gazem prawie niewykonalne

2.0 i szkoda że nie 2.5

co do przebiegu - to auto ma raczej okolice 500kkm patrzac na fotele - to były porządne auta, przy 300kkm wyglądają zazwyczaj jak nowe zlosnik.gif

Napisano

nie daje ci do myślenia skąd auto jest (gostyń) słyszałem już lęgędy o tym miejscu - chodzi oczywiście o sprzedaż aut wink.gif

Napisano

> właśnie plus , że golas .... na wsi nie ma lansu z szybkami na korbkę

nie chodzi o lans smile.gif a o posiadanie klasyka smile.gif

a takiego to brac tylko w wersji ful wypas. kasa podobna w tym wieku smile.gif

Napisano
  • Autor

> 2.0 i szkoda że nie 2.5

> co do przebiegu - to auto ma raczej okolice 500kkm patrzac na fotele - to były porządne auta, przy

> 300kkm wyglądają zazwyczaj jak nowe

przebieg między bajki można sobie wsadzić ok.gif ma stare blachy więc trochę u jednego kierowcy juź pojeździło

Napisano

> nie chodzi o lans a o posiadanie klasyka

> a takiego to brac tylko w wersji ful wypas. kasa podobna w tym wieku

ja bym szukał E34 535i na M30B35 - silnik czołg a moc w budzie E34 pozwala już na pranie większości ambitnych w turbodieslach biglaugh.gif

540i robi wrażenie przyśpieszeniem ale ciężko o wersje z manualem a w dodatku to droga zabawa jednak...

Napisano

> ja bym szukał E34 535i na M30B35 - silnik czołg a moc w budzie E34 pozwala już na pranie większości

> ambitnych w turbodieslach

> 540i robi wrażenie przyśpieszeniem ale ciężko o wersje z manualem a w dodatku to droga zabawa

> jednak...

hehe

apropos klasyków:

czek dys ałt

Napisano

> przebieg między bajki można sobie wsadzić ma stare blachy więc trochę u jednego kierowcy juź

> pojeździło

patrz na stan - nie na przebieg - moja tez ma 290 kilka tys niby a sadząc po rozciągnięciu łańcucha rozrządu (w m20b20 masz pasek) znajomy "co sie zna" określił przebieg na 500-600kkm zlosnik.gif

co nie zmienia faktu że auto jest w pełni sprawne a środek wygląda taK:

http://konnieciu.bestspace.pl/galeria/730i/large/00000009.jpg

http://konnieciu.bestspace.pl/galeria/730i/large/00000010.jpg

poskładanie kompletnego nowego zawiasu na lemforderze to okolice 2000zł. hamulce Zimmermanna to ok 1000zł do tego amorki za ok 1200 i auto prowadzi sie jak nowe... dużo? czy ja wiem... jest fajnie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym szukał E34 535i na M30B35 - silnik czołg a moc w budzie E34 pozwala już na pranie większości

> ambitnych w turbodieslach

> 540i robi wrażenie przyśpieszeniem ale ciężko o wersje z manualem a w dodatku to droga zabawa

> jednak...

spoko do gonienia turbodiesli to ja mam 3.0 kompresor amg zlosnik.gif

540 sporo jeździłem ale to pali 16 litrów w mieście wink.gif

Napisano

> jakiś tekst

> mi chyba nie pozwoliła

LOL

Cofnij sie w czasie i przypomnij sobie czym ciebie wozili jak byles dzieckiem biglaugh.gif

Paranoja facepalm%5B1%5D.gif

Autko fajne. Jesli nie polepione z kilku, to brac i sie nie zastanawiac.

Biorac pod uwage ,ze kosztuje tyle co sredniej klasy rower ,nie ma co za duzo wymagac ok.gif

Napisano

> hehe

> apropos klasyków:

> czek dys ałt

uwaga, jedzie Faworyt? ;-)

nieee to auto (wraz z Samarą/Polonezam Caro )to jest właśnie auto graniczne jeśli chodzi o to co z PRLu może być, a co nigdy klasykiem nie bedzie zlosnik.gif

Napisano

> jednak...

Gość od którego kupiłem swoje 325i kupił właśnie taką 540, fajne autko biglaugh.gif

A jeśli komuś nie zależy na oryginale to może kupić z automatem i wrzucić skrzynię z siódemki smile.gif

Napisano

> spoko do gonienia turbodiesli to ja mam 3.0 kompresor amg

poka poka cool.gif

> 540 sporo jeździłem ale to pali 16 litrów w mieście

troche pali, wiadomo...

wracając do tematu:

- E32 LONG już się łapie na żółte blachy jako auto kolekcjonerskie

- co do tego bycia klasykiem hmmm dla mnie osobiście ani E34 ani E32 jeszcze klasykami nie są a to dlatego że zbyt współcześnie się nimi jeździ - nie ma w nich tego czego ja osobiście oczekuję od klasyka, a poza tym jeszcze tego za dużo jeździ. Jest to za to fajne auto, taka odskocznia do klimatu lat 80/90 kiedy wszystko wydawało się lepsze grinser006.gif

Autostrada w RFN, stacje z dużą ilością neonów i Depeche Mode w głośnikach. Ówczesne królowe lewych pasów na autobahnach ;P pamietam jak pierwszy raz na początku lat 90 jechałem tam z wujkiem pod Stuttgartem pierwszą Astrą 1.4 60KM a takie BMW tak fajnie nas mijały zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> ja bym szukał E34 535i na M30B35

Nawet jedyne z alledrogo jest niedaleko Łodzi do sprawdzenia wink.gif

[edit]

Chociaż moim zdaniem - o ile nie można odmówić e34 wygody w środku, względnego uroku na zewnątrz i przede wszystkim niezłego tłumienia nierówności - to materiały użyte do produkcji (zwłaszcza deski rozdzielczej) lekko pisząc 'trącą myszką' zlosnik.gif Za to schowek przed pasażerem jest iście przepastny grinser006.gif

Napisano

> Gość od którego kupiłem swoje 325i kupił właśnie taką 540, fajne autko

> A jeśli komuś nie zależy na oryginale to może kupić z automatem i wrzucić skrzynię z siódemki

o której skrzyni mówisz? o skrzyni z M30? toż to sporo knucia jest a skrzynia nie do końca przystosowana do takiej mocy... poza tym 540i miało oryginalnie manual 6b!

Napisano

> Nawet jedyne z alledrogo jest niedaleko Łodzi do sprawdzenia

wygląda ładnie, ma sportsitze (pewnie przetarte na boku jak wszystkie) i klime dwustrefową nawet zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wygląda ładnie, ma sportsitze (pewnie przetarte na boku jak wszystkie) i klime dwustrefową nawet

i napęd na 4 koła no.gif

Napisano

> i napęd na 4 koła

to jakas bzdura, nie było takich, zresztą 525ix miały inne felgi z tego powodu, to na 100% jest RWD zlosnik.gif

Napisano

> o której skrzyni mówisz? o skrzyni z M30? toż to sporo knucia jest a skrzynia nie do końca

> przystosowana do takiej mocy... poza tym 540i miało oryginalnie manual 6b!

Teraz już Ci nie odpowiem o którą skrzynie dokładnie chodzi, ale jak się interesowałem kwestią zakupu dla siebie 540 to w wielu miejscach było można spotkać informację o zmianie skrzyni, zmiana nie była jakaś specjalnie trudna smile.gif

Wiem, to jedyny mankament że masz później 5 biegów a nie 6.

Napisano

> wygląda ładnie, ma sportsitze (pewnie przetarte na boku jak wszystkie) i klime dwustrefową nawet

imo w takim aucie to bym na stan budy patrzał, mechanikę zawsze ogarniesz, walka z ruda to śmierć odwleczona w czasie hehe.gif

Napisano

> imo w takim aucie to bym na stan budy patrzał, mechanikę zawsze ogarniesz, walka z ruda to śmierć

> odwleczona w czasie

zaskocze Cie, te auta nie rdzewieją specjalnie jak nie miały dzwona (o ten warunek cieżko) - E32 ma pełny ocynk i dośc grubą blache zlosnik.gif

Napisano

> zaskocze Cie, te auta nie rdzewieją specjalnie jak nie miały dzwona (o ten warunek cieżko) - E32 ma

> pełny ocynk i dośc grubą blache

potwierdzam wink.gif kumpel ostatnio kupił e34 z 1989r i rzeczywiście buda jest zdrowa - przynajmniej optycznie zlosnik.gif

Napisano

> jakiś tekst

> Klasyk ale czy odważylibyście się takim autem wozić dziecko nawet tylko po miescie ??

przeciez ten sztrucel nawet klimy nie ma

Napisano

> zaskocze Cie, te auta nie rdzewieją specjalnie jak nie miały dzwona (o ten warunek cieżko) - E32 ma

> pełny ocynk i dośc grubą blache

tak se przegladam te youngtimery.... wez sie daj karnąć tym Twoim e32 smile.gif

Napisano

> tak se przegladam te youngtimery.... wez sie daj karnąć tym Twoim e32

Jakie youngtimery ?!? 20 lat to jeszcze nie YT.

Ale fakt faktem, E32 jest dobrym kandydatem na takowego.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> tak se przegladam te youngtimery.... wez sie daj karnąć tym Twoim e32

jak będziesz w KRK zapraszam wink.gif

Napisano

> Jakie youngtimery ?!? 20 lat to jeszcze nie YT.

> Ale fakt faktem, E32 jest dobrym kandydatem na takowego.

w pełni sie zgadzam, a to co już przekroczyło IMO ta granicę to E23

http://otomoto.pl/bmw-745-bmw-do-slubu-745i-e23-23-long-C18024576.html

jak ktoś ma wolne 30 kółek to IMO dobra inwestycja, auto w rzadkiej wersji 3.2 litra na turbinie z pełnym kompem i innymi bajerami z kosmosu jak na 1980 rok cool.gif

Napisano

> Jakie youngtimery ?!? 20 lat to jeszcze nie YT.

lata 80te? dla mnie to youngtimer. nie bądź taki purysta.

Napisano

> lata 80te? dla mnie to youngtimer. nie bądź taki purysta.

Moje capri jest dokładnie z 1980 roku i nie jest uznawane za YT. Co innego wersja MkI o 10 lat starsza.....

mk1-0045.l.jpg

Napisano

> Moje capri jest dokładnie z 1980 roku i nie jest uznawane za YT. Co innego wersja MkI o 10 lat

> starsza.....

uznawane przez kogo? jakas komisja jest? dla mnie kazde Capri (nawet to najfajniejsze i najmlodsze Mk3) to jest youngtimer.

mi bardziej chodzi o stan. nawet 15 latek (o ile z potencjalem) zachowany w stanie jak z fabryki to youngtimer smile.gif

Napisano

> Moje capri jest dokładnie z 1980 roku i nie jest uznawane za YT. Co innego wersja MkI o 10 lat

> starsza.....

Ja tam się nie znam, ale żyłem w przeświadczeniu, że oldtimery = zabytki = >25 lat. blush.gif

Napisano

> uznawane przez kogo? jakas komisja jest? dla mnie kazde Capri (nawet to najfajniejsze i najmlodsze

> Mk3) to jest youngtimer.

> mi bardziej chodzi o stan. nawet 15 latek (o ile z potencjalem) zachowany w stanie jak z fabryki to

> youngtimer

koNik na swoje e 32 dostał zółte, a w Gdańśku jest taki konserwator, że ni huhu sick.gif

każdy wuj na swój strój 270751858-jezyk.gif

Napisano

> koNik na swoje e 32 dostał zółte, a w Gdańśku jest taki konserwator, że ni huhu

> każdy wuj na swój strój

ja nie mam żółtych, źle mnie zrozumiałeś - ja nie mam longa a tylko na longa można żółte dostać zlosnik.gif

Napisano

> uznawane przez kogo? jakas komisja jest? dla mnie kazde Capri (nawet to najfajniejsze i najmlodsze

> Mk3) to jest youngtimer

285440241-2011-10-25030s.jpg

Komisja to może jeszcze nie, ale najczęściej spotykam się z opiniami o tym, że samochodzik powinien mieć te 30+ latek, żeby zostać uznanym za YT. Za to klasykiem, old-schoolem możemy sobie nazywać nawet VW Corrado. ;-)

> mi bardziej chodzi o stan. nawet 15 latek (o ile z potencjalem) zachowany w stanie jak z fabryki to youngtimer

OK> Nie ma na to ścisłej naukowej definicji.

Pozdro

Bartek

post-589-14352514464391_thumb.jpg

Napisano

> Komisja to może jeszcze nie, ale najczęściej spotykam się z opiniami o tym, że samochodzik powinien

> mieć te 30+ latek, żeby zostać uznanym za YT.

No dobra - a oldtimer ile ma mieć? blush.gif

Napisano

> Komisja to może jeszcze nie, ale najczęściej spotykam się z opiniami o tym, że samochodzik powinien

> mieć te 30+ latek, żeby zostać uznanym za YT. Za to klasykiem, old-schoolem możemy sobie

> nazywać nawet VW Corrado. ;-)

czyli czekaj... bo ja myslalem odwrotnie.

Youngtimer to dla mnie prawie klasyk... kalasyk > YT...

a Ty piszesz ze YT to ma 30+ latek, a klasyk to ten tfu VW ktorego nazwy nie wypowiem publicznie?

bez sęsu... trzeba to unormalizowac smile.gif

Napisano

> No dobra - a oldtimer ile ma mieć?

jak dla mnie to +50

Napisano

> ja nie mam żółtych, źle mnie zrozumiałeś - ja nie mam longa a tylko na longa można żółte dostać

Czemu tylko na longa? hmm.gif

Napisano

> jakiś tekst

icon_eek.gif dziwne pytanie... dlaczego takim autem nie mozna wozic dziecka ? icon_eek.gif

do wozenia malego dziecka ostatnio moja kolezanka kupila 20-letnie bmw e30 - a to z tego powodu ze gdy nie jedzie z dzieckiem to lubi sobie polatac bokami , a zima idzie drive.gif

Napisano

> Czemu tylko na longa?

dlatego że auto nie spełnia kryterium wiekowego, a tylko long sie łapie pod auto rzadkie/kolekcjonerskie 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.