Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Genesis Coupe po liftingu

Featured Replies

Napisano

no no, koreańce idą za ciosem icon_eek.gif. LEdwo co jest na europejskim rynku, a już ma lifting, auto bardzo ładne:

285508990-genesis.jpg

zmiany nie dotyczą tylko wyglądu, ale również wzmocniono silniki.

W V6 jest oprócz mocniejszego silnika (teraz 350KM) również generator dźwięku icon_eek.giffacepalm%5B1%5D.gif

tu więcej:

za onet

Ciekawe, czy zmienili coś w środku, bo wcześniej się nie postarali zbytnio hmm.gif

post-114523-14352514667621_thumb.jpg

Napisano

> W V6 jest oprócz mocniejszego silnika (teraz 350KM) również generator dźwięku

Chodzi o takie 'cos'? icon_eek.gif: http://allegro.pl/soundracer-gadzet-samochodowy-v8-v10-v12-sklep-waw-i1906197847.html

'Do wyboru dźwięk V8, V10 i V12' grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Chodzi o takie 'cos'? :

> http://allegro.pl/soundracer-gadzet-samochodowy-v8-v10-v12-sklep-waw-i1906197847.html

> 'Do wyboru dźwięk V8, V10 i V12'

własnie nie wiem, ale tragedia jeśli tak. Przecież to jest V6 - z niego standardowo mozna cos ładnego wydobyć niewiem.gif

Napisano

> własnie nie wiem, ale tragedia jeśli tak. Przecież to jest V6 - z niego standardowo mozna cos

> ładnego wydobyć

może to jakaś klapka w wydechu która otwiera się przy pełnym otwarciu przepustnicy ?? niewiem.gif

Napisano

> własnie nie wiem, ale tragedia jeśli tak. Przecież to jest V6 - z niego standardowo mozna cos

> ładnego wydobyć

AFAIR w którymś S-klasse V8 był patent pt. wyłaczenie czterych cylindrów podczas jazdy na niewielkim obciażeniu i wtedy za pośrednictwem radia włączany był stosowny dzwiek żeby kierowca się nie zorientował że właśnie wyłączono mu połowe silnika biglaugh.gif

Napisano

> AFAIR w którymś S-klasse V8 był patent pt. wyłaczenie czterych cylindrów podczas jazdy na

> niewielkim obciażeniu i wtedy za pośrednictwem radia włączany był stosowny dzwiek żeby

> kierowca się nie zorientował że właśnie wyłączono mu połowe silnika

ale to mit prawda?

Napisano

> ale to mit prawda?

Mogę się mylić ale OZI chyba pisał o takim urządzeniu, tylko raczej nie chodziło o mercedesa.

Napisano

> Mogę się mylić ale OZI chyba pisał o takim urządzeniu, tylko raczej nie chodziło o mercedesa.

Ferrari tak zrobiło jakiś czas temu.

Napisano

Wyglada znacznie lepiej od obecnego modelu. Ciekawe czy to zwiekszy sprzedaz w PL? Do tej pory oprocz demo nie widzialem zadnego na ulicy. Moze cena robi swoje jak to zwykle bywa duza wyzsza niz w USA.

Napisano

strzelam, że z tym "generatorem" to może być kaczka dziennikarska (jeśli tak można nazwać piszących artykuły w Onecie) i chodzi o rozwiązanie podobne do tego z którejś generacji Focusa ST (RS?). Niech się fanatycy marki wypowiedzą. Tam był jakiś patent z dodatkowym tunelem z komory silnika, który miał przenosić odpowiednie dźwięki.

Napisano

> ale to mit prawda?

Okazuje sie, ze to dosc powszechne rozwiazanie.

http://www.caranddriver.com/news/2013-audi-s7-news

The S8 will use the same engine, but dialed up to 520 hp and 479 lb-ft of torque to move its extra heft and to warrant the greater investment. Both derivatives of the V-8 feature fuel-saving tech with stop-start functionality and a cylinder-deactivation system that will shut down four cylinders under lighter loads. The latter prompted Audi to install an active noise-cancellation system that uses four microphones in the headliner to analyze cabin noise and then employs the audio system's speakers to counteract any plebian four-cylinder sounds.

http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_Cylinder_Management

The 2008 Accord takes this a step further allowing the engine to go from 6 cylinders, down to 4, and further down to 3 as the computer sees fit. (...) Vehicles equipped with VCM also include Active Noise Cancellation (ANC) and Honda's Active Control Engine Mount (ACM) system. The ANC and ACM systems work in cooperation to cancel both noise and vibration that could occur in relation to the cylinder deactivation process. The ANC system uses the audio speakers to cancel out noise by using an opposite phase sound.

Natomiast IMO jest spora roznica pomiedzy powyzszymi rozwiazaniami ktore wspomagaja obnizenie spalania / ekologie i dzwiek generuja niejako z musu celem zachowania zwyklego brzmienia silnika, a rice'rskimi rozwiazaniami majacymi na celu oszukac kierowce ze ma silink o fajnym brzmieniu tongue.gif

Napisano

Chodzi mi bardzioej czy w S klasie w ogole slychac silnik???

Mam w jeepie MDS i jakos nie slysze kiedy cylindry sie wylaczaja a co dopiero w perfekcyjnie wygluszonej esce smile.gif

Napisano

Piękne auto-ale cena wysoka a po 2-3 latach wart tyle co używana panda... smirk.gif

Napisano

> Piękne auto-ale cena wysoka a po 2-3 latach wart tyle co używana panda...

Prosba o link do 2-3 letniego Genesis Coupe w cenie uzywanej Pandy krolik.gif

Napisano

> Ale brzydactwo

nielatwo zadowolic uzytkownikow idealu wzorniczego po FL ok.gif

Napisano

Wysoka cena? yikes.gif

O kura a ja myślałem że to najtańszy tylnonapędowy samochód sportowy w tej klasie - śmiało, dawaj te "tanie przykłady" smirk.gif

Napisano

> Wyglada znacznie lepiej od obecnego modelu. Ciekawe czy to zwiekszy sprzedaz w PL? Do tej pory

> oprocz demo nie widzialem zadnego na ulicy. Moze cena robi swoje jak to zwykle bywa duza

> wyzsza niz w USA.

czy ja wiem czy lepiej obecny jest serduszka.gif często widzę takie srebrne 2.0T w Łodzi clown.gif ale faktycznie oprócz tego egzemplarza nie widziałem tego modelu

Napisano

> Prosba o link do 2-3 letniego Genesis Coupe w cenie uzywanej Pandy

ja tez poprosze wink.gif

Napisano

Biorę dwa ok.gifgrinser006.gif

Napisano

Gdyby tak bylo juz bym czekal na pierwsze 2-3 latki.. hehe.gif

Napisano

Poprosze linka, chetnie kupie. food.gif IMO bez przesady bedzie tak jak ze Sportage to juz tak nie traci na wartosci. Malo tego ceed tez nie yikes.gif

3 letni bedzie za 60k.

Napisano
  • Autor

> czy ja wiem czy lepiej obecny jest często widzę takie srebrne 2.0T w Łodzi ale faktycznie

> oprócz tego egzemplarza nie widziałem tego modelu

ja też uważam, że to nie dużo jak na auto tylnonapędowe, o takich specs. i to jeszcze V6.

Ciekawi mnie tylko jak w środku wygląda. Mam ogromną nadzieję, że lepiej niż "poprzedni", bo tam był piękny na zewnątrz, ale wewnątrz to już jakoś zapomnieli, że to ma być sportowe auto icon_rolleyes.gif

Napisano

no trochę pojechałem hehe.gif ...używane koreańskie auta dużo tracą niestety

Napisano

> no trochę pojechałem ...używane koreańskie auta dużo tracą niestety

Tez tak myslalem ale taki ceed traci mniej niz golf. Sportage tak samo a sorento bardzo dobrze trzyma cene ale juz taka magentis leci na leb na szyje raze z cerato.

Napisano

Generalnie jest coraz lepiej, sa ładniejsze, coraz lepsze i coraz mniej tracą na wartości ale np. model Coupe zawsze dużo tracil i chyba duzo sie z tym nie zmienilo

Napisano

> Generalnie jest coraz lepiej, sa ładniejsze, coraz lepsze i coraz mniej tracą na wartości ale np.

> model Coupe zawsze dużo tracil i chyba duzo sie z tym nie zmienilo

od tamtego czasu nastapily trzy zasadnicze zmiany

- Koncern Hyundai nie jest juz uwazany za koreanska tandete (zaraz przyjdzie jakis VAG TDI jihad team uzbroj_zlo.gif)

- Coupe kiedy nie wygladal, obecne Genesis Coupe wrecz przeciwnie

- Coupe nie jezdzil sensownie, Genesis Coupe wrecz przeciwnie

Moim zdaniem to bedzie sprawialo, ze RV bedzie przewidywalna i raczej na sensowym poziomie

Napisano

> Wysoka cena?

> O kura a ja myślałem że to najtańszy tylnonapędowy samochód sportowy w tej klasie - śmiało, dawaj

> te "tanie przykłady"

MX-5 i nie tylko. W Niemczech tani nie jest. Od tygodni staram się o jazdę próbna modelem v6, ale jakoś wiele ich nie ma..

Napisano

> MX-5 i nie tylko.

Zupelnie nie ten target ani typ samochodu. Genesisowi najblizej konkurencyjnie do 370Z a od niego jest sporo tanszy.

Napisano

> od tamtego czasu nastapily trzy zasadnicze zmiany

> - Koncern Hyundai nie jest juz uwazany za koreanska tandete (zaraz przyjdzie jakis VAG TDI jihad

> team )

> - Coupe kiedy nie wygladal, obecne Genesis Coupe wrecz przeciwnie

> - Coupe nie jezdzil sensownie, Genesis Coupe wrecz przeciwnie

> Moim zdaniem to bedzie sprawialo, ze RV bedzie przewidywalna i raczej na sensowym poziomie

Wszystko prawda ale nadal V6 jako nowy kosztuje dobre 150-160k...a to na Hyundaia bardzo duzo. Spadek wartosci bedzie potezny. Co innego 2.0T za max 110k, tu powinno byc lagodniej.

Napisano

> Generalnie jest coraz lepiej, sa ładniejsze, coraz lepsze i coraz mniej tracą na wartości ale np.

> model Coupe zawsze dużo tracil i chyba duzo sie z tym nie zmienilo

Coupe to byla klasa C. A to jest wielkie auto na bazie hyundaia Genesis. Oczywiscie najmocniejsza wersja V6 poleci na leb na szyje, poza tym za takie pieniadze kupuje 370Z.

Napisano

> Coupe to byla klasa C. A to jest wielkie auto na bazie hyundaia Genesis. Oczywiscie najmocniejsza

> wersja V6 poleci na leb na szyje, poza tym za takie pieniadze kupuje 370Z.

Ja tez. Ale niektorzy moga potrzebowac tylnych siedzen.

Napisano

> Ja tez. Ale niektorzy moga potrzebowac tylnych siedzen.

Ale za prawie 200k to juz jest wiecej opcji. Mercedes, BMW, Infinity.

Zobaczymy jak ten hyundai bedzie sie sprzedawal. Nie wroze sukcesu.

Napisano

> Ale za prawie 200k to juz jest wiecej opcji. Mercedes, BMW, Infinity.

170k to nie 200 smile.gif Marki premium z DE oczywiscie, mozesz za tyle miec. Ale bedzie to albo golas z porownywalnie mocnym silnikiem albo porownywalnie wyposazony ale sporo slabszy. Niestety, premium to premium.

Napisano

> Zupelnie nie ten target ani typ samochodu. Genesisowi najblizej konkurencyjnie do 370Z a od niego

> jest sporo tanszy.

Mnie ciekawi jaki potencjał ma 2,0. Bo mocą w serii nie poraża.

Napisano

> Mnie ciekawi jaki potencjał ma 2,0. Bo mocą w serii nie poraża.

Polift ma miec 275 wiec juz duzo lepiej. Blok ten sam co w Evo X wiec pewnie mozna mu solidniego boosta zapodac.

Napisano

> Polift ma miec 275 wiec juz duzo lepiej. Blok ten sam co w Evo X wiec pewnie mozna mu solidniego

> boosta zapodac.

Zobaczymy jak będzie z ceną podstawowego modelu. I ciekawe kiedy zaczną budować własną wersję evo wink.gif

Napisano

> Zobaczymy jak będzie z ceną podstawowego modelu. I ciekawe kiedy zaczną budować własną wersję evo

Nigdy następne evo bedzie hybryda a Hyundai wsadzi 1.6T i być moze 2.0T do velostera.

Napisano

> i to dieslowa hybryda

Troche szkoda ale takie czasy. Najlepsze jest,z ehyundai/kia razem z mitsu robis siliniki - globalizacja na calego.

Napisano

> Nigdy następne evo bedzie hybryda a Hyundai wsadzi 1.6T i być moze 2.0T do velostera.

Veloster jest FWD i dlatego nas nijak nie interesuje cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.