Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW E9 - 3.0 CSi Coupe ....

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> no rdza w tych rocznikach FIATa jest wszechobecna

ile ma dokladnie lathmm.gif?

niestety a o czesci ciezko choc zdarza sie ze

> mozna cos zakupic w dobrym stanie[..]

Z tym bedzie w ogole problem jak auta zrobia sie coraz starsze. Znam przypadek gdzie 40 latka - auto oczywiscie zlosnik.gif - miala wypadek i niestetybuu.gif, odbudowa to zakup drugiejhmm.gif i z 2 + troche poskladanieidea.gif

> no tak jakby

Napisano
  • Autor

Prawide pod choinke wlozyczlosnik.gif - zajelo im 10 dnifoch.gif... ale dobry prezent na swiete[...]

No i otworzylem koperte trzesacymi lapkamiwink.gifzlosnik.gif ...

cimg4849.jpg

.... a tam jak sie spodziewalemtrophy.gifyay.gif -Approvedwaytogo.gif

cimg4850v.jpg

No to teraz na statek i zo baczymy co mi moj stan powie zeby to zarejstrowaclizak.gif

Napisano

gratulejszyn wink.gif

kiedy dostawa? food.gif

Napisano
  • Autor

> gratulejszyn

waytogo.gif

> kiedy dostawa?

mysle o luty/marzec ale po dzisiejszym trzesieniu w Christchurch bede chcial to ciut przyspieszyc

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> jako ciekawostka z polskiego rynku

> http://moto.allegro.pl/bmw-e9-3-0-cs-auto-wraz-z-duza-iloscia-czesci-i2035242803.html

Patrzac po kierownicy MY 73 + hmm.gif.

Odbudowa samych nadkoli to $20,000 + wiec to raczej na czesci, ale tez ich tam nie wiele widzezlosnik.gif

.... co widac po ceniewink.gif

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1972-BMW-...=item3cc0c1ddac

Napisano
  • Autor

> ta cena i to[...]

Ja tam jedynie potencjalnie, i mowie potencjalniepalacz.gif silnik widzehmm.gif - ok $2.5k czyli co hmm.gif ok 7k PLNhmm.gif. Reszte musza ci doplacic zebys wzialzlosnik.gif

Napisano

> Stycznosc?

tak troche sie stykalem za sprawa gabki i pasty ktora go pastowalismy ;-). Klient szykowal sie na targi moto i troche go szykowalismy.

ogolnie auto bylo wtedy do sprzedania. jak sie sprawa rozwiazala nie wiem.

Napisano
  • Autor

> tak troche sie stykalem za sprawa gabki i pasty ktora go pastowalismy ;-). [...]

To nadaje nowe znaczenie slowu 'stycznosc"zlosnik.gifwaytogo.gifwink.gif[...]

Napisano

> Ja tam jedynie potencjalnie, i mowie potencjalnie silnik widze - ok $2.5k czyli co ok 7k PLN.

> Reszte musza ci doplacic zebys wzial

generalnie szkoda że z tymi autami tak jest zlosnik.gif

Ty masz choć fajnie bo klimat łaskawy, u nas stare BMW nie mają lekko zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> generalnie szkoda że z tymi autami tak jest

W ciagu ostatnich 10 lat ich wartosc sie podwoilahmm.gif. Rozmawialismy o tym na E9 Forum i jest coraz wiecej ludzi ktorzy sa/beda chetni produkowac zamienniki jest wartosc podskoczy jeszcze w gorelizak.gif[...] wiec ja im wroze duzy zywotzlosnik.gif

> Ty masz choć fajnie bo klimat łaskawy, u nas stare BMW nie mają lekko

Klimat lepszy, fakt ale co ciekawe egzemplarze na CH byly najlepiej zabezpieczonewaytogo.gif, i powszechna opinia jest, ze przez to ze byly kupowane jako auto 3, lub na weekend przez grubuch, obrzydliwych bankierow dla zon i kochanek270747800-sex.gif - to sa najlepiej zachowane egzemplarzeok.gif, a dopiero nastepne te z Cal.

Wiec ja tu widze, ze raczej grubosc portfela jest wazniejsza od klimatuzlosnik.gif

SoCal_Vintage_BMW_Meet_resize.jpg

Napisano

> To nadaje nowe znaczenie slowu 'stycznosc"[...]

nie no, na posiadanie takiego cacka mnie nie stać. Co prawda byłem bliski kupna youngtimera w postaci Fiata 126p ale właściciel zaczął świrować z ceną i odpuściłem. Auto praktycznie bliźniacze z Maluszkiem Jeery'ego ok.gif

285672309-3.jpg

post-40970-14352515210549_thumb.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano

iiiiiiiiiiiiiiiiii? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> iiiiiiiiiiiiiiiiii?

No i siedzi w garazuzlosnik.gif bo wiesz jak mowia "Nigdy nie jezdzic swoim Coupe podczas deszczu"zlosnik.gifnono.gif

qimg6111.jpg

img60942.jpg

To problem numer jedenzlosnik.gif[...]

Problem numer dwa, ze Kiwis dali jej nowy VIN pad.gif zaczynajacy sie od 7AH... i to nie podchodzi pod zadna stonowa bazezlosnik.gif - czyli nie moge zarejstrowac autapad.gif[...]

Teeeeeerazm jako ze moje papiery od rzadu federalnego maja ten VIN, musze podstac nowe z oryginalnym VIN jaki BMW wtedy mialo czyli 2xxxxx - 6 cyfereksmirk.gif[...]

Papiery wyslane wczoraj, pewno wroca za tydzien, i wtedy jesli moj stan nic nowego nie wymysli wysla mi papiery do domupalacz.gif[...] i moge "oficjalnie"drive.gifzlosnik.gif[...]

Nieoficjalniewink.gif - wczoraj jezdzilem serce.gifdrive.gif ale tylko miedzu domem a weightbridge (waga)smirk.gif.

Przy okazji przerwalem policial.gif wzeranie dwoch donutszlosnik.gif - bo jak przejechalem obok to mi powiedzial, ze mu sie LCD w srodku czewony zrobilzlosnik.gif - wyskoczylem, jako brak rejestracji, jako brak ubezpieczenia, brak waznego przegladuzlosnik.gif i w ogole brak wlascicielahahaha.gif

Widok scigajacego mnie busted.gif spod zlotych lukow zwanych McDonnalds - w malym lusterku E9 - pricelesshahaha.gif. Widok wladowanie mi ponad $2,000 dotacji dla rzadu stanowego - nie przyjemnyhahaha.gif[...]

[...]aleold.gif - majac wazne ubezpieczenie wolno mi jechac "najkrotsza" mozliwa droga od domu do zwazenia auta i z ... powrotem. Wiec po milem rozmowie, odjechalem do domusmirk.gif... i nigdzie sie nie ruszam dopoki papiery sie nie naprawiabuu.gif

qimg6100.jpg

qimg6106.jpg

Pierwsze wrazenie, zapach auta, odglos, brak plastikow, drewno893goodvibes.gif ... co ja ci bede opisywal - sam wieszbananaevil.gifwaytogo.gif

Nawet jak sie instukcje czyta to pachnie jak nalezywaytogo.gifwink.gif

img60891.jpg

Nastepne plusy - mulher.gif sie chce nauczyc jezdzic manualhahaha.gif

Ps. A fajna zabawa jezdzic LHD po ruchu RHDzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Oddał do mechanika

Nie033102bebe_1_prv.gif - nalajem benzyny, wrzucilem troche olowiuwink.gif do baku, wymienilem olej i filtr, popatrzylem na inne plyny, hamulce etc.

Przeszla stanowy przeglad i ... narazie tyle - drive.gif na weekend jak zarejstuje i zobacze -powoli co nastepnegohmm.gif. Mozliwe, ze zaczne od konca - czyli tapicerkazlosnik.gif. W sumie malowanie tez jej potrzebne, ale jeszcze imvho 5 lat przezyjewink.gif[...]

Napisano

> No i siedzi w garazu bo wiesz jak mowia "Nigdy nie jezdzic swoim Coupe podczas deszczu"

widzę że macie tam chwilowo Wenecję grinser006.gifzlosnik.gif

> Problem numer dwa, ze Kiwis dali jej nowy VIN zaczynajacy sie od 7AH... i to nie podchodzi pod

> zadna stonowa baze - czyli nie moge zarejstrowac auta[...]

nigdzie na aucie nie ma oryginalnego VINu???

> Przy okazji przerwalem wzeranie dwoch donuts - bo jak przejechalem obok to mi powiedzial, ze mu

> sie LCD w srodku czewony zrobil

kuźwa, dobrze że u nas takich zabawek Orwellowskich nie mają zlosnik.gif

> Pierwsze wrazenie, zapach auta, odglos, brak plastikow, drewno ... co ja ci bede opisywal - sam

> wiesz

wiem wiem, czuje że wynagradza Ci to czas oczekiwań zlosnik.gif

ja wczoraj też sobie nie odmówiłem i śmigałem tym:

http://konnieciu.bestspace.pl/galeria/spot_mb_16032012/large/00000034.jpg

http://konnieciu.bestspace.pl/galeria/spot_mb_16032012/large/00000026.jpg

> Nawet jak sie instukcje czyta to pachnie jak nalezy

> Nastepne plusy - sie chce nauczyc jezdzic manual

> Ps. A fajna zabawa jezdzic LHD po ruchu RHD

u nas twierdzą że taka kombinacja jest zabójcza grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> 6 cyfr - ...

> to na silniku nie ma nr ?

Nie. Stary VIN BMW skladal sie z 6 cyfr wybitych w 3 miejscach.

> Spoko spoko - zazdraszczam czorta

drive.gifladnie ale sam chyba nie wiem do konca w co sie wpakowalem. Trzeba bylo Ford a kupic

Napisano
  • Autor

> widzę że macie tam chwilowo Wenecję

Tylko ta chwila cos dlugo trwapad.gif

> nigdzie na aucie nie ma oryginalnego VINu???

Jest i w tym wlasnie problem. NZ nadala jej nowy, pelny VIN ktory uzylem w calej dokumentacji. Na poziomie federalnym, no problem,sztuka to sztukazlosnik.gif, VIN w papierach sie zgadza z autemok.gif.

Na poziomie stanowymzlosnik.gif juz nie tak latwo. Maja dosc dobra baze i wychodzi im, ze z tego roku VIN BMW ma miec 6 cyfr zlosnik.gif i qpa. Musze teraz przejsc przez federalne papiery jeszcze raz, z oryginalnym VIn, takim jakim BMW wyjechalo z fabryki. zlosnik.gif Doslownie Dilberthahaha.gif.

> kuźwa, dobrze że u nas takich zabawek Orwellowskich nie mają

kwestia czasu, bo to kwestia kasowania kientapad.gif. Chyba teraz ponad 230 skrzyzowan ma kamery w samym Sydney i kasujepalacz.gif:

za czerwone swiatelko ok.gif

za V -juz jie tak fajnie bo tolerancja 5km/h

I teraz wprowadzili system, gdzie zapamietuje tablice i patrzy, jest ubezpieczeni ok, brak boom ikonka_photo2.gif,

jest oplacona rejestracja -to ok.gif, brak to ikonka_photo2.gifzlosnik.gif, a ten co z Maccas ruszal to trzeba bylo widziec jak donut wywalal na droge hahaha.gif a tu tez qpa- nie dalo sie mnie skasowachahaha.gif. z reszta uwazam sluszne , ze tepia bezlitosnie ludzi bez ubezpieczenia bo jak masz wypadek to pad.gif

> wiem wiem, czuje że wynagradza Ci to czas oczekiwań

Podoba mi sie, ale nie wiem, czy nie za duzo sie rzucilem. E9 nie jest latwa, i ja to po prostu zaczynam widziechmm.gif

> ja wczoraj też sobie nie odmówiłem i śmigałem tym

podoba mi siewaytogo.gif, twoj wyglada jakby z fabryki wyjechal[zlosnuk] 

> u nas twierdzą że taka kombinacja jest zabójcza

u was chyba tak, u mnie nikt nie wyprzedzazlosnik.gif. A po za parkingiempad.gif i wyprzedzaniem, zadnej imvho roznicy nie robiwaytogo.gif, ba sobota, niedziela widze osttnio wysyp min 20 dziennie aut z LHD, wiekszosc wlasnie z 50-70 tych lat. ludzie zaczeli ostatnio duzo z USA klasykow sciagac bo nasz $ jest warty $1.10 za US, czyli cholernie tanio. Gdzie moja E9 przechodzila przeglad, mial wczoraj dwa mustangi, pontiac i vw.Wszystko LHD, i mowil ze tak teraz 10aut sie u niego na dwa tygodnie przewija wlasnie LHD staroci

Napisano

> Problem numer dwa, ze Kiwis dali jej nowy VIN zaczynajacy sie od 7AH... i to nie podchodzi pod

> zadna stonowa baze - czyli nie moge zarejstrowac auta[...]

> Teeeeeerazm jako ze moje papiery od rzadu federalnego maja ten VIN, musze podstac nowe z

> oryginalnym VIN jaki BMW wtedy mialo czyli 2xxxxx - 6 cyferek[...]

Nic tak nie irytuje jak bałagan w papierach takiej zabawki, jako jedyna przyczyna powstrzymująca cię od bezstresowej przejażdżki oslabiony.gif

W mojej 111 w papierach z USA z 79 roku brakuje jednej cyferki w VIN.

Rzeczoznawca już wydał stosowny kwit, że to jedynie pomyłka w tych kwitkach.

Nie mniej jednak samą skorupą nie pojeżdżę.

Panowie policjanci pewnie pozazdrościli Ci klasycznej Bawary zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nic tak nie irytuje jak bałagan w papierach takiej zabawki, jako jedyna przyczyna powstrzymująca

> cię od bezstresowej przejażdżki

No coz wlasciwie na wlasne zyczenie. Jakbym wiedzial, ze "nowy" VIN, ktory jest standardowy na calym swiecie takie jaja zrbi to bym po prostu wpisal taki jaki fabryka dala. No coz, czlowiek sie cale zycie uczy zlosnik.gif.

> W mojej 111 w papierach z USA z 79 roku brakuje jednej cyferki VIN.

> Rzeczoznawca już wydał stosowny kwit, że to jedynie pomyłka w tych kwitkach.

> Nie mniej jednak samą skorupą nie pojeżdżę.

warto byc cierpliwym wink.gif

> Panowie policjanci pewnie pozazdrościli Ci klasycznej Bawary

sztuk jedna mnie gonilazlosnik.gif, pogadalismy trochr o tym, ale fanem BMW nie byl wink.gif

Napisano

> ja wczoraj też sobie nie odmówiłem i śmigałem tym:

Ciekaw byłem czym - a tu foty nie robią smirk.gif

Ja też qpe czasu straciłem zanim papiery były ok - przy e24 - na silniku niebyło nr ! - a diagnosta wyciąga książkę pt. "jak nie dać się oszukać" !!

sciana.gif

2 miesiące na próbnych jeździłem oink.gifzlosnik.gifwink.gif

Ale warto było - "wyprostować" papiery.

Poszła jak rodzynek - teraz jak sobie przypomne - szkoda mi oslabiony.gif

Ale - kiedyś jeszcze kupie.

OZI - też podziwiam - fura godna - bez ciśnienia ok.gif

Napisano

> Ja też qpe czasu straciłem zanim papiery były ok - przy e24 - na silniku niebyło nr ! (...)

> 2 miesiące na próbnych jeździłem

U mnie ta sama historia - numer silnika wpisany w dokumenty przewozowe z d... wziety, mimo ze przy odrobinie checi bez problemu dalo sie go poprawnie odczytac. Tablic probnych nie dali, rzekomo sie nie kwalfikowalo, wiec przez... 2 lata z okladem (!) jezdzilem autem w praktyce niezarejestrowanym na samym kwicie OC z wpisem "brak numeru" w rubryce "nr rej.", badaniem technicznym na kartce A4 oraz niewaznym dowodzie rejestracyjnym. Tyle zajelo chodzenie od Annasza do Kajfasza i prostowanie tych bzdur we wszystkich urzedach, do ktorych bledne informacje trafily icon_rolleyes.gif. O dziwo nigdy nie bylo z tym problemu, nawet przy jednej jedynej kontroli drogowej jaka w tym czasie zaliczylem ok.gif.

Napisano

2 lata yikes.gif - pocieszajmy Oziego zlosnik.gifwink.gif

Szacun za wytrwałość -

Kocham urzędy i wszelakie cokolwiek tam załatwianie zlosnik.gifwink.gif

Napisano

> 2 lata - pocieszajmy Oziego

Mysle ze w Aussie nie bedzie tak jak tutaj, ze opinia rzeczoznawcy potwierdzajaca oryginalnosc numeru silnika i zaswiadczenie z "kwatery glownej" producenta pojazdu potwierdzajaca, ze silnik o tym numerze opuscil fabryke wlasnie w tym, a nie w innym samochodzie, to za malo aby sfinalizowac sprawe icon_rolleyes.gif.

Napisano
  • Autor

> Mysle ze w Aussie nie bedzie tak jak tutaj, [...]

z "kwatery glownej" producenta pojazdu potwierdzajaca, ze

> silnik o tym numerze opuscil fabryke wlasnie w tym, a nie w innym samochodzie, to za malo aby

> sfinalizowac sprawe .

Wystarczyl email. Wyslalem email do BMW w Munich w Niedziele, w pon mialem odpowiedz, cokolwiek mieli w archiwum.

Zadzwonilem do Canberra do Federalnego Departamentu Transportu, wypelnilem nowa forme, zaplacilem extra $50 i w zasadzie tyle.

Dwa tygodnie maja na zrobienie i odeslanie z powrotem, z doswiadczenia zajmuje im ok tydzienok.gif

Jak dostane list z powrotem to podejde do najblizeszego Stanowego Dept transportu i zarejstrowanie zajmuje ok 5 min, czyli biore wypelnione formy i pozwolenie na import, place $41 za tablice, $300 za roczna rejestracje i dostaje tablice. I tyle ( no chyba, ze "komputer mowi nie" i znow cos wypluje zlosnik.gif).

Napisano
  • Autor

spojnie - ja strachliwy nie jestem zlosnik.gif, ale wszystko pod kontrola imvho. Dwa tygodnie i powinno byc zrobionezlosnik.gif

> Szacun za wytrwałość -

> Kocham urzędy i wszelakie cokolwiek tam załatwianie

a internet? hmm.gif

Napisano

> spojnie - ja strachliwy nie jestem , ale wszystko pod kontrola imvho. Dwa tygodnie i powinno byc

> zrobione

i tak to powinno wygladac zlosnik.gif

> a internet?

ekhm ja rozumiem ze zyjesz w innej rzeczywistosci zlosnik.gif

ale prosze bez takich zartow bo sie polowie forum, w tej szerokosci geografcznej, zajady ze smiechu porobią zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> i tak to powinno wygladac

Zobaczymy czy bedzie wink.gif, moze byc znow "computer says NO"

> ekhm ja rozumiem ze zyjesz w innej rzeczywistosci

> ale prosze bez takich zartow bo sie polowie forum, w tej szerokosci geografcznej, zajady ze

> smiechu porobią

okay, to jak wyglada rejestracja w PL -z ciekawosci pytam, nie zlosciwosci zlosnik.gif

Napisano

> Zobaczymy czy bedzie , moze byc znow "computer says NO"

> okay, to jak wyglada rejestracja w PL -z ciekawosci pytam, nie zlosciwosci

taka zwykla ?

to normalnie jakas godzinka stracona,

urzad = papiery, podatek od kupna, stare blachy, stary DR, umowa kupna

na miejscu dostajesz nowe tablice, czasowy dowod rejestracyjny, oplacasz za tablice i wszystko

po okolo 2 tygodniach dostajesz info ze dowod rejestracyjny juz jest ok.gif

Napisano

> taka zwykla ?

> to normalnie jakas godzinka stracona,

> urzad = papiery, podatek od kupna, stare blachy, stary DR, umowa kupna

> na miejscu dostajesz nowe tablice, czasowy dowod rejestracyjny, oplacasz za tablice i wszystko

> po okolo 2 tygodniach dostajesz info ze dowod rejestracyjny juz jest

A kiedyś było tak że szło się na 8 do WK i przy dobrych wiatrach o 13 człowiek wychodził z nowymi blachami facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Ciekaw byłem czym - a tu foty nie robią

działają hmm.gif

Napisano

> taka zwykla ?

> na miejscu dostajesz nowe tablice, czasowy dowod rejestracyjny, oplacasz za tablice i wszystko

ale z innego kraju jak u OZa to juz lekko tydzien frown.gif

Napisano

> A kiedyś było tak że szło się na 8 do WK i przy dobrych wiatrach o 13 człowiek wychodził z nowymi

> blachami

no bylo zlosnik.gif

ale rozumiesz to przez kolejki

ja ostatnio jak przerejestrowywalem sie bardzo zdziwilem smile.gif

urwalem sie z roboty 2h

po 15 minutach bylem zalatwiony a po pol godzinie mialem juz tez ubezpieczenie icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> taka zwykla ?

> na miejscu dostajesz nowe tablice,

no wlasnie - czyli normalnieok.gif

czasowy dowod rejestracyjny, oplacasz za tablice i wszystko

a czemu nie moga tego od razu zrobichmm.gif?

Napisano

> no wlasnie - czyli normalnie

> czasowy dowod rejestracyjny, oplacasz za tablice i wszystko

> a czemu nie moga tego od razu zrobic?

kiedyś DR drukowali w Wydziałach Komunikacji, a dzisiaj twarde DR drukuje PWPW waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> kiedyś DR drukowali w Wydziałach Komunikacji, a dzisiaj twarde DR drukuje PWPW

hmm.gif a na miejscu nie moga? AFAIK ditto dla PJ w PL, nie?

Napisano

> a na miejscu nie moga?

kiedyś mogli, a teraz nie sick.gif

> AFAIK ditto dla PJ w PL, nie?

dokładnie ok.gif

Napisano

> A dlaczego roznica?

tlumaczenia ze nie jest sie wielbladem, udowadnianie ze sie odpadow nie sprowadza a jak na normalne blachy to i tak tydzien na zalatwienie papierow z cla i skarbowki

Napisano
  • Autor

eee, nie bylo tak, zlezlosnik.gif List wczoraj przyszedl - wszystko okaywaytogo.gif, standardowa formula - zmienili VIN i rok produkcjiadmin.gif, skasowali mnie $50 i tyle.

W przyszlym tygodniu podskocze zeby ja zarejstrowac i mysle czy jej nie zafundowac EU tablic, albo kolorowychshhh.gif - czy standardowe zolte

285844995-NNN.JPG[...]

post-1538-1435251592046_thumb.jpg

Napisano

> W przyszlym tygodniu podskocze zeby ja zarejstrowac i mysle czy jej nie zafundowac EU tablic, albo

> kolorowych - czy standardowe zolte

> [...]

ale Wam zazdroszczę takiego wyboru... Classic Euro Black jak dla mnie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale Wam zazdroszczę takiego wyboru...

wybor zadenpad.gif - popatrz na tozlosnik.gif

http://www.ppq.com.au/CreateAPlate.aspx

Inny stan, wiekszy wybor -

plate3vl4.jpg

plate2ge3.jpg

plate2up6.jpg

Jakie spytaniazlosnik.gif?

Classic Euro Black jak dla mnie

$400 sie nalezylizak.gif - dotacji dla rzadu stanowegowink.gif za Euro (przeciez EU tam bogate jestzlosnik.gif).

Standardowe - zolte $41. Skladniam sie ku zielonym badz niebieskim lub czerwonymhmm.gifniewiem.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.