Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tydzień/~1000km w Octavi RS 2.0 TSI DSG MY2011 ~16000km

Featured Replies

Napisano

Od razu piszę że byłem mocno uprzedzony do tego auta:

1. Skoda

2. DSG

3. Tbenzyna

Auto jest mojego szwagra - pożyczył ode mnie Forstera, bo pojechali na święta i sylwestra w takie miejsce ze raczej jego RS mógłby mieć problemy – nieodśnieżane wysokie górskie drogi, bardzo zlej jakości lub ich brak.

Wizualnie auto może się podobać, felga 18’, czerwone zaciski, kolor niebieski SUBARU, kombi

Wewnątrz: dobrze udawane aluminiowe wstawki, eko skóra niezłej jakości, dobre spasowanie

Za kierownicą: kierownica dobrze leży w dłoniach, wszystko pod ręką, trochę słaba widoczność ale to pewnie moje zboczenie z wyższego auta

Na drodze w mieście; DSG – SZARPIE głownie przejście 1-2 i 3-2-1 w porównaniu do klasycznego hydraulicznego automatu, kompletnie bez sensu cały czas miesza 6 biegami, pewnie żeby zejść ze spalaniem, ale mnie to irytuje. W konsekwencjiw mieście jeździłem w trybie skrzyni S. Jednak brak płynnego ruszenia, niepotrzebne redukcje, szarpiące przejście głownie 2-1 – przeszkadza. Brak trakcji przemilczę. Nie ma cudów: FWD, 200KM ze szpera z hamulców nie przeniesie mocy na pierwszych biegach nawet na suchy asfalt a co dopiero na mokry… Bezsilna kontrolka trakcji ciągle mruga do nas błagalnie – nie dam rady odpuść gaz.

Skrzynia powinna mieć 3 tryby: S (obecny jest OK), N (normalny bez bezsensownych redukcji i ciągłego mieszania), E (ekonomiczny – obecny D)

Na drodze w trasie połączenie DSG i TSI jest GENIALNE. Jazda na biegach 3-4-5-6 i 6-5-4-3 to czysta przyjemność, praktycznie nie czuć zmian biegów . Łopatki do zmiany biegów – wg mnie gadżet, można się tym pobawić ale tryb skrzyni S robi to lepiej i skuteczniej od nas, lepiej skupić się na drodze niż na „klikaniu”. Jazda w górach najbardziej mnie zaskoczyła. Skrzynia musi mieć czujnik pochylenia auta. Inaczej zachowuje się na podjazdach – trzyma wysoki bieg mimo zwykłego trybu D, a na zjazdach robi redukcje pohamowując silnikiem po dotknięciu hamulca – GENIALNE. Silnik ciągnie pięknie od 2000-2200obr do 6000-6500obr, nie zauważalny LAG, przyzwoite spalanie:

- miasto (Wrocław) 11-12.5,

- trasa zgodnie z przepisami 7.1-7.6,

- trasa niezgodnie z przepisami 8.5-10L

- autostrada 160km/h i więcej 11-13L

Zawieszenie – na dobrych drogach nie mam uwag, ale za złych drogach TRAGEDIA (trzęsie, skacze, na koleinach, szarpie kierownica podczas mocnego buta), wiem, wiem to jest RS i musi być twardo. Jeździłem autami którymi można jeździć równie szybko jak nie szybciej a zawieszanie na zlej jakości drogach daje poczucie komfortu. Np.: „stare” Legacy 3.0 Spec B

Co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło:

Brak LAGa, zachowanie DSG w górach

Podsumowanie: tak naprawdę nie wiem dla kogo to auto.

Zawieszanie wg mnie wyklucza wożenie rodziny po PL drogach

DSG mało komfortowe w mieście

Z mocy silnika korzystamy praktycznie tylko na trasie – na pierwszych 3 biegach słaba trakcja - obowiązkowo powinna być szpera, a najlepiej AWD

Biorąc pod uwagę cenę wolałbym wersję: (o ile można taka skonfigurować) SCOUT DSG 1.8 TSI, doposażona jak RS.

Za tydzień wkleję relacje o Foresterze oczami właściciela RS

Napisano

DSG faktycznie trochę bywa irytujące w trybie D, ale szczerze powiem, że trzeba sporo czasu,

by się "nauczyć" z tym jeździć. I tak pół roku temu jeszcze coś mnie wkurzało,

a teraz wiem jak odpowiednio "nadusić" na gaz, by było jak ja chcę grinser006.gif

Redukcje na podjazdach i zjazdach majstersztyk, szczególnie dla mniej oświeconych kierowców.

Przy delikatnej jeździe czasami przesadza i od 50km/h potrafi przyspieszać na 6 biegu (skrzynia 7 bieg), niedługo przegląd, może jakiś nowy soft będzie niewiem.gif

Ja wiem jak wymusić redukcję bez szarpania, ale jak żona prowadzi to niestety, męczy konia na tym 6 biegu. (ok. 1250rpm) grinser006.gif

Podsumowując, ogólny bilans na bardzo duży plus, poza tym na pewno ma spory wpływ na zmniejszenie zużycia paliwa w praktyce w trybie D.

Napisano

Ciekaw jestem jak wypadłoby połączenie DSG/TDI... Z racji krowiastości

takiego diesla, pewnie nie byłoby takiego szarpania?

Napisano

> Ciekaw jestem jak wypadłoby połączenie DSG/TDI... Z racji krowiastości

> takiego diesla, pewnie nie byłoby takiego szarpania?

Znajomy ma 2.0TDI (170KM) z DSG6, ja nie jechałem z nim, ale mój ojciec jechał i mówi,

że u niego wyraźnie czuć zmiany biegów, a u mnie (1.4TSI 180KM DSG7) prawie w ogóle

w porównaniu z tym Passatem.

Ale to też zależy od kierowcy, od aktualnie wgranego softu itd.

Tak czy inaczej te szarpnięcia są kosmetyczne i w znakomitej większości auto płynie ok.gif

Napisano

> Tak czy inaczej te szarpnięcia są kosmetyczne i w znakomitej większości auto płynie

To by musiał relacjonować pasażer. Bo kierowca w takim np. manualu

może bardziej szarpać niż takie DSG. A w manualu nie zwracamy na

szarpnięcie uwagi, bo jesteśmy zajęci mieszaniem pedałami i wajchą.

A w DSG to może być faktycznie minimalne, ale z racji tego że nie

trzeba się na tym skupiać - kierowca może to odczuwac, a pasażer

nawet pewnie i nie smile.gif

Napisano

> To by musiał relacjonować pasażer. Bo kierowca w takim np. manualu

> może bardziej szarpać niż takie DSG. A w manualu nie zwracamy na

> szarpnięcie uwagi, bo jesteśmy zajęci mieszaniem pedałami i wajchą.

> A w DSG to może być faktycznie minimalne, ale z racji tego że nie

> trzeba się na tym skupiać - kierowca może to odczuwac, a pasażer

> nawet pewnie i nie

zauwaz, ze DSG raczej porownuje sie tradycyjnego automatu ok.gif manual to manual

Napisano

> To by musiał relacjonować pasażer. Bo kierowca w takim np. manualu

> może bardziej szarpać niż takie DSG. A w manualu nie zwracamy na

> szarpnięcie uwagi, bo jesteśmy zajęci mieszaniem pedałami i wajchą.

> A w DSG to może być faktycznie minimalne, ale z racji tego że nie

> trzeba się na tym skupiać - kierowca może to odczuwac, a pasażer

> nawet pewnie i nie

Ojciec w jednym i w drugim przypadku był pasażerem, chociaż czasem dam mu się przejechać grinser006.gif

Zresztą inni pasażerowie też są pod wrażeniem zazwyczaj, a część w ogóle nie zwraca uwagi i nawet nie wiedzą, że jest automat spineyes.gifhehe.gif

Napisano

Pozwole sobie porownac mojego Golfa choz to inna bajka.

Jak juz chyba wiesz w moim Golfie V 2.5 mam 6 biegowego automata,nie DSG.Napewno nie mam zadnego czujnika przechylu bo w gorach na D jazda to koszmar.Jazda pod gore z mala predkoscia powinna odbywac sie na malym biegu jednak pedal gazu jest wtedy wcisniety lekko (przepustnica tez lekko otwarta) co owocuje tym ze skrzynia daje wyzszy bieg,obroty spadaja i auto nie ma sily jechac.Wciskam gaz,redukcja,po chwili cofam noge z gazu bo auto przyspiesza i znowu zmiana na wyzszy bieg i auto slabnie itd.Najlepiej to przelaczam na S i wtedy jedzie sie na nizszych biegach i od razu obroty sa wysokie,czasami za wysokie.Najlepiej jest jechac na tiproniku i samemu zmieniac biegi.W miescie moj tez miesza biegami.Wydaje mi sie ze za duzo ich jest (6 biegow).W miescie co chwila jest zmiana predkosci i skrzynia wlasnie zmienia biegi.

Ja jestem fanem automatycznych skrzyn i juz nigdy nie kupie manuala.

Moj tez jest twardy bo duzy motor z przodu ale pewnie nie az tak jak ten ktorym jezdziles.Teraz na zimowych 15 jest miekko ale latem na 17 jest twardo.

Spalanie mam podobne.Miasto 12l a na trasie rowne 8 a czasem nawet lekko mniej.

Zawsze zalowalem ze w moim nie mam DSG ale teraz to chyba nie az tak bardzo.Widze ze pracuje podobnie jak moj Tiptronic.

Napisano
  • Autor

> DSG faktycznie trochę bywa irytujące w trybie D, ale szczerze powiem, że trzeba sporo czasu,

> by się "nauczyć" z tym jeździć.

ja wiem ze z automatem trzeba wspolpracowac gazem, ale DSG irytuje CIAGLYM mieszaniem w trybie D gora dol biegami i zwyczajnie nie nadazam za nia. pomaga w miescie przejscie w tryb S lub maual i przyblokowac np: 3

>I tak pół roku temu jeszcze coś mnie wkurzało,

> a teraz wiem jak odpowiednio "nadusić" na gaz, by było jak ja chcę

widocznie szwagier sie jeszcze nie nauczyl bo jemu tez szarpie...

> Redukcje na podjazdach i zjazdach majstersztyk, szczególnie dla mniej oświeconych kierowców.

dla mnie to najwieksza zaleta DSG

> Przy delikatnej jeździe czasami przesadza i od 50km/h potrafi przyspieszać na 6 biegu (skrzynia 7

> bieg), niedługo przegląd, może jakiś nowy soft będzie

fakt to tez jest EKO terroryzm DSG

> Ja wiem jak wymusić redukcję bez szarpania, ale jak żona prowadzi to niestety, męczy konia na tym 6

> biegu. (ok. 1250rpm)

to tez mnie zdziewilo dlaczego pojawiaja sie wibraje

na budzie, jak glupie toledo 1.6 po zapieciu 5biegu przy 1200 i but.gif slamazarnie przypiesza ale bez drgan

> Podsumowując, ogólny bilans na bardzo duży plus, poza tym na pewno ma spory wpływ na zmniejszenie

> zużycia paliwa w praktyce w trybie D.

na drodze/trasie OK, nawet bardzo OK, ale w miescie NIE

Napisano

> > Przy delikatnej jeździe czasami przesadza i od 50km/h potrafi przyspieszać na 6 biegu

to samo na moim 6 biegowym tiptroniku

juz od 60km/h wlacza najwyzszy 6 bieg

,obroty cos okolo 1300 i auto nic nie ciagnie.Co prawda nie szarpie silnikiem bo pojemnosc duza ale jak tylko dotkne gaz od razu redukcja.

Napisano
  • Autor

> Zawsze zalowalem ze w moim nie mam DSG ale teraz to chyba nie az tak bardzo.Widze ze pracuje

> podobnie jak moj Tiptronic.

idealem bylby klasyczny szybki automat hydrauliczny z czujnikeim przechylu jak DSG

sa takie?

Napisano

> ja wiem ze z automatem trzeba wspolpracowac gazem, ale DSG irytuje CIAGLYM mieszaniem w trybie D

> gora dol biegami i zwyczajnie nie nadazam za nia. pomaga w miescie przejscie w tryb S lub

> maual i przyblokowac np: 3

Ale z moich obserwacji, tak się zachowuje przy nerwowej, agresywnej jeździe na "D".

Bo program cały czas chce jak najwyższy bieg wrzucić, a że biegów dużo i szybko zmienia,

to wk angryfire.gifbiglaugh.gif

Przy spokojnym turlaniu się jest komfortowo.

I tak jak piszesz, w zasadzie wystarczy dać na "S" i problem się rozwiązuje.

> widocznie szwagier sie jeszcze nie nauczyl bo jemu tez szarpie...

To są już subiektywne odczucia, poza tym mimo wszystko mówimy o innych autach. (inny silnik/skrzynia)

Zresztą ja nie bronie DSG, bo jeszcze 1,5 roku temu w ogóle nie chciałem słyszeć o automacie rotfl.gif

> na drodze/trasie OK, nawet bardzo OK, ale w miescie NIE

Ale dlaczego nie?

Spokojnie i płynnie: "D"

Agresywnie w trybie 0/1: "S"

Zmiana jak chcesz i kiedy chcesz: tryb manualny.

Aha.

Nie wiem jak w tej Octavii, ale największe szarpnięcie i dziwne zachowanie jest gdy hamujemy np. przed światłami, zwalniamy powiedzmy do 30km/h i dajemy but.gif

U mnie to jest najbardziej irytujący moment w działaniu tej skrzyni w trybie D.

Napisano

z ta trakcja troche przesadzasz... albo było naprawde mokro ...

u mnie w octa 2 1.8tsi 230km nie mam zbytnich problemów z trakcja, na suchym wogole:) trzeba wyczuc auto a wtedy trakcja jest twoja:)

Napisano

> trzeba wyczuc

A w Foresterze nie trzeba wyczuwać i o to jest pewnie problem grinser006.gif

Zresztą lekko słuszny, dlatego trzeba pamiętać czym się jedzie.

Napisano
  • Autor

> A w Foresterze nie trzeba wyczuwać i o to jest pewnie problem

> Zresztą lekko słuszny, dlatego trzeba pamiętać czym się jedzie.

dokladnie

place za 200KM i chce z nich kozystac a nie wyjazd z ronda, za rondem odrazu dwa pasy wiec beda jeszcze na wyjezdzie z ronda przyklejam sie do poprzedzajacego auta i but.gif zeby natychmiast zmienic pas a tu - redukcja - do 2 i tyr tyr oraz kontolka trakcji

30KM slabszym foresterm (tu jako przyklad, mozna wpisac dowolne auto AWD), z archaicznym 4 biegowym automatem w tym czasie konczylbym manewr wyprzedzania

dlatego jak nie moge kozystac zawsze z 200KM wybieraz wolalbym tansza wersje 1.8 i za roznice dokupic glupiego bo glupiego haldexa 4x4

podejzewam tez ze mechaniczna szpera duuuuuuuuuuuzo pomoglaby w RS

Napisano

A jak wygląda powolne toczenie się np. w korku ?.

Bo w Pasacie TDI 140 KM z DSG czułem jakby ciągle skokowo dodawał gazu i odejmował i tak bez końca. Właściciel mówił że TTTM i inne ezgemplarze mają tak samo.

Aha, fura z 2006, wtedy była dwuletnia.

Napisano

> dokladnie

> place za 200KM i chce z nich kozystac a nie wyjazd z ronda, za rondem odrazu dwa pasy wiec beda

> jeszcze na wyjezdzie z ronda przyklejam sie do poprzedzajacego auta i zeby natychmiast

> zmienic pas a tu - redukcja - do 2 i tyr tyr oraz kontolka trakcji

dlatego kupuje się RWD - sytuacja podobna jak opisujesz but i lekki bok - to jest najpiękniejsze zlosnik.gif

Napisano

> u mnie w octa 2 1.8tsi 230km nie mam zbytnich problemów z trakcja, na suchym wogole:) trzeba wyczuc

> auto a wtedy trakcja jest twoja:)

Czyli dobrze jeździ się taka wersją tj. 1.8TSI/230KM? Ujeżdżam standardową 1.8TSI i uważam ten samochód za przyjemny, jednak kto wie - może z czasem warto by pomysleć o jakims przyroście mocy o ile to bezproblemowy i prosty byłby zabieg...

Napisano

> Czyli dobrze jeździ się taka wersją tj. 1.8TSI/230KM? Ujeżdżam standardową 1.8TSI i uważam ten

> samochód za przyjemny, jednak kto wie - może z czasem warto by pomysleć o jakims przyroście

> mocy o ile to bezproblemowy i prosty byłby zabieg...

ostatnio na zimówce testowałem 6,17s w pojedynke wiec trakcja jest jeszcze grinser006.gif

Napisano

> A jak wygląda powolne toczenie się np. w korku ?.

(1.4 TSI DSG7)

Toczy się bez problemu, bardzo płynnie, po puszczeniu hamulca również rusza płynnie.

Napisano

> (1.4 TSI DSG7)

> Toczy się bez problemu, bardzo płynnie, po puszczeniu hamulca również rusza płynnie.

To znaczy ,że przy mocniejszych silnikach występuje to szarpanie lub jest intensywniejsze? Może to i oczywiste ale wole dopytać...

Napisano

> To znaczy ,że przy mocniejszych silnikach występuje to szarpanie lub jest intensywniejsze? Może to

> i oczywiste ale wole dopytać...

Nie sądzę, u mnie jest 180KM więc aż taki słaby to on nie jest.

Podejrzewam że tam gdzie szarpie, to po prostu coś jest zepsute.

Czytałem jakiś czas temu gdzieś w czeluściach internetu o wadliwej mechatronice wymienianej na gwarancji,

która to była winna dziwnym zachowaniom skrzyni.

Napisano

> Nie sądzę, u mnie jest 180KM więc aż taki słaby to on nie jest.

> Podejrzewam że tam gdzie szarpie, to po prostu coś jest zepsute.

> Czytałem jakiś czas temu gdzieś w czeluściach internetu o wadliwej mechatronice wymienianej na

> gwarancji,

> która to była winna dziwnym zachowaniom skrzyni.

moze dla niektórych szybka zmiana biegów przez dsg jest wyczuwalna jako szarpniecie... dla mnie moze byłoby to poprostu szybka zmiana biegu grinser006.gif

Napisano

> moze dla niektórych szybka zmiana biegów przez dsg jest wyczuwalna jako szarpniecie... dla mnie

> moze byłoby to poprostu szybka zmiana biegu

nie chodzi o szybka zmiane biegu ale o wyrazne szarpanie przy wolnej jezdzie. Najczesciej przy dohamowaniu ok.gif

Napisano

> moze dla niektórych szybka zmiana biegów przez dsg jest wyczuwalna jako szarpniecie... dla mnie

> moze byłoby to poprostu szybka zmiana biegu

Właśnie o dziwo przy pełnym but.gif nic nie szarpie, bo idzie jednym ciągiem ok.gif

Zresztą nie ma co przesadzać, bo tak samo ja rok temu czytałem, że szarpie, podskakuje, psuje się, i w ogóle nie da się parkować i ciężko było się zdecydować.

Ale żona mocno lobbowała i teraz okazuje się, że te wszystkie "wady" to jest jakiś żart i temat do rozmowy dla malkontentów.

Napisano

> ostatnio na zimówce testowałem 6,17s w pojedynke wiec trakcja jest jeszcze

stoperem to se możesz w basenie mierzyć ile bez powietrza wytrzymasz biglaugh.gif

Napisano

> Ale żona mocno lobbowała i teraz okazuje się, że te wszystkie "wady" to jest jakiś żart i temat do

> rozmowy dla malkontentów.

szkoda Twojego wysiłku ok.gif

Napisano

> stoperem to se możesz w basenie mierzyć ile bez powietrza wytrzymasz

niestety nie stoperem grinser006.gif

Napisano

> Dlatego to był post ostatni, podsumowujący

i tak sie posypie czy wczesniej czy pozniej hahaha.gif szczesliwego nowego roku i jak sie posypie swapa na 2.0tsi grinser006.gif

Napisano

> niestety nie stoperem

a czym? zlosnik.gif

Napisano

> akcelerometrem - na wyposazeniu standardowym u mnie jest

jeśli działa jak G-tech to to niezłe bzdury pokazuje zlosnik.gifgrinser006.gif

6,17 w słoniu z FWD to raczej pobożne życzenia grinser006.gif

Napisano

> i tak sie posypie czy wczesniej czy pozniej szczesliwego nowego roku i jak sie posypie swapa na

> 2.0tsi

Wciąż czekam hehe.gif

Ale jeszcze 38 miesięcy gwarancji zostało grinser006.gifpalacz.gif

Czekam na Polo R, mam nadzieję, że się pojawi, a ja będę miał pełną skarbonkę food.gif

Napisano

> jeśli działa jak G-tech to to niezłe bzdury pokazuje

> 6,17 w słoniu z FWD to raczej pobożne życzenia

porównaj sobie samochody robiace 14,6 na 1/4mili i ile maja średnio do 100 a pozniej sie wypowiadaj czy to kicz czy amoze nie...

1275kg słoń niesamowity...

kiedys tez mi wmawiano ze seicento FWD i bez turbo to nie realnie przypieszyc w 6s do 100 a jednak...

Napisano

Marian, czytajac Twoje wpisy odnoszę wrażenie, że powinieneś udać się na kurs jazdy FWD z ponownym egzaminem. ok.gif

Napisano

> ostatnio na zimówce testowałem 6,17s w pojedynke wiec trakcja jest jeszcze

Sekunde lepiej od katalogowej wartosci dla 200KM RS cfaniaczek.gif

Napisano

> porównaj sobie samochody robiace 14,6 na 1/4mili i ile maja średnio do 100 a pozniej sie wypowiadaj

> czy to kicz czy amoze nie...

> 1275kg słoń niesamowity...

> kiedys tez mi wmawiano ze seicento FWD i bez turbo to nie realnie przypieszyc w 6s do 100 a

> jednak...

prawie 1300kg to lekkie auto?

RWD z tą mocą i masą nie przyśpieszy w 6s do 100 a co dopiero Octavia która przy starcie unosi przód jak radziecki wodolot Meteor zlosnik.gif

Napisano

> Marian, czytajac Twoje wpisy odnoszę wrażenie, że powinieneś udać się na kurs jazdy FWD z ponownym

> egzaminem.

albo przypomnieć sobie jak jeździł superhiper passatem VR6 w automacie smirk.gif

Napisano

> Sekunde lepiej od katalogowej wartosci dla 200KM RS

i pół sekundy szybciej od 220KM, lżejszego E30 M3-Evo II ze szperą. Technika idzie do przodu, nie ma co hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> 0,5s jak chcecie byc dokladni

A co do wagi, to w granicach 1200kg waza nowe samochody segmentu B oslabiony.gif. To co podaje producent, to jakas bzdura, chyba pomiary robia dla wersji "golas" i do tego bez plynow itd.

Napisano

> i pół sekundy szybciej od 220KM, lżejszego E30 M3-Evo II ze szperą. Technika idzie do przodu, nie

> ma co

Ale chyba we wskazaniu zegarow, predkosc szybciej na nich rosnie zlosnik.gif

Napisano

> i pół sekundy szybciej od 220KM, lżejszego E30 M3-Evo II ze szperą. Technika idzie do przodu, nie

> ma co

jechalem w parze z trójka 2006 3.0i 256km katalogowo 6,1s do 100 i została w tyle... 14,9 na 400 zrobiła ... wiec nie zawsze czasy ida w parze z kierowca grinser006.gif

Napisano

> A co do wagi, to w granicach 1200kg waza nowe samochody segmentu B . To co podaje producent, to

> jakas bzdura, chyba pomiary robia dla wersji "golas" i do tego bez plynow itd.

zawsze podaje się wagę golasa.

Napisano

> mierzyłes i wazyłes moje auto wiec wiesz lepiej

Zobacz ile masz katalogowo dla swojej wersji, jest wiecej niz podales tongue.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.