Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alkohol - dzień po...

Featured Replies

Napisano

> Jakie browary, takie dmuchanie...

No to ja wypiłem 2 Dębowe Mocne i 5 Żywca ok.gif

Napisano

> ilu bramkowy?

0:0 możemy sobie testować codziennie zlosnik.gif

Napisano

> Zawodnika pytaj!

Nie pisałbym jakby pomiar był robiony jakimś dziadowskim urządzeniem no.gif

Z tym, że ja mam nieco inną przemianę materii grinser006.gif od pon do piątku w każdy dzień minimum 2h treningu mam więc, naprawdę szybko wydalam to co wypiłem zlosnik.gif

Napisano

> A koledze dali dmuchnąć tak dla sportu?

Pogadaliśmy z nimi i dali ok.gif

Napisano

>... Ostatnio w poniedziałek pokazał dokładnie 0,130 promila. Efekt - do pracy na pieszo (mam w miarę

> blisko) zamiast samochodem. >

U mnie w pracy muszę mieć 0 promili, więc samo pozostawienie auta nic by mi nie dało.

Napisano

W Belgii to samo. Zlapia Cie to zabieraja prawko na iles czasu wink.gif + mandat of korz. Statystycznie 'dmucha' sie tu raz na 8 lat ok.gif

Napisano

> W Belgii to samo. Zlapia Cie to zabieraja prawko na iles czasu + mandat of korz. Statystycznie

> 'dmucha' sie tu raz na 8 lat

W Polsce ciut czesciej.

Na przelomie grudnia i stycznia spedzilem w Polsce okolo 5 tygodni..

Zrobilem cos troche ponad 10kkm.

W miedzy czasie dmuchalem 3 razy.

Czyli srednio blisko raz na 10 dni.

Napisano

> W Polsce ciut czesciej.

> Na przelomie grudnia i stycznia spedzilem w Polsce okolo 5 tygodni..

> Zrobilem cos troche ponad 10kkm.

> W miedzy czasie dmuchalem 3 razy.

> Czyli srednio blisko raz na 10 dni.

Ja w drodze do pracy mam "plac kolejowy", na którym Policja organizuje tzw. "trzeźwe poranki".

Często jest tak, że zgarniają wszystkich jadących na kontrolę trzeźwości - średnio raz w miesiącu albo i częściej.

Napisano

duza masz rodzine widze zlosnik.gif

Napisano

mnie kiedys chcieli za3mac na kontrole trzezwosci to po ogledzinach 'blach' kazali jechac wink.gif (mam PL'ki)

Napisano

> Ja w drodze do pracy mam "plac kolejowy", na którym Policja organizuje tzw. "trzeźwe poranki".

> Często jest tak, że zgarniają wszystkich jadących na kontrolę trzeźwości - średnio raz w miesiącu

> albo i częściej.

No wlasnie to jest najtragiczniejsze, ze z tych 3 razy co mi kazali dmuchac, to zaden nie byl wieczorem ani w nocy (mimo ze duzo jezdzilem po nocy).

2 razy bylo bardzo wczesnie rano - raz 27 grudnia chyba o 7 rano, a drugi raz w niedziele chyba o 6 rano.

Oba tak jak mowisz - wszyscy byli sprawdzani.

Trzecie raz gdzies popoludniu podczas rutynowej kontroli w tygodniu.

Takie sprwadzanie wszystkich o 7 rano to moim zdaniem typowe polowanie na jeleni, ktorzy nad ranem maja tam jeszcze 0.23 promila czy cos i potem w statystykach sie mowi o tysiacach groznych pijakow za kierownica.

Napisano

> duza masz rodzine widze

confused.gif

To znaczy?

Napisano

> Takie sprwadzanie wszystkich o 7 rano to moim zdaniem typowe polowanie na jeleni, ktorzy nad ranem

> maja tam jeszcze 0.23 promila czy cos i potem w statystykach sie mowi o tysiacach groznych

> pijakow za kierownica.

No dokładnie.

Raz przestraszyłem się, bo nigdy nic nie wiadomo, zaparkowałem wcześniej i poszedłem na piechotę do fabryki zlosnik.gif

Napisano

> No dokładnie.

> Raz przestraszyłem się, bo nigdy nic nie wiadomo, zaparkowałem wcześniej i poszedłem na piechotę do

> fabryki

Znaczy zobaczyles ze jest korek do dmuchania i zjechales, zaparkowales i poszedles na piechote?

Nikt z policial.gif nie zareagowal?

Napisano

no myslalem, ze zjechales do kraju na urlop i tyle km zes walnal w odwiedzinach grinser006.gif

Napisano

> no myslalem, ze zjechales do kraju na urlop i tyle km zes walnal w odwiedzinach

Heh no owszem znajomych i rodziny troche poodwiedzalem, ale pozatym bylo tez sporo jezdzenia oprocz tego.

Napisano

> W Polsce ciut czesciej.

> Na przelomie grudnia i stycznia spedzilem w Polsce okolo 5 tygodni..

> Zrobilem cos troche ponad 10kkm.

> W miedzy czasie dmuchalem 3 razy.

> Czyli srednio blisko raz na 10 dni.

od 11 lat jezdze autem, dmuchalem jak mnie pamiec nie myli 4 razy

Napisano

> od 11 lat jezdze autem, dmuchalem jak mnie pamiec nie myli 4 razy

To niewiem...

Ja pamietam do dzis, jak kiedys (byl to chyba 2006 rok) robilem u znajomego na weselu jako rozwoziciel, co to gosci do domu zawozi, i tej nocy zostalem zatrzymany do kontroli 4 razy w 4 roznych czesciach miasta, przez 4 rozne patrole i kazdy kazal mi dmuchac.

Normalnie jaja.

Napisano

> To niewiem...

> Ja pamietam do dzis, jak kiedys (byl to chyba 2006 rok) robilem u znajomego na weselu jako

> rozwoziciel, co to gosci do domu zawozi, i tej nocy zostalem zatrzymany do kontroli 4 razy w 4

> roznych czesciach miasta, przez 4 rozne patrole i kazdy kazal mi dmuchac.

> Normalnie jaja.

widac trafiles na jakas zorganizowana akcje ok.gif

Napisano

to ja jeżdżę równo 20 lat i jeszcze nie dmuchałem eshhh ta statystyka...

Napisano

> To niewiem...

> Ja pamietam do dzis, jak kiedys (byl to chyba 2006 rok) robilem u znajomego na weselu jako....

W niektórych miejscach to jest standardowe zachowanie policji, stają na drodze wyjazdowej z domu weselnego i trzepią wyjeżdżających, będziesz wyjeżdżał 5 razy to 5 razy dmuchasz smile.gif

Napisano

Można całe życie jeździć i nie dmuchnąć ani razu. Są jednak rejony gdzie kontrole takie są normalne i nie sposób się ustrzec - przykład - Sopot w weekend nocą. Jeżdżę dopiero 6 lat a w Sopocie miałem już z 10 kontroli.

Napisano

> Ile w tym prawdy ?

po jednym piwie mogę spokojnie jechać od razu - i tak często robię na trasie - browarek do obiadu i w drogę

po butelce winka do kolacji bez problemu rano mieszczę się w najbardziej wyśrubowanej normie

po większej ilości alko to nie wiem bo baaardzo dawno nie piłem większej ilości

Napisano

> po jednym piwie mogę spokojnie jechać od razu - i tak często robię na trasie - browarek do obiadu i

> w drogę

Tylko przy przekraczaniu granic trzeba uważać zlosnik.gif

Gdy jeździłem w miarę regularnie między Warszawą a Paryżem, wracając - drugiego dnia - jadałem sobie obiadek w RFN z piwem do sznycla. I nagle zdałem sobie sprawę z tego, że po pół godzinie wjeżdżam do DDR zlosnik.gif

Napisano

> W niektórych miejscach to jest standardowe zachowanie policji, stają na drodze wyjazdowej z domu

> weselnego i trzepią wyjeżdżających, będziesz wyjeżdżał 5 razy to 5 razy dmuchasz

Ja kiedyś wracałem z wesela kuzyna mojej żony - jakieś 5 kilometrów od "sali" zatrzymał nas patrol.

- Dobry wieczór , poproszę dokumenty, skąd Państwo jadą ?

- Dobry wieczór, z wesela.

- A z jakiego jeśli można wiedzieć?

Dałem gościowi zaproszenie, obejrzał, oddał dokumenty (nie zdążył tam zajrzeć) i życzył szerokiej drogi.

.... Pan młody pracował w tamtejszej jednostce policji.

Napisano

> Alkohol spala sie srednio w tempie 10-14g na godzine

średnio 0,10-0,12g/kg/h

łatwo policzyć podstawiając wagę...

70 kilogramowy mężczyzna eliminuje 7-8,4 grama czystego alkoholu w godzinę

> W 0,5 wodki masz 200g czystego alkoholu, wiec latwo sobie policzyc

dokładnie 160g wink.gif

> A tak na serio to wszystkie te wyliczenia sa niewiele warto, lepiej odzalowac kilka stow i kupic

> alkomat

Na podstawie tych wyliczeń (i tych samych wzorów) działa biegły sądowy więc są warte i to sporo wink.gif

> Ci co wsiadaja zaraz po piciu to i tak beda to dalej robic, bo to raczej margines...

Wewnętrzna statystyka Zakładu Medycyny Sądowej w Szczecinie wskazuje, że to 30% ciał tam badanych...

Napisano

> Z pewnością nie. Minimum to 2 h.

Spokojnie godzina ok.gif

Napisano

> A przypadkiem to alkomaty nie mierzą stężenia aldehydu octowego w powietrzu, a nie alkoholu? Kiedyś

> mi policja pokazywała, że w razie wykrycia alkoholu "z gęby" powinien wyświetlić komunikat

> "Res" (Residual = Resztkowy) i zasygnalizować błąd.

Nie. Mierzy zawartość alkoholu w powietrzu i dzięki prawu Henry-Daltona wylicza stężenie we krwi.

Najnowsze alcotesty mają taką funkcję jak opisujesz dzięki piezoelektrycznemu aktywatorowi.

Napisano

> A ile nie pijesz przed jazdą? Tydzień, dwa?

Nie przesadzaj.Wystarczy jeden dzień(ok.24h). Ja tak robię.

Napisano

> Nie przesadzaj.Wystarczy jeden dzień(ok.24h). Ja tak robię.

Oj, zdażały się takie imprezy, ze 24h nie starczało. hehe.gif

Napisano

> Z tym, że ja mam nieco inną przemianę materii od pon do piątku w każdy dzień minimum 2h treningu

> mam więc, naprawdę szybko wydalam to co wypiłem

Przemiana materii i wytrenowanie (sportowe) organizmu nie ma żadnego wpływu na spalanie alkoholu przez wątrobę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.