Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Następca Nexii do 30 kpln

Featured Replies

Napisano

Hej!

Co byście polecili dla moich rodziców jako następca Nexii? Aby nie było mniejsze, klasa kompakt do 30 tysi, jak najmłodsze i najmniej sprawiające kłopotów - tanie w eksploatacji.

Czy opłaca się sprowadzać z zagranicy?

Napisano

np. Opel Astra III . W miarę świeże, silnik benzynowy, mało kłopotliwy, duża podaż krajówek na rynku i dobra dostępność części.

Napisano

> Hej!

> Co byście polecili dla moich rodziców jako następca Nexii? Aby nie było mniejsze, klasa kompakt do

> 30 tysi, jak najmłodsze i najmniej sprawiające kłopotów - tanie w eksploatacji.

> Czy opłaca się sprowadzać z zagranicy?

octavia ?

Napisano

> Hej!

> Co byście polecili dla moich rodziców jako następca Nexii? Aby nie było mniejsze, klasa kompakt do

> 30 tysi, jak najmłodsze i najmniej sprawiające kłopotów - tanie w eksploatacji.

Lacetti jakieś i pochodne będzie za pół darmo, ale pewnie chcieliby Golfa cfaniaczek.gifgrinser006.gif

To co im się podoba niech kupią ok.gif Byle z prostym silnikiem i zadbany egzemplarz ok.gif

Napisano

> Lacetti jakieś i pochodne będzie za pół darmo, ale pewnie chcieliby Golfa

> To co im się podoba niech kupią Byle z prostym silnikiem i zadbany egzemplarz

mieli nexie ..skąd pomysl ze będą chcieć golfa shocked.gif

Napisano

> Hej!

Następca Nexii to Lanos zlosnik.gif A tak na poważnie to jakiś 3-4 letni fokus albo astra

Napisano
  • Autor

> mieli nexie ..skąd pomysl ze będą chcieć golfa

taki pomysł też jest ale dużo drożej one chodzą. A co powiecie o koreańcach? Hyundai, KIA?

Napisano

> Hej!

Któryś z modeli chevroleta (oczywiście tego koreańskiego smile.gif )

Napisano

> taki pomysł też jest ale dużo drożej one chodzą. A co powiecie o koreańcach? Hyundai, KIA?

Z tego co wiem od znajomych to i30 jest ok.gif

Tylko używane są tak drogie, że warto dozbierać i kupić z wyprzedaży nówkę z salonu

Napisano
  • Autor

> Któryś z modeli chevroleta (oczywiście tego koreańskiego )

no a jak wygląda jakość cheviego?

Napisano

> no a jak wygląda jakość cheviego?

Lacetti jest proste w budowie, mało awaryjne i tanie w eksploatacji.

Do tego jest tanie na rynku wtórnym, bo nikt go nie chce grinser006.gif

Nie wiem jak z korozją, ale zaraz się wypowiedzą użytkownicy ok.gif

Napisano

> Z tego co wiem od znajomych to i30 jest

> Tylko używane są tak drogie, że warto dozbierać i kupić z wyprzedaży nówkę z salonu

Ale z gwarancją 5 lat to ściema.

Napisano

> Lacetti jest proste w budowie, mało awaryjne i tanie w eksploatacji.

> Do tego jest tanie na rynku wtórnym, bo nikt go nie chce

> Nie wiem jak z korozją, ale zaraz się wypowiedzą użytkownicy

Potwierdzam (odpukać mlotek.gif) Jeśli chodzi o rdze to na zewnętrznych blachach nic nie wyłazi. jeśli chodzi o korozje w mniej widocznych miejscach to jedynie końcowy tłumik zaznajomił się z mulher.gif Na podłodze nic szczególnego nie widać.... Auto ma 6 lat ok.gif

Napisano

> Ale z gwarancją 5 lat to ściema.

To prawda. Po dwóch latach jest tyle wyłączzeń, że o gwarancji nie mozna już mówić hehe.gif

Napisano

Ja na razie (a mam dwa lata) nie miałem żadnej awarii, ani małej, ani dużej ok.gif

Napisano

A może nową Dacię Sandero hmm.gif

Z klimą trochę przekracza budżet, ale akurat o tyle co pakiet startowy w używce + opony i inne których nie trzeba będzie ruszać.

Edit

Z nowych jeszcze fajną propozycją w tym budżecie jest Panda MyLife, ale auto jest oczywiście mniejsze od Nexii. Ale nówka to nówka cool.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A może nową Dacię Sandero

Boję się, może jestem uprzedzony...

Napisano

> Hej!

Lacetti ok.gif

Napisano

Jakies 3 letnie KIA Cee'd / i30???

Duzo tego sie sprzedalo w kraju, wiec nie powinno byc problemu z kupnem od 1 wlasciciela z małym przebiegiem, tym bardziej, ze Cee'dy beda jeszcze na gwarancji

waytogo.gif

Moj staruszek jest ze swojej zadowolony 2008 rocznik i 26tyś km przebiegu rotfl.gif

Napisano

> Lacetti jest proste w budowie, mało awaryjne i tanie w eksploatacji.

> Do tego jest tanie na rynku wtórnym, bo nikt go nie chce

> Nie wiem jak z korozją, ale zaraz się wypowiedzą użytkownicy

Korozji nikt nie widział w Lacetti.

No może poza jednym przypadkiem, gdzie trzeba było z lupą przyglądać się zlosnik.gif

Napisano

> Myślę, że nie ma sensu rozmieniać się na drobne

Tak zlosnik.gif ale nie chciał bym jej naprawiać.... brak zamienników a oryginały sa zaaaabujczo drogie sick.gif

Napisano

> Hej!

> Co byście polecili dla moich rodziców jako następca Nexii?

Moja siostra po nexii (którą zresztą odziedziczyła po mnie) zakupiła sobie lancera z 2005 roku z silnikiem 1,6 98 KM - sedana.

Autko w miarę proste i trwałe.

Mamy juz takie dwa: ociec i siostra smile.gif

Naprawdę świetnie to jeździ. Gdyby nie paskudny wygląd kombi to ja też bym miał lancera, bo gustuję w kombiakach.

Tylko podaż na rynku mała.

Napisano

Wszytskie z salonu PL i wszystkie z silnikiem 1.6.

- lacetti

- ceed

- i30

- albo moze aveo T300 - nowy model jakas demowke za 30k da rade kupic.

Wszytskie wyzej wymienione beda przyzwoicie wyposazone, serwisowane w ASO i nie od dziadka z Niemiec.

Napisano

> Hej!

Renault Clio: możliwie dobrze wyposażone (min klima), silnik 1.2 lub 1.4 benzyna (w razie większych przebiegów rocznych LPG zasadzić).

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Hej!

Nexia to klasa kompakt sprzed 30 lat. Większość sam. klasy B będzie obszerniejsza i wygodniejsza.

Dacia Sondero, Skoda Fabia (nowe lub roczne).

Napisano

> Nexia to klasa kompakt sprzed 30 lat. Większość sam. klasy B będzie obszerniejsza i wygodniejsza.

> Dacia Sondero, Skoda Fabia (nowe lub roczne).

Tylko po co się cofać?

Nie tylko o "gabaryt" chodzi, ale też o jakość wykończenia. Nie ma co ukrywać, że im wyższa klasa, to i wykończenie lepsze wink.gif

Napisano

> Tylko po co się cofać?

> Nie tylko o "gabaryt" chodzi, ale też o jakość wykończenia. Nie ma co ukrywać, że im wyższa klasa,

> to i wykończenie lepsze

W takim razie w tym budżecie proponuję Audi A8 lub z młodszych wspomnianą Lancię Thesis 270751858-jezyk.gif

Mam Fabię w wyższej wersji i jakość wykończenia i użytych materiałów jest lepsza niż np. w Fordzie Kuga na wypasie niewiem.gif Także to różnie z tym bywa.

Napisano

> Tylko po co się cofać?

> Nie tylko o "gabaryt" chodzi, ale też o jakość wykończenia. Nie ma co ukrywać, że im wyższa klasa,

> to i wykończenie lepsze

Bez urazy, ale nawet zwykłe Sondero to będzie skok milowy względem Nexii...

Napisano

jest drobiazgów niespotykanych w innych autach- np. miękki lakier na klamkach powodujący ze 3 letnie auto ma zdarty lakier z klamki od chwytania i spod spodu widac żółty podkłąd czy nawet plastik z którego klamkę zrobiono spineyes.gif

Napisano

> jest drobiazgów niespotykanych w innych autach- np. miękki lakier na klamkach powodujący ze 3

> letnie auto ma zdarty lakier z klamki od chwytania i spod spodu widac żółty podkłąd czy nawet

> plastik z którego klamkę zrobiono

Do niedawna Ford i VW miał to samo, a może i ma ? hmm.gif

Napisano

> Hej!

Clio moze jakies albo 206 ?

Nie majac wymagan pakowanie 30k w samochod to chyba wyrzucanie pieniedzy.

5-6 letnie bedzie sie psulo rownie malo jak 2 letnie a kasa zostanie w kieszeni. tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.