Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat znokautuje

Featured Replies

Napisano

> W Niemczech VW odnawia bezpłatnej naprawy rozrządu po upływie gwarancji. Klient jest proszony do

> kasy.

Na odwal dają nawet w pl 70% rabatu na naprawę.

Napisano

> Jak się nie zna prawa, ale to już nie Twoja wina. Można walczyć o swoje nawet po zakończeniu

> gwarancji, bo są do tego odpowiednie środki prawne

To napisz jakie. Przekażę znajomemu. Dzięki.

Napisano

> To napisz jakie. Przekażę znajomemu. Dzięki.

Patre - przepraszam że się wtrącę ale poinformuję cię że kopiesz się z koniem grinser006.gif

z dżhadowcem VW oglądającym świat z poziomu fotelika i ulotek reklamowych nie wygrasz.

Ten user nigdy nie napisał konkretów.

Napisano

> Ale jakie procenty? To co napisał user bravo, to były jakieś brednie.

Ok. Są sobie dwa samochody, dajmy na to 2-letnie. Samochód A i samochód B. Samochód A ma wartość 30 tys. zł, samochód B 35 tys. zł.

W dniu zakupu nowego, samochód A kosztował 60 tys. zł, samochód B 70 tys. zł.

I teraz owszem, 2-letni samochód A jest tańszy od samochodu B, ale oba straciły 50% wartości.

Samochód B był droższy w zakupie, dlatego droższy pozostaje jako używany. Tyle tylko, że właściciel samochodu A jest "w plecy" 30 tys. zł, a właściciel samochodu B 35 tys. zł.

Dlatego, z tego punktu widzenia, wolę taniej sprzedać taniej kupionego Fiata, niż drożej VW. CBDU.

Ale uprzedzając Twoją odpowiedź... to są brednie...

> Widzisz, obiektywna ocena czegoś jest od razu uważana za przejaw fanbojstwa i sztuczne krytykowanie

> innego, a tak nie jest.

Dobra. Powiedz tylko po co przyłazisz z tą "obiektywną oceną" na forum Bravo (albo do wątku o Bravo) ?

Czemu zawziąłeś się, żeby porównywać Golfa akurat do Bravo ? Czy Twoim zdaniem to jedyny godny przeciwnik ?

> To nie tyle jest terkotanie co głośniejsza praca łańcucha podczas odpalenia zimnego silnika po

> kilkudniowym postoju. Jeżeli auto jeździ codziennie, takie zjawisko nie występuje.

I VW jest to Twoim zdaniem ok ? Dajmy na to, zdarza się to w Bravo, na którym odbywasz jazdę próbną... I wtedy już byśmy czytali, jakie to Bravo jest be, bo terkocze...

> Jeżeli

> rzeczywiście będzie padał rozrząd to tylko na plus, bo będą wymieniać za darmo,

No fajnie grinser006.gif I później innym kierowcom VW nie trzeba na mieście mówić dzień dobry hehe.gif

> a jeżeli nie

> będą chcieli , to pójdzie się , niestety, na drogę sądową.

Sam fun... po to się kupuje samochód ok.gif

> Że tak powiem ,to głównie ich

> problem.

Tak, ich problemem jest to, że ostatnio nie potrafią spłodzić solidnego silnika.

> Na tą chwilę nawet żarówka się nie przepaliła.

Gratuluje ok.gif Mnie w Bravo również nie.

Napisano

> W Niemczech VW odnawia bezpłatnej naprawy rozrządu po upływie gwarancji...

Mocne stwierdzenie ale nie zawsze prawdziwe wink.gif

Co najmniej dwa znane mi vagi (Bad Bentheim i Ems) daly usluge gratis bo nie bylo przerwy w ich service i feler wystapil przed terminem wymiany rozrzadu.

btw za zgoda vag-service we Freiburgu zlosnik.gif

Napisano

Spodziewałem się takiej odpowiedzi, jak dziecka z przedszkola. Jaki sens ma mówienie o utracie wartości, skoro przyjmujesz różne ceny początkowe? Zrobiłeś taki sam przykład jak ten drugi wojownik fiata. Wystarczy porównać dwa auta o tej samej cenie i zobaczysz różnicę. Przy tsi 122 i bravo 120 przy takim samym wyposażeniu fiat będzie droższy od golfa-ceny katalogowe,a utrata wartości fiata jest dużo większa. Szukanie wiedzy naprawdę nie boli zlosnik.gif

Napisano

> Patre - przepraszam że się wtrącę ale poinformuję cię że kopiesz się z koniem

> z dżhadowcem VW oglądającym świat z poziomu fotelika i ulotek reklamowych nie wygrasz.

> Ten user nigdy nie napisał konkretów.

Jeżeli jesteś serio prawnikiem ,to naprawdę nie dziwię , że Twoi znajomi nie potrafią poradzić sobie z tak prostymi sprawami i płacą sami za rozrząd, a potem siedzisz i piszesz jeszcze głupoty na forum , zamiast im właściwie pomóc facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Mocne stwierdzenie ale nie zawsze prawdziwe

> Co najmniej dwa znane mi vagi (Bad Bentheim i Ems) daly usluge gratis bo nie bylo przerwy w ich

> service i feler wystapil przed terminem wymiany rozrzadu.

> btw za zgoda vag-service we Freiburgu

Piszę o oparciu o artykuł z AutoBild.

Napisano

> Jeżeli jesteś serio prawnikiem ,to naprawdę nie dziwię , że Twoi znajomi nie potrafią poradzić

> sobie z tak prostymi sprawami i płacą sami za rozrząd, a potem siedzisz i piszesz jeszcze

> głupoty na forum , zamiast im właściwie pomóc

prawniku z rocznika 1989 masz okazje pomoc, przypomne zadane wczesniej pytanie:

Quote:

To napisz jakie. Przekażę znajomemu. Dzięki.

chipsy.gif

Napisano

widzę, że nawet lepiej znasz mów wiek, niż ja sam. A skąd wiesz , że nie pomogłem?

Wybaczcie, ale to szkoda czasu.

Miłego dalszego spamowania o przysłowiowej "Dupie Maryni".

Napisano

> widzę, że nawet lepiej znasz mów wiek, niż ja sam. A skąd wiesz , że nie pomogłem?

pytanie zostalo zadane na forum, jakos nie widac tej Twojej odpowiedzi palacz.gif

> Wybaczcie, ale to szkoda czasu.

> Miłego dalszego spamowania o przysłowiowej "Dupie Maryni".

znaczy juz nie bedziesz nic pisal? palacz.gif

czyli jak zwykle.. chlooopak proszony o konkrety i pomoc, strzelil focha i stwierdzil ze pisze o

Quote:

"Dupie Maryni".

palacz.gif

Napisano

Że szkoda dyskutować z dżihadowcami bravolotów facepalm%5B1%5D.gif

Wisz ile taka porada kosztuje?

Napisano

> Że szkoda dyskutować z dżihadowcami bravolotów

> Wisz ile taka porada kosztuje?

Nie chcesz pomóc innym fanom VW?

Napisano

> Że szkoda dyskutować z dżihadowcami bravolotów

z tymi jakimis bravolotami to masz naprawde uczynione, czy pytanie zadal Ci jakis bravolot?

pytasz czy

Quote:

Wisz

no wiesz nie Wim ile bys musial zaplacic zeby w koncu zdobyc jakas wiedze palacz.gif

Napisano

> Piszę o oparciu o artykuł z AutoBild.

Nacisk flotowcow z Ruhr i pogranicza wywolal zluzowanie zasad przez vag.

Pewnie pamietasz nagonke na vw z koncowki ub dekady po lawinie felerow.

No i zaczeli z powrotem montowac paski conti robione w D zlosnik.gif

Napisano

> Nacisk flotowcow z Ruhr i pogranicza wywolal zluzowanie zasad przez vag.

> Pewnie pamietasz nagonke na vw z koncowki ub dekady po lawinie felerow.

> No i zaczeli z powrotem montowac paski conti robione w D

Ja mówię o łańcuchach rozrządu w silnikach tsi wink.gif

Napisano

> Wisz

> no wiesz nie Wim ile bys musial zaplacic zeby w koncu zdobyc jakas wiedze

Na pewno nieporównywalnie mniej od Ciebie zlosnik.gif

Napisano

> Spodziewałem się takiej odpowiedzi, jak dziecka z przedszkola.

Jak dla dziecka z przedszkola. Racja... a Ty przecież student jesteś.

> Jaki sens ma mówienie o utracie

> wartości, skoro przyjmujesz różne ceny początkowe?

icon_eek.gif No co Ty ? To ceny nowych samochodów są regulowane, i każdy kosztuje tyle samo ?

> Zrobiłeś taki sam przykład jak ten drugi

> wojownik fiata. Wystarczy porównać dwa auta o tej samej cenie i zobaczysz różnicę. Przy tsi

> 122 i bravo 120 przy takim samym wyposażeniu fiat będzie droższy od golfa-ceny katalogowe

Albo Ty i z czytaniem liczb masz problem, albo ktoś Cię oszukał... Pomiędzy cennikowymi cenami Fiata i VW z podobnym silnikiem i wyposażeniem jest ok 10 kzł różnicy. A VW, w odróżnieniu od Fiata rabatów nie daje... a już na pewno nie tak duże. Po rabacie, cena Fiata może być niższa nawet o ok. 20 kzł.

,a

> utrata wartości fiata jest dużo większa. Szukanie wiedzy naprawdę nie boli

Sorry... nie prenumeruje Auto Świata. Używam otomoto, konfiguratorów na stronie producentów (dystrybutorów), głowy, kawałka kartki i ewentualnie kalkulatora.

Napisano

> Na pewno nieporównywalnie mniej od Ciebie

to czekamy az ten Wisz opanujesz i bedziesz mogl pomoc chlopaka z ak palacz.gif

Napisano

> Ja mówię o łańcuchach rozrządu w silnikach tsi

wow a ja sie nakrecam dieslami 270635636-JUMP2.gif

Napisano

10 tyś na niekorzyść fiata tak? Tak się składa, że wiele osób kupowało fiata bez rabatów lub z minimalnymi rabatami, więc jak chcesz ustalić ogólną utratę wartości?

Włącz myślenie, a nie działaj tylko w celu wyśmiania innego, bo szybko się na tym przejedziesz i to nie jeden raz.

Napisano

> to czekamy az ten Wisz opanujesz i bedziesz mogl pomoc chlopaka z ak

Ale CI to wyszło. Normalnie aż padłem z wrażenia. Jest moc zlosnik.gif

Napisano

> Ale CI to wyszło. Normalnie aż padłem z wrażenia. Jest moc

mi? ja myslalem ze Tobie?

Quote:

Wisz ile taka porada kosztuje?

tak wiec juz mozesz powstac palacz.gif

Napisano

> mi? ja myslalem ze Tobie?

> Quote:

> tak wiec juz mozesz powstac

Tyle tylko, że ja nie upadłem zlosnik.gif Opadły mi tylko ręce po przeczytaniu tech bzdur.

Napisano

> Tyle tylko, że ja nie upadłem Opadły mi tylko ręce po przeczytaniu tech bzdur.

mhhh zlosnik.gif

Quote:

aż padłem

Napisano

> mhhh Quote:

> aż padłem

Trzeba pisać w cudzysłowie, żebyś zrozumiał sens?

Napisano

> Trzeba pisać w cudzysłowie, żebyś zrozumiał sens?

najpierw musisz pisac poprawnie, bo z pisania typu:

Quote:

tech bzdur.

wynika ze klepiesz jakies techniczne bzdury palacz.gif

Napisano

> najpierw musisz pisac poprawnie, bo z pisania typu:

> Quote:

> tech bzdur.

> wynika ze klepiesz jakies techniczne bzdury

Jedni mają czas na siedzenie i gadanie o głupotach ,a inni nie maja, lecz dają się wciągnąć w to bagno, a więc basta.

Napisano

> Jedni mają czas na siedzenie i gadanie o głupotach ,a inni nie maja, lecz dają się wciągnąć w to

> bagno, a więc basta.

skoro ten watek na ak to dla Ciebie bagno, to po co tu jestes?

Napisano

> Jeżeli jesteś serio prawnikiem ,to naprawdę nie dziwię , że Twoi znajomi nie potrafią poradzić

> sobie z tak prostymi sprawami i płacą sami za rozrząd, a potem siedzisz i piszesz jeszcze

> głupoty na forum , zamiast im właściwie pomóc

icon_eek.gif Ciekawe rzeczy wypisujesz claps.gif

mam prośbę poszukaj ten post o którym tu piszesz bo jakoś chyba Ci się fora lub wątki pomieszały hehe.gifspineyes.gif. Bo albo jeszcze nie wytrzeźwiałeś po świątecznej przerwie albo emocje sięgnęły zenitu- no już wrzuć na luz.... wdech - wydech - wdech wydech- lepiej- grinser006.gif

a tak na poważnie mam prośbę nie wciskaj mi rzeczy których nie napisałem bo po prostu kłamiesz w żywe oczy

Napisano

Nie pisałeś, że pomagasz sowim znajomych w rozwiązaniu spraw z golfem i skodę Yeti?!

Napisano

> Spodziewałem się takiej odpowiedzi, jak dziecka z przedszkola. Jaki sens ma mówienie o utracie

> wartości, skoro przyjmujesz różne ceny początkowe? Zrobiłeś taki sam przykład jak ten drugi

> wojownik fiata. Wystarczy porównać dwa auta o tej samej cenie i zobaczysz różnicę. Przy tsi

> 122 i bravo 120 przy takim samym wyposażeniu fiat będzie droższy od golfa-ceny katalogowe,a

> utrata wartości fiata jest dużo większa. Szukanie wiedzy naprawdę nie boli

Chłopie zlituj się już. Podsumowując- wg studenta.

1. NB jest droższe w zakupie od Golfa hehe.gif

2. Userzy fiata to matoły i jelenie bo zamiast kupować fury po cenach katalogowych dają się nabić w balona i kupują fury po rabatach

3. Teesi to super hiper technologia co się nie psuje i pali 5 na 100 km.

4. no i grupa VAG to siostry samarytanki które naprawiają fury w ramach akcji pajacyk i Caritas nawet po gwarancji bez jakiegokolwiek serwisowania

5. w matematyce studenta 50 % od 75 tyś to mniej niż 50 % od np 55 tyś - rewelacja

hahaha.gifhahaha.gif

teraz pytanie - czy leci z nami moherator? busted.gif

Napisano

> Nie pisałeś, że pomagasz sowim znajomych w rozwiązaniu spraw z golfem i skodę Yeti?!

Nienawidzę kłamstwa!!! Nie życzę sobie wmawiania mi czegoś czego nie napisałem!!

Podstawowa zasada - nim napiszesz poszukaj czego sprawa dotyczyła a nie pier... od rzeczy naciągając fakty w sposób tobie wygodny.

poszukaj mojego posta w którym był problem z wymianą rozrządu na gw. i który został niby wg ciebie wymieniony na koszt właściciela- czekam

Napisano

Polecam zainteresować się tym tematem, bo może okazać się bardzo wskazany: kliknij sobie

To co piszesz naprawdę zakrawa na skierowanie.

Napisano

Nawiasem mówiąc przy okazji obraziłeś userów bravo, którzy nabyli to auto bez rabatów lub z małymi rabatami. Pogratulować.

Napisano

> Polecam zainteresować się tym tematem, bo może okazać się bardzo wskazany: kliknij sobie

> To co piszesz naprawdę zakrawa na skierowanie.

Wystarczy- to nie HP- zrobiłeś z wątku cyrk- nie po raz pierwszy. bylo.gif

Nie zauważasz, że z tych twoich bredni ludzie wokół mają ubaw po pachy? hehe.gif

Napisano

> Nawiasem mówiąc przy okazji obraziłeś userów bravo, którzy nabyli to auto bez rabatów lub z małymi

> rabatami. Pogratulować.

Zdecyduj się - bez rabatów czy z ... małymi grinser006.gif

Napisano

> Zdecyduj się - bez rabatów czy z ... małymi

Miał w szkolę logikę? To są elementarne rzeczy, a chcesz mnie matematyki uczyć, dobre!

Napisano

> Spokój dziewczyny.

no pełen 20.GIF- tylko studentowi nerwy puszczają że 2+2 nijak nie chce być 5 hehe.gif

Napisano

> no pełen - tylko studentowi nerwy puszczają że 2+2 nijak nie chce być 5

Człowieku, poczytaj co Ty wypisujesz facepalm%5B1%5D.gif

Widać , że Ci nerwy puszczają po tym co piszesz, ale musisz od razu sugerować tego u innych ok.gif

Napisano

> Włącz myślenie, a nie działaj tylko w celu wyśmiania innego, bo szybko się na tym przejedziesz i to

> nie jeden raz.

Ile razy kupowałeś nowy samochód ? Kupowałeś, a nie trułeś d..ę obsłudze salonu ? Bo ekspert z Ciebie nie z tej ziemi...

Pokaż mi gdzie kupić nowego (nie demo, nie prawie nówka, z możliwością wyboru koloru lakieru i tapicerki) 5-drzwiowego Golfa TSI 122 KM z poduszkami bocznymi, kurtynami, ESP, bluetoothem, radiem z mp3, światłami przeciwmgielnymi, lakierem metalic... no dobra, i starczy... nie będę wspominał, że z bagażnikiem na miarę kompakta (bo już byśmy musieli o kombi rozmawiać) za mniej niż 60 kzł. Jak warunek z bagażnikiem będzie spełniony, to normalnie kupię takiego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.