Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat znokautuje

Featured Replies

Napisano

> Quote:

> to normalna procedura bo tylko wtedy można ocenić pracę napinacz i łańcucha

> Przeczytaj to 3 razy i zastanow sie nad normalnoscia tej procedury

> Moze jeszcze prosba o pozwolenie na start od wiezy z Wolfsburga ???

Widzę, że jednak jest u Ciebie problem z czytaniem, a więc Ci to jeszcze raz wytłumaczę i mam nadzieję, że tym razem już zrozumiesz...Ale to pokazuje jak bardzo jesteś zaślepiony swoim wyśmiewczym charakterem.

Taką procedurę STOSUJE SERWIS, bo tylko tam może ocenić pracę rozrządu.

Ja wsiadam i odpalam i nad niczym się nie zastanawiam.

Napisano

> Twoja mama/zona/siostra ,tez osluchuje silnik ???

U mnie serwis. A u Ciebie?

Napisano

> Widzę, że jednak jest u Ciebie problem z czytaniem, a więc Ci to jeszcze raz wytłumaczę i mam

> nadzieję, że tym razem już zrozumiesz...Ale to pokazuje jak bardzo jesteś zaślepiony swoim

> wyśmiewczym charakterem.

> Taką procedurę STOSUJE SERWIS, bo tylko tam może ocenić pracę rozrządu.

> Ja wsiadam i odpalam i nad niczym się nie zastanawiam.

Przeczytaj swoje wczesniejsze posty w , których piszesz o tym , że ktoś jest głuchy bo nie słyszy, ze sypie mu się rozrząd. Bo widzę, ze małe zmieniłeś front...

Napisano

> U mnie serwis. A u Ciebie?

Obaj placzecie się w zeznaniach B-) to wkoncu dla kogo ta procedura?

Napisano

> Obaj placzecie się w zeznaniach B-) to wkoncu dla kogo ta procedura?

To raczej Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Spróbuj jeszcze raz powoli i uważnie. Jak dalej nie rozumiesz - jakoś to przeżyję. Myślę że kolega też. Z mojej strony EOT.

Napisano

> To raczej Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Spróbuj jeszcze raz powoli i uważnie. Jak

> dalej nie rozumiesz - jakoś to przeżyję. Myślę że kolega też. Z mojej strony EOT.

Niektórzy mają taką metodę, że za wszelką cenę chcą z innych zrobić debili, wielokrotnie nie mając racji, a przy okazji jeszcze wyśmiać...

Żeby nie było. Wejdź sobie na YT i tam widać , a raczej słychać co to znaczy padający rozrząd. Stąd było moje pytanie-kilka stron wcześniej- czy user tego nie słyszał u siebie?

Napisano

> Niektórzy mają taką metodę, że za wszelką cenę chcą z innych zrobić debili, wielokrotnie nie mając

> racji, a przy okazji jeszcze wyśmiać...

Widze ,ze nie czytasz swoich postow na sile broniac VW...

> Żeby nie było. Wejdź sobie na YT i tam widać , a raczej słychać co to znaczy padający rozrząd. Stąd

> było moje pytanie-kilka stron wcześniej- czy user tego >nie słyszał u siebie?

Padal mi rozrzad w scenicu wiec wiem jaki to dzwiek... tam wywalalo checka i byly problemy z autem ale TY wiesz lepiej bo pracujesz w ASO VW i znasz wszystkie VW swiata.

Poprostu wypierasz ,ze VW ma problem i starasz sie za wszelka cene zdyskredytowac fakty...

Napisano

.......... facepalm%5B1%5D.gifsciana.gifpad.gif Wybacz, ale to już mnie przerasta. Z mojej strony koniec tematu z Tobą.

PS. Idealnie wpasowałeś się w to co wyżej napisałem. Nic tylko pogratulować zlosnik.gif

Napisano

> Super fura czli loteryjnie mam jechac do Chorwacji na wakacje moze zaraz sie rozsypie silnik - REWELACJA!!!

Miło, że o tym wspomniałeś. Byłem już Golfem (1.4 TSI) dwa razy w Chorwacji, a w tym roku wybieram się znów. Napisz mi co mnie czeka, proszę!

mar00ha

Napisano

> ale z jakim Fiatem porównujesz? Z punto 2 czy CC?

niech bedzie punto 2 via skoda fabia obecna - ta sama klasa samochodów, "obsługowosc" zupełnie inna

Napisano

> Co potwierdza? fiat 126, cc 700, cc 900, Punto to cała Twoja empiria? Trochę słaba metryka, żeby

> rozmawiać o współczesnych wyrobach. Nie uważasz?

znowu czytasz wybiórczo, odnies sie do linków które dałem, bo tam masz wspolczesnosc....

a jezlei juz odnosisz sie do moich bylych aut, to masz tez odpowiedz dlaczego min. wisi nad fiatem miano takiego a nie innego auta, np. pekajace altki pakowali poczawszy od sc skonczywszy chyba na punto - przez długi okres czasu wmawiajac ludziom ze to "eksploatacja"

nawiasem mowiac, zawsze najwiecej fiata chwala fiatowcy, zazwyczaj do momentu az nie zmienia auta i dziwnym trafem juz nie wracaja do fiata hehe.gif

edit. zauwaz tez jedno, czesc ludzi piszacych tutaj całe zycie jezdzi fiatem wiec jakie pojecie moze miec o innych markach ??

Napisano

> nawiasem mowiac, zawsze najwiecej fiata chwala fiatowcy, zazwyczaj do momentu az nie zmienia auta i

> dziwnym trafem juz nie wracaja do fiata

Ale trzeba oddać, że włoskie auta są bardzo ładne , a do tego tanie i proste, więc też mają sporo plusów i nie są to jakieś złe wyroby. Wszystko ma swoją cenę.

Napisano

> Ale trzeba oddać, że włoskie auta są bardzo ładne , a do tego tanie i proste, więc też mają sporo

> plusów i nie są to jakieś złe wyroby. Wszystko ma swoją cenę.

nie mowie ze złe i nigdzie tego nie powiedziałem ok.gif

Napisano

> nawiasem mowiac, zawsze najwiecej fiata chwala fiatowcy, zazwyczaj do momentu az nie zmienia auta i

> edit. zauwaz tez jedno, czesc ludzi piszacych tutaj całe zycie jezdzi fiatem wiec jakie pojecie

> moze miec o innych markach ??

kupowałem nowy samochód 4 lata temu. Wyobraź sobie, że za tyle ile dałem za swojego Fiata mogłem mieć podobnie wyposażonego Golfa, Focusa, Aurisa, a taniej Ceeda czy I30. Bravo to była kompletna nowość, rabaty były marne. I wiesz co? Wybrałem Fiata, bo dla mnie, według moich kryteriów był bezkonkurencyjnie najlepszy wśród rozważanych samochodów, mimo że wcześniej nigdy nie miałem Fiata. Dziś kupiłbym go ponownie. Trochę racji jednak masz. Jak dobrze pójdzie to następnym samochodem nie będzie Fiat, tylko Alfa zlosnik.gif

A pojęcie o samochodach innych marek w tym samym segmencie mam całkiem niezłe. Akurat w roku, którym kupiłem Bravo w mojej rodzinie czy wśród znajomych pojawiło się kilka nowych kompaktów różnych marek. Dziś Fiat wypada na ich tle bardzo dobrze ok.gif

Napisano

> a jezlei juz odnosisz sie do moich bylych aut, to masz tez odpowiedz dlaczego min. wisi nad fiatem miano takiego a nie innego auta,

No własnie czemu? smile.gif

> np. pekajace altki pakowali poczawszy od sc skonczywszy chyba

> na punto - przez długi okres czasu wmawiajac ludziom ze to "eksploatacja"

Jezdze 2 -ma gruchotami fiatami od ładnch paru lat i jeszcze mi zaden altek nie pękł. Czego to dowodzi? Niczego. Miałem zapewne wyjątkowe i niespotykane szczęscie.

> nawiasem mowiac, zawsze najwiecej fiata chwala fiatowcy,

Bo może są po prostu zadowoleni z tej marki?. Wiem, cięzko w to uwierzyć. Jak może być ktoś zadowolny z fiata, po prostu biedak się nie zna i tyle, albo należy do dżihadu - tak czy tak to z pewnoscią debil

>zazwyczaj do momentu az nie zmienia auta i

Tak jak wielu niezadowolonych z innych marek, również niemieckich, nie wraca do nich. Czego to dowodzi? Niczego

> edit. zauwaz tez jedno, czesc ludzi piszacych tutaj całe zycie jezdzi fiatem wiec jakie pojecie

To samo można powiedzieć o wielu posiadaczach VW- całe życie jeżdzą panzerwagenem i uwazają go za super hiper cudeńko, nie mając pojęcia o innych autach wypowiadają się z pozycji rasy panów dróg z politowaniem zerkająć zwłaszcza na marki zaczynające się od F. I czego to dowodzi? Niczego.

Napisano

> Miło, że o tym wspomniałeś. Byłem już Golfem (1.4 TSI) dwa razy w Chorwacji, a w tym roku wybieram

> się znów. Napisz mi co mnie czeka, proszę!

> mar00ha

Twój Golf nie czytał postów woja i patre, stąd niedopatrzenie. Jak mu przeczytasz to pożegnaj się z silnikiem. hahaha.gif

Napisano

> Masz jakieś problemy czytaniem i logicznym myśleniem?

mam jakieś dziwne wrażenie że nikt cię tu nie rozumie, i każdego musisz uczyć czytania ze zrozumieniem

Napisano

> znowu czytasz wybiórczo, odnies sie do linków które dałem, bo tam masz wspolczesnosc....

Co mi po linkach jak chciałbym się dowiedzieć o tych dodatkowych czynnościach serwisowych o których pisałeś. Wypowiadanie się o obecnych wyrobach przez pryzmat konstrukcji z zeszłego tysiąclecia jest niepoważne. Wszyscy w ostatniej dekadzie ostro podciągnęli na jakości co widać i czuć.

> a jezlei juz odnosisz sie do moich bylych aut, to masz tez odpowiedz dlaczego min. wisi nad fiatem

> miano takiego a nie innego auta, np. pekajace altki pakowali poczawszy od sc skonczywszy chyba

A co mówi konkurencja? Znajomemu w vw cc za 150 tysięcy, silnik pali olej i też słyszy to tylko eksploatacja. Drugiemu w golfie po 2,5 roku miernej jazdy siadł rozrząd za parę tysięcy. Chętnie zamienili by swoje problemy na te z fiata...

W moim otoczeniu trend jest zupełnie odwrotny. Serio.

Trzeba jeździć jakąś cześć życia, żeby mieć pojęcie? Można posłuchać kolegi, sąsiada, szwagra o jego przebojach, odnieść się do swoich i wyrobić sobie opinię czy lepszy, czy gorszy. Proste jak drut.

Napisano

> mam jakieś dziwne wrażenie że nikt cię tu nie rozumie, i każdego musisz uczyć czytania ze

> zrozumieniem

Do tej pory tylko 2 użytkownikom tak napisałem, więc chyba nie jest aż tak źle z użytkownikami ak smile.gif

Napisano

To chyba miałeś ten rabat na poziomie 3-4%, że mogłeś za to kupić podobnie wyposażonego golfa i pewnie z silnikiem 1.6 102 KM. No i nie zapominajmy , że wtedy to jeszcze był G5, Astra 3, więc bravo się naprawdę bardzo dobrze prezentowało na ich tel ok.gif

Julka jest baaaaardzo, bardzo fajna i prowadzi się ją tak dobrze jak golfa,czy astrę ok.gif

Tu masz rację, że dla każdego co innego ma znaczenie.

Napisano

> Do tej pory tylko 2 użytkownikom tak napisałem, więc chyba nie >jest aż tak źle z użytkownikami ak

Podlinkowac do Kacika Nuovo Bravo ?

Napisano

> Twój Golf nie czytał postów woja i patre, stąd niedopatrzenie. Jak mu przeczytasz to pożegnaj się z

> silnikiem.

Pokażę znajomemu ten post. Też będzie boki zrywać i uśmiechać się z politowaniem nad jego autorem. clown.gif

Napisano

> Julka jest baaaaardzo, bardzo fajna i prowadzi się ją tak dobrze >jak golfa,czy astrę

Astra nie jezdzilem (ta nowa) ale prowadzenie Golfa to przy julce jakis zart no.gif

Napisano

> Julka jest baaaaardzo, bardzo fajna i prowadzi się ją tak dobrze jak golfa,czy astrę

> Tu masz rację, że dla każdego co innego ma znaczenie.

Julka prowadzi się lepiej od golfa 6.

Napisano

> To samo można powiedzieć o wielu posiadaczach VW- całe życie jeżdzą panzerwagenem i uwazają go za

> super hiper cudeńko, nie mając pojęcia o innych autach wypowiadają się z pozycji rasy panów

> dróg z politowaniem zerkająć zwłaszcza na marki zaczynające się od F. I czego to dowodzi?

Tacy ludzie mają nierówno pod sufitem i tyle.

Ja też jestem zadowolony z fiata punto 2 ( nalot od 2003r. 240tys km), pomimo tego że miał pełno awarii-wszystkie typowe dla fiata, a mimo wszystko szkoda się go pozbywać.

Do vw można się bardzo łatwo przyzwyczaić. Te auta są bardzo ładnie wykonane, z dobrej jakości materiałów, fajnie się prowadzą i są jakoś tak idealne wpasowane w użytkowników (szczególnie golf). Nie ma głupich rozwiązań typowych dla włoskiej myśli technologicznej.

Napisano

> Nie ma głupich rozwiązań typowych dla włoskiej myśli technologicznej.

Przybliż.

Napisano

> Astra nie jezdzilem (ta nowa) ale prowadzenie Golfa to przy julce jakis zart

Lol, a to dobre! Chętnie posłucham zlosnik.gif

Napisano

> Lol, a to dobre! Chętnie posłucham

No chociazby Q2 vs jego brak smile.gif no ale wiem golf jest najlepszy pod kazdym wzgledem wink.gif niestety prawda jest taka ,ze jest we wszystkim sredni i tyle. Widzialbys mine goscia powozacego na codzien goferem 6 po przejazdzce julka i volvo c30 - uznal ,ze golf jest zepsuty.

Napisano

> No chociazby Q2 vs jego brak no ale wiem golf jest najlepszy pod kazdym wzgledem niestety prawda

> jest taka ,ze jest we wszystkim sredni i tyle. Widzialbys mine goscia powozacego na codzien

> goferem 6 po przejazdzce julka i volvo c30 - uznal ,ze golf jest zepsuty.

A XDS w golfie nie ma?

Jeździłem julka i jeździ się nią bardzo fajnie, ale nie widzę tej różnicy. W Julce jest wrażenie , że tył ucieka podczas szybkiej jazdy po zakrętach na których wystarczy, że pojawi się jakaś większa nierówność. Efektu takiego nie ma w golfie.

Bo Julka gra na emocjach. Dopiero na chłodno trzeba oceniać auto, a wtedy widzi się wiele niedoróbek w Julce i wiele niechlujności fiatowskiej, lecz auto naprawdę nakręca na siebie.

Napisano

> niech bedzie punto 2 via skoda fabia obecna - ta sama klasa samochodów, "obsługowosc" zupełnie inna

możesz rozwinąć swoja myśl? zlosnik.gif z chęcią poczytam chipsy.gif

Napisano

> A XDS w golfie nie ma?

W GTI a mowimy o "cywilach" a nie HH

> Jeździłem julka i jeździ się nią bardzo fajnie, ale nie widzę tej >różnicy. W Julce jest wrażenie ,

> że tył ucieka podczas szybkiej jazdy po zakrętach na których >wystarczy, że pojawi się jakaś

> większa nierówność. Efektu takiego nie ma w golfie.

Golf nurkuje i nie ma szans ,zeby robil zakrety tak jak julka...

> Bo Julka gra na emocjach. Dopiero na chłodno trzeba oceniać >auto, a wtedy widzi się wiele

> niedoróbek w Julce i wiele niechlujności fiatowskiej, lecz auto >naprawdę nakręca na siebie.

Od 1,5 roku nie zauwazylem tych niedorobek, nadal auto jezdzi fajnie i bezawaryjnie (tfu,tfu,tfu).

A co do golfa VI imho najgorszy golf ever - V byla duzo fajniejsza , szczegolnie w srodku.

Napisano

> W GTI a mowimy o "cywilach" a nie HH

Czy aby na pewno? Wystarczy poświęcić 1 min i już ma się większą wiedzę i nie pisze się nieprawdy.

> Golf nurkuje i nie ma szans ,zeby robil zakrety tak jak julka...

To chyba jeździłeś golfem do dziadka z nimiec, a w dodatku bez amorów zlosnik.gif Jak dla mnie na 16 jest już twardo i nie spotkałem się z nurkowaniem, nawet przy awaryjnych hamowaniach.

> Od 1,5 roku nie zauwazylem tych niedorobek, nadal auto jezdzi fajnie i bezawaryjnie (tfu,tfu,tfu).

Pooglądaj sobie dokładnie wnętrze,a sporo ich zobaczysz. Od źle spasowanych elementów wnętrza po...jak określić sposób zamocowania pasów do podwozia? Pierwszy raz widziałem taki badziew w aucie.

> A co do golfa VI imho najgorszy golf ever - V byla duzo fajniejsza , szczegolnie w srodku.

Środek częściowo z passata cc rzeczywiście jest sporo gorszy od tego z golfa 5, suuuuper. Nie mam pytań.

Napisano

> Czy aby na pewno? Wystarczy poświęcić 1 min i już ma się >większą wiedzę i nie pisze się nieprawdy.

Pochwal sie wiedza przeciez wszyscy wiemy ,ze jestes krolem cennikow i jazd probnych waytogo.gif o linki prosze waytogo.gif

> To chyba jeździłeś golfem do dziadka z nimiec, a w dodatku bez >amorów Jak dla mnie na 16 jest już

> twardo i nie spotkałem się z nurkowaniem, nawet przy >awaryjnych hamowaniach.

2 latek od nowosci 34kkm ,wlasnie na 16stkach... Jechal marnie i to co napisalem volvo (czyli foka) i julka prowadza sie duzooo lepiej...

> Pooglądaj sobie dokładnie wnętrze,a sporo ich zobaczysz. Od źle spasowanych elementów wnętrza

> po...jak określić sposób zamocowania pasów do podwozia?

I w czym to przeszkadza ? Wiesz w goferze ,tez sa fuckupy ,ze od dokrecaniu tapicerki drzwi nie wspomne , gdybym nie widzial to bym nie uwierzyl...

>Pierwszy raz widziałem taki badziew w

> aucie.

Mlody jestes - malo widziales...

> Środek częściowo z passata cc rzeczywiście jest sporo gorszy od tego z golfa 5, suuuuper. Nie mam

> pytań.

I z tourana i passata i polo i sharana i golfa plusa - wszystkie vw maja takie same wnetrza....

Napisano

> Golf nurkuje i nie ma szans ,zeby robil zakrety tak jak julka...

Nie wiem jak "julka", ale ja mam w Golfie DCC i nurkowania nie potwierdzam. I nie jest to GTI.

mar00ha

Napisano

> znowu czytasz wybiórczo, odnies sie do linków które dałem, bo tam masz wspolczesnosc....

> a jezlei juz odnosisz sie do moich bylych aut, to masz tez odpowiedz dlaczego min. wisi nad fiatem

> miano takiego a nie innego auta, np. pekajace altki pakowali poczawszy od sc skonczywszy chyba

Czuję, że pijesz do mnie.

Pękające altki zdarzają w grande punto również.

Póki co to cały czas jeżdżę fiatami, ale mam rodzinę i kolegów, którzy kupują ,jeżdżą, potem sprzedają różne auta to wiem więcej niż ci się wydaje

Napisano

> Dobrze, że setki tysięcy ludzi, którzy co roku kupują TSI nie mają takich problemów jak ty. Lepiej

> pomyśl ile może się posypać w Twoim fiacie i statystycznie dużo częściej się sypie

Ciekawe, że nawet niemiecka prasa o tym pisze. I co ciekawe mówię o Auto Bild - gazecie, która wielbi produkty VW.

Napisano

> Nie wiem jak "julka", ale ja mam w Golfie DCC i nurkowania nie potwierdzam. I nie jest to GTI.

> mar00ha

Za ,ktore doplacasz i jest to inne zawieszenie.

Napisano

> Ciekawe, że nawet niemiecka prasa o tym pisze. I co ciekawe mówię o Auto Bild - gazecie, która

> wielbi produkty VW.

Niemcy się mylą, Polacy znają się lepiej hehe.gif

Napisano

> To chyba miałeś ten rabat na poziomie 3-4%, że mogłeś za to kupić podobnie wyposażonego golfa i

> pewnie z silnikiem 1.6 102 KM. No i nie zapominajmy , że wtedy to jeszcze był G5, Astra 3,

> więc bravo się naprawdę bardzo dobrze prezentowało na ich tel

> Julka jest baaaaardzo, bardzo fajna i prowadzi się ją tak dobrze jak golfa,czy astrę

> Tu masz rację, że dla każdego co innego ma znaczenie.

tak, masz rację, miałęm do wyboru w podobniej cenie co Bravo T-Jet Golfa V 1.6 102KM. TSI było droższe.

Swoim postem chciałem tylko uświadomić userom, że nie każdy jeździ Fiatem bo musi, tylko dlatego, że był to jego świadomy wybór. I dziś dalej trzymałbym się tej marki. Co nie znaczy, że jeśli Fiat mi się zacznie jakoś strasznie psuć, to nie zmienię zdania.

Napisano

> Miło, że o tym wspomniałeś. Byłem już Golfem (1.4 TSI) dwa razy w Chorwacji, a w tym roku wybieram

> się znów. Napisz mi co mnie czeka, proszę!

> mar00ha

pewnie to samo co mnie: ładne widoki, ładna pogoda, ładne autostrady, być może (oby nie) korki przed tunelami wink.gif

Napisano

> Ciekawe, że nawet niemiecka prasa o tym pisze. I co ciekawe mówię o Auto Bild - gazecie, która

> wielbi produkty VW.

To dlaczego miliony tsi zostały już sprzedane i nadal się sprzedają rewelacyjnie? Najbardziej popularne silniki w wielu modelach. Sam ciemnogród kupuje te auta? No proszę Cię.

Skoro dla kogoś 5 lat spokoju to mało, to niech kupuje inne marki. Zepsuje się , to będą naprawiać. Ich problem, nie mój.

Napisano

> To dlaczego miliony tsi zostały już sprzedane i nadal się sprzedają rewelacyjnie? Najbardziej

> popularne silniki w wielu modelach. Sam ciemnogród kupuje te auta? No proszę Cię.

> Skoro dla kogoś 5 lat spokoju to mało, to niech kupuje inne marki. Zepsuje się , to będą naprawiać.

> Ich problem, nie mój.

Kolego, ale ja Ci wierzę, że to spisek fiacikarzy. Zwracam tylko uwagę, że gazeta w której VAG wygrywa każde porównanie również do tego spisku należy. Może tym razem Fiat zapłacił im więcej niż VAG? niewiem.gif

Napisano

> To dlaczego miliony tsi zostały już sprzedane i nadal się sprzedają rewelacyjnie? Najbardziej

> popularne silniki w wielu modelach. Sam ciemnogród kupuje te auta? No proszę Cię.

> Skoro dla kogoś 5 lat spokoju to mało, to niech kupuje inne marki. Zepsuje się , to będą naprawiać.

> Ich problem, nie mój.

ja tam się nie znam mlot.gif - link -pierwszy link z góry w google zlosnik.gif

Napisano

> Kolego, ale ja Ci wierzę, że to spisek fiacikarzy. Zwracam tylko uwagę, że gazeta w której VAG

> wygrywa każde porównanie również do tego spisku należy. Może tym razem Fiat zapłacił im więcej

> niż VAG?

nie zna się mlotek.gif, a się odzywa foch.gif

zlosnik.gif

Napisano

> ja tam się nie znam - link -pierwszy link z góry w google

Spisek jak nic, ale do samochód dla ludu dzihadowców takie argumenty są wyssane z palca. Najpierw przepłacili za ten wynalazek, sąsiad z zagrody obok wpadł w zazdrość, a terz wmawiasz, że to badziew. Nie każdy uwierzy w ducha zlosnik.gif

Quote:

Liczba silników wymienionych w ramach gwarancji w całej Europie jest zastraszająco duża

Quote:

Najczęstsze usterki silnikaa 1.4 TSI

- awaria sprzęgiełka magnetycznego - W egzemplarzach wyposażonych w kompresor (140 KM i więcej) nagminnie dochodzi do awarii sprzęgiełka magnetycznego pompy wody. W 2010 r. producent wprowadził poprawiony element. NAPRAWA od 700 zł

- ukł. rozrządu - Problem dotyczy łańcucha (rozciąga się) oraz jego napinaczy. Posłuszeństwa potrafi odmówić przestawiacz faz rozrządu. Podany koszt dotyczy wymiany łańcucha. NAPRAWA ok. 3 tys. zł

- Pękające tłoki - Problem jest znany przede wszystkim właścicielom odmiany o mocy 160 KM, choć może pojawić się także w słabszych wersjach (np. 122 KM). Znamy przypadki wymiany silnika (bez osprzętu) w ramach gwarancji. NAPRAWA od 4 tys. zł poza ASO

- ukł. Wtryskowy - Usterka wtryskiwaczy pojawia się sporadycznie, jednak warto o niej wspomnieć, ponieważ koszt wymiany okazuje się dość wysoki (wtrysk bezpośredni). Podana suma dotyczy ASO. NAPRAWA ok. 1300 zł

Ja wiem, że to nic przy pękających alternatorach we Fiacie hahaha.gif

Napisano

> Ja wiem, że to nic przy pękających alternatorach we Fiacie

nie ma co gdybać ok.gif po prostu Koncern VW ma problem z tymi silnikami i dobrze o tym wiedzą ok.gif

Napisano

> Ja wiem, że to nic przy pękających alternatorach we Fiacie

to jest nic przy tym, że w moim Fiacie przestało grzać jedno lusterko zlosnik.gif

Napisano

> Kolego, ale ja Ci wierzę, że to spisek fiacikarzy. Zwracam tylko uwagę, że gazeta w której VAG

> wygrywa każde porównanie również do tego spisku należy. Może tym razem Fiat zapłacił im więcej

> niż VAG?

Ale czy ja neguję występowanie problemów? Nie!

Tylko robicie z tego wielkie " HALO" , a tak naprawdę nie wiemy na ile to jest powszechne. Popatrzcie na sprzedaż tsi , a reszty turbobenzyn. Trzeba też brać pod uwagę fakt, że wiele osób nie wie jak użytkować turobenzyny. Rozmawiałem na ten temat z kilkoma specjalistami i z tego co mówili, to problemy się zdarzają bardzo sporadycznie. Na forum autogolf zrobiłem ankietę i na 19 tsi 122, tylko jedna osoba miała jakiś problem z tym silnikiem. Jest już pełno aut z przebiegiem ponad 200tys km. TSI jest na rynku od 2007r roku, więc może dziwić , że jeszcze się pojawiają jakieś problemy. Było już dużo testów długodystansowych z udziałem TSI i to w różnych gazetach, gdzie z silnikami nie było jakichkolwiek problemów. Mam wielu znajomych, którzy mają tsi i nikt nie ma z nimi jakichkolwiek problemów.

Trzeba oddać fiatowi to, że generalnie nie ma problemów z silnikami ok.gif

Ale jak widać to nie wystarcza, żeby auta się sprzedawały.

Jak się tsi posypie, to na pewno o tym napiszę, ale do tej pory zamieniłbym go tylko na mocniejsze tsi.

Napisano

> to jest nic przy tym, że w moim Fiacie przestało grzać jedno lusterko

O tym jakoś nie wspominałeś przy wypisywaniu usterek rotfl.gif

Napisano

> O tym jakoś nie wspominałeś przy wypisywaniu usterek

Tak, zapomniałem, wybaczysz? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.