Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażniki dachowe cd

Featured Replies

Napisano

Okazuje się, że do mojego auta trudno jest dobrac jakieś belki uniwersalne, bo raz że jest nietypowy kształt krawędzi dachu, a dwa belki musza mieć ok. 170 cm długosci. No i znalazłem w necie 2 oferty

Hiszpański Cruz (nie mylic z KRUS zlosnik.gif)

285866557-Cruz-bagazniki.jpg

polski Amos

Żeby było weselej cenowo wychodzi to prawie to samo - belki stalowe z dedykowanymi uchwytami 300 PLN. Do firmy Amos trzeba by chyba jechac, bo ceny oferowane w sklepach odbiegają od podanej na stronie producenta zlosnik.gif

Bagażnik potrzebowałbym sporadycznie, więc THULE nie jest mi potrzebny. Tak samo aluminiowy - po co przepłacac skoro nie jestem słabą kobietą zlosnik.gif No i słyszałem, że te polskie sa kopia zachodnich. Ale juz z wyglądu te hiszpańskie jakos bardziej mi pasują smile.gif

No i które byście wybrali?

post-147237-14352515999702_thumb.jpg

Napisano

Jeżeli stalowe kosztują 300zł a ALU "Dromader D-2 Plus Aero 320,- zł" to chyba wybrałbym ALU

Napisano

Podjechać np tu: Inter Pack Łódź ul.Legionów 79 tel: 042 639 95 27

i dobiorą ci uchwyty do modelu auta.

A piszę to z własnego doświadczenia. Jak szukałem do Astry IV belek z uchwytami przez net, to do tego modelu wychodziły w jakichś masakrycznie wyskoich cenach.

Na miejscu w sklepie dobrali belki a uchwyty pasowały standardowe z Polo/Octavi.

Napisano
  • Autor

> Podjechać np tu: Inter Pack Łódź ul.Legionów 79 tel: 042 639 95 27

> i dobiorą ci uchwyty do modelu auta.

> A piszę to z własnego doświadczenia. Jak szukałem do Astry IV belek z uchwytami przez net, to do

> tego modelu wychodziły w jakichś masakrycznie wyskoich cenach.

> Na miejscu w sklepie dobrali belki a uchwyty pasowały standardowe z Polo/Octavi.

veni vidi vici

Pan nawet nie usiłował dobierac, stwierdził że do mojego auta sa nietypowe i trzeba zamawiać

Napisano
  • Autor

> Brałbym belki ALU

a nie zakoszą mi z dachu? zlosnik.gif

Napisano

Mam dedykowane "Cruz" i są porządne (przy 180km/h box nie odpadł grinser006.gif), wcześniej miałem jakieś Piccolo i to było trochę badziewiaste, ale też dawało radę.

Napisano

> Mam dedykowane "Cruz" i są porządne (przy 180km/h box nie odpadł ),

uzbroj_zlo.gifczerwona.gif

Za mądre to nie było, żeby jechać z pudełkiem na dachu z taką prędkością czacha.gif

Napisano

> Mam dedykowane "Cruz" i są porządne (przy 180km/h box nie odpadł ), wcześniej miałem jakieś

> Piccolo i to było trochę badziewiaste, ale też dawało radę.

Box stawia mały opór. Ja ze swoim jechałem nawet szybciej zlosnik.gif

Prawie nie widać różnicy w spalaniu z boxem i bez smile.gif

Spróbuj tak z rowerami grinser006.gif Przy spokojnej jeździe już 1,5l/100km chla więcej oslabiony.gif

Napisano

> a nie zakoszą mi z dachu?

Mi Thule nie zakosili. A parkuję w okolicy gdzie ktoś mi niedawno buchnął jedną wycieraczkę w Seicento zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mi Thule nie zakosili. A parkuję w okolicy gdzie ktoś mi niedawno buchnął jedną wycieraczkę w

> Seicento

W Holandii? shocked.gif

Napisano

> veni vidi vici

> Pan nawet nie usiłował dobierac, stwierdził że do mojego auta sa nietypowe i trzeba zamawiać

To w odziale warszawskim sa bardziej ogarnieci i widać, że chce im się sprzedawać i klientowi potrafią doradzić.

Napisano

> W Holandii?

Profilu nie zmieniłem zlosnik.gif

W Warszawie zlosnik.gif

Napisano

> Box stawia mały opór. Ja ze swoim jechałem nawet szybciej

> Prawie nie widać różnicy w spalaniu z boxem i bez

> Spróbuj tak z rowerami Przy spokojnej jeździe już 1,5l/100km chla więcej

Nie wiem jaki masz box, ale różnicę w spalaniu widać wyraźną, od 0.5-1l w zależności jak się jedzie.

Napisano

> Nie wiem jaki masz box,

Chyba ten model

1260266191.jpg

>ale różnicę w spalaniu widać wyraźną, od 0.5-1l w zależności jak się

> jedzie.

W takim razie chyba zależy to od kształtu auta i jak ten kształt współgra z kształtem trumny icon_rolleyes.gif

Ja nie zauważyłem żadnej różnicy w spalaniu, ale pewnie wahnięcia w stylu 0,5l/100km bym nie zauważył.

Zwracam na spalanie uwagę zawsze, bo moje auto nie jest szczególnie oszczędne zlosnik.gif

Napisano

One są niby zamykane, nie wiem jaką konstrukcję ma zamek, ale jak się postarają to czy alu czy stalowe i tak sobie wezmą pewnie.

Mi z octavii jeszcze nie wzięli jak jeździłem w poprzednim sezonie. zlosnik.gif

Co do alu czy stal, to ja np. teraz kupowałem bagażnik do leona i trafiłem niedrogo używkę na stalowych thule. Gdybym jej nie znalazł to wziąłbym pewnie jakiegoś cruz-a w alu lub dedykowany "seatowski"

Alu ładniej wygląda na aucie, a czy ma jakąś przewagę nad stalowym czy nie to nie wiem.

Napisano
  • Autor

> Alu ładniej wygląda na aucie, a czy ma jakąś przewagę nad stalowym czy nie to nie wiem.

wg pana ze sklepu podobno nie buczuje podczas jazdy zlosnik.gif

Napisano

> wg pana ze sklepu podobno nie buczuje podczas jazdy

O to sprawdzę jak będę jechał leonem wink.gif czy coś hałasuje.

Octavia z dwoma rowerami zaczynała szumieć coś koło 130 km/h + jakieś większe podmuchy wiatru, ale to pewnie bardziej rowery jak bagażnik.

Napisano
  • Autor

> Podjechać np tu: Inter Pack Łódź ul.Legionów 79 tel: 042 639 95 27

> i dobiorą ci uchwyty do modelu auta.

> A piszę to z własnego doświadczenia. Jak szukałem do Astry IV belek z uchwytami przez net, to do

> tego modelu wychodziły w jakichś masakrycznie wyskoich cenach.

> Na miejscu w sklepie dobrali belki a uchwyty pasowały standardowe z Polo/Octavi.

A jaka dobrać długośc belek? Moje auto ma podana szerokość 1690 mm. Czy standardowe belki Amos 130 cm wystarczą?

Napisano

> A jaka dobrać długośc belek? Moje auto ma podana szerokość 1690 mm. Czy standardowe belki Amos 130

> cm wystarczą?

A co będziesz woził na tym bagażniku?

Napisano
  • Autor

> A co będziesz woził na tym bagażniku?

rowery, no i czasem coś, co sie nie zmieści do środka

Ale właśnie zmierzyłem dach i okazuje się, że belki 110 cm też by wystarczyły. Tak więc wezme chyba te 130-ki

Napisano
  • Autor

No i kupiłem AMOSa. Instrukcja napisana jest lakonicznie, więc sie nameczyłem aby ustawić rozstaw uchwytów na belce tak, aby po sciągnięciu śrubą stopy oraz zaczep przylegały do krzywizny dachu oraz rantu drzwi. Niestety radośc trwała krótko, bo okazało się, że śruby M8 wchodzą w nakrętki umieszczone w takich plastykowych profilach w kształcie połowy walca no i ten plastyk zaczał się łamac i nakrętka jeżdziła w kółko. No i co z tym fantem teraz zrobić? Juz nie ma siły na reklamacje frown.gif Moze załozyć nakrętki motylkowe?

285897673-Bagaznik.jpg

post-147237-14352516097933_thumb.jpg

Napisano

Z Amos miałem do czynienia. Bagażnik miał pasować do VW New Beetle z rocznika 99, a nie pasował. Producent wysłał mi dodatkowe uchwyty i śruby, ale nadal nie było rezultatu. Bagażnik dałem mojemu ojcu do Toya Corolla z 2006 roku. Tam już dawał się zamontować, ale podstawki wbijały się w dach i powodowały jego wklęśnięcie. Powodem nie było za mocne dokręcenie bagażnika, a przy nim samym gimnastokowałem się kilka godzin, bez rezultatów. Na szczęście sprzedawca na prośbę producenta bagażnik przyjął.

Napisano
  • Autor

przed zakupem czytełem w necie, np. to i wydawało mi się, że Amos da radę sick.gif

Napisano

Ja też się bardzo mocno zastanawiałem na d amosem i to z zamykanymi uchwytami, ale widzę że jednak dobrze że wziąłem używkę thule crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.