Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie uiszczona opłata za LPG

Featured Replies

Napisano

> nie ma tu znaczenia że klient sam dobrowolnie ten DO zostawia ?

A ma znaczenie, że dziewczyna dobrowolnie chce świadczyć usługi seksualne ?

J

ak klient porzuci DO na stacji, pracownik stacji powinien się zachować zgodnie z poniższymi przepisami:

3. Osoba, która znalazła dowód osobisty innej osoby, jest obowiązana niezwłocznie przekazać ten dokument najbliższemu organowi gminy, Policji lub innemu organowi administracji publicznej. Organy te przekazują niezwłocznie dowód osobisty organowi, który go wydał, w celu unieważnienia dokumentu.

4. Osoba, która znalazła dowód osobisty innej osoby, może, bez zbędnej zwłoki, przekazać ten dokument posiadaczowi dowodu osobistego. W tym przypadku posiadacz dokumentu może również zawiadomić organy, o których mowa w ust. 1, o utracie dowodu osobistego, w celu jego unieważnienia.

Napisano

> A ja zadzwonię wcześniej i powiem, że mi ukradłeś 10 tys. i co wtedy? a jak uciekałeś to zgubiłeś

> dowód po drodze... Idziesz na taki układ?

A wiesz, że to w Tychach miałem takie przeboje na stacji benzynowej? Może ktoś od Ciebie - Shell koło Magro zlosnik.gif

Już Ci koledzy wyżej wyjaśnili, że nie możesz zażądać ode mnie żadnego dowodu osobistego, ani innego zastawu. Możesz zawiadomić policję, ale przestępstwa tam nie ma żadnego - człowiek chce zapłacić, ale nie może bo WAM zdechł terminal.

Więc po co się szarpać - poczekajcie tą godzinę aż człowiek przyjedzie z kasą i zapłaci. Nie przyjedzie? To sobie wzywajcie policję. Tylko wtedy macie uzasadnione wezwanie i nikt nie będzie miał do was o to pretensji.

Napisano

> Wiesz co, może zrobimy eksperyment, Ty mi dasz 10000 zł pożyczki a ja w zastaw dam Ci dowód

> osobisty. Po minucie zadzwonię na policję i powiem, ze przetrzymujesz mój DO. Jak przyjadą i

> odbiorą Ci mój dowód i przekażą go mnie to pożyczka stanie się darowizną. Idziesz na taki

> układ?

a może zrobimy tak, ja przyjadę na stacje zatankuje, powiem że nie mam $$$ i że muszę skoczyć do domu

położę dowód i pójdę, Ty dowód schowasz pod ladę żeby ktoś nie świsnął a ja wrócę z policial.gifgrinser006.gif

co wtedy ?

Napisano

> prostytucja w naszym kraju jest nielegalna, a alfons bierze w tym udział

1. Prostytucja jest jak najbardziej legalna

2. Nielegalne jest czerpanie zysków z cudzego nierządu, tak samo jak zatrzymywanie cudzego dowodu osobistego. W obu przypadkach wola osoby (prostytutki, klienta dającego dowód) nie uchyla bezprawności czynu (pobierania zysków z cudzego nierządu, zatrzymywania dowodu osobistego).

Napisano

> A wiesz, że to w Tychach miałem takie przeboje na stacji benzynowej? Może ktoś od Ciebie - Shell

> koło Magro

Ja byłem na Lukoilu, nie znam innych (ps. juz nei pracuje od dwóch lat na stacji)

> Już Ci koledzy wyżej wyjaśnili, że nie możesz zażądać ode mnie żadnego dowodu osobistego, ani

> innego zastawu. Możesz zawiadomić policję, ale przestępstwa tam nie ma żadnego - człowiek chce

> zapłacić, ale nie może bo WAM zdechł terminal.

ok wezwę policje by Ci wylegitymowała bo muszę napisać cos w protokole, a jak nie chcesz pokazać dowodu (bo nie musisz) to ja mogę Ci nie ufać co do poprawności podania danych

> Więc po co się szarpać - poczekajcie tą godzinę aż człowiek przyjedzie z kasą i zapłaci. Nie

> przyjedzie? To sobie wzywajcie policję. Tylko wtedy macie uzasadnione wezwanie i nikt nie

> będzie miał do was o to pretensji.

Wszystko zależy od stacji. u nas się spisywało protokoły, jeśli nie spisałeś to płąciłes z własnej kasy, jak spisałeś to nie płaciłes tylko stacja pokrywała ten koszt. proste

Napisano

> a może zrobimy tak, ja przyjadę na stacje zatankuje, powiem że nie mam $$$ i że muszę skoczyć do

> domu

> położę dowód i pójdę, Ty dowód schowasz pod ladę żeby ktoś nie świsnął a ja wrócę z

> co wtedy ?

Wtedy łaskawie panom policjantom uświadomię, że nie zapłaciłeś za benzynę i jak to dobrze ze sam się zgłosiłeś na policję hehe.gif

Napisano

Nie czytałem całego wątku i nie wiem czy coś postanowiłeś.

Znam analogiczny przypadek. Mój kolega, który tak zatankował, nie zauważył, że nie policzono mu za LPG. Płacił kartą. Też niewielka kwota. Dostał wezwanie na Policję, gdzie dowiedział się o co chodzi. Wcześniej nie miał pojęcia, że takie coś w ogóle się wydarzyło. Po wizycie na komisariacie udał się na tą stację wyjaśnić sprawę i dopłacić. W zasadzie to na stacji został przeproszony za sytuację - zgłosili bo inaczej nie mogą ustalić danych osobowych i we własnym zakresie załatwić sprawy. Mają taką procedurę i już. Wyszło przy okazji, że zawalił kasjer. Dodatkowo napisali pismo na Policję, że sprawa się wyjaśniła, wszystko zostało rozliczone ..... wydawało by się, że sprawa zakończona, ale NIEEEEEE.

Pozostał jeszcze policjant, który chyba nie miał sukcesów w pracy i na siłę próbował sobie poprawić statystyki kosztem mojego Kolegi. sick.gif Podejrzliwa bestia zlosnik.gif Jak szanuję Policję to w tym przypadku ten jej "przedstawiciel" nie popisał się. Na szczęście trafił na osobę nie w ciemię bitą i Kolega obronił się. Czas i nerwy jednak stracił. Powtórzę: kwota podobna. Powtarzam tylko do wiadomości użytkowników, którzy połakomiliby się na 46 złotych. sick.gif Na szczęście są oni w mniejszości.

Napisano

Powiem tak... miałem kiedyś podobną sytuację tzn tankowałem najpierw LPG potem benzynę, na kasie wybiło tylko LPG a że byłem mocno spóźniony i zdenerwowany nie zauważyłem, dopiero w pracy zauważyłem pomyłkę a więc wieczorem po pracy podjechałem na stację i mówię co i jak, kasjerka poprosiła panią menager która pojawiła się już z odpowiednim formularzem który miał zostać wysłany do HQ stacji. Bez problemu zapłaciłem na benzynę i pani potargała dokument. Dowiedziałem się tylko że gdybym się nie stawił tego dnia sprawa poszła by do HQ stacji a potem prawdopodobnie na Policję... więc dla świętego spokoju proponuję Ci zadzwonić tam chyba że chcesz się dla głupich 50zł szlajać potem po komisariatach i tłumaczyć traktowany jak złodziej...

Napisano

> Olej to i ciesz się darmowym lpg. Za gapowe też się płaci.

tak oczywiscie. w sądzie się zapłaci za wykroczenie. mają monitoring, mieli nabitą na dystrybutor sprzedaż i dopki na kasie tego nie skasowali to im się ten dystrybutor nie odblokował, oni juz na pewno wiedzą kto i kiedy tankował, kwestia czasu kiedy zjawi się policja u ciebie z prośbą o przyjechanie na komisar. w celu złożenia zeznań najpierw, a potem wyjaśnień.

Napisano

> tylko, ze ja mam paragon z tej transakcji, na którym nie ma lpg. I to ja to odkryłem. Co by było

> gdybym po prostu paragon wyrzucił po wyjściu ze stacji?

> Przyszłaby mi policja i co? Że nie zapłaciłem, że ukradłem? No pardon, odpowiedzialność kasjerki

> też tu musi być.

kasjerka to może mieć odp., ale dyscyplinarną u swojego pracodawcy, doatsnie opier... i tyle. jak płacićłeś kartą to wiedzą ile zapłaciłeś i na nic im twój paragon, zresztą mają jego kopie u siebie.

Napisano

Bądź po prostu po ludzku uczciwy i w zgodzie z własnym sumieniem - zadzwoń na stację i powiedz jak się ma sytuacja ok.gif

Napisano

> Olej to i ciesz się darmowym lpg. Za gapowe też się płaci.

gratuluje , mam nadzieje że nie spotkamy się w " realu "

Napisano

> Zapłaciłeś w końcu?

3 dni gadania o czymś co można załatwić w 3 minuty jednym telefonem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.