Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaryjne otwieranie/zamykanie auta w przypadku padu aku

Featured Replies

Napisano

No właśnie, jak otworzyć/zamknąć auto w którym padnie akumulator a auto nie posiada zamków do kluczyków ??

Na przykładzie żonki i jej A klasy bo zostawiła włączoną lampeczkę i prądu na odpalenie nie starczyło, dobrze że miał na tyle siły że centralny jeszcze zadziałał.

Zamknąć w sumie można poprzez zatrzaśnięcie drzwi ale jak go potem otworzyć bez prądu ??

Kluczykiem się nie da bo wszystkie 3 wkładki są uszkodzone a koszt ich wymiany jest z kosmosu i procedura z tym związana jest godna poszanowania szkoda tylko że nie adekwatna do jakości 1 (słownie: JEDNEGO) małego elementu który notabene nie jest wart tej ceny a kupić go osobno nie można tylko w pakiecie z wkładkami screwy.gifangryfire.gif

Dlatego zakupiłem z montażem Polski alarm z atestem i zniżkami do ubezpieczycieli bo kosztowało to 1/3 ceny a centralny jest w tym momencie z pilota.

Teraz żeby nie było że jestem leń i sknera, w młodszych rocznikach tego samego modelu gdzie wkładali fabryczny alarm czy też sterowanie pilotem centralnego zamka zrezygnowali z wkładek.

Więc sytuacja podobna brak wkładek i co gdy padnie całkiem aku ??

Aku w tym modelu jest w kabinie pod nogami pasażera ale to w sumie nie ma znaczenia bo gdzie by nie był to i tak trzeba jakoś auto otworzyć żeby się do niego dostać.

Jak otworzyć takie auto ??

Napisano

kiedyś się wczołgałem pod auto i podałem plusa na rozrusznik a minusa na korpus silnika , nie wiem jak jest u ciebie smile.gif zawsze możesz zamontować ukrytą wtyczkę pod zderzakiem smile.gif

Napisano

chyba pozostaje bagaznik (o ile ma wkladke) a jak nie to spece od otwierania aut w 5sek metoda na brzeszczot

Napisano

> No właśnie, jak otworzyć/zamknąć auto w którym padnie akumulator a auto nie posiada zamków do

> kluczyków ??

Mlotek - szyba - otwarty.

A na powaznie to gumowa poduszka, sprezone powietrze, odchylenie ramki i otwarcie "wedka".

Napisano

> No właśnie, jak otworzyć/zamknąć auto w którym padnie akumulator a auto nie posiada zamków do

> kluczyków ??

W Cromie jest specjalny mini kluczyk wyciągany z pilota i schowany zamek pod klamką kierownika.

Napisano
  • Autor

> kiedyś się wczołgałem pod auto i podałem plusa na rozrusznik a minusa na korpus silnika , nie wiem

> jak jest u ciebie

Nie da się, zabudowane wsio osłonami

> zawsze możesz zamontować ukrytą wtyczkę pod zderzakiem

Pomyślałem o tym wczoraj jak wyjąłem aku i tknęło mnie że nie mam jak zamknąć, a co dopiero otworzyć zlosnik.gif

I chyba takową dorobię, ale pytam bo jestem ciekaw jak to robią w serwisie hmm.gif

Napisano

na 100% jest mozliwośc bezprądowego wejscia do auta wink.gif

Napisano

> Nie da się, zabudowane wsio osłonami

> Pomyślałem o tym wczoraj jak wyjąłem aku i tknęło mnie że nie mam jak zamknąć, a co dopiero

> otworzyć

> I chyba takową dorobię, ale pytam bo jestem ciekaw jak to robią w serwisie

podobno można wyjąć lampkę od oświetlenia rejestracji z tyłu i podać + do przewodu + bo światła sterowane są minusem.

Tak wyczytałem kiedyś na AK wink.gif

Napisano
  • Autor

> chyba pozostaje bagaznik (o ile ma wkladke)

u mnie jest ale nie działa a w tych nowszych powiem szczerze że nie wiem czy jest wkładka, klami na pewno są bez wkładek

>a jak nie to spece od otwierania aut w 5sek metoda na brzeszczot

Nie rozmawiamy tu o złodziejskich metodach tylko jak otwierają fachmani z np. ASO

Napisano

> Nie da się, zabudowane wsio osłonami

> Pomyślałem o tym wczoraj jak wyjąłem aku i tknęło mnie że nie mam jak zamknąć, a co dopiero

> otworzyć

> I chyba takową dorobię, ale pytam bo jestem ciekaw jak to robią w serwisie

Napisales ze sa uszkodzone wszystkie wkladki w zamkach, czyli normalnie samochod otwiera sie kluczykiem? Zatem bez pradu nie ma problemu, kluczyk i otwarte.

Napisano
  • Autor

> W Cromie jest specjalny mini kluczyk wyciągany z pilota i schowany zamek pod klamką kierownika.

bo ktoś pomyślał, natomiast nie kojarzę tego patentu w Meśku A

Napisano
  • Autor

> na 100% jest mozliwośc bezprądowego wejscia do auta

Ale jak ??

W instrukcji nie ma słowa o tym

Napisano
  • Autor

> podobno można wyjąć lampkę od oświetlenia rejestracji z tyłu i podać + do przewodu + bo światła

> sterowane są minusem.

> Tak wyczytałem kiedyś na AK

O widzisz to już jest jakiś pomysł jeżeli tylko to zadziała, bo podobno w tym aucie jest sporo diód które puszczają prąd tylko w jedną stronę

Napisano
  • Autor

> Napisales ze sa uszkodzone wszystkie wkladki w zamkach, czyli normalnie samochod otwiera sie

> kluczykiem? Zatem bez pradu nie ma problemu, kluczyk i otwarte.

No tak ale to przypadku kiedy wkładki są sprawne, natomiast w tym samym modelu ale ciut młodszy rocznik Mercedes sam zrezygnował z wkładek z klamkach natomiast nie jestem pewny czy w klapie zostawili

Napisano

> Aku w tym modelu jest w kabinie pod nogami pasażera ale to w sumie nie ma znaczenia bo gdzie by nie

> był to i tak trzeba jakoś auto otworzyć żeby się do niego dostać.

> Jak otworzyć takie auto ??

Jeżeli aku jest nie pod maską, to zazwyczaj w komorze silnika jest wyprowadzony zacisk +12V, by np. awaryjnie odpalić silnik. Jeżeli taki masz, to pozostaje Ci położyć się pod auto, wymacać od spodu mechanizm otwierania maski i... jesteś w domu, pod warunkiem, że masz zapasowy aku zlosnik.gif

Jeżeli są pod spodem oslony, to niestety musisz więcej popracować wink.gif ale innej metody nie widzę... chyba, że chcesz pozbyć się szyby - wtedy wal tą z przednich drzwi - będzie najtansza zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli aku jest nie pod maską, to zazwyczaj w komorze silnika jest wyprowadzony zacisk +12V, by np.

> awaryjnie odpalić silnik. Jeżeli taki masz, to pozostaje Ci położyć się pod auto, wymacać od

> spodu mechanizm otwierania maski i... jesteś w domu, pod warunkiem, że masz zapasowy aku

> Jeżeli są pod spodem oslony, to niestety musisz więcej popracować ale innej metody nie widzę...

> chyba, że chcesz pozbyć się szyby - wtedy wal tą z przednich drzwi - będzie najtansza

Niestety w tym modelu nie ma choć powinien być bo miejsce na aku jest fajne ale problematyczne.

Położyć się nie da, zdemontować osłon bez kanału się nie da a nawet gdyby się dało to i tak w sumie nic to nie da bo tak jest ładnie wszystko upakowane zlosnik.gif

Zamontuję sobie jakieś dodatkowe gniazdko tylko pytanie jakie ??

Napisano

> Niestety w tym modelu nie ma choć powinien być bo miejsce na aku jest fajne ale problematyczne.

> Położyć się nie da, zdemontować osłon bez kanału się nie da a nawet gdyby się dało to i tak w sumie

> nic to nie da bo tak jest ładnie wszystko upakowane

> Zamontuję sobie jakieś dodatkowe gniazdko tylko pytanie jakie ??

Nie znam tego auta, więc Ci wierzę wink.gif

Gniazdko może być byle jakie, byle zabezpieczone przed syfem i wilgocią. Wcale nie musisz nie wiadomo jakich grubych przewodów do niego ciągnąć, bo przecież nie będziesz odpalał auta przez to gniazdo a tylko zasilał c.z. Podepnij bezpośrednio pod aku np . gniazdo zapalniczki jakie stosuje się w motocyklach (są uszczelniane). Dorób sobie też wtyczkę do tego gniazda zakończoną z drugiej strony krokodylkami - będziesz mógł podpiąć pod aku dawcy.

EDIT Tylko nie tyrzymaj tej przejściówki z krokodylkami w schowku merca hehe.gif

Napisano

> Nie znam tego auta, więc Ci wierzę

> Gniazdko może być byle jakie, byle zabezpieczone przed syfem i wilgocią. Wcale nie musisz nie

> wiadomo jakich grubych przewodów do niego ciągnąć, bo przecież nie będziesz odpalał auta przez

> to gniazdo a tylko zasilał c.z. Podepnij bezpośrednio pod aku np . gniazdo zapalniczki jakie

> stosuje się w motocyklach (są uszczelniane). Dorób sobie też wtyczkę do tego gniazda

> zakończoną z drugiej strony krokodylkami - będziesz mógł podpiąć pod aku dawcy.

> EDIT Tylko nie tyrzymaj tej przejściówki z krokodylkami w schowku merca

i to jest kolejne pytanie po co kombinować?

Zawsze działa zasada że jak się coś psuje to w najmniej odpowiednim momencie, kiedy gniazda z jakiegoś powodu nie będziesz mógł użyć, bo np. nikt nie będzie miał odpowiedniej złączki lub przejściówki.

U mnie w Santa Fe, z tyłu pod zderzakiem była kostka pod zasilanie campingu z dwoma grubymi przewodami zasilającymi. Te dwa przewody mam nie wykorzystane, poza nimi był jeszcze stop i pozycja, pod co podłączyłem gniazdo haka.

Może w mercu też coś takiego da się wygrzebać?

Skośnookie nie zapomnieli może szczyt niemieckiej techniki też? hehe.gif

Napisano

> i to jest kolejne pytanie po co kombinować?

> Zawsze działa zasada że jak się coś psuje to w najmniej odpowiednim momencie, kiedy gniazda z

> jakiegoś powodu nie będziesz mógł użyć, bo np. nikt nie będzie miał odpowiedniej złączki lub

> przejściówki.

> U mnie w Santa Fe, z tyłu pod zderzakiem była kostka pod zasilanie campingu z dwoma grubymi

> przewodami zasilającymi. Te dwa przewody mam nie wykorzystane, poza nimi był jeszcze stop i

> pozycja, pod co podłączyłem gniazdo haka.

> Może w mercu też coś takiego da się wygrzebać?

> Skośnookie nie zapomnieli może szczyt niemieckiej techniki też?

Tak, ja też bym naprawił przynajmniej jeden zamek zlosnik.gif, a Tomek się uparł i weź mu daj zlosnik.gif

Napisano

> Tak, ja też bym naprawił przynajmniej jeden zamek , a Tomek się uparł i weź mu daj

i dlatego są lepsze samochody od merca.

sprzedać merca a za wartość wkładek jakie musiałby kupić, zakupić złoma i nie martwić się takimi przyziemnymi sprawami.

Tomek wróć do nubiry ok.gif270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Nie znam tego auta, więc Ci wierzę

> Gniazdko może być byle jakie, byle zabezpieczone przed syfem i wilgocią. Wcale nie musisz nie

> wiadomo jakich grubych przewodów do niego ciągnąć, bo przecież nie będziesz odpalał auta przez

> to gniazdo a tylko zasilał c.z.

No wiem

>Podepnij bezpośrednio pod aku np . gniazdo zapalniczki jakie

> stosuje się w motocyklach (są uszczelniane). Dorób sobie też wtyczkę do tego gniazda

> zakończoną z drugiej strony krokodylkami - będziesz mógł podpiąć pod aku dawcy.

No to też wiem, tylko pytałem jakie gniazdo w sensie żeby jakieś nie było duże a szczelne, masz jakieś namiary na te motorowe ??

> EDIT Tylko nie tyrzymaj tej przejściówki z krokodylkami w schowku merca

to też wiem wpysk.gif, ale wiesz jak jest z kablami się nie biega tylko chowa się do schowka zlosnik.gif

jak będzie gniazdko to w sumie byle jakim kablem się podepnie aby otworzyć gada biglaugh.gif

Napisano

> No wiem

> No to też wiem, tylko pytałem jakie gniazdo w sensie żeby jakieś nie było duże a szczelne, masz

> jakieś namiary na te motorowe ??

KLIK

Napisano
  • Autor

> Tak, ja też bym naprawił przynajmniej jeden zamek , a Tomek się uparł i weź mu daj

Ale Pawełku, oczywiście że bym naprawił tę wkładkę a w sumie to nie wkładkę tylko taki jeden dynks na końcu tej wkładki który jest z jakiegoś dur aluminium i po prostu pęka.

Pospawać się nie da bo nie bardzo jest co spawać.

A niestety nie jest on dostępny jako element dodatkowy tylko w całości z wkładką + procedura Merca odnośnie zamówienia i montażu u nich przez nich z powodu ważności antykradzieżowej screwy.gif

Miałem pisać nawet do Mercedesa Polska ale już kiedyś napisałem z inną sprawą i wyszło na to że tam jakieś głąby siedzą więc odpuściłem.

Więc mimo szczerych chęci odpuściłem temat

Znajomy mechanik co dłubie BMW pojechał do sklepu i kupił wszystkie elementy potrzebne do zreanimowania wkładek, czyli blaszki, sprężynki, osłonki, itd...

Ale nie, takie rzeczy to nie w Mercedesie bo tu polityka antyzłodziejska jest zlosnik.gif

Napisano

> Ale Pawełku, oczywiście że bym naprawił tę wkładkę a w sumie to nie wkładkę tylko taki jeden dynks

> na końcu tej wkładki który jest z jakiegoś dur aluminium i po prostu pęka.

> Pospawać się nie da bo nie bardzo jest co spawać.

> A niestety nie jest on dostępny jako element dodatkowy tylko w całości z wkładką + procedura Merca

> odnośnie zamówienia i montażu u nich przez nich z powodu ważności antykradzieżowej

> Miałem pisać nawet do Mercedesa Polska ale już kiedyś napisałem z inną sprawą i wyszło na to że tam

> jakieś głąby siedzą więc odpuściłem.

> Więc mimo szczerych chęci odpuściłem temat

> Znajomy mechanik co dłubie BMW pojechał do sklepu i kupił wszystkie elementy potrzebne do

> zreanimowania wkładek, czyli blaszki, sprężynki, osłonki, itd...

> Ale nie, takie rzeczy to nie w Mercedesie bo tu polityka antyzłodziejska jest

kup na allegro używany zamek z kluczem, zamontuj do drzwi pasażera - co z tego, że jedne drzwi będą miały inny kluczyk, przecież otwierasz c.z. a w razie wpadki dostaniesz się do auta

Napisano
  • Autor

> kup na allegro używany zamek z kluczem, zamontuj do drzwi pasażera - co z tego, że jedne drzwi będą

> miały inny kluczyk, przecież otwierasz c.z. a w razie wpadki dostaniesz się do auta

W sumie nie będą miały innego bo tak jak pisałem ten dynks się przekłada a wkładka zostaje "moja" problem jest w tym że to się rozlatuje ze starości więc kupno używki jest trochę bez sensu.

Pamiętasz co się robiło z gwintem od tylnej wycieraczki w Nubie ?? Tu jest podobnie no.gif

Napisano

> W sumie nie będą miały innego bo tak jak pisałem ten dynks się przekłada a wkładka zostaje "moja"

> problem jest w tym że to się rozlatuje ze starości więc kupno używki jest trochę bez sensu.

> Pamiętasz co się robiło z gwintem od tylnej wycieraczki w Nubie ?? Tu jest podobnie

poddaję się zlosnik.gif nie mam już pomysłu, jak Ci pomóc zlosnik.gif

w mojej nutrii gwint wycieraczki był OK niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> poddaję się nie mam już pomysłu, jak Ci pomóc

> w mojej nutrii gwint wycieraczki był OK

Przykładowa aukcji od innego modelu bo oczywiście do A klasy nie ma zlosnik.gif

http://allegro.pl/zamek-wkladka-drzwi-mercedes-124-i2208699708.html

Wkładka widać gdzie siedzi, psuje się tam gdzie ta "płetwa" wchodzi w obudowę wkładki.

Odnośnie pomocy zlosnik.gif Ty mi nie pomagaj bo ja sobie radę daję pytanie brzmiało inaczej biglaugh.gif

Jak robią to serwisy skoro w nowszych rocznikach zrezygnowali z wkładek ?? zlosnik.gif

Napisano

Ja mogę (już kiedyś musiałem) otworzyć CEEDa przy padniętym akumulatorze - jest zamek w drzwiach kierowcy ale nie mam pojęcia, jak zamknąć inne drzwi i bagażnik bez prądu, np. przy akumulatorze wyjętym do ładowania.

W instrukcji pokazują, jak otworzyć tylną klapę w przypadku padu siłownika - jest plastikowa pokrywka od środka klapy a pod nią jakaś dźwignia,

Nie natrafiłem za to na opis, jak to wszystko pozamykać.

Muszę poczytać i pokombinować..

Napisano
  • Autor

Drzwi to pewnie wystarczy powciskać blokady a klapę to nie wiem

Napisano

> Przykładowa aukcji od innego modelu bo oczywiście do A klasy nie ma

> http://allegro.pl/zamek-wkladka-drzwi-mercedes-124-i2208699708.html

> Wkładka widać gdzie siedzi, psuje się tam gdzie ta "płetwa" wchodzi w obudowę wkładki.

Podobna "płetwa" jest we wkładkach w seacie i jak jesteś inteligentny to możesz ją "zdrutować" tak, żeby w razie W zadziałało skromny.gif

Napisano

> No tak ale to przypadku kiedy wkładki są sprawne, natomiast w tym samym modelu ale ciut młodszy

> rocznik Mercedes sam zrezygnował z wkładek z klamkach natomiast nie jestem pewny czy w klapie

> zostawili

Więc w tym nowszym modelu pewnie zaimplementowali metodę otwarcia samochodu bez akumulatora. U Ciebie są (mają być) wkładki w drzwiach i z nich należy skorzystać. A jeśli są niesprawne... Trzeba było naprawić.

Napisano

> Drzwi to pewnie wystarczy powciskać blokady a klapę to nie wiem

W tym aucie nie ma czego wciskać.

Jest jedna dźwignia tylko do pociągania.

Jeśli zamki są zamknięte elektrycznie to pierwsze delikatne pociągnięcie

zwalnia blokadę (tak ,jakby wyciągnąć/wcisnąć pipek w starych autach)

a następne otwiera drzwi.

Napisano
  • Autor

> Więc w tym nowszym modelu pewnie zaimplementowali metodę otwarcia samochodu bez akumulatora.

Model jest ten sam, nowszy jest tylko rocznikowo, jeżeli wiesz jaka to może być metoda proszę o info

>U Ciebie są (mają być) wkładki w drzwiach i z nich należy skorzystać. A jeśli są niesprawne...

> Trzeba było naprawić.

Przeczytaj uważnie dlaczego tego nie zrobiłem, i nie takie było pytanie

Napisano
  • Autor

> W tym aucie nie ma czego wciskać.

> Jest jedna dźwignia tylko do pociągania.

> Jeśli zamki są zamknięte elektrycznie to pierwsze delikatne pociągnięcie

> zwalnia blokadę (tak ,jakby wyciągnąć/wcisnąć pipek w starych autach)

> a następne otwiera drzwi.

No to u mnie są pipki zlosnik.gif

Napisano

a nie masz czasami jak w pandach czy innych palio, że przód wewnętrznej klamki trzeba delikatnie docisnąć i drzwi zablokowane smile.gif

Napisano

> W Cromie jest specjalny mini kluczyk wyciągany z pilota i schowany zamek pod klamką kierownika.

W Lagunie jest tak samo.

Napisano

> a nie masz czasami jak w pandach czy innych palio, że przód wewnętrznej klamki trzeba delikatnie

> docisnąć i drzwi zablokowane

Niczego takiego nie ma.

W instrukcji jest mętny opis, że trzeba w jakąś dziurę włożyć kluczyk i przekręcić a jest przy tym mało wyraźny rysunek szpary z zaczepami zamka w drzwiach.

Bez prądu nie otworzy się tylnej klapy (chyba, że od środka), bo zamiast mechanicznego przycisku jest tam pod foliową zaślepką. elektryczny guzik a zamek otwierany elektromagnesem.

Próbowałem, jak w starszych autach, trzasnąć drzwiami trzymając klamkę jak przy otwieraniu - ten patent nie działa.

Trzeba przepytać w serwisie.

Napisano

> Jak robią to serwisy skoro w nowszych rocznikach zrezygnowali z wkładek ??

wkładka jedna bodajże jest tylko zaślepiona. a z tego plastikowego dużego kluczyka po odblokowaniu wyjmuje taki mały tradycyjny kluczyk i nim otwiera ok.gif

Napisano

> a nie masz czasami jak w pandach czy innych palio, że przód wewnętrznej klamki trzeba delikatnie

> docisnąć i drzwi zablokowane

Nie ma takiej opcji, u mnie w Nissanie tez nie ma mozliwosc zamkniecia zamkow bez akumulatora.

Napisano

> Ja mogę (już kiedyś musiałem) otworzyć CEEDa przy padniętym akumulatorze - jest zamek w drzwiach

> kierowcy ale nie mam pojęcia, jak zamknąć inne drzwi i bagażnik bez prądu, np. przy

> akumulatorze wyjętym do ładowania.

> W instrukcji pokazują, jak otworzyć tylną klapę w przypadku padu siłownika - jest plastikowa

> pokrywka od środka klapy a pod nią jakaś dźwignia,

> Nie natrafiłem za to na opis, jak to wszystko pozamykać.

> Muszę poczytać i pokombinować..

Ja u siebie mam taki sam problem , tez nie da sie zamknac zamków bez akumulatora.

Jedyne rozwiazanie, jesli chcesz wyjac aku do ladowania w domu, to takie: Otwierasz drzwi, otwierasz maske, zamykasz drzwi i caly samochod z pilota, dopiero po zamknieciu zamków odkrecasz aku i go zabierasz. Ale zeby tak zrobic to aku chociaz musi miec sile zamknac te zamki (u mnie miał - mimo ze juz kontrolki ledwo sie palily i rozrusznikiem nie mial sily nawet cyknąć).

Napisano

bardzo prosto, robisz bezposrednie wyjscie z aku i puszczasz kabel + gdzis luzno pod zderza np. zabezpieczasz i w razie padu aku, podpinasz drugi pod ten kable - na bude mi wszystko dziala. prostrzego i bardziej skutecznego rozwiazania nie ma

Napisano
  • Autor

> wkładka jedna bodajże jest tylko zaślepiona. a z tego plastikowego dużego kluczyka po odblokowaniu

> wyjmuje taki mały tradycyjny kluczyk i nim otwiera

W modelu W168 nie ma żadnych zaślepek, były klamki z zamkiem lub bez, kluczyk był zwykły lub scyzoryk, nie było w nim tzw. rybki

Napisano
  • Autor

> bardzo prosto, robisz bezposrednie wyjscie z aku i puszczasz kabel + gdzis luzno pod zderza np.

> zabezpieczasz i w razie padu aku, podpinasz drugi pod ten kable - na bude mi wszystko dziala.

> prostrzego i bardziej skutecznego rozwiazania nie ma

To jak zrobić to ja wiem i i tak zrobię, pytanie jak robią to serwisy.

Po świętach jak będę miał chwilkę to zapytam w miejscowym ASO

Napisano

> To jak zrobić to ja wiem i i tak zrobię, pytanie jak robią to serwisy.

> Po świętach jak będę miał chwilkę to zapytam w miejscowym ASO

pewno dzwonią po gościa od zamków, tak bynajmniej dawne ASO DU zrobiło jak matka zatrzasnęła klucze w matizie u nich na parkingu zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a nie prościej całego mechanizmu z nieuszkodzonym "dyngsem" poszukać z jakiego rozbitka?

Próbowałem ale cenią się jak za zboże a niestety ten element się sypie ze starości, ponieważ nie mam możliwości sprawdzenia osobiście w jakim jest stanie to nie będę kupował w ciemno

Napisano

> Jak otworzyć takie auto ??

Ty masz po prostu zepsute wkładki i gdyby były sprawne to spokojnie mógłbyś otworzyć ten samochód. Jak samochód ma system "bezkluczykowy" to zawsze ma "awaryjny kluczyk i awaryjną dziurkę" i to wcale nie wyłącznie na wypadek padu akumulatora, tylko na wypadek problemów z centralnym zamkiem/rozładowaniem baterii w pilocie. Jak sobie wyobrażasz otwarcie swojego auta w sytuacji, gdy akumulator będzie ok, a Tobie padnie pilot od CZ a właśnie jesteś na parkingu w Alpach i na nogach masz narty.

Napisano

> Ty masz po prostu zepsute wkładki i gdyby były sprawne to spokojnie mógłbyś otworzyć ten samochód.

> Jak samochód ma system "bezkluczykowy" to zawsze ma "awaryjny kluczyk i awaryjną dziurkę"

Szkoda ze taki samochod mozna otworzyc tą awaryjną dziurką, ale nie mozna go zamknac. Np. moj tak ma , ale podejrzewam ze wszystkie tego typu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.