Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Viaggio

Featured Replies

Napisano

> Włoska wersja Dodge Dart.

Nie widać dużo, ale z tego co widać to ładne to może być ok.gif

Napisano

Nie wygląda na Fiata...

Napisano

Napisali, że może zastąpić Bravo .

Napisano

> Napisali, że może zastąpić Bravo .

Fiat musi coś zrobić, bo Bravo i Punto się kończy, 500 też się przejadł, sama Panda firmy nie pociągnie. Koreańce depczą po piętach. Firma medialnie bryluje, ale ja nie widzę tego w różowych kolorach zlosnik.gif, czuje w niedalekiej przyszłości jakieś spektakularne newsy 893goodvibes.gifgrinser006.gif.

Napisano

> Fiat musi coś zrobić, bo Bravo i Punto się kończy, 500 też się przejadł, sama Panda firmy nie

> pociągnie. Koreańce depczą po piętach. Firma medialnie bryluje, ale ja nie widzę tego w

> różowych kolorach , czuje w niedalekiej przyszłości jakieś spektakularne newsy .

dlatego wypuszczają 500L i 500X ok.gif

Napisano

Z tego co widac jest naprawde ok.gif

Napisano

Pytanie na jakie rynki? Jak na EU sedan to strzal w stope. Potrzebuja hatchbacka. Jak na Brazylie czy inna Rurcje to czemu nie.

Napisano

> Pytanie na jakie rynki? Jak na EU sedan to strzal w stope. Potrzebuja hatchbacka. Jak na Brazylie

> czy inna Rurcje to czemu nie.

tylko na rynek azjatycki ok. 170 tys sztuk rocznie na początek skromny.gif

Napisano

> tylko na rynek azjatycki ok. 170 tys sztuk rocznie na początek

No i dobrze, ciakwe czy za bravo cos sensownego wprowadza.

Napisano

> Fiat musi coś zrobić, bo Bravo i Punto się kończy, 500 też się przejadł, sama Panda firmy nie

> pociągnie. Koreańce depczą po piętach. Firma medialnie bryluje, ale ja nie widzę tego w

> różowych kolorach , czuje w niedalekiej przyszłości jakieś spektakularne newsy .

ale za to jeppy po 200-250k dobrze schodza zlosnik.gif

Napisano

> No i dobrze, ciakwe czy za bravo cos sensownego wprowadza.

raczej nie imho. Fiat chyba powoli godzi się z tym, że wszystkie jego samochody od segmentu C w górę będą się kiepsko sprzedawać, bo takie są stereotypy. Nie udało się ze Stilo, w Bravo poprawili większość wad Stilo, a też się słabo sprzedawało, więc imho raczej dadzą sobie spokój. W Europie skupią się na tym, co najlepiej im się sprzedaje. Będą auta małe, które dobrze się sprzedają 500, Panda, Punto. Będą ich wariacje w postaci zapowiadanych 500L,500X, może jeszcze coś małego typu Uno.

A co do większych samochodów to polityka będzie imho taka jak z Freemontem. Budowane razem z Chryslerem, dla którego idzie pewnie z 90% produkcji, a jak przypadkiem w UE ktoś to kupi, to tym 10% przykleją znaczek Fiata i przyślą statkiem. Koszty i ryzyko dużo mniejsze niż wypuszczania nowego modelu skazanego na porażkę. Z następcą Bravo tak samo się szykuje. Będzie robiony w Chinach i sprzedawany w Azji, a jak w UE ktoś zamówi, to też przyślą zlosnik.gif

IMHO, polityka rozsądna

Napisano

> ale za to jeppy po 200-250k dobrze schodza

chodzą plotki, że nowy model Jeepa, wspólny z Fiatem 500X ma być produkowany w Tychach

Napisano
  • Autor

> Nie widać dużo, ale z tego co widać to ładne to może być

Już widać więcej.

Napisano

> Nie wygląda na Fiata...

dlatego nawet ładny się wydaje smirk.gif chyba wyjdzie im na dobre ta kooperacja z amerykańcami o ile nie będą robić tak jak z 300c ok.gif

Napisano

> Już widać więcej.

Dla mnie bomba - w porównaniu do Linei icon_rolleyes.gif

Napisano

> dlatego nawet ładny się wydaje chyba wyjdzie im na dobre ta kooperacja z amerykańcami o ile nie

> będą robić tak jak z 300c

mercedesowi też wyszła, aż czkawką się odbiła...

Napisano

> mercedesowi też wyszła, aż czkawką się odbiła...

Ja również jestem sceptycznie nastawiony. Coś ostatnio Fiat oddaje pole konkurencji odnośnie oferty w popularnych segmentach. Niewiele się dzieje, wycofali, czy też mają wycofać z oferty Bravo, Alfe 159 (o ile nie pomyliłem numerków) a następców nie wprowadzili jeszcze do sprzedaży...

NIE WIDAĆ SPÓJNEJ SENSOWNEJ WIZJI. K R Y Z Y S we Fiacie w moim odczuciu...

Napisano

> Ja również jestem sceptycznie nastawiony. Coś ostatnio Fiat oddaje pole konkurencji odnośnie oferty

> w popularnych segmentach. Niewiele się dzieje, wycofali, czy też mają wycofać z oferty Bravo,

> Alfe 159 (o ile nie pomyliłem numerków) a następców nie wprowadzili jeszcze do sprzedaży...

alfa 159 to prawda, ale juz w zeszlym roku pokazali Giulie ktora ma wejsc w miejsce 159. Do tego korzystaja z oferty chryslera i juz zaddoptowali 2 duze modele (300c i freemont).

> NIE WIDAĆ SPÓJNEJ SENSOWNEJ WIZJI. K R Y Z Y S we Fiacie w moim odczuciu...

w moim dopiero się teraz rozkręcą. viaggio jak byk przeznaczony na rynki dzikie, gdzie sie sedany sprzedaja... kazdy chce kawalek tortu tam smile.gif

Napisano

A ja chcę nowe Stilo i co? Gdzie ono? Bravo mi się nie podoba...

Chcę krowę (Croma) nową - gdzie ona? Nie ma... frown.gif

Napisano

> A ja chcę nowe Stilo i co? Gdzie ono? Bravo mi się nie podoba...

to se kup nowe używane. powaga - są lepsze i ładniejsze auta...

> Chcę krowę (Croma) nową - gdzie ona? Nie ma...

ale co w związku z powyższym? zaprzestali produkcji bo mało kto kupował - normalne. tak samo ze stilo...

do fiata napisz nie na AK. moze Ci wyprodukują Croma - Twinsen Limited Edition. z dieslem który pali 3 l/100 i ma 1200 Nm momentu:)

Napisano

> Chcę krowę (Croma) nową - gdzie ona? Nie ma...

bylo kupowac gdy produkowali spineyes.gif

Napisano

pierwszy komentarz pod artykułem mnie rozwalił hehe.gifclaps.gif

Napisano

> dlatego nawet ładny się wydaje chyba wyjdzie im na dobre ta kooperacja z amerykańcami

Taaa... chyba odwrotnie grinser006.gif Nadwozie zaprojektowane przez Centro Stilo Fiat, płyta podłogowa Fiat Compact Platform. Silniki to dobrze znane Fiatowskie konstrukcje T-Jet, MultiAir, MultiJet. Więc co im ta kooperacja (a w zasadzie przejęcie Chryslera) dała ? Oczywiście w przypadku Viaggio. Bo kilka innych modeli zapożyczyli od Chryslera, europeizując je wcześniej ok.gif I mnie się np. Thema podoba... a stare 300C mi się nie podobało...

Napisano

> Dla mnie bomba - w porównaniu do Linei

Na pierwszych zdjęciach Linea wyglądała całkiem sensownie - udało się dobrze zatuszować elementarny brak proporcji robiąc zdjęcia pod odpowiednimi kątami. Czar prysł dopiero, gdy auto można było obejrzeć na żywo.

W tym przypadku może być podobnie. grinser006.gif

Napisano

> Na pierwszych zdjęciach Linea wyglądała całkiem sensownie - udało się dobrze zatuszować elementarny

> brak proporcji robiąc zdjęcia pod odpowiednimi kątami. Czar prysł dopiero, gdy auto można było

> obejrzeć na żywo.

> W tym przypadku może być podobnie.

Pewnie tak będzie, bo każdy sedan w segmencie C i poniżej wygląda na żywo mniej lub bardziej pokracznie. W segmentach powyżej C sedany przestają być pokraczne, są już jedynie brzydkie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.