Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fasolki mcpersona

Featured Replies

Napisano

czy ma ktoś fotki podczas roboty, czy jest jakis patent aby po ustawieniu na minus, amor po wpadnieciu w dziure nie luzował,

druga sprawa to taka, ze zastanawiam sie jak to wpłynie na trakcje bo wkoncu koło będzie delikatnie leżało

jak można to piszcie kto ma jakie doświadczenia z tym

mile widziane fotki,

Napisano

> czy ma ktoś fotki podczas roboty, czy jest jakis patent aby po ustawieniu na minus, amor po

> wpadnieciu w dziure nie luzował,

> druga sprawa to taka, ze zastanawiam sie jak to wpłynie na trakcje bo wkoncu koło będzie delikatnie

> leżało

> jak można to piszcie kto ma jakie doświadczenia z tym

> mile widziane fotki,

Ja bym sprobowal magic camber od monroe zlosnik.gif

Napisano

> zastanawia mnie jak to działa, bo jakos sobie nie moge wyobrazić tego, w tym momencie

Trochę jak zasada "mimośrodu", odpowiednio ustawiając tą śrubę ustawiasz kąt pochylenia.

Napisano
  • Autor

> Trochę jak zasada "mimośrodu", odpowiednio ustawiając tą śrubę ustawiasz kąt pochylenia.

no dobra ale regulacje pochylenia robi sie na górnej śrubie, na dolnej można powiekszyć, wiec bez rozfrezowania śruby tak czy tak to nic nie da, ja to tak rozumiem, wiec chyba szkoda wywalać na to kase hmm.gif

Napisano

> niczego nie frezujesz- zakładasz, kręcisz i regulujesz pochylenie koła

dokładnie, zamiast górnej śruby dajesz tą magic camber, kręcisz łbem i kąt się zmienia wink.gif

jedynie dolną luzujesz, żeby można było ruszyć zwrotnicą i amorkiem.

Napisano

> dokładnie, zamiast górnej śruby dajesz tą magic camber, kręcisz łbem i kąt się zmienia

> jedynie dolną luzujesz, żeby można było ruszyć zwrotnicą i amorkiem.

Chcialem to kiedy kupic ale jakos sie nie zdecydowalem bo cena troche duza jak za 2 srubki zlosnik.gif

Napisano

> Chcialem to kiedy kupic ale jakos sie nie zdecydowalem bo cena troche duza jak za 2 srubki

Ciekawe jakby ogarnięty tokarz wystrugał coś podobnego wink.gif

Wiem, że Eibach też to kiedyś robił ok.gif

Napisano
  • Autor

> Chcialem to kiedy kupic ale jakos sie nie zdecydowalem bo cena troche duza jak za 2 srubki

dobra a ma ktoś normalnie zrobione fasolki i foto ? grinser006.gif

Napisano

> dobra a ma ktoś normalnie zrobione fasolki i foto ?

taquito u siebie w fk powiekszal ori fasolki z tego co pamietam zlosnik.gif

Napisano

> dobra a ma ktoś normalnie zrobione fasolki i foto ?

fasolka, przy lebkach srub i nakretkach daje sie "duze i grube" podkladki ,ustawiasz kat, skrecasz "mocno" a potem spawasz w 2 punktach kazda podkladke do amorka - tak mi doradzil znajomy smile.gif

Napisano

> Ciekawe jakby ogarnięty tokarz wystrugał coś podobnego

> Wiem, że Eibach też to kiedyś robił

Do wykonania czegoś tak skomplikowanego nie jest potrzebny nawet ogarnięty tokarz, tylko porządna śruba...

Napisano

ja mam fasolki u siebie w pzm-ach, przy górnej śrubie, nic sie nie rozjechało jak narazie a jeżdże juz na tym dobre 2 lata zlosnik.gif

Napisano

> ja mam fasolki u siebie w pzm-ach, przy górnej śrubie, nic sie nie rozjechało jak narazie a jeżdże

> juz na tym dobre 2 lata

Widzisz, a Jordanowi sie kółko na torze położyło spać na fasolkach. Potem lataliśmy jak koty z pęcherzem, żeby jakoś szybko ustawić bo i zbieżność sie za jednym zamachem rozjechała.

Później miał przyłapane spawarką i trzymało, ale dla mnie to żadna regulacja.

Napisano

Marian jak chcesz kombinowac to ori sruby z ASO beda bez problemu to trzymaly i nic sie nie bedzie luzowalo

u mnie to dostaje niezle baty i nic sie nie luzuje

Nigdy nie robilem fotek fasolek u siebie po tuningach ale jakbys bardzo chcial to cykne cos w pt jak bede sciagal kola do wyważenia.

NIe wiem czy napewno ale teoria mowi ze przyczepnosc bedzie gorsza na prostej wink.gif Pewnie mialo by to znaczenie przy silniku n/a ale przy T i tej ilosci Nm zawsze bedzie mielil grinser006.gif

Na dodatek nigdy nie lubiłem jak przod w cento sterczal na 0* a tyl w sporym negatywie.

Napisano
  • Autor

> Marian jak chcesz kombinowac to ori sruby z ASO beda bez problemu to trzymaly i nic sie nie bedzie

> luzowalo

> u mnie to dostaje niezle baty i nic sie nie luzuje

> Nigdy nie robilem fotek fasolek u siebie po tuningach ale jakbys bardzo chcial to cykne cos w pt

> jak bede sciagal kola do wyważenia.

> NIe wiem czy napewno ale teoria mowi ze przyczepnosc bedzie gorsza na prostej Pewnie mialo by to

> znaczenie przy silniku n/a ale przy T i tej ilosci Nm zawsze bedzie mielil

> Na dodatek nigdy nie lubiłem jak przod w cento sterczal na 0* a tyl w sporym negatywie.

ja mam doświadczenia z Mki gdzie było zero, a obecnie są minusy, auto duzo lepiej reaguje na skrety i ma lepszą trakcje w zakręcie ok.gif

jak mozesz zrob fotki grinser006.gif

Napisano

> wiela za wiela kosztuje?

w polsce 300zl za dwie, w wielkiej brytani kupilem do clio dwie za 100zł z wysyłką zlosnik.gif

Orginały oczywiście eibacha.

Polecam sporo lepszy sposób niż drutowanie fasolek.

Działa to tak:

55555555555555555555555555555.JPG

Napisano

> w polsce 300zl za dwie, w wielkiej brytani kupilem do clio dwie za 100zł z wysyłką

> Orginały oczywiście eibacha.

> Polecam sporo lepszy sposób niż drutowanie fasolek.

> Działa to tak:

Monroe można za 150 dostać w sklepie moto.

Napisano

> w polsce 300zl za dwie, w wielkiej brytani kupilem do clio dwie za 100zł z wysyłką

> Orginały oczywiście eibacha.

> Polecam sporo lepszy sposób niż drutowanie fasolek.

> Działa to tak:

Jakie drutowanie !? skoro oryginalnie w FK czy innych gwintach sa fasolki

Napisano

> Jakie drutowanie !? skoro oryginalnie w FK czy innych gwintach sa fasolki

ale zobacz na grubosc scianki kolego

Napisano

> ale zobacz na grubosc scianki kolego

grugosc mocowania do zwrotnicy ? w porownaiu do serii to kilkakrotnie wieksza grubosc.

Napisano

> Monroe można za 150 dostać w sklepie moto.

Gdzie? Masz to juz u siebie? zlosnik.gif

Napisano

> grugosc mocowania do zwrotnicy ? w porownaiu do serii to kilkakrotnie wieksza grubosc.

no włąsnie tam gdzie są fasolki zwykle sztyca ma troche wiecej mm niż w amorku bez fasolek

Napisano

Przepraszam ,że się wtrącę, ale czy po zastosowaniu tych specyficznych "śrub" mogę mieć negatyw bez wiercenia fasolek?

Ma ktoś namiar gdzie to można kupić w ROZSĄDNYCH pieniądzach ?

Pozdrawiam

Napisano

> Przepraszam ,że się wtrącę, ale czy po zastosowaniu tych specyficznych "śrub" mogę mieć negatyw bez

> wiercenia fasolek?

> Ma ktoś namiar gdzie to można kupić w ROZSĄDNYCH pieniądzach ?

> Pozdrawiam

ja w anglii od eibacha gb bo u nas 3 x drozej prawie chcieli. To własnie do tego słuzy kolego

Napisano

Kiedyś z ciekawości rozpórką z przodu zciągłem do -1.5

Auto niezbyt dobrze się prowadziło.Szczególnie po prostej przy większej prędkości.

Więc ogólnie nie polecam.

Chyba że typowo na tor to może się sprawdzi.

Napisano

> Marian jak chcesz kombinowac to ori sruby z ASO beda bez problemu to trzymaly i nic sie nie bedzie

> luzowalo

> u mnie to dostaje niezle baty i nic sie nie luzuje

Mam chyba ten sam zawias co Ty i u mnie po ok 2tys km niezłej jazdy również nic się nie dzieje, ale mam tylko -2 więc to nie negatyw 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.