Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnik rowerowy na hak holowniczy ...

Featured Replies

Napisano

no wlasnie, uzywa ktos ? jak z trwaloscia i uzytecznoscia tego typu bagaznikow ?

Czy jest on dobra alternatywa dla targania rowerow na dachu pojazdu ?

Z gory dzieki za opinie uzytkownikow takiego rozwiazania. ok.gif

Napisano

> no wlasnie, uzywa ktos ? jak z trwaloscia i uzytecznoscia tego typu bagaznikow ?

> Czy jest on dobra alternatywa dla targania rowerow na dachu pojazdu ?

> Z gory dzieki za opinie uzytkownikow takiego rozwiazania.

Z trwałością to zależy co kupisz, jak cos porządnego to będzie służyło, jak jakiś szajs to nie.

Co do użyteczności to mnie osobiście nie odpowiada. Ogranicza dostęp do bagażnika i jest problematyczny w zakładaniu, zdejmowaniu i przechowywaniu.

Napisano

> no wlasnie, uzywa ktos ? jak z trwaloscia i uzytecznoscia tego typu bagaznikow ?

Chodzi Ci o platforme, czy takie proste 'nozyce' zakladane na hak?

Z platforma jest problem, bo nie mozna legalnie dorobic 3 tablicy rejestracyjnej...

Rozwiazanie nie do konca "legalne", ale nie slyszalem zeby Policja sie tego czepiala...

Ludzie drukuja kartke papieru i jezdzaok.gif

Przy 'nozycach', rowery czesto zaslaniaja, zarowno swiatla jak i tablice, wiec tu predzej moga sie czepic.

Najwieksza wada, to uszkodzenie rowerow w razie najechania na tyl.

Ale to kwestia tego, jak drogi sprzet sie wozi wink.gif

Napisano

Rozwiązanie ma plusy i minusy zlosnik.gif

+ nie trzeba taszczyć roweru na dach

+ jeden zakup i możliwość montowania 3 rowerów - na dach trzeba dokupywać mocowanie

- wjazd w dupę i nie masz rowerów, jeżeli rower do 2koła to spoko jak już powyżej 10k zł to już jest masakra

- większe spalanie

- jak masz koła, torebki z kluczami licznik to można zajumac z bagażnika z dachu nie da się zlosnik.gif

- brak szybkiego dostępu do bagażnika

Ja używam dachowego ale takiego na hak zamontowałbym w aucie typu Vito, berlingo itp... ok.gif

Napisano
  • Autor

> Chodzi Ci o platforme, czy takie proste 'nozyce' zakladane na hak?

> Z platforma jest problem, bo nie mozna legalnie dorobic 3 tablicy rejestracyjnej...

> Rozwiazanie nie do konca "legalne", ale nie slyszalem zeby Policja sie tego czepiala...

> Ludzie drukuja kartke papieru i jezdza

o platforme wlasnie ... ok.gif widzialem duzo aut z dorobiona 3 tablica z plexi zlosnik.gif nie wyobrazam sobie przekladania tablicy z auta na platforme, choc podobno tylko to jest zgodne z prawem zlosnik.gif

> Przy 'nozycach', rowery czesto zaslaniaja, zarowno swiatla jak i tablice, wiec tu predzej moga sie

> czepic.

> Najwieksza wada, to uszkodzenie rowerow w razie najechania na tyl.

> Ale to kwestia tego, jak drogi sprzet sie wozi

ja jak widze takie auta to jakos zachowuje wieksza odleglosc zlosnik.gif ale fakt, moze to byc jakas tam wada zlosnik.gifok.gif

Napisano

> o platforme wlasnie ... widzialem duzo aut z dorobiona 3 tablica z plexi nie wyobrazam sobie

> przekladania tablicy z auta na platforme, choc podobno tylko to jest zgodne z prawem

To jest Polskaok.gif Oferty tablic z plexi znajdziesz na allegro wink.gif

> ja jak widze takie auta to jakos zachowuje wieksza odleglosc ale fakt, moze to byc jakas tam wada

Ja robie podobnie, ale warto to brac pod uwage przy drozszych rowerach...

Osobiscie sciagam kola i woze rowery w srodku grinser006.gif

Napisano

> Rozwiązanie ma plusy i minusy

> - większe spalanie

Raczej mniejsze, w porównaniu do dachowego...

> - brak szybkiego dostępu do bagażnika

Są wersje uchylane...

Napisano
  • Autor

> To jest Polska Oferty tablic z plexi znajdziesz na allegro

> Ja robie podobnie, ale warto to brac pod uwage przy drozszych rowerach...

widzisz, mi chodzi o rozwiazanie ktore moglbym zastosowac do kilku pojazdow z hakami .. nie usmiecha mi sie kupowanie 3 zestawow belek oraz ich wymiana co 3 lata no.gif

> Osobiscie sciagam kola i woze rowery w srodku

przestrzen bagazowa jest mi potrzebna do czegos innego zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> widzisz, mi chodzi o rozwiazanie ktore moglbym zastosowac do kilku pojazdow z hakami .. nie

> usmiecha mi sie kupowanie 3 zestawow belek oraz ich wymiana co 3 lata

To kup jakis porzadny Thule i bedziesz zadowolonyok.gif

Warto, zeby mial opcje uchylania w celu otwarcia klapy, bo czasem sie to przydaje...

> przestrzen bagazowa jest mi potrzebna do czegos innego

Napisano
  • Autor

> To kup jakis porzadny Thule i bedziesz zadowolony

> Warto, zeby mial opcje uchylania w celu otwarcia klapy, bo czasem sie to przydaje...

i wlasnie za takim sie rozgladam, ale zanim kupie chcialem zapytac "ekspertow" zlosnik.gif

Napisano

że pali więcej jak jest rower na haku? no co ty?

Mam wersję uchylną (nie platformę), świateł nie zasłania bo są wysoko na słupkach, jedynie dorobiona tablica na zasadzie literki poklejone na białej tablicy. Dostać się do bagaży to 30 sekund, zakładanie rowerów to ok.5-10 minut. Nie wyobrażam sobie wożenia rowerów i taszczenia ich na dach wysokiego samochodu, chyba że to jakaś droga wersja bagaznika dachowego uchylnego. Rowery też jakieś bidne do 500 za sztuke, wiec niech sobie wjezdzają w dupe, kradną czy co tam.. walić ;-)

Napisano

> Raczej mniejsze, w porównaniu do dachowego...

nie wiesz to proszę nie wypowiadaj się no.gif

jeżdżę autem z tym i z tym bagażnikiem i mam porównanie ok.gif

toyota 1.4 d4d spalająca normalnie do 5l z bagażnikiem na tyle pali więcej jak 7 z dachowym nie spaliła nigdy więcej jak 6,5l ok.gif

> Są wersje uchylane...

taaa wiem ale cena większa a pza tym uchylaj bagażnik z 3 rowerami palacz.gif

Napisano

> taaa wiem ale cena większa a pza tym uchylaj bagażnik z 3 rowerami

eee tam większa..

..uchylam bagażnik z 3 rowerami..bez problemu

Napisano

> eee tam większa..

> ..uchylam bagażnik z 3 rowerami..bez problemu

Jak uchylasz bez problemów to tak samo dasz rower na dach bez problemu zlosnik.gif

Napisano

> Jak uchylasz bez problemów to tak samo dasz rower na dach bez problemu

tylko właśnie jak masz wyyysoko dach to już nie tak łatwo, ogólnie każde zastosowanie jest dobre, jeżeli miałbym niski samochód to pewnie bym wolał na dach, ale ze względu na gabaryty jak ktos ma wysoki autobus to na hak wg mnie to najlepiej..

Napisano

Ja za namowa kolegow z autokacika wlasnie rok temu zaupilem takowy.

Nie chcialem platformy (bo nie) i wybor padl na wieszakowy, na 4 rowery. Model ktory mam jest zamykany na klucz - niby slaby ale zawsze cos. Nie balem sie rowerow zostawic powieszonych bo spinalem je lancuchem od motocykla do ramy bagaznika i spokoj.

Montaz jest blyskawiczny. W przeciagu 3 minut bagaznik jest zamontowany (wliczony czas otwarcia i zamkniecia garazu!!!).

Nie trzeba sie mocowac z wnoszeniem rowerow na dach, zawieszenie rowerow jest bardzo szybkie.

Calkiem przypadkiem trafil mi sie model uchylny - takze jest mozliwe dostanie sie do bagaznika (bagaznik sie uchyla do pewnego stopnia i wisi sam).

Jako plus to osobiscie sprawdzilem i spalanie jest z nim mniejsze niz przy 3 rowerach zawieszonych na dachu. Calosc trzyma sie bardzo solidnie - a o to odrobine sie balem. Przetestowane nawet na Alpejskich slalomach zlosnik.gif

W zeszlym roku Trasa 5000km bezproblemowa, za 5 tygodni bedzie jeszcze wieksza i tym razem z czterema rowerami zlosnik.gif

Minusy oczywisie sa

Odstaje to sporo za auto, Ja przy zawieszonych rowerach nie mieszcze sie na dlugosc na stanowiskach pod supermarketem mad.gif

Kamera cofania jest ślepa 270751858-jezyk.gif

Ja mam legalnie 3 tablice i odrobne za slabe byly te dodatkowe stopy. Domontowalem dodatkowy STOP na belce nad rejestracja.

Jezeli przeprawiasz sie promem i jedziesz dluzszym samochodem to standardowe bilety sa na 5 metrow dlugsci. Jakos mi sie udalo przejechac ale zastanawialem sie czy ktos sie nie przyczepi.

Jezeli nie wieziesz rowerow to mozeszramiona opuscic w dol. Niestety trzeba je wtedy mocno obwiazac bo nieobciazony bagaznik dosc sie tlucze no.gif

A tak to wyglada:

Pict3292.jpg

Pict3293.jpg

Pict3294.jpg

Pict3302.jpg

Pict3330.jpg

Pict3464.jpg

Do bagaznika na dach juz raczej nie wroce trophy.gif

Napisano
  • Autor

> Ja za namowa kolegow z autokacika wlasnie rok temu zaupilem takowy.

> Nie chcialem platformy (bo nie) i wybor padl na wieszakowy, na 4 rowery. Model ktory mam jest

> zamykany na klucz - niby slaby ale zawsze cos. Nie balem sie rowerow zostawic powieszonych bo

> spinalem je lancuchem od motocykla do ramy bagaznika i spokoj.

> Montaz jest blyskawiczny. W przeciagu 3 minut bagaznik jest zamontowany (wliczony czas otwarcia i

> zamkniecia garazu!!!).

> Nie trzeba sie mocowac z wnoszeniem rowerow na dach, zawieszenie rowerow jest bardzo szybkie.

> Calkiem przypadkiem trafil mi sie model uchylny - takze jest mozliwe dostanie sie do bagaznika

> (bagaznik sie uchyla do pewnego stopnia i wisi sam).

> Jako plus to osobiscie sprawdzilem i spalanie jest z nim mniejsze niz przy 3 rowerach zawieszonych

> na dachu. Calosc trzyma sie bardzo solidnie - a o to odrobine sie balem. Przetestowane nawet

> na Alpejskich slalomach

> W zeszlym roku Trasa 5000km bezproblemowa, za 5 tygodni bedzie jeszcze wieksza i tym razem z

> czterema rowerami

> Minusy oczywisie sa

> Odstaje to sporo za auto, Ja przy zawieszonych rowerach nie mieszcze sie na dlugosc na stanowiskach

> pod supermarketem

> Kamera cofania jest ślepa

> Ja mam legalnie 3 tablice i odrobne za slabe byly te dodatkowe stopy. Domontowalem dodatkowy STOP

> na belce nad rejestracja.

> Jezeli przeprawiasz sie promem i jedziesz dluzszym samochodem to standardowe bilety sa na 5 metrow

> dlugsci. Jakos mi sie udalo przejechac ale zastanawialem sie czy ktos sie nie przyczepi.

> Jezeli nie wieziesz rowerow to mozeszramiona opuscic w dol. Niestety trzeba je wtedy mocno obwiazac

> bo nieobciazony bagaznik dosc sie tlucze

> A tak to wyglada:

> Do bagaznika na dach juz raczej nie wroce

wielkie dzieki za rzeczowa wypowiedz ok.gif na takie opinie wlasnie liczylem smile.gif

Napisano

> nie wiesz to proszę nie wypowiadaj się

> jeżdżę autem z tym i z tym bagażnikiem i mam porównanie

> toyota 1.4 d4d spalająca normalnie do 5l z bagażnikiem na tyle pali więcej jak 7 z dachowym nie

> spaliła nigdy więcej jak 6,5l

To dziwne, bo jakoś do tej pory wszystkie testy wskazywały na to, ze bagażnik dachowy w największym stopniu zwiększa opory i spalanie... wink.gif

Napisano

> To dziwne, bo jakoś do tej pory wszystkie testy wskazywały na to, ze bagażnik dachowy w największym

> stopniu zwiększa opory i spalanie...

pokaz jakis test, bo te ktore widzialem stwierdzaly, ze rowery umieszczone z tylu powoduja turbulencje i zwiekszenie zuzycia paliwa w stosunku do rowerow na dachu smile.gif

Napisano

> pokaz jakis test, bo te ktore widzialem stwierdzaly, ze rowery umieszczone z tylu powoduja

> turbulencje i zwiekszenie zuzycia paliwa w stosunku do rowerow na dachu

Z tyłu na klapie tak. Te na platformie lub uchwycie hakowym już nie tak bardzo jak dachowe...

Napisano

> Z tyłu na klapie tak. Te na platformie lub uchwycie hakowym już nie tak bardzo jak dachowe...

Polemizowałbym - szukaj testów zlosnik.gif

Napisano

jeśli możesz to pochwal się co to za model? wlaśnie szukam takiego wynalazku i miałbym już coś sprawdzonego wink.gif

Napisano

> Polemizowałbym - szukaj testów

Kiedyś nawet tu na MK była na ten temat dyskusja. I był link do testów ADAC bodajże...

Największy opór i spalanie jest przy bagażniku na klapę, gdy rowery wystają ponad dachem i z boków tylnej szyby. Potem dachowy. Najmniejsze gdy jest bagażnik hakowy i rowery chowają się w obrysie auta...

Jakby na potwierdzenie ukazał się u mnie w gazecie artykuł, a razem z nim link do testów ADAC.

Niebieski kolor: bagażnik hakowy +1,06l/100km@130km/h

Czerwony Kolor: bagażnik dachowy +2,43l/100km@130km/h

nb08052012adacme330175a.jpg

Napisano

A ja mam taki wynalazek:

9502-ride-on-car-large.jpg

i złego słowa nie powiem. Jest też wersja dla 3 rowerów. Odchylanie w celu dostania się do bagażnika jest trochę upierdliwe, bo trzeba odkręcić dwa motylki, ale ja raczej wtedy dostaję się do bagażnika od środka samochodu. Do 100km/h nic nie czuję (poza tym, że przy manewrach w ciasnych miejscach trzeba brać poprawkę na długość). Powyżej przy przyspieszaniu mam wrażenie, że trochę jednak spowalnia. Nr rej mam wydrukowany. Do tej pory żadnemu miśkowi nie przyszło do głowy żeby się przyczepić.

k.

Napisano
  • Autor

> A ja mam taki wynalazek:

> i złego słowa nie powiem. Jest też wersja dla 3 rowerów. Odchylanie w celu dostania się do

> bagażnika jest trochę upierdliwe, bo trzeba odkręcić dwa motylki, ale ja raczej wtedy dostaję

> się do bagażnika od środka samochodu. Do 100km/h nic nie czuję (poza tym, że przy manewrach w

> ciasnych miejscach trzeba brać poprawkę na długość). Powyżej przy przyspieszaniu mam wrażenie,

> że trochę jednak spowalnia. Nr rej mam wydrukowany. Do tej pory żadnemu miśkowi nie przyszło

> do głowy żeby się przyczepić.

> k.

czyli THULE 9502 zlosnik.gifok.gif

ja mysle nad podobnym na 3 rowery ok.gif

Napisano

mam bardzo podobny i jestem zadowolony łatwo się zakłada i demontuje.

Cholercia tylko gdzieś klucze z niego posiałem angryfire.gif

Napisano

Ja bym sobie zadal pytanie czy w ogole jest tobie potrzebny bagaznik .. ja mialem wlasnie na hak przez dwa lata uzylem ... raz, zaraz po kupnie. Pierwsze co to malo roweru nie zgubilem przy wyjezdzie z garazu, no ale ok moj blad. Natomiast pozniej sie zorientowalem, ze prawie wszedzie mozna rowery wypozyczyc, wiec nie ma sensu je wozic.

Fakt, ze jak ktos duzo jezdzi rowerem i ma dobry rower, to woli miec swoj, ale do celow rekreacyjnych to IMO nie ma sensu.

Ja osobiscie po jednym wyjezdzie mialem dosc wkladania, zdejmowania, przyczepiania tych swiatel, rejestracji, jakos duzo z tym pierniczenia. Po drodze tez jest problem bo nie zostawisz samochodu na takim zwyklym parkingu na dluzszy czas.

Odnosnie porownania dachowy i na hak, to jestem za opcja nr dwa, nie trzeba rowerow dzwigac, mozna do garazu wjechac (choc trzeba uwazac grinser006.gif). Warto doplacic za opcje odchylania rowerow, zeby do bagaznika sie dostac.

Napisano

> wszedzie mozna rowery wypozyczyc, wiec nie ma sensu je wozic.

Zależy gdzie jeździsz na wakacje. Tam gdzie ja bywam, z wypożyczalniami jest kiepsko.

> Ja osobiscie po jednym wyjezdzie mialem dosc wkladania, zdejmowania, przyczepiania tych swiatel,

> rejestracji, jakos duzo z tym pierniczenia.

W przypadku platformy wszystko jest w jednym kawałku. Montaż/demontaż zajmuje chwilę.

> Po drodze tez jest problem bo nie zostawisz

> samochodu na takim zwyklym parkingu na dluzszy czas.

Mój bagażnik rowerowy można wrzucić do samochodowego - mieści się.

k.

Napisano

> Zależy gdzie jeździsz na wakacje. Tam gdzie ja bywam, z wypożyczalniami jest kiepsko.

Zalezy ..

> W przypadku platformy wszystko jest w jednym kawałku. Montaż/demontaż zajmuje chwilę.

ok jeden problem ze swiatlami mniej, ale i tak trzeba kombinowac z rejestracja i wiazac rowery.

> Mój bagażnik rowerowy można wrzucić do samochodowego - mieści się.

> k.

razem z rowerami i bagazem podczas podrozy grinser006.gif ? To poco ci ten bagaznik na rowery ... zlosnik.gif

Napisano

> czyli THULE 9502

> ja mysle nad podobnym na 3 rowery

ja sie wlasnie przymierzam ale do wieszaka na 4 rowery.. może ktoś ma taki? Thule-HangOn-9708

Napisano

> ja sie wlasnie przymierzam ale do wieszaka na 4 rowery.. może ktoś ma taki? Thule-HangOn-9708

pomyśl jak na tym zawiesisz damski rower zlosnik.gif

Napisano

wiele lat jezdzilem z bagazniakiem na dachu

ale mialem juz dosyc targania rowerow do gory (mam wyzsze auto), halasu oraz wyzszego spalania

kupil prosty model interpacka (250zł) na hak z funkcja uchylania

teoretycznie baganik jest na 4 rowery w sumie max 40kg ale tak naparawde wygodnie wozi sie na min dwa duze miejskie rowery. dokupilem do niego tablice z pleksi + swiatla.

jetsem bardzo zadowolony i nie wrocilbym do bagaznika dachowego

Napisano

> pomyśl jak na tym zawiesisz damski rower

fakt troche upierdliwe ale mam specjany drazek ktory z damki robi meski rower

Napisano

> fakt troche upierdliwe ale mam specjany drazek ktory z damki robi meski rower

taki damsko-męski.. bardziej się zastanawiam nad rowerkami od córek wink.gif bo żona akurat nie ma damki więc drążek niepotrzebny oink.gif

fakt platforma wydaje się pewniejsza.. ale jest 2x droższa.. crazy.gif

jeśli chodzi o dach to odpada.. 4 rowery na górze to za duży już opór wg mnie.. jeszcze 2 dadzą radę..

Napisano

> fakt troche upierdliwe ale mam specjany drazek ktory z damki robi meski rower

haha montaż drążka mniej upierdliwy niż załadunek roweru na dach zlosnik.gif

dobra nie znam się wink.gif

platforma jest ok jak rowery są trzymane za koła i za górną rurę ok.gif

Napisano

> haha montaż drążka mniej upierdliwy niż załadunek roweru na dach

mniej bo nie trzeba dzwigac roweru blisko 20kg na dach suva

> dobra nie znam się

ja mowie z praktyki. Mialem dachowy mam na hak i do dachowego juz nie wroce mimo ze lezy i kurzy sie w garazu

> platforma jest ok jak rowery są trzymane za koła i za górną rurę

platforma ma tylko dwie wady: cene i dojade na miejsce i wypakuje rowery to nie ma co z nia zrobic. Moj skladam Jak wozek parasolke i wrzucam do bagaznika.

Napisano
  • Autor

> haha montaż drążka mniej upierdliwy niż załadunek roweru na dach

> dobra nie znam się

> platforma jest ok jak rowery są trzymane za koła i za górną rurę

no i mam nadzieje, ze z montazem roweru typowo miejskiego nie bedzie wiekszych problemow wink.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> no i mam nadzieje, ze z montazem roweru typowo miejskiego nie bedzie wiekszych problemow

Nie wiem, dlatego ja teraz kupuję bagażnik na dach w którym montujesz rower za przedni widelec zlosnik.gif

Do suva to owszem nie ma sensu na dach dawać roweru tylko tył ok.gif osobówka tylko dach zlosnik.gif

Napisano

> ok jeden problem ze swiatlami mniej, ale i tak trzeba kombinowac z rejestracja i wiazac rowery.

Nr rej. mam wydrukowany na PCV i na stałe przyczepiony do bagażnika. Wiem, że żadne rozwiązanie nie jest w PL zgodne z prawem (swoją drogą to totalna paranoja, żeby jeden z najbezpieczniejszych jeżeli nie najbezpieczniejszy sposób wożenia rowerów był nielegalny cfaniaczek.gif), no może poza zarejestrowaniem bagażnika jako przyczepki (ale to już jest chore).

> razem z rowerami i bagazem podczas podrozy ? To poco ci ten bagaznik na rowery ...

Nie. Bagażnik rowerowy zostaje schowany do samochodu gdy odjeżdżam rowerem zostawiając samochód. W razie krótkich przerw w podróży, spinam rowery z bagażnikiem porządnym u-lockiem.

k.

Napisano

Tak przy okazji platformy na cztery rowery mam pytanie. Średni rower waży 20 kg, czyli cztery rowery 80 kg plus waga platformy około 20 kg daje nam razem 100kg.

A nacisk na hak nie powinien przekraczać 50 kg.

Jak jest to zgodne z przepisami?

Napisano

> Tak przy okazji platformy na cztery rowery mam pytanie. Średni rower waży 20 kg, czyli cztery

> rowery 80 kg plus waga platformy około 20 kg daje nam razem 100kg.

> A nacisk na hak nie powinien przekraczać 50 kg.

> Jak jest to zgodne z przepisami?

pewnie podobnie będzie z ładownośćią belek i dachu.

Napisano

> Tak przy okazji platformy na cztery rowery mam pytanie. Średni rower waży 20 kg, czyli cztery

to zależy od modelu auta, są auta do mają nacisk 100kg na hak, są co mają 75kg

a w jakimś pickupie to 200kg załadujesz

trzeba patrzeć do instrukcji i na tabliczkę haka ok.gif

poza tym 100kg na haku to spore obciążenie, tył chyba już trochę siądzie hmm.gif

Napisano

Hmmm co Ty masz za rowery, ze waza 20 kg? hehe.gif

Napisano

> Hmmm co Ty masz za rowery, ze waza 20 kg?

nie chciałem tego pisać ale widać ktoś za mnie napisał zlosnik.gif

Średni rower bez wachlarzy bagażnika to około 13kg, czym droższy tym lżejszy wink.gif

Napisano
  • Autor

> Hmmm co Ty masz za rowery, ze waza 20 kg?

4 x WIGRY 3 zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.