Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tablice rejestracyjne - obowiązek wymiany

Featured Replies

Napisano

Sytuacja jest następująca: pewien jegomość kupuje samochód z tego samego miasta/powiatu, auto od początku żywota ma tablice z flagą Polski.

Czy w sytuacji przerejestrowania pojazdu tenże jegomość zostanie zobowiązany do wymiany również i tablic rejestracyjnych na "nowe" z symbolami unijnymi?

Napisano

> Sytuacja jest następująca: pewien jegomość kupuje samochód z tego samego miasta/powiatu, auto od

> początku żywota ma tablice z flagą Polski.

> Czy w sytuacji przerejestrowania pojazdu tenże jegomość zostanie zobowiązany do wymiany również i

> tablic rejestracyjnych na "nowe" z symbolami unijnymi?

nie o ile sa w dobrym stanie

Napisano
  • Autor

> nie o ile sa w dobrym stanie

Są w bardzo dobrym (jak na 9 lat wieku) stanie, czytelne, nieuszkodzone.

Napisano

Nie, jeżeli prefiks pozostaje bez zmian, to nie musi zmieniać na "unijne". ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie, jeżeli prefiks pozostaje bez zmian, to nie musi zmieniać na "unijne".

Prefiks zostaje ten sam.

Napisano

> Sytuacja jest następująca: pewien jegomość kupuje samochód z tego samego miasta/powiatu, auto od

> początku żywota ma tablice z flagą Polski.

> Czy w sytuacji przerejestrowania pojazdu tenże jegomość zostanie zobowiązany do wymiany również i

> tablic rejestracyjnych na "nowe" z symbolami unijnymi?

Nie trzeba wymieniać.

Napisano

> to tylko naklejkę z hologramem mu zmienią.

Zmienią, zmienią i dlatego trzeba spisac numer z naklejki z szyby. ok.gif

Napisano

> Zmienią, zmienią i dlatego trzeba spisac numer z naklejki z szyby.

Po co? Przerejstrowywałem auto jak w temacie i nic nie spisywałem. Nakleili tylko nowe hologramy na tablice.

Napisano

> Po co? Przerejstrowywałem auto jak w temacie i nic nie spisywałem. Nakleili tylko nowe hologramy na

> tablice.

Ja trzy razy (+ brat i + teściu) i zawsze chcieli. niewiem.gif

Napisano

> Zmienią, zmienią i dlatego trzeba spisac numer z naklejki z szyby.

A po co? W WK nikt nigdy mnie o numery z naklejki na szybie nie pytał.

Napisano

> Ja trzy razy (+ brat i + teściu) i zawsze chcieli.

Czyli po raz kolejny co wydział to obyczaj biglaugh.gif

Napisano

> Ja trzy razy (+ brat i + teściu) i zawsze chcieli.

icon_eek.gif To mają ciekawą interpretację zlosnik.gif Należy przyjść ze "starymi" tablicami, gdzie "pani z okienka" naklei nowe naklejki legalizacyjne i po krzyku waytogo.gif Jeżeli każą spisywać numery z naklejki na szybie, to jest to jakiś dziwny zwyczaj niewiem.gif

Napisano

> To mają ciekawą interpretację Należy przyjść ze "starymi" tablicami, gdzie "pani z okienka"

> naklei nowe naklejki legalizacyjne i po krzyku Jeżeli każą spisywać numery z naklejki na

> szybie, to jest to jakiś dziwny zwyczaj

Chodzi o nr identyfikacyjny naklejki, u mnie też chcieli żebym dopisał we wniosku.

Napisano

Nakleili tylko nowe hologramy na

> tablice.

Jakie "nakleili" ??????

to sie LEGALIZACJA nazywa tak mnie pani w okienku pouczyla jak jej wyjechalem z "naklejkami"

hehe.gif

Napisano

> Nakleili tylko nowe hologramy na

> Jakie "nakleili" ??????

> to sie LEGALIZACJA nazywa tak mnie pani w okienku pouczyla jak jej wyjechalem z "naklejkami"

No : )

Tak czy siak blachy trzeba zabrac ze soba rejestrujac pojazd - nawet jesli nie zmienia sie numerow.

Zona swego czasu nie zabrala - niestety musiala drugi raz grzac do urzedu...

Napisano

> No : )

> Tak czy siak blachy trzeba zabrac ze soba rejestrujac pojazd - nawet jesli nie zmienia sie numerow.

> Zona swego czasu nie zabrala - niestety musiala drugi raz grzac do urzedu...

Nawet jeśli tak jak w moim przypadku jest darowizna z ojca na syna trzeba przynieść tablice, a miałem przynitowane..ale na to nie ma rady.

Napisano

> Nawet jeśli tak jak w moim przypadku jest darowizna z ojca na syna trzeba przynieść tablice, a

> miałem przynitowane..ale na to nie ma rady.

Czyli innymi slowy - jaja.

Po co tak komplikowac proste sprawy?

Tablice powinny byc raz wydane w momencie pierwszej rejestracji w kraju i od wtedy powinny byc juz raz na zawsze przymocowane do pojazdu.

Pomysl z wymiana, naklejkami, przynoszeniem do urzedu, itp, to jakies bzdury tak naprawde nikomu do niczego nie potrzebne.

Napisano

> Czyli innymi slowy - jaja.

> Po co tak komplikowac proste sprawy?

> Tablice powinny byc raz wydane w momencie pierwszej rejestracji w kraju i od wtedy powinny byc juz

> raz na zawsze przymocowane do pojazdu.

> Pomysl z wymiana, naklejkami, przynoszeniem do urzedu, itp, to jakies bzdury tak naprawde nikomu do

> niczego nie potrzebne.

Dlaczego chcesz odebrac pracę polskim urzędnikom?

Napisano

> Nawet jeśli tak jak w moim przypadku jest darowizna z ojca na syna trzeba przynieść tablice, a miałem przynitowane..ale na to nie ma rady.

A ja tablice "legalizowałem" sobie sam (żeby nie dokonać profanacji - nie użyję określenia "nakleiłem hologramy"). Powiedziałem, że tablice mam zabezpieczone przed kradzieżą i dostałem do ręki "znaki legalizacyjne" (zwane hologramami wink.gif ), które sobie od razu po wyjściu z WK sam przykleiłem. Kwestia ilości człowieka w człowieku siedzącym po drugiej stronie biurka.

Napisano

> Kwestia ilości człowieka w człowieku siedzącym po drugiej stronie biurka.

No oczywiście. Moje prośby jednak spełzły na niczym. Pani się nie dała przekonać, że sam sobie poradzę z naklejką, nie wiem, może liczyła na jakieś "czekoladki" z mojej strony...ale nie chce nic insynuować. wink.gif

Napisano

> No oczywiście. Moje prośby jednak spełzły na niczym. Pani się nie dała przekonać, że sam sobie

> poradzę z naklejką, nie wiem, może liczyła na jakieś "czekoladki" z mojej strony...ale nie

> chce nic insynuować.

Trzeba było przynieść tablice oblepione ptasimi kupami i powiedzieć, że bardzo chciałeś sam nakleić, ale pani się uparła więc proszę.

Napisano

> Czyli innymi slowy - jaja.

> Po co tak komplikowac proste sprawy?

> Tablice powinny byc raz wydane w momencie pierwszej rejestracji w kraju i od wtedy powinny byc juz

> raz na zawsze przymocowane do pojazdu.

> Pomysl z wymiana, naklejkami, przynoszeniem do urzedu, itp, to jakies bzdury tak naprawde nikomu do

> niczego nie potrzebne.

Oprócz tych co tablice produkują

Napisano

> Trzeba było przynieść tablice oblepione ptasimi kupami i powiedzieć, że bardzo chciałeś sam

> nakleić, ale pani się uparła więc proszę.

... i to by świadczyło tylko o kulturze petenta, a raczej o jej braku.

Napisano

> Trzeba było przynieść tablice oblepione ptasimi kupami i powiedzieć, że bardzo chciałeś sam

> nakleić, ale pani się uparła więc proszę.

Raz, ze niekulturalnie.

Dwa, ze w BI krzycza od razu, ze maja byc czyste, jak trafi sie petent pokroju pewnego AK-owicza reszta petentow ma niezly ubaw rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.