Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[silnik] civic turbo do oceny

Featured Replies

Napisano

Witam,

co możecie powiedzieć o tym zestawie turbo? Turbina to garret T25, silnik D14A2t. Ciśnienie 0,5 bara. Czy ten silnik w ogóle nadaje się pod turbo, ciśnienie niewielkie więc może szybko się nie rozleci. Jadę niedługo oglądać to autko, na co zwrócić uwagę? ...

post-94503-14352516563638_thumb.jpg

Napisano

> Witam,

> co możecie powiedzieć o tym zestawie turbo? Turbina to garret T25, silnik D14A2t. Ciśnienie 0,5

> bara. Czy ten silnik w ogóle nadaje się pod turbo, ciśnienie niewielkie więc może szybko się

> nie rozleci. Jadę niedługo oglądać to autko, na co zwrócić uwagę? ...

Ty lepiej zobacz jak to jest zrobione przezkogo itd a nie jakie turbo sie dopytuj. Zobacz czy nie jakis drut itd. Jak kolektor pospawany jak instalacja zrobiona, kto to stroił, jak odpręzony silnik.

Napisano
  • Autor

> Ty lepiej zobacz jak to jest zrobione przezkogo itd a nie jakie turbo sie dopytuj. Zobacz czy nie

> jakis drut itd. Jak kolektor pospawany jak instalacja zrobiona, kto to stroił, jak odpręzony

> silnik.

to w sobotę grinser006.gif

Napisano

> Ty lepiej zobacz jak to jest zrobione przezkogo itd a nie jakie turbo sie dopytuj. Zobacz czy nie

> jakis drut itd. Jak kolektor pospawany jak instalacja zrobiona, kto to stroił, jak odpręzony

> silnik.

na garrett t25 w saabie 2.0 t zrobisz maksymalnie ok 270hp. Taka ciekawostka.

Napisano

> Witam,

> co możecie powiedzieć o tym zestawie turbo? Turbina to garret T25, silnik D14A2t. Ciśnienie 0,5

> bara. Czy ten silnik w ogóle nadaje się pod turbo, ciśnienie niewielkie więc może szybko się

d14, korby cienkie jak zapałki 0.5bara długo nie wytrzyma

silnik nie nadaje się całkowicie

lepiej d16z6/9 na 0.5bara puścić wtedy jakiś porządny wynik ~170KM się uzyska i pożyje motorownia trochę

co to za buda? obstawiam MB?

Napisano

> d14, korby cienkie jak zapałki 0.5bara długo nie wytrzyma

> silnik nie nadaje się całkowicie

> lepiej d16z6/9 na 0.5bara puścić wtedy jakiś porządny wynik ~170KM się uzyska i pożyje motorownia

> trochę

> co to za buda? obstawiam MB?

akurat w d16z6 są takie same korby -też jak zapałki

Napisano
  • Autor

> co to za buda? obstawiam MB?

Bingo ok.gif

szukam taniego autka, które dawałoby choć trochę frajdy z jazdy (ok 600km /m-c) i za te niewielkie pieniądze turbocivic wydaje się rozsądny

Napisano

Poszukaj Uno Turbo, jak chcesz poszaleć za niewielkie pieniądze zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Poszukaj Uno Turbo, jak chcesz poszaleć za niewielkie pieniądze

ze świecą szukać frown.gif i nie chcę szaleć, potrzebuje 5d bo wożę codziennie małą do żłobka

Napisano

> ze świecą szukać i nie chcę szaleć, potrzebuje 5d bo wożę codziennie małą do żłobka

A nie lepiej kupic coś bardziej "seryjnego"?

Napisano

> ze świecą szukać i nie chcę szaleć, potrzebuje 5d bo wożę codziennie małą do żłobka

Glaca miał UT 5d zlosnik.gif

Ile pieniędzy chcesz na to przeznaczyć?

Napisano
  • Autor

> Glaca miał UT 5d

> Ile pieniędzy chcesz na to przeznaczyć?

jak najmniej, kilka tysięcy smile.gif znalazłem civica v po swapie na 1.6 125km, ale ten bardziej mi się podoba

Napisano

To może Civ z d15 114KM?

Fakt, pupy nie rwie - ale jedzie w miarę sympatycznie.

Poza tym fajnym wozidłem jest Saxo VTS :-)

Wszystko kwestia kasy.

Napisano

Seryjny kolektor a nie baran, złączki fagumitu a nie do turbo. Stary drutem jedzie na odległośc omijaj szerokim łukiem

Napisano

Ja tam bym brał coś nietuzinkowego a nie wiochondy zlosnik.gif

Napisano

to może po prostu kup coś co znajdziesz w dobrym stanie, bo jak ma kosztować kilka tyś i być w miare szybkie to od razu zapala się w głowie kontrolka "uwaga" zlosnik.gif taka honda z turbo założonym u pana kazia to proszenie się o masę wydatków

Napisano

> Witam,

Te czerwone valteki (wtryski lpg) nie wroza dobrze. Te wtryski to porazka,wiec przy pelnym bucie i dzialaniu turbo bankowo nie wyrabiaja.

Napisano

> Bingo

> szukam taniego autka, które dawałoby choć trochę frajdy z jazdy (ok 600km /m-c)

106 s16/saxo vtr ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> 106 s16/saxo vtr

I może najlepiej za 3 tyś zł ? zlosnik.gif

Napisano

> silnik.

Widac, ze zrobione druciarsko. Albo moze nie tyle druciarsko co mocno po kosztach. D14 nie ma po co odprezac - tam jest 9.2:1 w serii.

Napisano

> I może najlepiej za 3 tyś zł ?

a gdzie widziales te 3kpln ? :D

bo ja zarejestrowalem "jak najtaniej, kilka tysiecy" 033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

jak kupię to podzielę się opiniami: czy warto było smile.gif może nie zrobi kabooom za kilka kkm smile.gif

Napisano

> akurat w d16z6 są takie same korby -też jak zapałki

mają podobną grubość ale nie są takie same

Napisano

> jak najmniej, kilka tysięcy znalazłem civica v po swapie na 1.6 125km, ale ten bardziej mi się

> podoba

to kup sobie 4gena albo Rexa zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.