Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Krótki żywot Infiniti G25

Featured Replies

Napisano

2011-Infiniti-G25-placement2-626x382.jpg

Infiniti wprowadziło w zeszłym roku model G25 - czyli G z 2.5l V6 o mocy 218 KM - szefowie Nissana uważali ze G37 się źle sprzedaje w porównaniu z Lexusem IS, bo w odróżnieniu od IS'a Infiniti ma tylko jedną wersje silnikową. Więc skopiowiano rozwiazanie Lexusa i wypuszczono G25 - wersję bez nawigacji i z manualną skrzynią biegów. Niestety okazało się ze chętnych na takie Infiniti nie ma wcale. I po roku sprzedaży model G25 znika z oferty Infiniti.

Napisano

> Infiniti nie ma wcale. I po roku sprzedaży model G25 znika z oferty Infiniti.

ciężko w to uwierzyć ale to auto jest jeszcze brzydsze niż Lexus - wygląda jak coś bardzo chińskiego sick.gif

Napisano

A nie wpadłeś na to, że to jest po prostu koszmarnie brzydkie?

Lexusy nie są za piękne, a to... szkoda słów. Nawet Dacia ma modele

ładniejsze od tego grinser006.gif

Napisano

> ciężko w to uwierzyć ale to auto jest jeszcze brzydsze niż Lexus - wygląda jak coś bardzo

> chińskiego

Kwestia gustu oglądałem w kolorze białej perły i mam odmienne zdanie cool.gif

Napisano

> A nie wpadłeś na to, że to jest po prostu koszmarnie brzydkie?

> Lexusy nie są za piękne, a to... szkoda słów. Nawet Dacia ma modele

> ładniejsze od tego

Uroda moze miec troche z tym wspolnego ale nie da sie ukryc, ze ten samochod jest bardzo dobry. Porzadny wielowahacz, niezly jak na dzisiejsze czasy uklad kierowniczy, platforma RWD i rozklad mas 50:50 sprawiaja, ze jezdzi naprawde super. Niestety musi miec 3.7 pod maska bo inaczej lipa. Amerykanie widocznie uznali tak samo.

Napisano

ja mam g37 i litości - nie porównujcie tego wyglądem z dacią!!! (ma prawie 50:50 dokładnie to chyba 54:46)

infiniti1.jpg

infiniti2.jpg

infiniti3.jpg

infiniti4.jpg

Napisano

> Uroda moze miec troche z tym wspolnego ale nie da sie ukryc, ze ten samochod jest bardzo dobry.

> Porzadny wielowahacz, niezly jak na dzisiejsze czasy uklad kierowniczy, platforma RWD i

> rozklad mas 50:50 sprawiaja, ze jezdzi naprawde super. Niestety musi miec 3.7 pod maska bo

> inaczej lipa.

A ile to waży? Porównamy do jakiegoś europejskiego samochodu...

bo auto o tych wymiarach myślę powinno mieć około 150-200 KM,

przy pojemności 1.9-2.5 litra smile.gif No chyba że jest jakoś koszmarnie

ciężkie, to te 3.7 byłoby uzasadnione.

Napisano

> A ile to waży? Porównamy do jakiegoś europejskiego samochodu...

> bo auto o tych wymiarach myślę powinno mieć około 150-200 KM,

> przy pojemności 1.9-2.5 litra No chyba że jest jakoś koszmarnie

> ciężkie, to te 3.7 byłoby uzasadnione.

1700kg

Samochód jest naprawdę świetny (długo się zastanawiałem i testowałem różne marki przed zakupem - a konkretnie testowałem mustanga, audi, lexusa i bmw) i jedynie co mogę powiedzieć, że lepiej od niego jeździ i prowadzi się z tej samej klasy samochodów to tylko 335i - ale zadbana wersja cenowo już była ponad moje możliwości

Nie można porównywać ot tak sobie na papierze dwóch samochodów - trzeba nimi pojeździć. Infiniti jest produkowane w japonii, a znowu tam sprzedawane jest jako nissan skyline. Ta nazwa jednak do czegoś zobowiązuje. Ma wg mnie najlepszy silnik v6 na rynku, rewelacyjny rozkład mas (np dzięki silnikowi maksymalnie przesuniętemu za przednią oś - co jednak spowodowało ograniczenie rozmiarów wnętrza), spalanie również nie jest powalające (8,4 trasa wawa-radom przy prędkości ok 120 i sporadycznie przy wyprzedzaniu większej)

Oczywiscie,żeby nie było samych superlatyw - jak to amerykanski samochod brakuje mu pewnych rzeczy, ktore w europie są standardem; esp dziala wg mnie za wolno i bardzo łatwo zarzucić tyłkiem na skrzyżowaniu - ale silnik, osiągi (szczególnie przy wysokich prędkościach) i sposób prowadzenia rekompensują te minusy

Napisano

Z tych modeli Infiniti oferowanych w Polsce, ten jest najmniej brzydki,

że tak to określę:

800px-2011_Infiniti_M56S_1_--_06-16-2010.jpg

Nie wiem czemu Japończycy nie zatrudnią Włochód do projektowania

nadwozi frown.gif

Napisano

> Z tych modeli Infiniti oferowanych w Polsce, ten jest najmniej brzydki,

zgadzam się, ale smile.gif może nie najmniej brzydki, ale najładniejszy smile.gif ma też najfajniejsze wnętrze... Tomasz Adamek takim jeździ

Napisano

a mi się podoba zlosnik.gifok.gif więc dyskutowanie nad tym co jest ładne a co be troche imo bez sensu ok.gif

Napisano

> zgadzam się, ale może nie najmniej brzydki, ale najładniejszy ma też najfajniejsze wnętrze...

> Tomasz Adamek takim jeździ

To czemu nie kupiłes tego M? Teoretycznie chyba jest nawet klasę

niżej od twojego, to powinien być tańszy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ciężko w to uwierzyć ale to auto jest jeszcze brzydsze niż Lexus - wygląda jak coś bardzo

> chińskiego

Moim zdaniem to jeden z najładniejszych samochodów na rynku. Ładniejszy od BMW 3, Mercedesa C i Lexusa IS. Gdyby nie to ze w salonie Infiniti nas troche olali, to pewnie by żona tym teraz jeździła.

Napisano

Ależ skąd, powyższy przykład dowodzi jedynie tego, że lex jest och ach!

Napisano
  • Autor

> To czemu nie kupiłes tego M? Teoretycznie chyba jest nawet klasę

> niżej od twojego, to powinien być tańszy

M jest konkurencja dla BMW 5 / Mercedesa E. A w wersji z silnikiem 5.6 litra ma zdumiewające osiągi.

Napisano

Nissan nie może odnaleźć się w motoryzacyjnej rzeczywistości od ponad 10 lat. Widać po modelach aut, że zarząd nie ogarnia tematu.

Może to celowe działanie francuzów. Nie wiem, nie znam się na tak dużych pieniądzach. Ale coś jest na rzeczy!

Mam nadzieję że obudzą się, (lub francuzi pozwolą) na wyprodukowanie auta które powtórzy sukces modeli P10GT, P11 GT.

Na razie, Nissana - nie planuję w swojej rodzinie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

W USA Nissan ma sukcesy i porażki i wyglada jakby troche na ślepo działali - np. poprzednia Altima była genialnym samochodem, który w końcu był w stanie godnie konkurować z Accordem i Camry. Najnowsza Maxima tez jest bardzo udana, widzę jej sporo na drogach co biorąc pod uwagę ze nie jest to tani samochód jest tym bardziej pozytywne, Ale Nissan Cube był wielka porażka. Z drugiej strony Titan sprzedaje się przyzwoicie i choć nie ma szans zagrozić F150, to bije na głowę Ridgeline a i grozi Tundrze.

Infiniti to inna bajka - nie wiadomo co Nissan planuje dla tej marki. Kilka lat temu odnieśli niesamowity sukces modelem G35; G37 sprzedaje się także bardzo dobrze choć wersja coupe nie ma już takiego wzięcia jak G35. Ale M nigdy im się dobrze nie sprzedawalo a Q było wielka porażka. Także FX im się udało. Ale EX jest wielka porażka. Do tego Infiniti brakuje flagowego modelu - jak BMW 7 czy Lexus LS (Acura ma ten sam problem). Poprzednie Q nim było, ale następcy nie widać.

Napisano

"Bogate" nissany nigdy nie znalazły mojego uznania. Zdecydowanie Lexusy bardziej mnie pociągały. Może dlatego że były bardziej europejskie. Zapewniały i zapewniają znakomite własności trakcyjne, przy bardzo rozsądnym komforcie.

P11GT, było rewolucją w konstrukcji zawieszeń w pojazdach ze średniej półki tzw. masówki. Świetna konstrukcyjnie tylna belka i fantastyczne przednie zawieszenie na teflonie!. Efekt? Auto w teście łosia pokonało BMW serii 3! A komfort pozostał cool.gif

Dziś już zapomnieli w nissanie jak produkować auta. Nawet 350Z, mimo aspiracji, nie dogania seryjnego Porsche "dla ludu". Coś w nim nie jest tak. Pojeździć fajnie, ale nie kupiłbym.

Nissan ma tylko jedno auto. Prawdziwe auto na które pozwolili francuzi. To GT-R. Ale on nie zagraża żadnemu modelowi reno. Więc wolno im było taki "cud" zrobić.

Kupiłbym zlosnik.gif.

Tylko jak to bydle utrzymać? Trzeba chyba samemu, $ drukować...

Obawiam się, że po zaliczeniu wielu sportowych autek, przez czysty rozsądek wrócę do M3. M3, z lat 2005-2007. Daje frajdę, i nie pożera zbyt finansów.

Napisano

> ja mam g37 i litości - nie porównujcie tego wyglądem z dacią!!!

Masz rację. Wygląda jak chińska podróbka Dacii zlosnik.gif

Zakładam, że na żywo musi zyskiwać na urodzie, bo inaczej byś na to nie wydał pieniędzy zlosnik.gif

Napisano

> Masz rację. Wygląda jak chińska podróbka Dacii

> Zakładam, że na żywo musi zyskiwać na urodzie, bo inaczej byś na to nie wydał pieniędzy

Czasem wazniejsze jest to co pod spodem. Co mi po tym, ze np. 159 3.2 jest pieknym autem skoro technologicznie nie dorasta temu G37 do piet.

Poza tym to zdecydowanie kwestia gustu...

Napisano

> Czasem wazniejsze jest to co pod spodem. Co mi po tym, ze np. 159 3.2 jest pieknym autem skoro

> technologicznie nie dorasta temu G37 do piet.

Ja nawet nie wspomniałem o Alfie, bo to nie ten segment zlosnik.gif

Każde inne auto właściwie jest od tego ładniejsze.

Nadal zakładam że to musi na żywo wyglądać lepiej. Zwłaszcza zdjęcie tyłu coś mi mówi że nie może być aż tak źle. Sama rzeźba w plastiku blush.gif Elementy do siebie nie pasują koncepcyjnie zlosnik.gif

Napisano

> Ja nawet nie wspomniałem o Alfie, bo to nie ten segment

To byl przyklad pieknego auta (i drogiego tez w wersji 3.2) gdzie pod spodem nie jest za szczegolnie.

> Każde inne auto właściwie jest od tego ładniejsze.

Wybitnie kwestia gustu. Ale zeby nie bylo, tez nie twierdze ze G37 jest piekne.

> Nadal zakładam że to musi na żywo wyglądać lepiej.

No jest lepiej niz na zdjeciach.

Napisano

> To byl przyklad pieknego auta (i drogiego tez w wersji 3.2) gdzie pod spodem nie jest za

> szczegolnie.

Ja się zgadzam że w Alfie 159 nie jest techniczne za szczególnie zlosnik.gif

Tam nie ma nic czego nie znajdziesz w Oplu Vectrze.

Jednak coś mi się przypomniało. Ktoś tutaj się zachwycał rozłożeniem mas w Infinity i że test łosia przeszło lepiej niż BMW 3.

Chciałbym nieśmiało przypomnieć, że ten test łosia to nie jest żaden wyczyn jak widać.

Przypominam, że Alfa ma napęd na przód i kiepski rozkład mas zlosnik.gif

I nie, ja nie twierdzę że Alfa jest lepsza od BMW, ani od tego Infinity. To nie zacząłem temat Alfy wink.gif

Napisano

test łosia to i stara a klasa przechodzi smile.gif Ciężko jest coś opisywać, co się głównie czuje na drodze - przejedz się alfą po krętej górskiej drodze, a następnie od razu przesiądź się w bmw i zrób tą samą trasę - poczujesz o co chodzi z rozkładem mas. Ja takie coś zrobiłem ale toyotą i bmw 3. W bmw czułem, że ten samochód się słucha, że jeszcze mogę docisnąć gaz, nie miałem poczucia że zaraz wpadnę w poślizg i wypadnę na drzewa.

infiniti jest rewelacyjne przy szybkiej jeździe - nie czujesz prędkości i nie chodzi mi o samą ciszę, ale o przeniesienie napędu, zawieszenie i sterowanie. Przy grubo ponad 200 na godzinę nie pocą ci się ręce na kierownicy, która nagle zaczęła ci chodzić jakoś luźno.

Nie ma sensu już przytaczać jakiś porównań alfy czy opla do infiniti i bmw bo w rzeczywistości te samochody dzieli przepaść (i nie dogryzam tu nikomu, bo 159 osobiście mi się bardzo podoba i pamiętam jak kiedyś chciałem bardzo kupić ten samochód)

Moim zdaniem problem infiniti to konserwatyzm i brak jakiś innowacji od wielu lat - pewnie w 2013 wprowadzą odświeżenie modeli i dopiero wtedy będzie wiadomo, w którą stronę firma zmierza. Mi osobiście (tak jak napisałem wcześniej) brakuje w moim samochodzie jakiś bajerów, które są spotykane w samochodach niższej klasy.

A dlaczego wybrałem infiniti ? Porównywałem sobie takie samochody:

- mustang 3.7 - super silnik, rewelacyjny wygląd, beznadziejny środek i wyposażenie gorsze niż w nowym yarisie

- bmw 335i - dużo droższy, dla mnie samochód rewelacyjny

- audi a4/a6 - silnik słabszy (nie licze RS bo to inna bajka i również cena smile.gif ), w sumie można dłubać, "czipować", ale dla mnie to będzie po prostu kolejne audi na drodze

- lexus is - za mały, za słaby (Znowu nie licze is-f)

- lexus gs450 - rewelacyjny środek, super wyposażenie, zero emocji z jazdy i moja żona uważa, że jest to auto dla emeryta

- infiniti - rewelacyjne osiągi i komfort jazdy, przeciętny środek i wyposażenie, BEZAWARYJNY silnik, przystępne spalanie, coś niespotykanego na drodze no i ten dzwięk silnika i wydechu smile.gif

Zaryzykowałem i wybrałem infiniti smile.gif

Napisano

> test łosia to i stara a klasa przechodzi Ciężko jest coś opisywać, co się głównie czuje na drodze

> - przejedz się alfą po krętej górskiej drodze,

> Nie ma sensu już przytaczać jakiś porównań alfy czy opla do infiniti i bmw bo w rzeczywistości te

> samochody dzieli przepaść (i nie dogryzam tu nikomu, bo 159 osobiście mi się bardzo podoba i

> pamiętam jak kiedyś chciałem bardzo kupić ten samochód)

Nie zamierzam tutaj się spierać o 159 i kolejny raz podkreślam, że to nie ja zacząłem z tym modelem.

Prawdopodobnie mi odpisano na temat 159, bo mam to auto w profilu.

Ja nie twierdzę, że 159 jest lepsza od czegoś. Nie twierdzę że Infinity to kiepskie auto. Nie mam żadnej wiedzy na ten temat.

Opisuję tylko to co widzę. Odlewki z plastiku w różnych wzorach i kombinacjach i kupę chromu wink.gif

I w tym upatruję kłopot ze sprzedażą jaki zauważył Marek z Florydy zlosnik.gif

Napisano

spoko, nie spieram się z nikim smile.gif

Odlewek z plastiku jest jak w innych samochodach (zderzak przód i tył), maska to aluminium reszta blacha.

Kłopot ze sprzedażą dotyczy modelu g25, który nie oferuje niczego lepszego niż bmw3 i c klasa, a kosztuje tyle samo. G37 nie sprzedaje się źle, choć lata jego popularności już mineły, a to głównie ze względu na brak jakiegoś np większego liftingu i ogólnego odświeżenia modelu.

Napisano

> Lexusy nie są za piękne, a to... szkoda słów. Nawet Dacia ma modele

> ładniejsze od tego

O gustach się nie dyskutuje old.gif

HanYs

Napisano

Ale Nissan Cube był wielka porażka.

Co nie znaczy ze auto jest kiepskie swiety.gif

Jeździłem Cubem i uwazam ze to fajne auto, za jego porażkę odpowiada nic innego jak cena ktora w Polsce oscylowała w granicach 70k zł sciana.gif

Napisano

> a mi się podoba więc dyskutowanie nad tym co jest ładne a co be troche imo bez sensu

dokładnie... co za argumenty..

Napisano
  • Autor

O ile pamietam to IS350 ma lepsze osiągi od G37, ale masz racje ze jest znacznie mniejszy - w G37 tylne siedzenie jest w pełni funkcjonalne a w IS nadaje się tylko dla dzieci.

GS - rzeczywiście 450 jeździ jak samochód emeryta - tyle samo przyjemności co w pociągu. GS460 jest inny, bo po pierwsze słychać silnik a po drugie mozna usztywnić zawieszenie i wtedy masz jakieś poczucie jazdy, choć nadal jest to dalekie od doskonałości.

Mustang - zgadzam się w 100%.

BMW - tak, ale żeby się nie psuło.

Audi - jeździ się kiepsko, czujesz ze to właściwie przednionapedowiec. Poza tym te ich mikrosilniczki są beznadziejne. Nawet RS nie zachwyca.

Infiniti - zgadzam się ze połączenie ceny, komfortu, wyposażenia i jakości jazdy jest rewelacyjne. Silnik tez jest bardzo przyzwoity + ma sporą moc jak na pojemność.

Napisano
  • Autor

> głównie ze względu na brak jakiegoś np większego liftingu i ogólnego odświeżenia modelu.

G37 weszło na rynek w 2007 = w zeszłym roku był FL (pojawiło się właśnie G25 + G37 IPL); nowy model dopiero w 2013-2015. Czytam ze sprzedaje się bardzo przyzwoicie - chyba nawet lepiej niż Audi A4.

Napisano

> G37 weszło na rynek w 2007 = w zeszłym roku był FL (pojawiło się właśnie G25 + G37 IPL); nowy model

> dopiero w 2013-2015. Czytam ze sprzedaje się bardzo przyzwoicie - chyba nawet lepiej niż Audi

> A4.

no ja mam wersję 2010 po lifcie - z zewnątrz zmieniły się raptem pzeciwmgielne (były zintegrowane w kloszach, a są teraz jako osobne światła) i kształt dolnego grilla. Wewnątrz zmienił się kolor podświetlenia komputera między zegarami, lekko kształt konsoli centralnej i zastąpili czincze audio i video in na rzecz usb.

sam przyznaj jednak, że jak na tyle lat produkcji to małe zmiany smile.gif

Nie chce tu ciągle pisać achy i ochy o tym modelu (no ale w sumie jak go już kupiłem to wypada smile.gifsmile.gif ) - ale samochód sprzedaje się dobrze, bo po prostu jest to naprawdę dobry i bezproblemowy samochód z bardzo dobrymi osiągami i taką sobie opinię wyrobił.

Napisano
  • Autor

> Wybitnie kwestia gustu. Ale zeby nie bylo, tez nie twierdze ze G37 jest piekne.

Gusty sa rożne - ja np. uważam ze G37 jest najładniejszych samochodem w tej klasie i bije na głowę zarówno BMW (które jest moje #2), Audi, Mercedesa (C jest ohydne!), Lexusa, Cadillaca, Acure (najbrzydszy samochód w tej klasie) i Lincolna. I to pomimo ze model ma już kilka lat. A G37 coupe jest dla mnie ideałem tego jak powinien dwudrzwiowy coupe wyglądać. Tak pięknej sylwetki nie ma żaden inny samochód.

Napisano

> Gusty sa rożne - ja np. uważam ze G37 jest najładniejszych samochodem w tej klasie i bije na głowę

> zarówno BMW (które jest moje #2), Audi, Mercedesa (C jest ohydne!), Lexusa, Cadillaca, Acure

> (najbrzydszy samochód w tej klasie) i Lincolna. I to pomimo ze model ma już kilka lat. A G37

> coupe jest dla mnie ideałem tego jak powinien dwudrzwiowy coupe wyglądać. Tak pięknej sylwetki

> nie ma żaden inny samochód.

to coś?

Infiniti-G37_Coupe_2009_800x600_wallpaper_01.jpg

jak dla mnie porażająco bezpłciowy wóz spineyes.gif

Napisano

> O ile pamietam to IS350 ma lepsze osiągi od G37,

oj nie, nie wink.gif W kwestii 0-100 są porównywalne (jak np 535xd)

ale dla 0-200 to już g37 szaleje smile.gif (na filmikach przy 130 już jest sek różnicy)

w kwestii elastyczności jednak infiniti też daje lepsze osiągi.

Napisano
  • Autor

> to coś?

> jak dla mnie porażająco bezpłciowy wóz

Na zdjęciach wychodzi kiepsko, ale w rzeczywistości jest piękny. serce.gif Jakby była wersja G56 to nawet bym się nie zastanawiał.

Napisano

> Na zdjęciach wychodzi kiepsko, ale w rzeczywistości jest piękny. Jakby była wersja G56 to nawet

> bym się nie zastanawiał.

generalnie estetyka tej marki zupełnie do mnie nie przemawia... biorę Lexusa icon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano

> Tobie się podobają stare kanty więc ...

> HanYs

walisz się młotkiem w głowę z tego powodu? grinser006.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.