Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Może klasyk?

Featured Replies

Napisano

No mili Państwo, coraz poważniej i częściej chodzi mi po głowie zakup jakiegoś klasyka, coś z ikrą, co sprawi że części nam spłynie po policzku łezka wzruszenia, lub zmiękną kolana...i pęknie żyłka z zazdrości grinser006.gifgrinser006.gif

od razu mówię, H-D nie wchodzi na razie w grę z racji finansów, ale bardziej moje kroki podążają ku MZ ES Trophy lub MZ TS,

stan, może być do poprawek, ale jak to jest z awaryjnością tego, bo szczerze mówiąc nie pamiętam jak to w tamtych czasach bywało z awariami...

myślałem również o Jawie 350 - ale odpada bo paliwożerna i awaryjna,

co jeszcze? WSK? SHL??

ma mieć ikrę grinser006.gif

oczywiście powyższe to tylko przykłady, możecie rzucić propozycję ale z bardzo rozsądną kwotą $

Napisano

Zafunduj sobie moze Triumph'a Bonevill

wink.gif

Napisano

Cezet 350?

Napisano

royal enfield?

Napisano

> Zafunduj sobie moze Triumph'a Bonevill

+1 ok.gif

Napisano

Obiektywnie - MZ, bo zjawa mocno problemowa.

Subiektywnie - cokolwiek, co doprowadzisz do stanu użyteczności i bedziesz używał. ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> No mili Państwo, coraz poważniej i częściej chodzi mi po głowie zakup jakiegoś klasyka, coś z ikrą,

> co sprawi że części nam spłynie po policzku łezka wzruszenia, lub zmiękną kolana...i pęknie

> żyłka z zazdrości

> od razu mówię, H-D nie wchodzi na razie w grę z racji finansów, ale bardziej moje kroki podążają ku

> MZ ES Trophy lub MZ TS,

> stan, może być do poprawek, ale jak to jest z awaryjnością tego, bo szczerze mówiąc nie pamiętam

> jak to w tamtych czasach bywało z awariami...

> myślałem również o Jawie 350 - ale odpada bo paliwożerna i awaryjna,

> co jeszcze? WSK? SHL??

> ma mieć ikrę

> oczywiście powyższe to tylko przykłady, możecie rzucić propozycję ale z bardzo rozsądną kwotą $

Hmmm...

Wiesz, rozpatrywanie klasyka w kategoriach bezawaryjny/małopalący/ekonomiczny/nie pożerający kasy i małżeństwa...

Nie zrozum mnie źle, ale jeżeli bierzesz pod uwagę powyższe kryteria, to porywasz się z motyką na słońce...

Przepraszam, że tak brutalnie sprowadzam na ziemię, ale klasyk to służy raczej do polerowania szmatką, spędzania tygodni w garażu aby pojeździć przez minuty, ewentualnie jak się poszczęści to godziny, topienia wszelkich zasobów gotówki, a nie do bycia maszyną użytkową...

Chcesz jeździć - kup współczesne moto.

Chcesz się bawić w restaurowanie sprzętu - przygotuj się na wydatki. Nie tylko w kasie, ale i w czasie...

Napisano
  • Autor

> Zafunduj sobie moze Triumph'a Bonevill

Piękna maszyna,ale obawiam sie ze poza zasiegiem finansowym w obecnej chwili

Napisano
  • Autor

> Obiektywnie - MZ, bo zjawa mocno problemowa.

> Subiektywnie - cokolwiek, co doprowadzisz do stanu użyteczności i bedziesz używał.

No właśnie podoba mi sie MZ Trophy jak i ETZ 251...oczywiscie,jest wiele innych maszyn ktore sie mi podobaja,ale trzyma mnie na razie kasa

Napisano
  • Autor

> Hmmm...

> Wiesz, rozpatrywanie klasyka w kategoriach bezawaryjny/małopalący/ekonomiczny/nie pożerający kasy i

> małżeństwa...

No wiesz,jest wiele motocykli ktore jako klasyki sa malo awaryjne.

Czasu mam teraz wiecej, malzenstwo i tak sie sypie wiec musze sobie kupic cos przy czym nie bede myslal o małżeństwie

> Nie zrozum mnie źle, ale jeżeli bierzesz pod uwagę powyższe kryteria, to porywasz się z motyką na

> słońce...

> Przepraszam, że tak brutalnie sprowadzam na ziemię, ale klasyk to służy raczej do polerowania

> szmatką, spędzania tygodni w garażu aby pojeździć przez minuty, ewentualnie jak się poszczęści

> to godziny, topienia wszelkich zasobów gotówki, a nie do bycia maszyną użytkową...

> Chcesz jeździć - kup współczesne moto.

> Chcesz się bawić w restaurowanie sprzętu - przygotuj się na wydatki. Nie tylko w kasie, ale i w

> czasie...

Zle mnie zrozumiales,sa rozne klasyczne motocykle,ale na chwile obecna cos w wersji light dla mnie...np MZ

Napisano

> No wiesz,jest wiele motocykli ktore jako klasyki sa malo awaryjne.

> Czasu mam teraz wiecej, malzenstwo i tak sie sypie wiec musze sobie kupic cos przy czym nie bede

> myslal o małżeństwie

Aaaa, to spoko :-)

> Zle mnie zrozumiales,sa rozne klasyczne motocykle,ale na chwile obecna cos w wersji light dla

> mnie...np MZ

Ale MZ to tak "prawie klasyk". Z naciskiem na "prawie".

Napisano
  • Autor

> Aaaa, to spoko :-)

> Ale MZ to tak "prawie klasyk". Z naciskiem na "prawie".

nooo i prawie robi ogromną różnicę w przypadku wersji Trophy smile.gif tutaj dywagacje na temat czy to klasyk czy nie pomijam, pytanie może bardziej dla posiadaczy tego sprzętu....jakie to to jest w obyciu

Napisano

> nooo i prawie robi ogromną różnicę w przypadku wersji Trophy tutaj dywagacje na temat czy to

> klasyk czy nie pomijam, pytanie może bardziej dla posiadaczy tego sprzętu....jakie to to jest

> w obyciu

jesli chodzi o dostepnosc czesci jest prakrycznie wszystko, czasem pasuje lepiej czasem gorzej ale jest, ceny nie sa tragiczne wrecz porownujac z japonszczyzna to sa tanie smile.gif

co do utrzymania nie wiele moge powiedziec bo jestem na etapie odbudowy... sprzet dosc prosty i bardzo przyjemny w serwisowaniu smile.gif

Napisano

Witam.

Wczoraj będąc w Brennej na parkingu obok "Suzi" zaparkował ktoś odrestaurowaną Javą 350 w kolorze czerwonym, podobną do tej, którą kiedyś jeździłem.... i o ile mając 15-16 lat Java była kolosem, o tyle patrząc na nią teraz, stojącą obok Bandita.... wyglądała jak romet na lekkich sterydach :D

Wracając do wątku, jak już miałbym wracać "do przeszłości" to albo WSK-a czwórka, albo Junak :D WSK-ą jeździłem, Junaka miałem okazje po remoncie "bez ograniczeń kasowych" podziwiać....

Napisano

MZ TS 250/1 - dobry wybór, częsci jeszcze są i da się nią pojeździć, ja osobiście byłem nad morzem i nic się nie stało zlosnik.gif

Napisano

> MZ TS 250/1 - dobry wybór, częsci jeszcze są i da się nią pojeździć, ja osobiście byłem nad morzem

> i nic się nie stało

Masz jeszcze czy pogoniłeś do ludzi? blush.gif

Napisano

> Masz jeszcze czy pogoniłeś do ludzi?

Pogoniłem jak się wyprowadzałem z WWA bo mi sie nie chciało tego przewozić zlosnik.gif

Generalnie jeździłem na tym do pracy na Kruczą - widok był ciekawy - niebieska chmura dymu w centrum WWA jak odpalałem po całym dniu, ale kolesie na skuterach dostawali bęcki hehe.gifok.gif

Napisano

> Pogoniłem jak się wyprowadzałem z WWA bo mi sie nie chciało tego przewozić

Zamorduję Cię kiedyś! wpysk.gif

Napisano

> Zamorduję Cię kiedyś!

czemu? zlosnik.gif

Napisano

A może coś takiego? Kawasaki H2 3 cylindrowy dwusuw smile.gif

Na mobile.de są takie sprzęty....

Klasyk -> jest

Ikra -> jest

+ 100 pkt od dziewczyn na osiedlu jest oink.gif

Napisano

> A może coś takiego? Kawasaki H2 3 cylindrowy dwusuw

> Na mobile.de są takie sprzęty....

> Klasyk -Ikra -+ 100 pkt od dziewczyn na osiedlu jest

brzmi jak syrena... smile.gif

Napisano

> brzmi jak syrena...

I te 3 rury wydechowe...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.