Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi SQ5 TDI

Featured Replies

Napisano

> A jak dla mnie właśnie tak sie robi i powinno robić. Z jakiej racji mam płacić i wozić rzeczy

> których nie chce i nie potrzebuje. Z tego co wymieniales mam tylko czujnik deszczu. Uważam,

> ze całkowicie niepotrzebnie zamówiłem ksenony I jeszcze pare innych rzeczy. Z ubolewaniem

> zauważyłem ze wbrew temu co piszesz kierownicę wielofunkcyjną mieć w nowej jedynce trzeba,

> idrive tez.

Czyli masz auto premium bez wielofunkcyjnej kierownicy? spineyes.gif

Napisano

> BMW i Mercedes owszem, ale Audi niekoniecznie.

> i tak nie chcę jednym autem jeździć bo się nudzi.

Tez tak myślałem, ale jak już kupiłem auto które mi odpowiada, to sie okazało, że nie ma na co zmienić. Chyba ze na to samo z mocniejszym silnikiem.

Napisano

> Czyli masz auto premium bez wielofunkcyjnej kierownicy?

Tak, a nawet bez klimy auto. I bardzo sie z tego cieszę, bo w poprzednim aucie to miałem i mnie denerwowało.

Napisano

> Tak, a nawet bez klimy auto. I bardzo sie z tego cieszę, bo w poprzednim aucie to miałem i mnie

> denerwowało.

A jaki jest sens kupować samochód za ponad 100 kzł, który jest gorzej wyposażony i ma gorsze osiągi od samochodu za 65 kzł? hmm.gif

Napisano

> Tak, a nawet bez klimy auto. I bardzo sie z tego cieszę, bo w poprzednim aucie to miałem i mnie

> denerwowało.

Tzn co Cie denerwowalo w klimie automatycznej?

Przeciez mozesz jej uzywac tak jak manuala hehe.gif

Napisano

> Tez tak myślałem, ale jak już kupiłem auto które mi odpowiada, to sie okazało, że nie ma na co

> zmienić. Chyba ze na to samo z mocniejszym silnikiem.

No ja właściwie teraz tak mam. Wszystko mi odpowiada, ale chciałoby się mieć nie 143, tylko 200 KM wink.gif A za rok-dwa chciałoby się mieć 300 i tak dalej wink.gif Właściwie chyba zaczekam na następną generację Lancera, może włożą jakieś 1.6T, albo 1.8T.

Napisano

> denerwowało.

Widzę, że jesteś w stanie dorobić argumenty do każdej, nawet najbardziej karkołomnej tezy... hehe.gif

Napisano

> Tzn co Cie denerwowalo w klimie automatycznej?

> Przeciez mozesz jej uzywac tak jak manuala

No właśnie spineyes.gif Albo BMW ma tak kijową klimę hmm.gif Ja u siebie w ogóle nie dotykam, cały rok ustawiona na 22 i dmucha sama gdzie trzeba, jest ok.gif

Napisano

> Bo maja zerowe drgania własne, wszelkie siły i momenty sie znoszą, Cytując blog silnika

> "Układ V12 jest na pewno lubiany przez osoby starające położyć monetę, na silniku, jej powierzchnią

> walcową (czyli "na sztorc"). To w gruncie rzeczy dwa złożone, doskonale wyrównoważone (nawet

> bez dużych przeciwwag), rzędowe szóstki"

> Oczywiście b6 tez jest ok.

jesli b6 = h6

to sie zgadzam

Napisano

> No właśnie Albo BMW ma tak kijową klimę Ja u siebie w ogóle nie dotykam, cały rok ustawiona na

> 22 i dmucha sama gdzie trzeba, jest

BMW ma bardzo dobrą, automatyczną klimę ok.gif

Napisano

> BMW ma bardzo dobrą, automatyczną klimę

No tak też podejrzewałem, nie słyszałem nigdy narzekań na klimę w BMW hmm.gif

Napisano

> A jaki jest sens kupować samochód za ponad 100 kzł, który jest gorzej wyposażony i ma gorsze osiągi

> od samochodu za 65 kzł?

A który samochód za 65 kzł się tak prowadzi?

Napisano

> Widzę, że jesteś w stanie dorobić argumenty do każdej, nawet najbardziej karkołomnej tezy...

A na czym polega ta teza? Ze wole mieć czysta kierownicę zamiast nacpanej guzikami których i tak nie używalem gdy je miałem w poprzednim aucie ? Rzeczywiście karkołomne. Do bólu.

Napisano

> A który samochód za 65 kzł się tak prowadzi?

Żaden samochód za 65 kzł nie ma napędu na tył, ale co z tego, jeżeli w słabszej wersji BMW 1 w ogóle nie jedzie. Za 65 kzł kupisz kompakta z wielowahaczem z tyłu i robiącego 100 poniżej 10 sekund. Jazda takim kompaktem bedzie przyjemniejsza, niż BMW 1 z silnikiem 1.6 115 KM.

Napisano

> A na czym polega ta teza? Ze wole mieć czysta kierownicę zamiast nacpanej guzikami których i tak

> nie używalem gdy je miałem w poprzednim aucie ? Rzeczywiście karkołomne. Do bólu.

Tempomatu tez nie masz? A jeżeli masz, to gdzie masz przyciski? spineyes.gif Stacje radiowe zmieniasz odrywając rękę od kierownicy? Głośność radia zmieniasz kręcąc gałką przy radiu? Nie masz Bluetooth? spineyes.gif

Napisano

> No tak też podejrzewałem, nie słyszałem nigdy narzekań na klimę w BMW

A ja owszem. Ja nie mówię ze ona jest zła. Mi nie odpowiada. Konkretnie zawsze miałem za ciepło na na nogi latem za zimno zima. Nawiew za szybę był za mocny i w trasie wysuszal mi oczy. Temperaturę miałem zimą ustawiona na 16,5 bo niżej sie nie dało (przy 16 dmucha na Max zimne )

Idealna klima auto jak dla mnie była w E60 automat trzymał temperaturę, a ręcznie można było ustawić nawiew.

Napisano

> ogóle nie jedzie. Za 65 kzł kupisz kompakta z wielowahaczem z tyłu i robiącego 100 poniżej 10

> sekund. Jazda takim kompaktem bedzie przyjemniejsza, niż BMW 1 z silnikiem 1.6 115 KM.

Za 65 kzł to chyba nie smile.gif

Napisano

> Tempomatu tez nie masz? A jeżeli masz, to gdzie masz przyciski? Stacje radiowe zmieniasz

> odrywając rękę od kierownicy? Głośność radia zmieniasz kręcąc gałką przy radiu? Nie masz

> Bluetooth?

Tempomat mam. Jest na osobnej dźwigni. Niestety właśnie przez to ze w nowym modelu przeniesiono go na kierownicę nie ma opcji zamówienia czystej kierownicy. Obsługa telefonu bluetooth odbywa sie przez radio. Radia prawie nie słucham, a jak już to głośnosć jest automatyczna. Praktycznie jej nie reguluje.

A tak BTW to zadziwia mnie jak dla niektórych problematyczne jest sięgnięcie do radia raz na jakiś czas, a robią jednocześnie za murzyna zmieniając ręcznie biegi i co chwile sięgają ręką do lekarka.

Napisano

> Za 65 kzł to chyba nie

Lancer 1.8 sedan - wielowahaczowe zawieszenie i 9.8 do 100 wink.gif Cena - 65.500.

Wyposażenie Invite - szału nie ma, ale:

ABS, ESP, 8 poduszek (+ kolanowa), automatyczna klima, czujnik światła, czujnik deszczu, tempomat, alu, wielofunkcyjna kierownica, jakaś tam skóra na kierownicy i gałce.

Napisano

> Czyli masz auto premium bez wielofunkcyjnej kierownicy?

a teraz spytam całkiem serio PO CO CI ta kierownica?

miałem taką w golfie i te guziki bardziej drażnią niż pomagają IMO. Niepełnosprawny nie jestem żebym do radia nie dostał (w dodatku gałką szybciej się ścisza niż guziczkami), a tempomat wolę na dźwigni za fajerą zlosnik.gif

Napisano

> Tempomat mam. Jest na osobnej dźwigni. Niestety właśnie przez to ze w nowym modelu przeniesiono go

> na kierownicę nie ma opcji zamówienia czystej kierownicy. Obsługa telefonu bluetooth odbywa

> sie przez radio. Radia prawie nie słucham, a jak już to głośnosć jest automatyczna.

> Praktycznie jej nie reguluje.

Dziwny jesteś, no ale co kto lubi wink.gif

> A tak BTW to zadziwia mnie jak dla niektórych problematyczne jest sięgnięcie do radia raz na jakiś

> czas, a robią jednocześnie za murzyna zmieniając ręcznie biegi i co chwile sięgają ręką do

> lekarka.

Ja tam praktycznie nigdy nie odrywam rąk od kierownicy, chyba że palę wink.gif

Napisano

> Żaden samochód za 65 kzł nie ma napędu na tył, ale co z tego, jeżeli w słabszej wersji BMW 1 w

> ogóle nie jedzie. Za 65 kzł kupisz kompakta z wielowahaczem z tyłu i robiącego 100 poniżej 10

> sekund. Jazda takim kompaktem bedzie przyjemniejsza, niż BMW 1 z silnikiem 1.6 115 KM.

Więc jeśli ci to nie odpowiada to kupisz mocniejsza wersje, albo zrobisz chip. BMW w takiej wersji może nie oferuje przyjemności w zakresie dynamiki, ale za to ciagle ogromna przyjemność lub bezpieczeństwo jak kto woli w zakresie trzymania sie drogi.

4lata temu zamienilem 150KM kompakt z przednim napędem i silnikiem benzynowym na słabszego i do tego diesla. Tyle ze wyważone rwd. Nigdy nie zalowalem.

Napisano

> a teraz spytam całkiem serio PO CO CI ta kierownica?

> miałem taką w golfie i te guziki bardziej drażnią niż pomagają IMO. Niepełnosprawny nie jestem

> żebym do radia nie dostał (w dodatku gałką szybciej się ścisza niż guziczkami), a tempomat

> wolę na dźwigni za fajerą

Mnie to bardzo odpowiada. Szybciej, łatwiej, przyjemniej. W ruchu miejskim tym bardziej. Nie musze odrywać rąk od kierownicy żeby odebrać telefon, ściszyć/włączyć/wyłączyć radio czy w trasie operować tempomatem. Po prostu wygoda.

Napisano

> A na czym polega ta teza?

Brzmi ona: "[Mam samochód] bez klimy auto. I bardzo sie z tego cieszę, bo w poprzednim aucie to miałem i mnie denerwowało."

Teza jest karkołomna z tego powodu, że klimatyzacja automatyczna w BMW jest obiektywnie rzecz biorąc lepsza pod każdym względem od manualnej. Nie wspominając o takich drobiazgach jak problem z odsprzedażą auta z tej półki, z manualną klimą. No ale Ty zaraz dorobisz do tego jakąś zgrabną teorię. ok.gif

Napisano

> Lancer 1.8 sedan - wielowahaczowe zawieszenie i 9.8 do 100 Cena - 65.500.

Wiesz - nie jestem fanem BMW. Ale 1 się prowadzi lepiej od Lancera sedan. Naprawdę smile.gif

Napisano

> Więc jeśli ci to nie odpowiada to kupisz mocniejsza wersje, albo zrobisz chip. BMW w takiej wersji

> może nie oferuje przyjemności w zakresie dynamiki, ale za to ciagle ogromna przyjemność lub

> bezpieczeństwo jak kto woli w zakresie trzymania sie drogi.

> 4lata temu zamienilem 150KM kompakt z przednim napędem i silnikiem benzynowym na słabszego i do

> tego diesla. Tyle ze wyważone rwd. Nigdy nie zalowalem.

Ale ja tego nie neguję smile.gif Spytałeś czemu nie uważam 1 za segment premium i wydaje mi się, że określiłem dlaczego. Po prostu są takie BMW 1, które są gorzej wyposażone i gorzej jeżdżą od budżetowego zwykłego auta klasy C, niech sobie będą wink.gif Po prostu BMW 1 jest tak samo premium, jak Audi A3, czyli żadne premium.

Napisano

> a teraz spytam całkiem serio PO CO CI ta kierownica?

No właśnie też nie wiem. Miałem w Ladze - praktycznie nie używałem.

Napisano

> Wiesz - nie jestem fanem BMW. Ale 1 się prowadzi lepiej od Lancera sedan. Naprawdę

O niebo lepiej.

Napisano

> Wiesz - nie jestem fanem BMW. Ale 1 się prowadzi lepiej od Lancera sedan. Naprawdę

Oczywiście że lepiej. Ale nie z silnikiem 115 KM, a o tym mówimy wink.gif

Napisano

> Mnie to bardzo odpowiada. Szybciej, łatwiej, przyjemniej. W ruchu miejskim tym bardziej. Nie musze

> odrywać rąk od kierownicy żeby odebrać telefon, ściszyć/włączyć/wyłączyć radio czy w trasie

> operować tempomatem. Po prostu wygoda.

ale jak chce się troche na sprzęcie wyżyć to potem wciska te guziki oink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dziwny jesteś, no ale co kto lubi

No właśnie. Cieszę sie ze mogłem moje dziwne preferencje zaspokoić na etapie konfiguracji auta.

> Ja tam praktycznie nigdy nie odrywam rąk od kierownicy, chyba że palę

Ja tez nie odrywam rąk od kierownicy prawie wcale. Nie grzebie ciagle przy telefonie, Klime, radiu, a tym bardziej przy biegach.

Bardzo ja lubię, wręcz uważam za ideał. Także dlatego, ze nie ma guzikow i estetycznie wyglada. Przede wszystkim Jednak dlatego, ze jest gruba, ma dobrze wyprofilowany i "dziurkowny" chwyt oraz że jest mała.

Napisano

> Ale ja tego nie neguję Spytałeś czemu nie uważam 1 za segment premium i wydaje mi się, że

> określiłem dlaczego. Po prostu są takie BMW 1, które są gorzej wyposażone i gorzej jeżdżą od

> budżetowego zwykłego auta klasy C, niech sobie będą Po prostu BMW 1 jest tak samo premium,

> jak Audi A3, czyli żadne premium.

Ale nie jeżdżą gorzej. Co najwyżej mogą mieć słabszy silnik. Uważam, ze z cywilnej oferty BMW jedynka jeździ najlepiej. Jest najlepiej wyważona i ma najniższa masę.

Twoje argumenty są nielogiczne. Dwa miesiące temu najsłabszy silnik dawał 8,5 do setki i wtedy było to premium? Teraz nie bo powiekszono oferte. Trójka tez jest lub za chwile będzie oferowana z takimi słabymi silnikami. Tez powinna odpaść. Prawda?

Napisano

Za 65 tys. Mitsubishi wolałbym dołożyć 5 tysi i kupić za 70 tys. A3 primeline z ksenonami i innym wypasem, silnik 1.6 102 KM ale na polskie drogi wystarczy.

W ogóle porównywanie mitsubishi czy innej marki do audi bmw czy mercedesa jest co najmniej śmieszne , to tak jak bym porównywał Dacię którą jeździłem do VW czy Opla. Audi, BMW to premium i nawet bmw1 czy a3 ze słabymi silnikami takimi są.

Napisano

> Mnie to bardzo odpowiada. Szybciej, łatwiej, przyjemniej. W ruchu miejskim tym bardziej. Nie musze

> odrywać rąk od kierownicy żeby odebrać telefon, ściszyć/włączyć/wyłączyć radio czy w trasie

> operować tempomatem. Po prostu wygoda.

Ale rozumiem automat tez masz?

Napisano

> 4lata temu zamienilem 150KM kompakt z przednim napędem i silnikiem benzynowym na słabszego i do

> tego diesla. Tyle ze wyważone rwd. Nigdy nie zalowalem.

Bo BMW trzeba się przejechac i wtedy nie trzeba nic tłumaczyć. Warunek - musi mieć sprawny układ kierowniczy i zawieszenie. Nawet wsiadając w stare E30 czy E36, jak jest sprawne - człowiek od razu czuje się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie zlosnik.gif Potem wsiada się do innego auta i "czegoś brak". Ja od kiedy jeżdżę BMW zrozumiałem fenomen dlaczego tak wielu ludzi kończy w tym na drzewie - bo to cholerstwo kusi do takiej jazdy.

Napisano

I to właśnie jest problem z BMW - w innych samochodach przyjemność z jazdy jest taka sama lub nawet lepsza, ale nie owijają się one na drzewach jak BMW.

Napisano

> Bo BMW trzeba się przejechac i wtedy nie trzeba nic tłumaczyć. Warunek - musi mieć sprawny układ

> kierowniczy i zawieszenie. Nawet wsiadając w stare E30 czy E36, jak jest sprawne - człowiek od

> razu czuje się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie Potem wsiada się do innego auta i

> "czegoś brak". Ja od kiedy jeżdżę BMW zrozumiałem fenomen dlaczego tak wielu ludzi kończy w

> tym na drzewie - bo to cholerstwo kusi do takiej jazdy.

Heh. Właśnie tak było . Wszedłem dla jaj do salonu i zaproponowano mi jazdę próbną. To był koniec. Zacząłem myśleć jak sie pozbyć kupionego pól roku wcześniej auta.

Napisano

> Ale nie jeżdżą gorzej. Co najwyżej mogą mieć słabszy silnik. Uważam, ze z cywilnej oferty BMW

> jedynka jeździ najlepiej. Jest najlepiej wyważona i ma najniższa masę.

Fajnie to jeździ, przyznaję. Ale 1 nie kupię, jest za mała.

> Twoje argumenty są nielogiczne. Dwa miesiące temu najsłabszy silnik dawał 8,5 do setki i wtedy

> było to premium? Teraz nie bo powiekszono oferte. Trójka tez jest lub za chwile będzie

> oferowana z takimi słabymi silnikami. Tez powinna odpaść. Prawda?

Moim zdaniem tak. Psują sobie markę. Samochód premium to m.in. również osiągi premium. Ale i sama marka, czyli jakiś tam prestiż. Mercedes mocno sobie popsuł markę klasą A, jeżeli BMW zacznie produkować samochody o osiągach rzędu 12s/100, to się stoczy podobnie jak Audi.

Napisano

> Za 65 tys. Mitsubishi wolałbym dołożyć 5 tysi i kupić za 70 tys. A3 primeline z ksenonami i innym

> wypasem, silnik 1.6 102 KM ale na polskie drogi wystarczy.

Akurat na polskie drogi im więcej mocy, tym lepiej.

Napisano

> Ale rozumiem automat tez masz?

CVT.

Napisano

> W ogóle porównywanie mitsubishi czy innej marki do audi bmw czy mercedesa jest co najmniej śmieszne

Wiesz - porównywanie przednionapędowego Audi do BMW czy Merca też jest śmieszne. Niezależnie od całej techniki tam użytej.

Napisano

> jeżeli BMW zacznie

> produkować samochody o osiągach rzędu 12s/100, to się stoczy podobnie jak Audi.

ale BMW ZAWSZE produkowało takie modele. Więc IMO nic mu nie grozi. zlosnik.gif

Napisano

> Fajnie to jeździ, przyznaję. Ale 1 nie kupię, jest za mała.

Dla mnie nawet ciut za duża, ale pewnie jestem niższy od ciebie.

> Moim zdaniem tak. Psują sobie markę. Samochód premium to m.in. również osiągi premium. Ale i sama

> marka, czyli jakiś tam prestiż. Mercedes mocno sobie popsuł markę klasą A, jeżeli BMW zacznie

> produkować samochody o osiągach rzędu 12s/100, to się stoczy podobnie jak Audi.

mi to nie przeszkadza. Problem by był gdyby oferta była zawężana, a nie poszerzona. Póki są dostępne silniki R6 wszystko jest ok.

Napisano

> I to właśnie jest problem z BMW - w innych samochodach przyjemność z jazdy jest taka sama lub nawet

> lepsza, ale nie owijają się one na drzewach jak BMW.

nie wiem, nie jeździłem Lexem IS-F zlosnik.gif

nie twierdzę że nie ma lepszych aut niż BMW, żeby nie było nieporozumień. Ale z omawianych aut w tym temacie BMW zdecydowanie się wyróżnia (na tle choćby Audi czy Mercedesa)

Napisano

> Wiesz - porównywanie przednionapędowego Audi do BMW czy Merca też jest śmieszne. Niezależnie od

> całej techniki tam użytej.

No bo Audi bez quattro, z silnikiem 1.2 czy 1.9 to żadne premium, zwykły dupowóz, którego nie tylko można, ale należy porównywać z Oplem, Mitsubishi czy inną Toyotą. To absolutnie nie ta klasa co Lexus, BMW czy Mercedes. I to porównaniu niekoniecznie wyjdzie Audi na plus smirk.gif

Napisano

> nie wiem, nie jeździłem Lexem IS-F

> nie twierdzę że nie ma lepszych aut niż BMW, żeby nie było nieporozumień. Ale z omawianych aut w

> tym temacie BMW zdecydowanie się wyróżnia (na tle choćby Audi czy Mercedesa)

W BMW silnik nie jest tak wyciszony jak w lexie. Ale tak BTW to mnie Cooper S o wiele bardziej prowokował do szaleństw niż BMW mimo słabszego silnika i gorszych osiagow.

Napisano

> mi to nie przeszkadza. Problem by był gdyby oferta była zawężana, a nie poszerzona. Póki są

> dostępne silniki R6 wszystko jest ok.

Oby tak było ok.gif Jak obserwuję europejską motoryzację, to IMHO radośnie pędzi w ślepy zaułek. Nie wspominając już o poważnych problemach z jakością crazy.gif

Napisano

> Oby tak było Jak obserwuję europejską motoryzację, to IMHO radośnie pędzi w ślepy zaułek. Nie

> wspominając już o poważnych problemach z jakością

Na razie tak jest. Poprzednia generacja jedynki w wersji hatchback nie była dostępna z R6 turbo. Teraz jest - 320KM.

Napisano

A jak kupię A klasę czy B klasę za ponad 100 tys to też dupowóz zwykły, kurde mogłem pandę kupić za 35 hehe.gif. Faktycznie za niedługo to Dacia będzie premium wystarczy że włoży silnik v8 i quattro made in Romania 270635636-JUMP2.gif . Jak zrobią Lamborghini 1.2 tsi to też już to premium nie będzie bo za mały silnik. Dla mnie nawet A1 jest premium i z chęcią bym przytulił takie niepremium.

Napisano

> A jak kupię A klasę czy B klasę za ponad 100 tys to też dupowóz zwykły,

Tak, owszem, jest to zwykły dupowóz - masz lepsze materiały w środku i znaczek. W przypadku tych modeli na tym polega "premium". Jeżeli dla ciebie wyznacznikiem premium jest CENA (czemu nie?) - to tak, jest to premium. Jeżeli wyznacznikime premium oprócz ceny i marki ma być technologia i osiągi, to sorry, nie te modele.

> kurde mogłem pandę kupić za

> 35 .

Kto co woli smirk.gif

>Faktycznie za niedługo to Dacia będzie premium wystarczy że włoży silnik v8 i quattro

> made in Romania .

Dacia nie jest premium, ale mogą się premium stać (w co osobiście baaaardzo wątpię). Opel próbuje, Hyundai próbuje. Toyocie wyszło (z Lexusem).

> Jak zrobią Lamborghini 1.2 tsi to też już to premium nie będzie bo za mały

> silnik.

Zdecydowanie nie będzie to premium i marka w ogóle przestanie być premium po takiej wtopie hehe.gif

> Dla mnie nawet A1 jest premium i z chęcią bym przytulił takie niepremium.

Przytul niewiem.gif Kupisz de facto Skodę z lepszymi plastikami, ale kto bogatemu zabroni wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.