Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

500L

Featured Replies

Napisano

> Pierwsze 206 egzemplarzy...

Dzisiaj na A1 wyprzedziło mnie takie coś, tylko z przodu oklejone czarnymi paskami, z tyłu światła były raczej okrągłe, albo też oklejone na okrągło. Na czerwonych blachach z Bielska. Samochód bez polotu, wygląda jak dostawczak, mały VAN. Chyba nie tędy droga proszę Fiata zlosnik.gif, będzie klapa i mimo całej sympatii ludzie pójdą po Skody. Kto dzisiaj sprzedaje takie "pudełka"? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Jeśli komuś nadal "mało" nadchodzi XL:

> Źródło

> W międzyczasie Fiat testuje już 500 AWD i EV:

> Źródło 1

> Źródło 2

nie no, to juz chyba trochę przeginka...co bedzie nastepne? Fiat 500 SUV?

Napisano

> W międzyczasie Fiat testuje już 500 AWD

W tym szalenstwie i mnozeniu odmian 500 jest nadzieja, ze "wymysla" uklad RR. hehe.gif

> i EV:

Zdjecie sugeruje, ze to raczej sie nie sprawdza (jeszcze). zlosnik.gif

Napisano

> Dzisiaj na A1 wyprzedziło mnie takie coś, tylko z przodu oklejone czarnymi paskami, z tyłu światła

> były raczej okrągłe, albo też oklejone na okrągło. Na czerwonych blachach z Bielska. Samochód

> bez polotu, wygląda jak dostawczak, mały VAN. Chyba nie tędy droga proszę Fiata , będzie

> klapa i mimo całej sympatii ludzie pójdą po Skody. Kto dzisiaj sprzedaje takie "pudełka"?

O 500 też tak mówili...

Poza tym nie widziałeś tego samochodu bez maskowania, nie siedziałeś w nim, nawet nim nie jechałeś grinser006.gif to jak możesz pisać że nie fajny grinser006.gif

Napisano

> O 500 też tak mówili...

> Poza tym nie widziałeś tego samochodu bez maskowania, nie siedziałeś w nim, nawet nim nie jechałeś

> to jak możesz pisać że nie fajny

W Citigo/Up też nie siedziałem/jechałem, a jestem pod wrażeniem. To jest tak jak z kobietami - popatrzysz, pogadasz i wiesz że będzie dobrze bez jazdy próbnej grinser006.gif. Może ja mam jakiś dodatkowy zmysł?

Napisano

> nie no, to juz chyba trochę przeginka...co bedzie nastepne? Fiat 500 SUV?

500X 270751858-jezyk.gif

fiat%20500x%201.jpg

fiat%20500x%202.jpg

Napisano

> Pierwsze 206 egzemplarzy...

Czy mi się wydaje, czy w Serbii mają większą kulturę i poszanowanie czyjejś własności bo pociąg nie jest okratowany hmm.gif

Napisano

> Szykuje sie niezly hit od Fiata.

Jak dla mnie to taka sama poczwara jak 500, wygląd kontrowersyjny, marka raczej wątpliwa (jeśli chodzi o jej postrzeganie w PL), więc szturmu na salony raczej nie będzie

> Jak tylko utrzymaja podana niska cene, to bedzie sie sprzedawac jak swieze buleczki...

> 500L

Biorąc pod uwagę to, że 500 tańszy od Pandy nie jest, więc w wersji "L" też raczej tanio nie będzie. Nisza.

Napisano

> Ceny podobno mają się zaczynać od ok 65 tyś zł

Ale ogarniasz mistrzu że to nie jest 500 tylko 500L i jest to inny segment?

Napisano

> Ale ogarniasz mistrzu że to nie jest 500 tylko 500L i jest to inny segment?

A co mnie to obchodzi? Ktoś pytał o cenę, to napisałem.

Napisano

A gdzie pozyskales taka wiedze?

Przeliczyłes mniej więcej cene włoska i głupoty opowiadasz :D

Napisano

Łojezu tosz to 2 wypasione Paski TDI od dziadka, nie sprzeda się no.gif

Napisano

> A co mnie to obchodzi? Ktoś pytał o cenę, to napisałem.

Skoro sie wypowiadasz na jakis temat to powinno;) Ale tyle ta inf warta co poniedziałkowa plota

Napisano

> A co mnie to obchodzi? Ktoś pytał o cenę, to napisałem.

jak zwykle glupoty osoba napisala zlosnik.gif

Napisano

> A gdzie pozyskales taka wiedze?

> Przeliczyłes mniej więcej cene włoska i głupoty opowiadasz :D

Tak, dokładnie. Nie mam co robić i siedzę na stronie fiata it facepalm%5B1%5D.gifwink.gif O ile dobrze pamiętam, to napisałem podobno , więc raczej nie trzeba tego jakoś specjalnie tłumaczyć? palacz.gifpalacz.gif

Źródło->prasa.

Napisano

> Skoro sie wypowiadasz na jakis temat to powinno;) fakt cenę napisalem. Ale tyle ta inf warta co

> poniedziałkowa plota

Przeczytaj raz jeszcze czyjąś wypowiedz i moją odpowiedź. Nie ten sens zlosnik.gif

Napisano

> jak zwykle glupoty osoba napisala

A Ty pracujesz w fiacie, że znasz już cennik? Skoro tak, to wrzuć go na forum i będzie po temacie ok.gif

Napisano

> A Ty pracujesz w fiacie, że znasz już cennik? Skoro tak, to wrzuć go na forum i będzie po temacie

gdzie pracuje to moja sprawa, przynajmniej nie udaje ze znam cennik i nie przedstawiam "podobno" cen na poziomie 65k

palacz.gif

Napisano

> W Citigo/Up też nie siedziałem/jechałem, a jestem pod wrażeniem. To jest tak jak z kobietami -

> popatrzysz, pogadasz i wiesz że będzie dobrze bez jazdy próbnej . Może ja mam jakiś dodatkowy

> zmysł?

Tak to można obrazu i dzieła sztuki oceniać, a nie samochody czy kobiety... no chyba że na nie też tylko patrzysz grinser006.gif

A co do 500L obstawiam że będzie się dobrze sprzedawać, tylko że PL klient nie jest głównym celem marketingowym.

Napisano

> gdzie pracuje to moja sprawa, przynajmniej nie udaje ze znam cennik i nie przedstawiam "podobno"

> cen na poziomie 65k

Skoro kwestionujesz źródła prasowe, to ewidentnie udajesz że znasz cenniki. Więc się zdecyduj z łaski swojej, lub przedstaw jakieś konkretne dane ok.gif

Napisano

> Skoro kwestionujesz źródła prasowe, to ewidentnie udajesz że znasz cenniki. Więc się zdecyduj z

> łaski swojej, lub przedstaw jakieś konkretne dane

Sprawdz na podstawie czego prasa podawala ceny w artykułach;)

Napisano

> Sprawdz na podstawie czego prasa podawala ceny w artykułach;)

Ja tego nie kwestionuję, iż zapewne przeliczali cenę i "obrabiali" ją swoimi przypuszczeniami co do ceny finalnej na rynku pl ok.gif

Napisano

> Skoro kwestionujesz źródła prasowe, to ewidentnie udajesz że znasz cenniki. Więc się zdecyduj z

> łaski swojej, lub przedstaw jakieś konkretne dane

zrodla prasowe, twoja 3 dniowa wiedza demo i ulotkowa juz nie raz pokazala prestige na tym forum ok.gif

Napisano

> zrodla prasowe, twoja 3 dniowa wiedza demo i ulotkowa juz nie raz pokazala prestige na tym forum

Się wysiliłeś! zlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Przez przypadek zakukałem wczoraj do salonu Fiata Euromot.

Ku mojemu zdziwieniu przed salonem stał zarejestrowany Fiat 500L i w salonie w drzwiach drugi, do pomacania. No więc trza było pomacać a grzechem nie skorzystać z jazdy próbnej biglaugh.gifbiglaugh.gif

Pierwsze wrażenie - wielki.

Auto na podłodze z Punto jest naprawdę przestronne, z przodu siedzi się dziwnie nisko ale za to miejsca nad głową nie brakuje. Tylna kanapa w std przesuwana, ponoć 400 l bagażnika w najmniejszej konfiguracji (tu trzeba poczekać na szczegółową instrukcję). Miejsca z tyłu przy max przesuniętej kanapie do tyłu IMHO wystarczająco.

Składanie foteli tylnych takie jak na zdjęciach też w std ponoć.... przednie można złożyć do przodu w stolik.

Klima, 5" bodajże wyświetlacz radia i B&M, z przodu przed pasażerem 2 schowki - górny jak w stilo klimatyzowany (ale znacznie mniejszy) i dolny, niestety dużo mniejszy (płytszy) niż w stilo.

Podłoga w bagażniku regulowana na wysokość: albo std "na kole", albo na równo z progiem bagażnika albo podniesiona, blokadę dla wysypywania się zawartości spod tej podłogi w stronę kabiny stanowi pojemnik na parasol.

Silnik.... 1.4 90KM Euro 6.... przygotowany do dychawicznej jazdy miejskiej, z 6 stopniowa skrzynią biegów, gdzie bieg 1 prawie nie istnieje, spokojnie, bez szarpania można ruszać z 2 (to chyba uśmiech Fiata w stronę kobiet biglaugh.gif) System nastawiony na ekonomie jazdy miejskiej, każe zmieniać bieg na wyższy przy 2 tys obr (na wyświetlaczu licznika pojawia się SHIFT UP) Nie wiem, czy to już moje przyzwyczajenie do diesla i turbiny dmuchającej od 2 tys obr, ale ten silnik ledwo przyspiesza... cokolwiek zaczyna się dziać dopiero powyżej 4-4,5 tys obr, ale i tak szału ni ma - dobry silnik do miasta, na dalekie trasy IMHO deko słaby. Poza tym w gammie będzie 1.6 105 diesel, 0,9 TA 105 KM, pewnie będzie tez 1.3 MJ w którymś wariancie.

cena..... to imho porażka tego samochodu.... 56 tys w podstawówce (nie do końca wiadomo co w niej będzie) pewnie manualna klima, tempomat, silnik 1.4 90KM. Wersja która jeździłem - ponoć 62 tys....

Oczywiście będziemy oczekiwać po 1-2 latach (nie)sprzedaży na wersja na polskę, czyli bez tempomatu pewnie regulowanej podłogi el. tylnych szyb itp rzeczy, za ok 50 tys.

Podsumowanie....

IMHO godny następca Stilo MW, co prawda mniejszy bagażnik niż w stilo, ale samo auto jest podobnie, albo nawet bardziej przestronne, silnik tylko trochę wiekszy by trzeba było i.... pewnie z ceną wylądujemy w okolicę dawnych cen Stilo MW....

Wniosek, w PL sprzedawać sie to za bardzo nie będzie. W PL oficjalna sprzedaż od lutego 2013

I 2 fotki.... jakoś kiepska, ale aparatu pod ręką nie było.

18092012320.jpg

18092012322.jpg

Napisano

Wojtas, a ile kosztują konkurenci w tej klasie, są tańsi ? Ja nie wiem, nie interesowałem się cenami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.