Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy zdjęciowych - co sądzicie o takim?

Featured Replies

Napisano

http://www.mbmelbourne.com/ebiz-used.htm

(link nie dziala, trzeba znaleźć Ferrari 360)

used-2003-ferrari-360-2drconvertiblespider-7955-8209161-1-640.jpg

Cena wydaje się rozsądna + da się trochę z niej zbić. Niestety spory przebieg jak na ten model i wiek. Nie ma informacji kiedy ostatni raz pasek rozrządu był wymieniany, nie ma też żadnych informacji o stanie hamulców.

Napisano

> http://www.mbmelbourne.com/ebiz-used.htm

> Cena wydaje się rozsądna + da się trochę z niej zbić. Niestety spory przebieg jak na ten model i

> wiek. Nie ma informacji kiedy ostatni raz pasek rozrządu był wymieniany, nie ma też żadnych

> informacji o stanie hamulców.

O który Ci samochód konkretnie chodzi, bo link który podałeś wyświetlił mi 65 pojazdów?

Napisano
  • Autor

> O który Ci samochód konkretnie chodzi, bo link który podałeś wyświetlił mi 65 pojazdów?

Już poprawilem. Ferrari 360 spyder, niebieskie.

Napisano

> http://www.mbmelbourne.com/ebiz-used.htm

> (link nie dziala, trzeba znaleźć Ferrari 360)

> Cena wydaje się rozsądna + da się trochę z niej zbić. Niestety spory przebieg jak na ten model i

> wiek. Nie ma informacji kiedy ostatni raz pasek rozrządu był wymieniany, nie ma też żadnych

> informacji o stanie hamulców.

Auto ładne. Wrzuć jeszcze swoje zdjęcie, bo w takim aucie bardzo łatwo jest wyglądać głupio.

wink.gif

Napisano

Dowiedz się jaki koszt wymiany rorządu i hamulców odlicz od ceny i zaproponuj właścicielowi. Poza tym przy takim aucie przegląd wypadało by ASO zrobić lub u doprego speca od ferrarynek.

Napisano
  • Autor

> Dowiedz się jaki koszt wymiany rorządu i hamulców odlicz od ceny i zaproponuj właścicielowi. Poza

> tym przy takim aucie przegląd wypadało by ASO zrobić lub u doprego speca od ferrarynek.

Koszty znam - wymiana paska w autoryzowanym serwisie kosztuje ponad $10K, wymiana klocków i tarcz to około $8K = skarbonka a nie samochód. Znawcy mówią żeby nie kupować F360 ale F430 bo tam jest łańcuch i się go nie zmienia. Problem w tym ze F430 kosztuje minimum 2x tyle.

Napisano

Co poradzisz. Się jeździ trzeba płacić. A właściciel nie zna odpowiedzi na Twoje pytania?

W Inter Carsie klocki Ferodo kosztuja 329zł zlosnik.gif

Rozrząd nie występuje grinser006.gif

Napisano

Wolałbym to drugie, żółte. Przynajmniej wygląda tak jak Ferrari powinno wyglądać (pomijając kolor) wink.gif

used-1993-ferrari-512tr-basetrim-7955-8203282-5-640.jpg

Napisano

> Koszty znam - wymiana paska w autoryzowanym serwisie kosztuje ponad $10K, wymiana klocków i tarcz

> to około $8K = skarbonka a nie samochód.

Znaczy się, po prostu cię nie stać na to auto. zlosnik.gif Nie martw się, mnie też... grinser006.gif

Ponadto, na jakieś marne 3,6litra będziesz się przesiadał?

Napisano
  • Autor

> Ponadto, na jakieś marne 3,6litra będziesz się przesiadał?

To mnie najbardziej martwi - że osiągi będą gorsze niż w obecnym, mocy mniej, automat gorszy a do tego ten brezentowy dach - wolałbym chyba wersję z normalnym dachem.

Napisano

> To mnie najbardziej martwi - że osiągi będą gorsze niż w obecnym, mocy mniej, automat gorszy a do

> tego ten brezentowy dach - wolałbym chyba wersję z normalnym dachem.

Fajnego GT500 mają... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wolałbym to drugie, żółte. Przynajmniej wygląda tak jak Ferrari powinno wyglądać (pomijając kolor)

Ten jest dla prawdziwego kolekcjonera. Ja lubię jeździć samochodami a nie patrzeć na nie.

Napisano

> Ten jest dla prawdziwego kolekcjonera. Ja lubię jeździć samochodami a nie patrzeć na nie.

A tym Ferrari byś jeździł ? Tak czy inaczej to chyba lepszy pomysł niż Ford.

Napisano

> Rolki się nie boisz?

o tym samym wątku sobie pomyślałem hehe.gif Ale suma summarum jak wylecisz z drogi przy prędkości 200km/h i zrobisz rolke to jeden pies czy będziesz jechał kabrio czy dachowcem hehe.gif

Edyta: a sam samochód mi sie podoba i jeździłbym jak Zientarski po Puławskiej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A tym Ferrari byś jeździł ? Tak czy inaczej to chyba lepszy pomysł niż Ford.

Jeździłbym, koszty utrzymania są w granicach rozsądku (IS-F też do tanich w eksploatacji nie należy).

O 2013 GT 500 myślałem, ale trzeba się o nie bić - byłem u obu dealerów w okolicy i nie ma szans na zamówienie - dostali przydział po jednym na cały rok i już są sprzedane na pniu.

Napisano
  • Autor

> Rolki się nie boisz?

Nie jest łatwo wywrócić tak płaski samochód. Bardziej się boję piorunów.

Napisano

> o tym samym wątku sobie pomyślałem Ale suma summarum jak wylecisz z drogi przy prędkości 200km/h

> i zrobisz rolke to jeden pies czy będziesz jechał kabrio czy dachowcem

Gorzej jak przy 20-50 fikniesz i Cię skróci o głowę... blush.gif

A niewiele potrzeba. Kiedyś, za małolata byłem świadkiem, jak na krzyżówce w Chodakowie trabant przewrócił Avię... blush.gif

Wtedy za cholerę nie rozumiałem, jak "kartonowy" może przewrócić ciężarówkę. grinser006.gif

Napisano

> Jeździłbym, koszty utrzymania są w granicach rozsądku (IS-F też do tanich w eksploatacji nie

> należy).

> O 2013 GT 500 myślałem, ale trzeba się o nie bić - byłem u obu dealerów w okolicy i nie ma szans na

> zamówienie - dostali przydział po jednym na cały rok i już są sprzedane na pniu.

Nie chodzi o koszty, ale o wygodę. Na isf a narzekales ze twardy i nie nadaje sie na codzień. Nie wIdze sensu bić sie o wielkie i ciężkie auto.

Napisano

poszukałbyś jakiegoś F40 a nie to mydło zlosnik.gif

Napisano

> poszukałbyś jakiegoś F40 a nie to mydło

Lepiej Daytone grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie chodzi o koszty, ale o wygodę. Na isf a narzekales ze twardy i nie nadaje sie na codzień. Nie

> wIdze sensu bić sie o wielkie i ciężkie auto.

Wiesz, z czasem polubiłem tą jego twardość i dzikość. Nawet żona polubiła - od kilku dni jeździ IS-F'em do pracy bo mówi że dzięki temu czuje się jak w Polsce - czuje dziury na jezdni wink.gif

Napisano

> Lepiej Daytone

cool.gif

Napisano

> Koszty znam - wymiana paska w autoryzowanym serwisie kosztuje ponad $10K, wymiana klocków i tarcz

> to około $8K = skarbonka a nie samochód.

koszty straszne .... zamienników pewnikiem brak smile.gif

Napisano

> koszty straszne .... zamienników pewnikiem brak

na pewno cos od fiata dobierze zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> śmieszne bo widziałem dziś takiego czerwonego w Krakowie na Mazowieckiej

U mnie na wsi kilka takich jeździ.

Napisano

> U mnie na wsi kilka takich jeździ.

na KR... widziałem 2 - czarny i czerwony - tylko że u nas to jakby trochę jednak inne pieniądze kosztuje, stosunkowo zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.