Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Miejskie ekonomiczne auto. Nowe

Featured Replies

Napisano

Co polecicie? Najlepiej van, ale one chyba tylko dwumiejscowe obecnie?

Pierwsze co mi przychodzi do głowy to Kia picanto.

Napisano

Skoda Citigo, VW Up.

Napisano
  • Autor

> Skoda Citigo, VW Up.

Dlaczego uważasz ze będzie bardziej ekonomiczne?

Napisano

> Skoda Citigo, VW Up.

Odpiszę Tobie, bo mnie KvM nie lubi, ale może przeczyta...

Kia Rio 1.1 diesel...

Napisano

> Co polecicie? Najlepiej van, ale one chyba tylko dwumiejscowe obecnie?

> Pierwsze co mi przychodzi do głowy to Kia picanto.

Male VANy zawsze byly 2 miejscowe.

Napisano

> Dlaczego uważasz ze będzie bardziej ekonomiczne?

Citygo można kupić z dedykowaną instalacją LPG za 2500zł

a auto jest naprawdę przestronne i nawet nie źle wyposażone jak za tą cenę

Napisano

Fiat 500 1,2 001.gif

Napisano

citigo idzie wyrwac z klimą i lpg za free bo skoda ma elastyczne ceny da się sporo zejść. Kuzynka zamówiła sobie właśnie 5d z lpg, klimą, radiem i zimówkami jak odbierze powiem ile dała ale ponoć z ubezpieczeniedm wyszło tysiąc więcej niż cennik takiego auta bez lpg i zimówek

Napisano
  • Autor

> citigo idzie wyrwac z klimą i lpg za free bo skoda ma elastyczne ceny da się sporo zejść. Kuzynka

> zamówiła sobie właśnie 5d z lpg, klimą, radiem i zimówkami jak odbierze powiem ile dała ale

> ponoć z ubezpieczeniedm wyszło tysiąc więcej niż cennik takiego auta bez lpg i zimówek

A konkretnie ile dała ?

Napisano

> A konkretnie ile dała ?

Nie wiem bo córe butlą karmiłem a teraz w tunezji siedzą. Auto ma być za miesiąc i tyle pamiętam że cena tysiąc większa niż katalo z klimąg a jest lpg, , opony i ubezpieczenie

Napisano

Spark? Venga? Citigo?

Poprzednie Aveo?

Mam nadzieję być w salonie Chevy i przyjrzeć się właśnie Spark'owi i Aveo.

OT: Dzisiaj szwagier odebrał 11-letniego Matiza z przeglądu i serii poprawek - auto zaczęło w końcu zachowywać się jak powinno. Koszt naprawy tylko 650 zł, w tym części za 480 zł. Właściwie mógłby zmienić na coś nowego/nowszego, ale Matiz sprawuje się dzielnie, jest BARDZO ekonimiczny i posłuży przynajmniej do czasu lepszych promocji na Picanto/Citigo/Spark'a.

Napisano

> Skoda Citigo, VW Up.

Nie bardzo rozumiem sens takich postów, autor prosi o poradę a wszechwiedzący userzy po kolei wymieniają jakieś marki, bez żadnego uzasadnienia i tak do wyczerpania całego segmentu. Jaka z tego wartość dodana? Kiedyś na AK można było dowiedzieć się czegoś ciekawego, a teraz... szkoda gadać. Jak na onecie.

Napisano
  • Autor

> Nie bardzo rozumiem sens takich postów, autor prosi o poradę a wszechwiedzący userzy po kolei

> wymieniają jakieś marki, bez żadnego uzasadnienia i tak do wyczerpania całego segmentu. Jaka z

> tego wartość dodana? Kiedyś na AK można było dowiedzieć się czegoś ciekawego, a teraz...

> szkoda gadać. Jak na onecie.

ANi chybi przydało by sie info o realnych kosztach serwisu choćby, czy usterkowosci. A spalanie nie pytam nawet.

Napisano

> ANi chybi przydało by sie info o realnych kosztach serwisu choćby, czy usterkowosci. A spalanie nie

> pytam nawet.

to ja Tobie odnośnie szparka napiszę zlosnik.gif

z przelatanych 3 tyś. z małym ogonkiem głównie miasto i 3 wyjazdy w trasie po ok. 100 km -spalanie rzędu 6.2 litra zlosnik.gif

Ale coby nie było , Mama potrafi jeździć po 2-3 km na zakupy, jak pojedzie z jednego końca miasta na drugi bądź do mnie (12 km) można to zapisać w kategorii wydarzeń nadzwyczajnych zlosnik.gif

Co do usterkowości to na razie nic się nie objawiło zlosnik.gif

Pozytywnie zaskoczony jestem jakością wykonania, w porównaniu do matiza to lata świetlne.

Auto ma pełną elektrykę, radio w konsoli, dorzucone sterowanie z kierownicy, manualną klimę, 4 albo i ze 6 "jaśków".

Napisano

Przez pewien czas w domu była nowa Kia Picanto i kosztami serwisowymi nie podzielę się, bo takich nie miałem. Jednak spalanie sprawdzone przy dystrybutorze (nie według komputera) to czysta trasa ze średnią prędkością 75km/h = ok.4,8l, średnie spalanie z "trasy" Mińsk Maz.- Warszawa + przejazdy po Warszawie = ok. 5-5,2l (zależy jakie korki były). Natomiast samo miasto = ok.5,5l.

Napisano

O ile szpark mozei ok, ale jakosc i cena serwisu chevy to tragedia...

Z resztą ciezko kupic to auto -wchodzisz do salonu i pies z kulawa noga sie tobą nie zainteresuje. A jak znajdziesz ktoregos z chowających sie przed tobą handlowców, to jak widzisz z jaką łaska ci pomagają to odechciewa ci sie zostawiac u takich twoje pieniadze.

Napisano

nie wiem jak z serwisem bo jeszcze nic nie robione zlosnik.gif

co do obsługi salonu, to nie było tak źle jak piszesz. Nawet lepiej niż u multidealera jednego z większych w 3mieście, gdzie jakieś Suzuki Mama oglądała. Tam gość był mega mruk sick.gif

W Chevi jazdy próbne były ze sprzedawcą, potem samemu ok.gif

Imo wszystko zależy od tego jak i komu chce się robić wink.gif

Napisano

> to ja Tobie odnośnie szparka napiszę

> z przelatanych - spalanie rzędu 6.2 litra

Ja też - mamy 1,0 16V

U mojej przy lataniu po Tychach i Lędzinach - 6,8 - 7,0 l. Myslałem że będzie mniej crazy.gif Punto 1100 paliło mniej... a i lepiej się zbierało.

Spark ma niby 68 KM - w tym chyba z 15 na łące...

Do 80 km/h jakoś idzie - potem masakra. Pewnie przez normy euro czy coś tam.

Planowane wizyty w serwisie co 15 tyś.

> Co do usterkowości to na razie nic się nie objawiło

Generalnie koreańczyki przeważnie miały solidnie zmontowane auta z niezłymi silnikami. Pierwsze co się będzie sypać to blacharka, która nie wytrzyma naszego zimowego utrzymania dróg...

U nas też jak dotad bez wpadek. Tylko drzwi mnie nerwują. Jakoś tak trzeba machnąć nimi aby się zamknęły. Miałem zastrzeżenia do pracy klimatyzacji (czas schładzania) ale widocznie ten typ tak ma - mały kompresor to i wydajność niewielka. W atosie było lepiej. A i rurki są poprowadzone gołe bez płaszczów piankowych. I pokrywa silnika bez izolacji...

Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia bardzo słabe. Jak będzie mi się nudzić to przed zimą poprawię noxudolem albo tectylem. Do progów też siknę białego boll'a.

> Pozytywnie zaskoczony jestem jakością wykonania, w porównaniu do matiza to lata świetlne.

Generalni jest to czego się spodziewałem - plasyk fantastyk, jak w atosie. 3 lata będzie znosny, potem się zacznie rysować a po 5 latach łuszczyć.

> Auto ma pełną elektrykę, radio w konsoli, dorzucone sterowanie z kierownicy, manualną klimę, 4 albo

> i ze 6 "jaśków".

6 jasków

Generalnie zaskoczony byłem ilością miejsca z tyłu na nogi... gorzej z przestrzenią nad głową.... a i ciemno jest na tylnej kanapie jak w jaskini - przez te małe okienka w drzwiach.

Ogólnie nie jest źle, babie się podoba i to wystarczy.

Ja ocenę wystawię po 4 latach eksploatacji clown.gif

Napisano

> tak- albo do wyboru jakiś limit kilometrów z tego co pamiętam

Nie, nie do wyboru. Gwarancja jest 3 lata lub 100.000, w zależności co nastąpi szybciej.

Napisano

Nie pisz "van" tylko "-100% VAT". zlosnik.gif

Najpewniejszym maluchem z "-60% VAT" jest Suzuki Splash. Szalenie udany i jeszcze po liftingu = lepszy niż organizacja Euro 2012.

Jeśli "-100% VAT" to nie wybiera się modelu tylko wypadkową dealer - stok.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> Nie pisz "van" tylko "-100% VAT".

> Najpewniejszym maluchem z "-60% VAT" jest Suzuki Splash. Szalenie udany i jeszcze po liftingu =

> lepszy niż organizacja Euro 2012.

> Jeśli "-100% VAT" to nie wybiera się modelu tylko wypadkową dealer - stok.

> Powodzenia.

Sprawa nie jest przesądzona jeszcze. Robię rekonesans.

Napisano

mi zdecydowanie z klasy a najbardzje podoba sie nowa panda

tych wynalaskow typu up itp nie bral bym pod uwage placi sie ksiegowym za ich oszczednosci przy projektowaniu a nei za fajne miiejskie auto...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.