Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Picanto, Fabia, Citigo, Clio, Thalia, Sandero

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj się po salonach przejechałem, żeby przyjrzeć się paru autom (wymienionym w tytule wątku). Niektórymi pojeździłem. Oto osobiste spostrzeżenia:

Picanto - ładne. Tu - koniec plusów. Poza tym to plus silnie obiektywny. Jazda próbna pokazała, że ma dynamikę i prowadzenie podobne do Matiza, że jest w środku dość ciasno, zwłaszcza z tyłu, że zawieszenie hałasuje, że zasadniczo auto za te pieniądze nie oferuje wiele. (35 tysi w wersji testowanej). W mojej ocenie - 3+.

Fabia - w wersji Family. Widać, że tanio, ale przynajmniej za te pieniądze otrzymuje się auto normalnych rozmiarów i że całkiem porządnie się prowadzi. Silnik chyba jakiś 1.2 (nie pamiętam). Zawieszenie pracuje normalnie, bez "fałszywych ruchów". Mam 180 cm wzrostu, ważę ponad 100 kg., po ustawieniu fotela na moje gabaryty - z tyłu było jeszcze sporo miejsca. Daję 4+.

Citigo - siedziałem w wersji 3d za ponad 42 tysiące... Wszystko ładnie pięknie, ale: te gołe blachy to XX wiek, w środku jakoś tak szaro, nijako. Bagażnik? - niby duży, ale nieprzyzwoicie głęboki - czytaj: już widzę, jak po kufrze walają się jakieś niepozbierane w ciemnościach zakupy... Krótko mówiąc - próg załadunku nieprawdopodobnie wysoki, jak w starym Polonezie. Nie dane mi było jeździć, ale za to, co widziałem daję 4.

Clio - fajne autko za niemałe pieniądze. Wykończenie jakieś takie delikatne, niby "hi-tech" ale jednak widać, że płacisz za coś, co mogłoby kosztować co najmniej 5000 mniej. Byłem zdumiony czując bujanie się foteli na wszystkie strony. Daję 4.

Thalia - fajnie wyposażona, ale czepiłem się kufra - tak wielki a tak mały otwór załadunkowy... Nie wiem, czy wejdzie weń walizka podróżna. Do tego te wielkie zawiasy gniotące bagaże. Do wzięcia za 37 tysi z klimatronikiem, radiem, elektryką. Jednak z racji na ograniczoną praktyczność autka dam 3+.

Sandero - stało w wersji Stepway, a więc nie najgorzej wyposażone, choć widać "budżetowość" auta na każdym kroku. Kuriozalny kształt klamek (jak i w Thalii), przedziwna pozycja za kierownicą, jakieś dziwne pomysły quasi-ergonomiczne sprawiają, że daję zaledwie 3.

Oglądałem auta dostępne w Łomży. Kryterium proste - przyglądałem się potencjalnemu następcy 11-letniego Matiza do 40 tysi PLN. Na dzisiaj wziąłbym Fabię i tak zarekomendowałem siostrze i szwagrowi. Do tego ciekawy kredyt 5x20%. Co useria na ten temat myśli? Chodzi o wersję 1.2 Family 70 koni m. z klimą i systemami bezp. za 43000 PLN cennikowe...

Napisano

> Oglądałem auta dostępne w Łomży. Kryterium proste - przyglądałem się potencjalnemu następcy

> 11-letniego Matiza do 40 tysi PLN. Na dzisiaj wziąłbym Fabię i tak zarekomendowałem siostrze i

> szwagrowi. Do tego ciekawy kredyt 5x20%. Co useria na ten temat myśli? Chodzi o wersję 1.2

> Family 70 koni m. z klimą i systemami bezp. za 43000 PLN cennikowe...

punto Easy 1.4 8v S&S cennikowo 41 kzl

Napisano

Może nowe Aveo? Bardzo ciekawe auto wg mnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> obejrzyj jeszcze GP i Pandę III

Jak zdążę ... tongue.gif

Napisano

Z podanych aut wybrałbym roczną/dwuletnią Vengę wink.gif

Ale zobacz też Grande Punto - tylko próg w bagażniku dość duży ale to fajne auto.

Napisano

> Zamiast citigo zdecydowanie Up!

wytłumacz !

> Oprócz tego na pewno warto zobaczyć RIO.

o to na pewno zlosnik.gif

Napisano

> wytłumacz !

Co tu tłumaczyć. VW. Marzenie każdego Polaka zlosnik.gif

Napisano

wolalbym dolozyc i kupic Octavie II Tour za 44.500 z pakietem optimum , fakt ze wypas maly i silnik 1.6 102 KM ale za taka cene.

Napisano

Obejrzyj jeszcze Aveo (to nowe). Za niecałe 40k dostaniesz auto plastikowe w środku, ale za to normalnych rozmiarów i wyposażone komplet poduszek, ESP, tempomat i klimatyzację.

Fabia jest też OK, ale jakbym miał kupować to wersję z silnikiem 1.2TSI.

Napisano

mój ojciec zamienił własnie MATIZ'a na Skodę Fabię II z silnikiem 1.2... 70KM... klima... itp... po 80 tyś przebiegu dalej nic się nie dziele, troche z tyłu coś zaczyna skrzypieć... jakbyś miał pytania, chętnie podpowiem co i jak ok.gif

Napisano

cześć

niedawno stałem przed podobnymi dylematami jak ty. szukałem aut dla taty i teścia w podobnych pieniądzach (do 40tys) założenie było jedno ma być nowe !!!

sprawdziłem wszystkie maluchy na naszym rynku (nie było jeszcze up-a i citiago na rynku)

na pierwszy ogień poszła yariska:

tak się złożyło że miałem jako zastępczaka z silniczkiem 1.0 autko wykończone było nieźle jednak dynamiki jazdy brak ale mówie przeca ojciec przesiada się z pandy więc bedzie miał porównywalnie wink.gif udałem się do salonu i mnie powaliło (były to czasy zawirowań z zamówieniami po tsunami, same bogate wersje dostępne na rynku) cena ponad 40 tys jak za tego malucha to przesada (klima, radio i pare innych dupereli) odpóściłem

nastepnie udałem się do vw z racji sentymentu jaki mi pozostał po polo wybrałem się na jazdę próbną wszystko cacy był to mój główny faworyt jednak znowu nie zmieściłem się w kasie.

teraz pomykam skodą auto dla starszego pana więc wale do skody na pierwszy ogień leci fabia z silnikiem 1,2 w środku ubogo nie pasuje mi na co sprzedawca wjechał na salon 1,4 85KM w wersji famili + wnętrze szare wrecz nudne jednak to co w aucie miało być było za niecałe 41tys. po bardzo dużych negocjacjach (jak chcesz dami Ci namiar na kogo trzeba) zamówiłem fabkę z klimatronikiem i innymi duperelkami (bez klimatronika cena była by poniżej 40tys.) auto dziś ma ok 12tys. przebiegu i lata az miło. Do zakupu podchodziłem jakbym kupował auto dla siebie i dzięki temu dziś ojciec jest bardzo zadowolony.

Napisano

> Obejrzyj jeszcze Aveo (to nowe). Za niecałe 40k dostaniesz auto plastikowe w środku, ale za to

> normalnych rozmiarów i wyposażone komplet poduszek, ESP, tempomat i klimatyzację.

W dodatku mają dość ciekawe opcje kredytowe.

Napisano

Jak już ktoś napisał, przede wszystkim przez magię znaczka!

A tak na poważnie. Z zewnątrz Up! wygląda o wiele bardziej ciekawie, no i wnętrze jest o niebo ładniejsze (konsola środkowa) od tej, która jest montowana w skodzie.

Napisano

następnie o pomoc poprosił mnie teść o pomoc w zakupie kasa do 40 tys z marginesem +-5tys z naciskiem "-" zaczeliśmy od grande punto całkiem przyjemne autko na jazde pojechałem ja w środku też wypas (wersja blue&me) mnie auto przekonało jednak autko ma byc na kolejne 10lat i poczytałem opinie farumowych kolegów (dzięki panowie) i auto poszło w odstawkę.

następnie fabka w wersji family z silnikiem 1,2 tu juz nie miałem wiele do gadania bo teściom się podobało jednak pojechaliśmy spowrotem do fiata.\

była niezła promocja na pande klasik (klima szyby radio i kilka innych dupereli za 32tys) teść się tak napalił że autko za kilka dni stało pod jego domem. Tym samym reszta autek które byłem oblukać poszło w odstawkę.

Kia odpadła w przedbiegach (miałem doczynienia kiedyś z tą marką służbowo i nic dobrego na ich temat nie powiem)

Clio całkiem przyzwoite auto jednak doposażenie go troche kosztuje.

Napisano

> Jak już ktoś napisał, przede wszystkim przez magię znaczka!

> A tak na poważnie. Z zewnątrz Up! wygląda o wiele bardziej ciekawie,

e no faktycznie nie przyjrzalem sie zlosnik.gif z zewnatrz Up wyglada dzieki znaczkowi na masce jak stara tatra z latarnią po srodku hehe.gif o tak

t87pk.gif

> no i wnętrze jest o niebo

> ładniejsze (konsola środkowa) od tej, która jest montowana w skodzie.

aha i za "latarnie" i wg Ciebie ładniejsza deske mialby kolega placiac wiecej ?

2013-Skoda-Citigo-Interior-Styling-Design-Photos.jpg

ja jakos roznicy nie widze

2012-Volkswagen-up-020.jpg

alien.gif

Napisano

> wolalbym dolozyc i kupic Octavie II Tour za 44.500 z pakietem optimum , fakt ze wypas maly i silnik

> 1.6 102 KM ale za taka cene.

a to jeszcze jest w sprzedaży??

Napisano

Porównaj sobie podstawowe wersje. Do tego Up! ma zdecydowanie ciekawszy tył za sprawą klapy ze szkła. Zmień znaczek jak masz uprzedzenie i nie będziesz miał problemu. Walnij sobie daewoo i możesz już zacząć wychwalać ok.gif

Napisano

> Zmień znaczek jak masz uprzedzenie i nie będziesz miał problemu.

ehehehe hahaha.gif jakbys nie zauważył ja do tej pory niczego nie wychwalam

wiecej chcialem tylko abys mnie wytlumaczyl dlaczego drozszy Vw ma byc lepszy od swojego klona ze stajni skody, pokazalem tez ze we wnetrzu nie ma roznic

a to ze Tobie sie szklana klapa i "latarnia" na masce bardziej podoba to nie sa moje uprzedzenia tylko Twoja opinia grinser006.gif

>Walnij sobie daewoo i

> możesz już zacząć wychwalać

ale widze ze vw dżichad dziala i jak sie nie ma do czego przyczepic to trzeba personalnie co ?

tak mam DU, tak zmienilbym na cos innego, tak jestem biedakiem i mnie nie stac hehe.gif

526.gif

niech mnie ktos przytuli buu.gif

hahaha.gif

Napisano

> mój ojciec zamienił własnie MATIZ'a na Skodę Fabię II z silnikiem 1.2... 70KM... klima... itp... po

> 80 tyś przebiegu dalej nic się nie dziele, troche z tyłu coś zaczyna skrzypieć...

U mnie od nowości skrzypiał POTWORNIE fotel kierowcy a później doszło do tego przednie zawieszenie grinser006.gif

Niedawno spod deski rozdzielczej wypadł jakiś wkręt ale nie udało mi się ustalić miejsca jego pochodzenia 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Porównaj sobie podstawowe wersje.

najpierw piszesz o tym ze konsola srodkowa o wiele fajniejsza i dlatego warto wybrac VW, a teraz gdy okazalo sie ze wyglada identycznie (pewnie ze skody nie przyslałi jeszcze prospektów wiec skad mozesz wiedziec) zaczynasz cos o wyposazniu hehe.gif

do autora wątku: a Splash? bardzo fajne autko. bagaznik nie grzeszy, ale w srodku jest zaskakujaco duzo miejsca. Venga to chyba tez ciekawsza opcja niz Fabia lub Sandero wink.gif na Clio Tour mozna dostac niezle rabaty a przestrzenia chyba nic go nie pobije.. no jest jeszcze Fabia kombi ktora jest brzydka jak noc wink.gif

Napisano

Czepiałeś się wielkiego znaczka, więc odp w kontekście znaczka, a jak chcesz sobie dorabiać dalsze ideologie, to już Twoja sprawa/problem.

Wsiądź do jednego i drugiego , sam się może przekonasz o co chodzi. Ta listwa przebiegająca przez deskę rozdzielczą zdecydowanie poprawia odbiór tego wnętrza. Wielkość czarnego plastiku w skodzie przytłacza.

Napisano

a teraz

> gdy okazalo sie ze wyglada identycznie (pewnie ze skody nie przyslałi jeszcze prospektów wiec

> skad mozesz wiedziec)

Ty podobno jesteś fotografem? chyba przyda się wizyta u okulisty zlosnik.gif

Napisano

>

> Wsiądź do jednego i drugiego , sam się może przekonasz o co chodzi. Ta listwa przebiegająca przez

> deskę rozdzielczą zdecydowanie poprawia odbiór tego wnętrza. Wielkość czarnego plastiku w

> skodzie przytłacza.

ktory czarny plastik ? bo na zdjeciach ktore wkleilem to w skodzie nie ma czarnego

pozatym na podszybiu hehe.gif

wiec jeszcze raz

wytlumacz mnie jak 4 letniemu dziecku w czym ( poza Twoja opinią ) vw jest lepszy ?

Napisano

> ktory czarny plastik ? bo na zdjeciach ktore wkleilem to w skodzie nie ma czarnego

> pozatym na podszybiu

> wiec jeszcze raz

> wytlumacz mnie jak 4 letniemu dziecku w czym ( poza Twoja opinią ) vw jest lepszy ?

facepalm%5B1%5D.gif serio ręce opadają. STRONĘ WCZEŚNIEJ PISAŁEM O PODSTAWOWYCH WERSJACH!!!!!!

Napisano

> serio ręce opadają. STRONĘ WCZEŚNIEJ PISAŁEM O PODSTAWOWYCH WERSJACH!!!!!!

Student- nie krzycz tu na nikogo i nie zmuszaj do czytania Twoich debilnych wywodów- ja wiem że masz klapki na oczach na tle VW ale bez przesady - pokazałeś to nie raz ale nie uważasz że przeginasz?

Napisano

> Pandę III

> Jest beznadziejna na mój gust.

poprosimy jaśniej co tam takiego beznadziejnego?

Napisano

Na tej samej zasadzie jak Ty w stos. do fiata, więc przyganiał kocioł garnkowi.

Napisano

Wiesz warto się zastanowić jakiej klasy samochodu szukają- czy to ma być klasy Pandy czy np o stopień wyżej np GP- bezpośrednio nie da się zrobić porównania.

Jak dla mnie Citigo czy UP odpadają w przebiegach - czasy gołej blachy to powrót do lat świetności cc, czy nawet 126p, absurdalne oszczędności na ergonomii ( fatalny system wentylacji, debilny pomysł z elektryką szyb o nieczytelnym obrotomierzu nie wspomnę) to tego goła blacha w bagażniku wielkości schowka, gdzie masz pojemność podaną z ...wnęką na koło zapasowe hehe.gif. w 3d nie ma pamięci ustawienia foteli, brak środkowych kratek nawiewu.

no i te warkoczące silniki.

Plus - ogromne logo na masce- nie będzie wstydu na wsi.

Kia Picanto- bardzo fajny samochód, szczególnie ilość miejsca z tyłu- kosztem bagażnika.

Panda III- w tej chwili w mojej ocenie jest najbardziej udanym samochodem w klasie mini- ładnie wykończona, sprawdzony 70 konny silnik łatwo znoszący LPG , spory bagażnik, no i jak na klasę dobre wyposażenie (nawet el ogrzewana przednia szyba może być)- nie polecam patrzeć na ceny katalogowe tylko negocjować i spokojnie za autko z klimą i metalikiem zjedziemy poniżej 35 tyś

Fabia II- jak dla mnie coś pośredniego między klasą aut miejsckich a mini- owszem w podstawowej wersji cena do przełknięcia ale każde doposażenie winduje cenę powyżej 40 tyś.- na minus fatalne plastiki we wnętrzu, w podstawowych wersjach ogromna dziura przed pasażerem ( brak klapki schowka) no i podstawowe dychawiczne silniki, o TSI można zapomnieć jeśli mamy do wydania ok 40 tyś.

Do tego bardzo głośna tylna cześć kabiny- jakby niewyciszona - dudnienia i huk.

GP- w mojej ocenie najlepsza oferta w relacji cena wyposażenie, silniki dobrze znoszące LPG- nie bierz pod uwagę kolegi Vadero- on jest niemiarodajny. grinser006.gif

W rodzinie jeździ GP już 6 rok - w samochodzie oprócz przeglądów ( oleje filtry etc) nie zepsuło się dosłownie nic.

RIO- podobnie jak fiabia - doposażenie samochodu winduje cenę - a 7- letnia gw to fikcja.

Warto popytać jeszcze o C3- mają dobre promocje no i samochód stosunkowo świeży

Napisano

> Może nowe Aveo? Bardzo ciekawe auto wg mnie

oo to tez - przynajmniej z zewnatrz wyglada calkiem fajnie

Napisano

> Jak dla mnie Citigo czy UP odpadają w przebiegach

Dla mnie też, podobnie jak wcześniejsze "trojaczki". To są wszystko auta, które powinny kosztować 20k PLN i tak są zresztą pomyślane przez księgowych. Cena w okolicach 35-40k za te auta to jakiś żart. No ale jak widać są chętni żeby tyle zapłacić... screwy.gif

Cóż, kto bogatemu zabroni? hehe.gif

Napisano

W sumie to raczej powinny kosztować mniej niż 20 tyś złotych, bo przecież to sama blacha. Dobrze, że chociaż nie rozpadają się w drobny mak w testach zderzeniowych ok.gif

Napisano

Nic tylko kupować fiata! Szkoda, że nawet Polacy już nie chcą aut tej marki kupować zlosnik.gif

Ale z GP masz sporo racji. Dobry model, który już powinien być pozbawiony większości bolączek. 1.2 69 wydaje się być dużo lepszą opcją od beznadziejnego 1.4 77KM. Tanie i ładne. Trzeba się tylko przyzwyczaić do dużej odległości między szybą, a końcem deski rozdzielczej. Na początku dziwnie się jeździ. No i oczywiście do przysłaniających pole widzenia słupków A.

Panda moim zdaniem jest sprawia wrażenie gorsze od poprzedniczki. Jest bardzo tandetna w środku.

Napisano

> Nic tylko kupować fiata! Szkoda, że nawet Polacy już nie chcą aut tej marki kupować

wlaśnie coś mi nie gra z nową pandą strasznie mało tych aut jest na drogach, wiem że to nowość jednak poprzednia panda szybko pojawiła się na naszych ulicach a ta jakby nie sprzedawała się tak dobrze niewiem.gif

panda III całkiem nieźle prezentuje się w swoim segmencie polecam koledze jazdę testową można się mile zaskoczyć

Napisano

> Clio - fajne autko za niemałe pieniądze. Wykończenie jakieś takie delikatne, niby "hi-tech" ale

> jednak widać, że płacisz za coś, co mogłoby kosztować co najmniej 5000 mniej. Byłem zdumiony

> czując bujanie się foteli na wszystkie strony. Daję 4.

jaka cena clio? jaka wersja bo jak dla mnie fotele sie nie bujaja, siedzenia materiał czy poł skora? silnik 75 czy 100 km w teście?

Napisano

> wlaśnie coś mi nie gra z nową pandą strasznie mało tych aut jest na drogach, wiem że to nowość

> jednak poprzednia panda szybko pojawiła się na naszych ulicach a ta jakby nie sprzedawała się

> tak dobrze

> panda III całkiem nieźle prezentuje się w swoim segmencie polecam koledze jazdę testową można się

> mile zaskoczyć

Kolega wiedzę czerpie z folderów i ulotek reklamowych reklamowych oraz opowiada na zasadzie "coś mu się wydaje" oraz "chciałbym żeby tak było"

CO do Pandy III- każdy, kto zerknie w cenniki niestety robi wielkie icon_eek.gif- zamiast popytać o promocje- 2 tyg temu koleżanka kupiła białą Pandę III 69 km z klimą fabrycznym radiem podgrzewaną przednią szybą elektryką etc. za 33 tyś wiec da się ok.gif

Napisano

> Nic tylko kupować fiata! Szkoda, że nawet Polacy już nie chcą aut tej marki kupować

no widzisz jaki mądry naród mamy- ale co tam dzięki temu mam robotę grinser006.gif

> Ale z GP masz sporo racji. Dobry model, który już powinien być pozbawiony większości bolączek. 1.2

> 69 wydaje się być dużo lepszą opcją od beznadziejnego 1.4 77KM. Tanie i ładne. Trzeba się

> tylko przyzwyczaić do dużej odległości między szybą, a końcem deski rozdzielczej. Na początku

> dziwnie się jeździ. No i oczywiście do przysłaniających pole widzenia słupków A.

Nie wiem co masz do silnika 1.4 ale jak wspomniałem nie widzę specjalnych wad tego silnika- oczywiście nie jest to szatan ale i może być oszczędny.

Co do przednich słupków - zgadzam się z Tobą są szerokie- tylko problem ten dotyczy praktycznie wszystkich współcześnie produkowanych aut.

> Panda moim zdaniem jest sprawia wrażenie gorsze od poprzedniczki. Jest bardzo tandetna w środku.

hehe.gifWidać że ani Pandy II ani III nie widziałeś na oczy - poza folderami

icon_eek.gifhehe.gif to jak określisz wnętrze Up-a torjaczków czy Citigo? cfaniaczek.gif

Napisano

> Kolega wiedzę czerpie z folderów i ulotek reklamowych reklamowych oraz opowiada na zasadzie "coś mu

> się wydaje" oraz "chciałbym żeby tak było"

> CO do Pandy III- każdy, kto zerknie w cenniki niestety robi wielkie - zamiast popytać o promocje-

> 2 tyg temu koleżanka kupiła białą Pandę III 69 km z klimą fabrycznym radiem podgrzewaną

> przednią szybą elektryką etc. za 33 tyś wiec da się

nie do końcca tak jest bo ktoś się nieźle przeliczył ze sprzedażą nowej pandy !!! mimo że auto nieźle wygląda to nie sprzedaje się tak dobrze jak poprzedniczka, aut na drodze nie widać więc coś jest nie tak !!!

Tak jak napisałeś jak ktoś patrzy w cennik to klepie się w czoło ja kupowałem w ostatnim czasie czterny nowe samochody i dobrze wiem że cennik to nie wszystko. Jednak przeciętny kupujący ma cennik i jest zadowolony jak dostanie dywaniki gratis sick.gif

Napisano

> nie do końcca tak jest bo ktoś się nieźle przeliczył ze sprzedażą nowej pandy !!! mimo że auto

> nieźle wygląda to nie sprzedaje się tak dobrze jak poprzedniczka, aut na drodze nie widać więc

> coś jest nie tak !!!

ot po prostu polska mentalność- skoro za mniejszą kasę mogę mieć VW albo Skodę (a to prawie VW i audi) to kupuję a nie byle jakiego Fiata.

Inną kwestią, jest fakt , iż w chwili debiutu Pandy II nie było aż tylu konkurentów w tej klasie co obecnie.

> Tak jak napisałeś jak ktoś patrzy w cennik to klepie się w czoło ja kupowałem w ostatnim czasie

> czterny nowe samochody i dobrze wiem że cennik to nie wszystko. Jednak przeciętny kupujący ma

> cennik i jest zadowolony jak dostanie dywaniki gratis

Powiem tak- kwestia umiejętności negocjacji i cierpliwości.

Tak na marginesie jak debiutowała Panda II w 2003 r. to naprawdę nie była tania- w 2004 r. zapłaciłem za Pandę Active 1.1 el szyby centralny metalic ( bez wspomagania czy abeesu)- 30300 pln - w tym 10 % rabat.

w tej chwili podstawowa cena to niecałe 32 tyś( eletryka centralny czy wpsomaganie i abees), za niecałe 35 (katalogowo) masz wersję z klimą, elektryką szyb lusterek centralnym na pilota także klapy tył, abeesem city wspomaganiem el podg szybą przód przód czy kurtynami bocznymi - co jeszcze można chcieć od samochodu tej klasy?

No ale podstawowa wada- FIAT grinser006.gif

ale wracając do tematu- zakładający wątek musi się zdecydować jakiej klasy auta szuka ok.gif

Napisano

> Jednak przeciętny kupujący ma

> cennik i jest zadowolony jak dostanie dywaniki gratis

Przeciętny kupujący patrzy na to jak go widzą. Nowa Panda pod każdym względem wygrywa z Punto, a jednak są tacy którzy wybierają gorszy samochód płacąc więcej facepalm%5B1%5D.gifhehe.gif.

Napisano

> Kolega wiedzę czerpie z folderów i ulotek reklamowych reklamowych oraz opowiada na zasadzie "coś mu

> się wydaje" oraz "chciałbym żeby tak było"

> CO do Pandy III- każdy, kto zerknie w cenniki niestety robi wielkie - zamiast popytać o promocje-

> 2 tyg temu koleżanka kupiła białą Pandę III 69 km z klimą fabrycznym radiem podgrzewaną

> przednią szybą elektryką etc. za 33 tyś wiec da się

cennikowo ta Panda kosztuje 34990

wiec 5% rabatu to jest nieduzo smile.gif

Napisano

> Nowa Panda pod każdym względem wygrywa z Punto,

Gdzie ta przewaga?

Napisano

> a to jeszcze jest w sprzedaży??

Parę sztuk maja jeszcze w Poznaniu na placu. |Info z wczoraj zlosnik.gif

Napisano

> cennikowo ta Panda kosztuje 34990

> wiec 5% rabatu to jest nieduzo

Nie wiem, Cinos, ile zarabiasz, ale dla mnie ~1750 zł jest kwotą nie do pogardzenia.

mar00ha

Napisano

> Gdzie ta przewaga?

Jak wsiadam do jednego i drugiego to wszędzie! Ale ja już stary jestem i może mi się wymagania zmieniły zlosnik.gifgrinser006.gif.

Napisano

Poszukaj mocry z 2011 roku. Przyjemnie wyposażone auto z 1.2 80 KM.

Napisano

> Nie wiem, Cinos, ile zarabiasz, ale dla mnie ~1750 zł jest kwotą nie do pogardzenia.

no wiem, wiem, każda złotówka nie wydana to jest dobra złotówka zlosnik.gif

no i na autokaciku każdy urywa minimum 10% zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

po prostu post był tak napisany jakby na Panda w cenniku kosztowała 40 tys (emotki szoku na widok cennika Pandy), a była kupiona za 33 wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.