Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przenośny zestaw głośnomówiący Bluetooth

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem takowego do auta i mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za opinię tych co używają

1. Jak często trzeba ładować to urządzenie? Wiadomo, kto ile rozmawia, ale orientacyjnie, raz na tydzień, na miesiąc?

2. Czy jakość rozmów jest zadowalająca, czy szkoda w ogóle kasy na to?

3. W jakiej cenie i jakiego konkretnie szukać? Najlepiej jakby wyświetlał osobę/numer dzwoniący. Wole na osłonę przeciwsłoneczną niż przyklejany do szyby.

Napisano

> Zastanawiam się nad zakupem takowego do auta i mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za opinię tych co

> używają

> 1. Jak często trzeba ładować to urządzenie? Wiadomo, kto ile rozmawia, ale orientacyjnie, raz na

> tydzień, na miesiąc?

> 2. Czy jakość rozmów jest zadowalająca, czy szkoda w ogóle kasy na to?

> 3. W jakiej cenie i jakiego konkretnie szukać? Najlepiej jakby wyświetlał osobę/numer dzwoniący.

> Wole na osłonę przeciwsłoneczną niż przyklejany do szyby.

Jeśli zestaw ma działać dobrze to powinieneś zastanowić się nad takim montowanym na stałe w samochodzie. Wszystkie wynalazki na daszki, szyby itp sprawują się nieźle pod warunkiem, że masz super wyciszony samochód. Z doświadczenia wiem, że 90 % naszych samochodów wyciszona dobrze nie jest by te ustrojstwa działały należycie.

Napisano
  • Autor

> Jeśli zestaw ma działać dobrze to powinieneś zastanowić się nad takim montowanym na stałe w

> samochodzie. Wszystkie wynalazki na daszki, szyby itp sprawują się nieźle pod warunkiem, że

> masz super wyciszony samochód. Z doświadczenia wiem, że 90 % naszych samochodów wyciszona

> dobrze nie jest by te ustrojstwa działały należycie.

no ale montowany na stale różni się tym od przenośnego, że ma stale zasilanie, jest czesciowo sprzężony z radiem, autowyciszanie itd, zazwyczaj rozmówce słyszymy w głosnikach audio, no i mikrofon 1 lub dwa można jakoś lepiej ustawić

ale jeśli chodzi o przenośny to montując go na osłonie przeciwsłoncznej tuż nad głową (odległość ok 50 cm) chyba nie powinno być źle?

kolega ma fabryczny zestaw w BMW i jakość rozmów pozostawia troche do życzenia, chodzi mi o to, żeby w przenośnym nie było gorzej

Napisano

> no ale montowany na stale różni się tym od przenośnego, że ma stale zasilanie, jest czesciowo

> sprzężony z radiem, autowyciszanie itd, zazwyczaj rozmówce słyszymy w głosnikach audio, no i

> mikrofon 1 lub dwa można jakoś lepiej ustawić

> ale jeśli chodzi o przenośny to montując go na osłonie przeciwsłoncznej tuż nad głową (odległość ok

> 50 cm) chyba nie powinno być źle?

> kolega ma fabryczny zestaw w BMW i jakość rozmów pozostawia troche do życzenia, chodzi mi o to,

> żeby w przenośnym nie było gorzej

W przenośnym zawsze będzie gorzej, choć i te montowane nawet fabrycznie czasami szału nie robią. Przerobiłem temat od A do Z , w mojej ocenie jeśli coś ma działać to tylko dołożenie zestawu na ,,stałe''.

Napisano

> Zastanawiam się nad zakupem takowego do auta i mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za opinię tych co

> używają

> 1. Jak często trzeba ładować to urządzenie? Wiadomo, kto ile rozmawia, ale orientacyjnie, raz na

> tydzień, na miesiąc?

> 2. Czy jakość rozmów jest zadowalająca, czy szkoda w ogóle kasy na to?

> 3. W jakiej cenie i jakiego konkretnie szukać? Najlepiej jakby wyświetlał osobę/numer dzwoniący.

> Wole na osłonę przeciwsłoneczną niż przyklejany do szyby.

ja od kilku lat uzywam motoroli T305

jakosc rozmow bardzo zadowalająca (tak ja jak i mnie słyszą), mam to wetknięte w osłonę przeciwsłoneczną czyli tuż nad głową. Baterię to nie pamiętam kiedy ładowałem ok.gif

rzadko ostatnio z tego korzystam ale wcześniej może z raz na miesiąc trza było ładować waytogo.gif

Napisano

ja uzywam Sony Ericssona HCB-108, dosc droga zabawka ale jak dla mnie dziala ok. Nie mam dobrze wyciszonego auta a rozmawia sie normalnie. Uzywam niezbyt czesto bo ok 1h dziennie i ladowac trzeba moze raz na miesiac. Producent podaje 700h czuwania / 25h rozmow

Uwazam tego typu zestaw mocowany do oslony przeciwslonecznej za jedno z rozsadniejszych rozwiazan. Malo widoczne, blisko od uzytkownika do glosnika i mikrofonu wiec dziala ok nawet w halasliwym otoczeniu.

Jedyne "ale" ktore zauwazylem to gdy odbieram polaczenie to chyba rozmowca nie slyszy poczatku tego co mowie i musze powtorzyc "halo!"

Napisano

> kolega ma fabryczny zestaw w BMW i jakość rozmów pozostawia troche do życzenia, chodzi mi o to,

> żeby w przenośnym nie było gorzej

Mam aktualnie oryginalny NOKIA instalowany w ASO VW i jest tragedia. Nie da się z tego korzystać więc pozostają słuchawki, do nowego auta zamówie fabryczny zestaw w audio.

Jeżeli chodzi o BMW to przy radio professional jakość połączenia jest bardzo dobra, nie sprzęża, nie trzeszczy.

Napisano

Jak ktos wczesniej ja tez jezdze z motorola t305 wetknieta w oslone przeciwsloneczna. Jakosc uwazam, ze wystarczajaca. Kosztowala mnie rok temu smieszne pieniadze na allegro, za to mozna zapomniec o wyswietlaniu kto dzwoni.

Laduje co miesiac i rzadziej.

Teraz mysle o wbudowaniu czegos na stale.

Napisano

Ja ostatnio zrobilem sobie zestaw glosnomowiacy za 1zl, zobacz czy masz wiejscie liniowe w radiu w samochodzi, bierzesz sluchawki przeznaczone do Twojego telefonu, ucinasz sluchawki podpinasz kabelki pod wtyczke od radia i masz gotowy zestaw glosnomowiacy a dodatkowo mozesz puszczac sobie muzyke z telefonu. bardzo fajne i przydatne rozwiazanie no i nie kosztuje nic. jedyny minus ze wsiadajac do samochodu musisz podpiac tel pod zlacze od sluchawek, mi to wcale nie przeszkadza a zajmuje doslownie 1s, polecam

Napisano
  • Autor

> W przenośnym zawsze będzie gorzej, choć i te montowane nawet fabrycznie czasami szału nie robią.

> Przerobiłem temat od A do Z , w mojej ocenie jeśli coś ma działać to tylko dołożenie zestawu

> na ,,stałe''.

poczytałem troche i na razie przeanalizowałem urzadzenia PARROTa, ciekawym rozwiązaniem wydaje się być model MINIKIT plus to prawie najwyższy model bo model NEO jest zbyt świeży i chyba póki co nie ma go w PL w sprzedaży

plusem tego urządzenia jest:

- ładny dizajn, niewielki, płaski (ta motka, którą pokazalisci, troche taka grucha)

- pełna obsługa głosowa, wybieranie numeru z ksiązki, odbieranie, odrzucanie, ponoć dobrze działający syntezator odczytywania kontaktów z książki, ponoć dobry system rozpoznawania mowy

- minusem jest brak wyświetlacza pokazującego kto do nas dzwoni ale system głosowy odczytuje osobe dzwoniącą, więc wystarczy

- ponoć nie ma tu tradycyjnego głośnika tylko dzwięk jest emitowany przez wibrującą membranę, co powoduje, że jakośc dzwięku jest na prawde bardzo dobra

- możliwość jednoczesnego podpiecia dwóch telefonow

- czujnik wstrząsowy uruchamia urządzenie po wejściu do auta, wyłącza się samodzielnie po jakimś czasie nieaktywności (bez wstrząsów)

cena ok 300 PLN, nie jest niska ale to jak dla mnie górna granica za to urządzenie a priorytetem absolutnym jest jakość rozmów

przeanalizuje jeszcze urządzenia Jabry, Nokii, motki itd. Jeden zestaw Nokii też jest fajny, taki okrągły z wyświetlaczem ale ponoć dobrze widoczny jest tylko przyklejony do szyby, na osłonie słonecznej mało co widać.

Napisano
  • Autor

> Ja ostatnio zrobilem sobie zestaw glosnomowiacy za 1zl, zobacz czy masz wiejscie liniowe w radiu w

> samochodzi, bierzesz sluchawki przeznaczone do Twojego telefonu, ucinasz sluchawki podpinasz

> kabelki pod wtyczke od radia i masz gotowy zestaw glosnomowiacy a dodatkowo mozesz puszczac

> sobie muzyke z telefonu. bardzo fajne i przydatne rozwiazanie no i nie kosztuje nic. jedyny

> minus ze wsiadajac do samochodu musisz podpiac tel pod zlacze od sluchawek, mi to wcale nie

> przeszkadza a zajmuje doslownie 1s, polecam

mam wejscie AUX IN w aucie na małego jacka, używałem na podobnej zasadzie kilka razy kabla słuchawkowego wpiętego do auta, jednak jest kilka ale:

- żeby odebrać rozmmowe musze nacisnać przycisk na telefonie albo na kablu przy mikrofonie

- musze przełączyc radio na żródło AUX IN

- żeby było mnie jako tako słychać, musze chwycić mikrofon w ręke albo powiesić gdzieś na sobie, ew. w okolicy lusterka a nie lubie jak coś mi się tam majta

- zawsze jednak trzeba wyjąć telefon z kieszenie, z torby, podpiąć, za każdym razem wychodząc wypiąć i zabrać. Ok jest to prawie bezkosztowe ale niewygodne

Napisano

> ja od kilku lat uzywam motoroli T305

> jakosc rozmow bardzo zadowalająca (tak ja jak i mnie słyszą), mam to wetknięte w osłonę

> przeciwsłoneczną czyli tuż nad głową. Baterię to nie pamiętam kiedy ładowałem

> rzadko ostatnio z tego korzystam ale wcześniej może z raz na miesiąc trza było ładować

mam identyczny zestaw i podobne odczucia

choc mikrofon moglybyc bardziej czuly (trzeba rozwawiac z podniesionym glosem)

Napisano
  • Autor

na polu boju zostały:

Parrot Minikit + - faworyt

Jabra Freway

Jabra Cruiser 2

wszystkie w okolicy 250-300 PLN. Jak już się zaopatrze to zdam relacje czy gitara czy kasa psu pod ogon

Napisano

A ja kupilem radio jvc x50bt z zestawem glosnomowiacym i dziala ok. Trzeba sobie dolaczony mikrofon zamontowac w okolicy lusterka wstecznego. Telefon laczy sie z radiem przez blutut. Radio po wlaczeniu skanuje dostepne urzadzenia i laczy sie automatycznie, oczywiscie po wczesniejszym sparowaniu. Samo radio gra zazaskakujaco dobrze.

Napisano

> A ja kupilem radio jvc x50bt z zestawem glosnomowiacym i dziala ok. Trzeba sobie dolaczony mikrofon

> zamontowac w okolicy lusterka wstecznego. Telefon laczy sie z radiem przez blutut. Radio po

> wlaczeniu skanuje dostepne urzadzenia i laczy sie automatycznie, oczywiscie po wczesniejszym

> sparowaniu. Samo radio gra zazaskakujaco dobrze.

mialem takie rozwiazanie, mialem przenosne teraz mam normalny zestaw w aucie (fabryczny). Jest sporo lepiej zarowno jesli chodzi o predkosc (parowanie, podlaczanie, wybieranie numerow, rozlaczanie rozmow) jak i stabilnosc dzialania - dziala zawsze.

Napisano

> na polu boju zostały:

> Parrot Minikit + - faworyt

> Jabra Freway

> Jabra Cruiser 2

> wszystkie w okolicy 250-300 PLN. Jak już się zaopatrze to zdam relacje czy gitara czy kasa psu pod

> ogon

imho ma to sens tylko jak czesto zmieniasz auta (w sensie jezdzisz dzis jednym a jutro drugim).

Zalozenie zestawu Parrota to ze 2 godziny roboty maks a zestawy przelotek sa praktycznie do kazdego auta.

koszt imho podobny (50 zl drozej niz przenosny) a jednak komfort uzytkownia bedzie wiekszy

Napisano

Pozwolisz, że się podepnę 20.GIF

Korzystał może ktoś z zestawu SAMSUNG HF-1000 bo taki mam do wzięcia za punkty Vitay i się zastanawiam czy brać czy nie hmm.gif Cena w sklepie to ok 130pln, potrzebuje go od czasu do czasu użyć więc wielkich wymagań nie mam. W tej chwili korzystam z ori uchwytu od samsunga i jak ktoś dzwoni to automatycznie włącza się głośnik w telefonie ale ja nic nie słyszę i żeby ktoś mnie słyszał muszę się drzeć w aucie sick.gif

Napisano

> Pozwolisz, że się podepnę

> Korzystał może ktoś z zestawu SAMSUNG HF-1000 bo taki mam do wzięcia za punkty Vitay i się

> zastanawiam czy brać czy nie Cena w sklepie to ok 130pln, potrzebuje go od czasu do czasu

> użyć więc wielkich wymagań nie mam. W tej chwili korzystam z ori uchwytu od samsunga i jak

> ktoś dzwoni to automatycznie włącza się głośnik w telefonie ale ja nic nie słyszę i żeby ktoś

> mnie słyszał muszę się drzeć w aucie

Ja mam - tez za punkty

paruje jednocześnie z dwoma telefonami!

wytrzymuje długo.

wada: (ja tak mam) wyjdę z telefonem z auta, po powrocie już telefony się nie podłączą, muszę wyłączyć i włączyć.

Mam go powieszony nad drzwiami, bo jak był na osłonie to słabo mnie było słychać.

mam taki inny LG ładowany słoneczkiem - na szybie i ten dawał radę.

Napisano
  • Autor

> imho ma to sens tylko jak czesto zmieniasz auta (w sensie jezdzisz dzis jednym a jutro drugim).

Niby tak, jeżdze autem gdzie nie mam w stosunku do niego konkretnych planów, jak się będzie spisywał to bede jeżdził długo, może jeszcze 3-5 lat, więc rzeczywiscie opcją jest zamontowanie stałego zestawu.

> Zalozenie zestawu Parrota to ze 2 godziny roboty maks a zestawy przelotek sa praktycznie do kazdego

> auta.

niby tak ale nie uśmiehca mi się montowanie czegokolwiek na stałe w aucie, jakis wyświetlkacz, joistick itd. Nie zawsze można zrobić to tak aby nie zostało śladu przy demontażu.

> koszt imho podobny (50 zl drozej niz przenosny) a jednak komfort uzytkownia bedzie wiekszy

zestawy przenośne badziewne zaczynają sie już od ok 100 PLN, te za ok 300 PLN są ponoć już całkiem przyzwoite. Jednak montaż stałego godnego zainteresowania zestawu to koszt 500 PLN w górę, więc nie jest to jednak kwestia dołożenia 50 PLN

Napisano

> przyzwoite. Jednak montaż stałego godnego zainteresowania zestawu to koszt 500 PLN w górę,

> więc nie jest to jednak kwestia dołożenia 50 PLN

jeden z tanszych zestawow parrota to niecale 300 zl. Chyba, ze chcesz jakeis bajery to doplacasz. Rob jak chcesz. Jezdzilem z roznymi i zawsze bylo cos nie tak. Jednak kwestia ustawienia mikrofonu w stosunku do glosnikow robi roznice. Tak samo jak soft w zestawie.

Montaz tego to wyjecie radia, wpiecie kostki i podlaczenie centralki, zdjecie slupka i przecigniecie mikrofonu oraz znalezienie miejsca dla manipulatora.

Napisano
  • Autor

> jeden z tanszych zestawow parrota to niecale 300 zl. Chyba, ze chcesz jakeis bajery to doplacasz.

> Rob jak chcesz. Jezdzilem z roznymi i zawsze bylo cos nie tak. Jednak kwestia ustawienia

> mikrofonu w stosunku do glosnikow robi roznice. Tak samo jak soft w zestawie.

> Montaz tego to wyjecie radia, wpiecie kostki i podlaczenie centralki, zdjecie slupka i

> przecigniecie mikrofonu oraz znalezienie miejsca dla manipulatora.

przekonałes mnie do rozważenia zestawu montowanego na stale, poczytam troche o tym, poszukam instrukcji instalacji.

generalnie zależy mi na zestawi, który nie byłby widoczny, najlepiej bez żadnego ekraniku, wyświetlacza, manipulator gdzieś przy hamulcu ręcznym jeszcze zniese

Napisano

> przekonałes mnie do rozważenia zestawu montowanego na stale, poczytam troche o tym, poszukam

> instrukcji instalacji.

> generalnie zależy mi na zestawi, który nie byłby widoczny, najlepiej bez żadnego ekraniku,

> wyświetlacza, manipulator gdzieś przy hamulcu ręcznym jeszcze zniese

http://www.parrot.com/uk/support/installationdiagrams

Napisano

> na polu boju zostały:

> Parrot Minikit + - faworyt

> Jabra Freway

> Jabra Cruiser 2

> wszystkie w okolicy 250-300 PLN. Jak już się zaopatrze to zdam relacje czy gitara czy kasa psu pod

> ogon

Bierz Parrota, słuchałem zarówno Jabry jak i Papugi i Papuga zdecydowanie lepiej brzmi. Mam minikitslim'a i jestem zadowolony. Mam pełną książkę, wywoływanie głosowe i jest to urządzenie warte swej ceny imho.

Mam podpięte zasilanie na stałe i z przenośnego zestawu zrobił się pół przenośny wink.gif

Napisano

Polecam Parrota Minikit Slim+.

Używam codziennie.

Wcześniej miałem Nokie coś tam 210.

Parrot droższy, więcej przydatnych funkcji.

Napisano
  • Autor

> Polecam Parrota Minikit Slim+.

> Używam codziennie.

> Wcześniej miałem Nokie coś tam 210.

> Parrot droższy, więcej przydatnych funkcji.

a jak byś porównał jakość rozmów Minikit vs Nokia?

Napisano

> mam wejscie AUX IN w aucie na małego jacka, używałem na podobnej zasadzie kilka razy kabla

> słuchawkowego wpiętego do auta, jednak jest kilka ale:

> - żeby odebrać rozmmowe musze nacisnać przycisk na telefonie albo na kablu przy mikrofonie

> - musze przełączyc radio na żródło AUX IN

> - żeby było mnie jako tako słychać, musze chwycić mikrofon w ręke albo powiesić gdzieś na sobie,

> ew. w okolicy lusterka a nie lubie jak coś mi się tam majta

> - zawsze jednak trzeba wyjąć telefon z kieszenie, z torby, podpiąć, za każdym razem wychodząc

> wypiąć i zabrać. Ok jest to prawie bezkosztowe ale niewygodne

ja mam przyklejony z boczku na desce rodzielczej pilot/mikrofon, kabel schowany, nic sie nie dynda, a po podlaczeniu wystarczy nacisnac 2przyciski zeby odebrac poloczenie, praktycznie nie odrywajac wzroku od drogi, slychac mnie rewelacyjnie a i ja slysze bardzo dobrze i nic nie wisi i nie dynda, wszystko kwestia organizacji i instalacji tego w samochodzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.