Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kołpaki : oryginalne vs nieoryginalne

Featured Replies

Napisano

> Który to Opel?

Nie wiem ale są KLIK Nawet w używce już spotkałem na giełdzie wink.gif

Napisano

> serio to piszesz, w życiu bym nie powiedział ale jeżeli tak jest to jest masakra jakaś

To prawda.

Napisano

> Bo takich poza fiatami prawie niema?

> Może to jest wystarczający powód...

Hyundai i Kia tak montuja WSZYSTKIE kolpaki ok.gif

Napisano

> Hyundai i Kia tak montuja WSZYSTKIE kolpaki

Poprawiam się: hyundai, kia, fiat i chyba ople tak mają

Napisano

> Poprawiam się: hyundai, kia, fiat i chyba ople tak mają

Do opla takich nie spotkałem.

k.

Napisano

> Poszukaj takich do felg strukturalnych

> Edit: przykład

Ale one nie są przykręcane na śruby. Poza tym kołpak od felgi strukturalnej raczej nie podejdzie do pełnej stalówki. Jeśli nadal jesteśmy przy Oplu.

Napisano

> Można coś fajnego z nieoryginalnych wybrać za cenę podobną albo niższą od jednego oryginalnego

> Jak dla mnie nie ma dylematu ,w tamtym roku kupilem za 70 pln i siedzą drugi sezon w całości

> Dokupiłem dekielki V i wyglądają zacnie

A opaski wygladaja jak wstazki. clown.gif

Ja sprzedaje obecnie oryginalne kolpaki Hondy, bo wygladaja jak kupa.

I nie wiem bo czego maja sluzyc, jak nawet nie przykrywaja stalowej felgi w calosci.

Napisano

Nie, nie,.. to nie jest ta sama fotka co na pierwszej stronie.

Tym razem to moje auto ale kołpaki jak widać popularne smile.gif

286442013-c5op~1.JPG

post-47445-14352517926101_thumb.jpg

Napisano

> Nie, nie,.. to nie jest ta sama fotka co na pierwszej stronie.

> Tym razem to moje auto ale kołpaki jak widać popularne

No i ja mam takie na zimówkach wink.gif

Napisano

> Ok, Astra IV i Insignia mają takie felgi.

> Który to Opel?

Strukturalne miała też Astra H (co pewnie wiesz) - ale to raczej 16tki chyba hmm.gif

Napisano

> Nowe w ASO kosztują krocie, ale znów na Allegro komplet nieoryginalnych nowych około 60zł a

> oryginalnych używanych około 100zł

> Jak to przedstawia się jakościowo? Pomijając względy wizualne a biorąc pod uwagę jakość wykonania.

1) używane oryginalne - możliwe ,ze krojone ....(pewności nie masz )

2) nowe oryginalne - koszta spore.... i duże prawdopodobieństwo kradzieży

3) nowe podróbki - kiepska jakość... często pękają itp... (jak nowe to ładne , później jest już gorzej)

4) brak kołpaków - oszczędzasz kasę ,śpisz spokojnie nie martwiąc się ,ze zginą...

ja wybrałem opcję nr. 4 bo nie warto ubierać auta na zimę... lepiej kupić nowe ozdoby na choinkę...

pozdro :-)

Napisano

Co prawda nie nowe auto a Punto - dobrałem jakieś marketowe, cena za kpl koło 50 zł - prędzej felgę pognę niż ten kołpak odpadnie. Były zdejmowane już wiele razy i nic się nie dzieje smile.gif Nie warto przepłacać smile.gif

Napisano

Kupiłem na allegro i w sumie żałuję. Mimo tego iż jakoś wyglądają to w ziemie potrafią piszczeć jak się poluzują. Koszt felgi stalowej i kołpaków aluminiowych wynosi prawie tyle co koszt alusów, więc moim zdaniem lepiej alumy kupić na zimę.

Napisano

to zalezy jak trafisz, nie kupowac napewno najtanszych bo juz pare razy sie przejchalem ze plastik byl takiej jakosci ze totalny kupsztal :D tak na marginesie wiecie ile kosztuje 1szt. kolpak do peugeota 207 orginal 15 " ? 250 zl brutto :D razy 4 i mamy niezle alu uzywane :D

Napisano

Mi tydzien temu w Irlandii zajumali oryginalne dekle Audi z alu 18" - te przykrywajace sruby... - nasi tu byli...

Nowe u delaera 125 euro screwy.gif

Kupilem na ebay`u za 75 euro uzywki - czekam na nie i mam nadzieje, ze stan bedzie ok smile.gif

Napisano

> Kupilem na ebay`u za 75 euro uzywki - czekam na nie i mam nadzieje, ze stan bedzie ok

Uważaj, żebyś swoich nie kupił zlosnik.gif

Napisano

> ...tak na marginesie wiecie ile kosztuje 1szt. kolpak

> do peugeota 207 orginal 15 " ? 250 zl brutto :D razy 4 i mamy niezle alu uzywane :D

A ja się zastanawiałem, czy to nie za dużo płacić 85zł/szt za kołpak do Nowej Fiesty. Teraz uważam już, że nie.

Napisano

> Uważaj, żebyś swoich nie kupił

Moje ukradli w Irlandii a kupilem 2 dni pozniej w Anglii tak wiec raczej nie beda te same biglaugh.gif

Napisano

> A ja się zastanawiałem, czy to nie za dużo płacić 85zł/szt za kołpak do Nowej Fiesty. Teraz uważam

> już, że nie.

ostatnio zamawialem kolpak do auta na ktorym byla likwidowana szkoda byl to opel insignia na 15 calowych felgach i trzebabylo kolpak nowy zamowilem oryginal u oplu z dowozem 74 zl brutto grinser006.gif