Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Popyt na paliwa spada

Featured Replies

Napisano

> to kto stoi w tych niekończących się korkach w godzinach szczytu?

statyści opłacani przez propagandę PO z naszej kasy zlosnik.gif

Napisano

może u was, w rzeszowie ostatnio prawie korków nie ma*

* w porównaniu z tym co było

Napisano

> Freemont

> Ja tam nadal uważam, że przy moich przebiegach nie opłaca mi się kombinować. Jakbym robił 5 tys,

> miesięcznie to bym pomyślał o dieslu, do LPG już mnie nikt nie zmusi

ja przy takich przebiegach sprzedalbym diesla i przezucilbym sie na lpg, do kolejnego diesla nikt mnie nie zmusi

Napisano

> ja przy takich przebiegach sprzedalbym diesla i przezucilbym sie na lpg, do kolejnego diesla nikt

> mnie nie zmusi

widzisz, to być może jednak dobrze, że mam w domu dwa benzynowce i nie kombinuję zlosnik.gif

Napisano

> widzisz, to być może jednak dobrze, że mam w domu dwa benzynowce i nie kombinuję

mam lpg , benzyne i diesla 270751858-jezyk.gif zgadanij ktory najtanszy w ekploatacji smile.gif)

1 lpg oczywiscie 2 benzyna 3 diesel 270751858-jezyk.gif

Napisano

Bogacze z domków. Się pobudowali w wichurach gdzie wrony zawracają a asfalt na noc zwijają. Autobus albo pociąg to marzenie. Nie masz auta jesteś uziemiony.

Mnie zawsze tyle samo pali zawsze za tyle samo tankuję. Za 50zł zlosnik.gif

Napisano

a jak jest z ogrzewaniem zimą i klimatyzacją latem w silniku S&S gdy stoimy w korku na mrozie lub w upale latem? Działą klima czy ogrzewanie przy wyłączonym silniku? grinser006.gif

Napisano

> dziwne, bo ja jak jadę autostradą to spalam dużo mniej i suma summarum kosztowo wychodzi tak jakbym

> jechał przez wsie, zaoszczędzę czas, nerwy i klocki hamulcowe...

> ale ja autostradą jadę 90km/h i auto spala mi 5 litrów noPb

znam takich... najczęściej jada środkowym pasem, bo wtedy mają jeszcze po jednym wolnego pasa po bokach... szlag mnie trafia jak takich dziumdziów widzę....

Napisano

> Freemont

> Ja tam nadal uważam, że przy moich przebiegach nie opłaca mi się kombinować. Jakbym robił 5 tys,

> miesięcznie to bym pomyślał o dieslu, do LPG już mnie nikt nie zmusi

to lej i płać jak ten głupi... ja od lat jeżdżę na lpg i nikt mnie nie zmusi do jazdy na benie choć mnie stać... wole kase wydawać na co innego.

Napisano

> to lej i płać jak ten głupi... ja od lat jeżdżę na lpg i nikt mnie nie zmusi do jazdy na benie choć

> mnie stać... wole kase wydawać na co innego.

Jesteś obryty w LPG, może znasz jakąś stronkę, gdzie jest zestawienie nowych samochodów, do których mozna montować gaz bez obaw o pad silnika? Mam na myśli najnowsze modle produkowane od4 lat.

Napisano

> a jak jest z ogrzewaniem zimą i klimatyzacją latem w silniku S&S gdy stoimy w korku na mrozie

> lub w upale latem? Działą klima czy ogrzewanie przy wyłączonym silniku?

silnik wyłącza się tylko jeśli komp uzna, że może. Jeśli np. klima działa na max to raczej się nie wyłączy. Testowałem to w Civicu z ciekawości. Przy włączonej klimie latem, po zatrzymaniu silnik się wyłączył, a za chwilę włączył ponownie, bo pewnie komp uznał, że temperatura zaczęła rosnąć (wiadomo, że klima wtedy nie działa)

Napisano

> ale ja autostradą jadę 90km/h i auto spala mi 5 litrów noPb

Bycie wyprzedzanym przez TIRy - bezcenne hahaha.gif

Napisano

> Bogacze z domków. Się pobudowali w wichurach gdzie wrony zawracają a asfalt na noc zwijają.

Mieszkam mniej więcej w takim miejscu, autobusy miejskie do nas "jeszcze" nie dotarły a PKS-y w ramach oszczędności własnych i gminy postanowiły zlikwidować 3/4 kursów.

Czy w obecnej sytuacji mogę się nazwać bogaczem? zlosnik.gif

nie do pomyślenia jest dla mnie to co się dzieje, wszak mamy XXI wiek, a do centrum dużego miasta (Gliwic) mam zaledwie 10km i muszę jeździć autem do roboty.

Napisano

> a jak jest z ogrzewaniem zimą i klimatyzacją latem w silniku S&S gdy stoimy w korku na mrozie

> lub w upale latem? Działą klima czy ogrzewanie przy wyłączonym silniku?

Zatrzymujesz auto- silnik się wyłącza ( chyba, że komputer nie pozwoli ). Wentylator staje. Wystarczy wcisnąć pedał sprzęgła i silnik się uruchamia ( wentylator też ). Jeśli nie ruszysz, to silnik już się sam nie wyłączy.

Napisano

> Niby popyt spada a na ulicach ciasno jak cholera.

To przez remonty dróg.