Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotoradar od ITD - zdjęcie. Dostał ktoś ?

Featured Replies

Napisano

prawda to, że nie przysyłają zdjęcia - jedynie jakąś informację ?

podobno pogonił ich za to Sąd w Warszawie, khę ?

Napisano

> prawda to, że nie przysyłają zdjęcia - jedynie jakąś informację ?

> podobno pogonił ich za to Sąd w Warszawie, khę ?

Zaraz sie dowiesz, ze masz placic i plakac i basta!

Bylo tyle razy, ze az rece opadaja.

Napisano
  • Autor

> Zaraz sie dowiesz, ze masz placic i plakac i basta!

> Bylo tyle razy, ze az rece opadaja.

a gdzie napisałem, że popełniłem wykroczenie i chcę się wymigać od płacenia MKK ?

Napisano

> Jak dla mnie rewelacja.

Nie lepiej przysyłać gotowe, wypełnione kwitki do przelewu.

Listy z informacją co ,gdzie, kiedy to zwykłe marnowanie czasu. biglaugh.gif

W dodatku kilka możliwosci do wyboru ,to dramat dla sporej części społeczeństwa. biglaugh.gif

Napisano

> Ale komu mieliby to przysłać?

Obojętnie, byle kasa szła biglaugh.gif

Konkretnie to właścicielowi pojazdu.

A ,ze chciałby wiedzieć gdzie i kiedy go złapali. Kogo to obchodzi smirk.gif Zdjecie tez chciałby widzieć ,a nie przysyłają.

Napisano

> Ale komu mieliby to przysłać?

Wszystkim co auto na siebie zarejestrowane maja (cos na wzor abonamentu) zlosnik.gif

Napisano

> Obojętnie, byle kasa szła

> Konkretnie to właścicielowi pojazdu.

Nie mogą domniemywać, że właściciel pojazdu popełnił wykroczenie i prowadzić postępowania przeciwko niemu. Dlatego właśnie przysyłają wazelinę w postaci tych "wezwań" i sugerują, żeby właściciel sam się wydymał.

Napisano

> Wszystkim co auto na siebie zarejestrowane maja (cos na wzor abonamentu)

O to to .........

W końcu kraj w potrzebie smirk.gif

Napisano

> Nie mogą domniemywać, że właściciel pojazdu popełnił wykroczenie i prowadzić postępowania przeciwko

> niemu. Dlatego właśnie przysyłają wazelinę w postaci tych "wezwań" i sugerują, żeby właściciel

> sam się wydymał.

Kiedyś nie mogli wysyłać pism bez zdjęcia , teraz podobno mogą biglaugh.gif

To o czym piszesz ,tez sie kiedyś zmieni i nagle okaże sie ,ze można smirk.gif

Im wiecej państwo potrzebuje ,tym wiecej może old.gif

Napisano

W 3-wsi ITD jeździ autami bez ważnych przeglądów technicznych zlosnik.gif

I oni mają nas kierowców pouczać, karać, scigać za wykroczenia zlosnik.gif niech najpierw sami zaczną przestrzegać prawa bo trzeba będzie na nich nasłać wojsko albo inne NATO zlosnik.gif

Krokodylki bez przeglądów technicznych

Quote:

Zielone radiowozy "krokodyli", czyli Inspekcji Transportu Drogowego, powinny stracić dowody rejestracyjne, bo nie miały aktualnych badań technicznych. To szokujące ustalenia kontrolerów z Urzędu Wojewódzkiego. Służba dbająca o bezpieczeństwo na drogach poruszała się nielegalnymi samochodami. W protokole pokontrolnym nieprawidłowości jest więcej. Urząd Wojewódzki rozważa złożenie doniesienia do prokuratury.

1700 mandatów w 2 miesiące

Napisano

Prawda

No coś tam było, ale nie bardzo wiem co z tego wynikło bo sąd stwierdził o ile pamiętam że coś tam robią nielegalnie a ci dalej swoje że legalnie spineyes.gif

Napisano

Wczoraj w TVN24 było, że od 1 stycznia już i SM nie musi wysyłać zdjęć. Toż to przecież jest wymuszanie do przyznawania się do niepopełnionych czynów.

Ten fotoradarowy cyrk nadaje się do Trybunału Konstytucyjnego. Tylko nie ma odważnego, kto by to zgłosił.

Napisano

> Nie mogą domniemywać, że właściciel pojazdu popełnił wykroczenie i prowadzić postępowania przeciwko

> niemu. Dlatego właśnie przysyłają wazelinę w postaci tych "wezwań" i sugerują, żeby właściciel

> sam się wydymał.

Nie mogą, ale czytałem dziś, że planują tak robić...

Napisano

W Katowicach widziałem ostatnio szarego cywilnego Opla Insignię z ITD, który miał przyciemnione wszystkie szyby łącznie z przednimi bocznymi...

Napisano

> sam się wydymał.

na zasadzie zapłać, a się odpieprzymy i nie będziemy robić rabanu oslabiony.gif

Napisano

> niemu.

W USA przysyłają fotkę z mandatem do właściciela pojazdu.

Masz opcję pt. sprawa w sądzie jeśli chcesz jeszcze dopłacić koszty sądowe rotfl.gif

Jeśli nie jesteś sprawcą to możesz żądać kasy za mandat od tego któremu dałeś auto hehe.gif.

Rozumiem ,że prawo w Polsce jest inne i nie ma opcji żeby to zmienić ? frown.gif

HanYs

Napisano

> W Katowicach widziałem ostatnio szarego cywilnego Opla Insignię z ITD, który miał przyciemnione

> wszystkie szyby łącznie z przednimi bocznymi...

Trzabyło na policję zadzwonić i podać nr rej samochodu stwarzającego zagrożenie w ruchu drogowym. I jeszcze zapodać do TVN Turbo Uwaga Pirat. smile.gif

Napisano

Niestety potwierdzam że prawda, wczoraj dostałem... frown.gif

Napisano
  • Autor

> Niestety potwierdzam że prawda, wczoraj dostałem...

z kiedy wykroczenie?

Napisano

> Niestety potwierdzam że prawda, wczoraj dostałem...

Ja wciąż czekam (ale nie tesknię). Fota z 1 miesiąc temu.

Napisano

> Trzabyło na policję zadzwonić i podać nr rej samochodu stwarzającego zagrożenie w ruchu drogowym. I

> jeszcze zapodać do TVN Turbo Uwaga Pirat.

Poszła odpowiednia informacja w eter CB ku przestrodze innym wink.gif

Napisano

> W Katowicach widziałem ostatnio szarego cywilnego Opla Insignię z ITD, który miał przyciemnione

> wszystkie szyby łącznie z przednimi bocznymi...

postaraj się o nr rej tego samochodu i zrób jakieś foty tego Wiejskiego Tuningu itd skromny.gifskromny.gif

Napisano

> z kiedy wykroczenie?

z 17 grudnia? nie płacić? grinser006.gif

Napisano

Podpinam sie pod pytanie

Dostałem sam kwitek z zeszłego roku ( już dawno temu ) zadzwoniłem i w końcu miła Pani powiedziała że zdjęcie jest zrobione od tyłu i nie widać kierowcy . Powiedziała ze wniosek do sądu wysyłają 8 stycznia . Płacić skoro wiem że nie widać kierowcy ?

Napisano

> Ja jestem ciekawy czy Ci dostaną?

A czy w przypadku wykonywania pomiaru urządzeniem "stacjonarnym" nie powinno być znaku informującego o kontroli? zlosnik.gif

Napisano

> A czy w przypadku wykonywania pomiaru urządzeniem "stacjonarnym" nie powinno być znaku

> informującego o kontroli?

Powinno tylko że samochody ITD i Policji nie są urządzeniami stacjonarnymi nawet jak stoją zlosnik.gif

Napisano

> ... Płacić skoro wiem że nie widać kierowcy ?

Jeśli wiesz, że tego dnia jechałeś, albo np. żona, to trzeba było zapłacić. Jeśli nie kojarzysz, to sąd ok.gif.

Napisano
  • Autor

> Jeśli wiesz, że tego dnia jechałeś, albo np. żona, to trzeba było zapłacić. Jeśli nie kojarzysz, to

> sąd .

zależy jaka jest fotka i co na niej widać smile.gif

według Sądu (sic!) ITD nie ma prawa być oskarżycielem w sprawach dotyczących niewskazania sprawcy wykroczenia = umorzenie.

Druga sprawa, to podobno do nowych fotoradarów wkłada się fotopstryka Nikon D300S, który nie posiada zatwierdzenia typu, jest to dokument wydawany przez Prezesa Głównego Urzędu Miar na podstawie badań przeprowadzonych z ww. sprzętem.

Napisano

.

> Druga sprawa, to podobno do nowych fotoradarów wkłada się fotopstryka Nikon D300S, który nie

> posiada zatwierdzenia typu, jest to dokument wydawany przez Prezesa Głównego Urzędu Miar na

> podstawie badań przeprowadzonych z ww. sprzętem.

Kwiatków tam jest więcej: klik