Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

renault laguna 2 auto za ktore przeprosil producent

Featured Replies

Napisano

> Laguna 1994 , vectra B 1995.

To już tyle lat? zlosnik.gif Na mnie największe motoryzacyjne wrażenie w życiu to nie wiem czy we właściwej kolejności, ale jednak Vectra B, Citroen XM i Peugeot 206. A jak bym miał wybrać najbardziej innowacyjna stylistycznie firmę, to zdecydowanie wygrał by Peugeot! Wewnątrz i zewnątrz, ale dzisiaj to już chyba nie grinser006.gif.

Napisano

> Mi w owych czasach się bardzo Vectra podobała - szczególnie te lusterka dużo uroku dawały

noo,ale po lifcie ok.gif

Napisano

> A nawet 2001. Za dużo tego było. czujniki ciśnienia itp. No i nieszczęsne diesle. Pracowały pięknie

> w porównaniu np. do ówczesnych nieśmiertelnych TDI, ale się sypały.

co ciekawe te same diesle byly duzo mniej problematyczne w innych autach typu mitsubishi,volvo czy nissan.tzn.pewnie osprzet jak to bywa w CR zlosnik.gif

Napisano

> ale podaj przyklad auta tej klasy z tamtych lat ktore byloby tak lekkie stylistycznie,stonowane i

> po prostu eleganckie.mi przychodzi na mysl tylko P 406

Audi A4 B5, BMW E36, P 406, Alfa 155.

Napisano

> Laguna 1994 , vectra B 1995.

Doczytałem w gugielu, jakoś dziwnie wydawało mi się, że Viki B jest projektem znacznie młodszym od Laguny 1, której konkurencję widziałem raczej w schyłkowej już wtedy Vectrze A. Mój błąd.

Napisano

> Audi A4 B5, BMW E36, P 406, Alfa 155.

audi ponadczasowa stylistyke to mialo 80b3 w swoim czasie a nie a4. bmw e36 nigdy mi sie nie podobal z zewnatrz za to w srodku bardzo, pug ok a o alfie nie pomyslalem wczesniej ale pasuje tu. mimo wszystko caly czas twierdze ze francuska klasa srednia definiowala udany design. no i alfa. vectra ladny przod ale bok i tyl oplowsko ciezkawe, be.

Napisano

> To już tyle lat? Na mnie największe motoryzacyjne wrażenie w życiu to nie wiem czy we właściwej

> kolejności, ale jednak Vectra B, Citroen XM i Peugeot 206. A jak bym miał wybrać najbardziej

> innowacyjna stylistycznie firmę, to zdecydowanie wygrał by Peugeot! Wewnątrz i zewnątrz, ale

> dzisiaj to już chyba nie .

pug to fakt. Model 206 mocno zmienił kanony stylistyczne na rynku motoryzacyjnym ok.gif

Napisano

> Ale ja jestem specyficzny bo mi sie......Multipla podabała

chyba tylko ta z Noviteca smile.gif

Napisano

> moze to bajka ale prawde powiedziawszy - powinien upaść na kolana, posypać głowę popiołem i błagać

> o wybaczenie.

...rycząc przy tym jak prezes Toyoty za zacinający się pedał gazu!

Napisano

> xantia i 850 też miały swoją urodę... choć innego typu.

Tylko że to była uroda zalatująca latami 80-tymi jeszcze.

mar00ha

Napisano

> Ale przyznaj, że wyglad L III, szczególnie po liftingu (Phase 2) i wersji liftback jest wyjątkowo

> udany.

Muszę poważnie pomyśleć bo do tej pory Laguna III kojarzy mi się ze skrętnym tyłem. I to jest fajne. A wygląd, hmmm... Można powiedzieć kilka rzeczy o wyglądzie Laguny.

1. Nie istnieją Laguny nieudane stylistycznie.

2. Z generacji na generację mamy do czynienia z konsekwencją w postaci coraz gorszego projektu, a liftingi są jakby wyparciem się tego, że to Renault.

3. Nie można odmówić Lagunom przedliftowym francuskiego, charakterystycznego wdzięku i ciapowatości, która mnie się kojarzy ze starymi Renaultami. Takie francuskie ofiary losu budzące sympatię. Jednak lifting w każdym wypadku był czymś w rodzaju ratowania sprzedaży. Szli w agresję, dynamikę, wyrazistość, która się podoba, ale zabijali ducha Renault.

No, ale jakie to ma znaczenie przy awaryjności dwójki i skrętnych kołach tylnych trójki? zlosnik.gif

Napisano

dorzuce 5 groszy do tematu

jeździłem :

Laguna II ph1 1.8pb - kompletnie nic się nie psuło

Laguna II ph2 2.0pb - po 100 tys. silniczek wspomagania, pozatym bezawaryjna

Laguna III ph1 2.0dCi - poza łącznikami stabilizatora na gwarancji, wymienili jeszcze lewe łożysko przód i napęd paska klinowego (coś piszczało)

osobiste moje doznania, LIII najlepsza, diesel świetnie elastyczny, malo pali, i dobrze sie prowadzi, nie nie jest to francuski tapczan

Napisano

W półrocznym Renault Megane III nie działa czujnik drzwi pasażera, gniazdo zapalniczki, a jak zatnie się radio należy zatrzymać pojazd, zgasić silnik i po ponownym uruchomieniu działa poprawnie - do następnego zwisu. hahaha.gif To tak odnośnie elektroniki w Renault. shhh.gif

Napisano

> W półrocznym Renault Megane III nie działa czujnik drzwi pasażera, gniazdo zapalniczki, a jak

> zatnie się radio należy zatrzymać pojazd, zgasić silnik i po ponownym uruchomieniu działa

> poprawnie - do następnego zwisu. To tak odnośnie elektroniki w Renault.

Znajomy zakupił w saloonie Subaru.

Po pół roku mu na parkingu wypadł silnik.

Fakt autentyczny, dotykałem tego Subaru.

Oznacza to że w wszystkich Subaru wypadają silniki?

Swoją drogą dealer miał mocną zagwozdkę co z tym fantem zrobić, Subarynka stała, z tym popsiutym silnikiem, 3/4 roku na podwórzu właściciela. Leasing leciał. Ale dostał nową.

Napisano

> W półrocznym Renault Megane III nie działa czujnik drzwi pasażera, gniazdo zapalniczki, a jak

> zatnie się radio należy zatrzymać pojazd, zgasić silnik i po ponownym uruchomieniu działa

> poprawnie - do następnego zwisu. To tak odnośnie elektroniki w Renault.

Jak już tak się licytujemy...

Znajoma ma rocznego Sharana. Elektronika pada non stop. Jako, że serwis nie daje rady, to już ma "abonament" u mojego kolegi, świetnego elektronika samochodowego.

A przecież to VW.

Napisano

> ...rycząc przy tym jak prezes Toyoty za zacinający się pedał gazu!

W Lagunach też coś się zacina hehe.gif

LINK