Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MG - Made in China drozsze niz Ford, GM, Toyota, Hyundai,

Featured Replies

Napisano

Saab zyjezlosnik.gif, MG tezzlosnik.gif - i ma sie dobrze...

MG-MG6-MG3-MG55.jpg

Pierwszy statek MG przypelzlizak.gif do Oz, Made in China, lizak.gif[...], 3 English speaking country po UK, NZ gdzie MG "powrocilo"hmm.gif

MG6-Isolde-038.jpg

mg_729-620x349.jpg

Sugerowana cena detalicznashocked.gif$22,990 za MG6 z 1.8l z Tlizak.gif, 118kW, 215Nm

800.jpg

Corolla - sugerowana cena detaliczna: $19,990

Holden Cruze - $19,490

Focus , $20,290

Mazda 3 $20,990

i30 $19,990

..ale i tak wszyscy sprzedaja za ok $17-18k... a MGlizak.gifniewiem.gif

A wiecold.gif- zlosnik.gif auto Made in China drozsze niz inne markilizak.gif[...] zobaczymy. Wygala obiecujacohmm.gif... ale IMVHO za pare miesiecy bedzie porzadna rewizja sugerowanej ceny ok 15%hmm.gif[...]

Ale, na MK zawsze byly glosy, ze Made in China zabija motpryzacje... a jest jednak inaczej...lizak.gif[...].

Legenda wstalalizak.gif i ... jak podrzuce Toyota na serviceto zobacze co to wartefly.gifniewiem.gif

MG6-Isolde-038.jpg

MG6Uruguay+(6).jpg

1661004_5.jpg

Napisano

Aż się prosi o taki rysunek opisujący OZ market. Ja bym to widział tak...chociaż rysować nie potrafię to słowami:

U góry nad terrarium siedzą Chińczycy obładowani prezentami. Na tych prezentach różne znaczki europejskich firm. MG, Volvo, Saab itd. Mają tego mnóstwo i nie wiedzą co robić. W terrarium tacy mali klienci wyspy, którą ktoś nazwał kontynentem. wink.gif No i Chińczyki mają dylemat. Co jest dobre, a co jest do - ładnie brzmi mix językowy - kosz na trash. Wymyślają, że będą wrzucać te odpakowane prezenty do terrarium i patrzeć co zrobią custOmerZ. biglaugh.gif

Widzę taką scenkę oczami wyobraźni... hehe.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> Saab zyje, MG tez - i ma sie dobrze...

> Pierwszy statek MG przypelz do Oz, Made in China, [...], 3 English speaking country po UK, NZ gdzie

> MG "powrocilo"

> Sugerowana cena detaliczna $22,990 za MG6 z 1.8l z T, 118kW, 215Nm

> (...)

Powróciło coś brzydkiego, drogiego i bez charakteru dawnych MG. Chińczycy przykleili kupiony znaczek do swoich podróbek i sprawdzają teraz czy ktoś da się na to nabrać.

Jestem na nie.

sick.gif

Napisano

> Ale, na MK zawsze byly glosy, ze Made in China zabija motpryzacje... a jest jednak inaczej...[...].

> Legenda wstala i ... jak podrzuce Toyota na serviceto zobacze co to warte

ale czy to jest bardziej China czy bardziej MG ?

bo sprzęt SONY z Chin i tak jest droższy od typowego chińskiego no-name hmm.gif

więc ile w tych 20tys jest za znaczek MG ?

czy np VW z Chin będzie kosztował tyle co VW z D czy może mniej i na ile będzie dalej VW ?

Napisano

> Pierwszy statek MG przypelz do Oz, Made in China, [...], 3 English speaking country po UK, NZ gdzie

> MG "powrocilo"

> Sugerowana cena detaliczna $22,990 za MG6 z 1.8l z

> A wiec- auto Made in China drozsze niz

OZI! Przecież to auto wygląda jak "idź stąd" hehe.gif

Chinole wzięli znaczek MG i przykleili go do jakiegoś syfu - prawdoppdobnie podróbki.

Napisano

> Legenda wstala i ... jak podrzuce Toyota na serviceto zobacze co to warte

Wyglada tanio. Ale to nawet podobne do dawnych kibli od MG. zlosnik.gif

W BTCC Plato daje rade, ale cywila bym nie ryzykowal. spineyes.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> U góry nad terrarium siedzą Chińczycy obładowani prezentami. Na tych prezentach różne znaczki

> europejskich firm. MG, Volvo, Saab itd. Mają tego mnóstwo i nie wiedzą co robić. W terrarium

> tacy mali klienci wyspy, którą ktoś nazwał kontynentem. No i Chińczyki mają dylemat. Co jest

> dobre, a co jest do - ładnie brzmi mix językowy - kosz na trash. Wymyślają, że będą wrzucać te

> odpakowane prezenty do terrarium i patrzeć co zrobią custOmerZ.

> Widzę taką scenkę oczami wyobraźni...

> Pozdrawiam.

Nic nie cialem, bo dokladnie tak jestzlosnik.gif. waytogo.gif. jestesmy obszarem testowym dla Made in China.001.gif[...]

I... niektore rzeczy nie sa wcale takie zle, niektore np Geelyzlosnik.gif - tak ten od Volvo, moze byc sprzedawany tylko w jednym stanie, bo reszta ma obowiazkowy stability control hahaha.gif[...] ale tak jestesmy beta tester, zanim zbankrutowana EU przekona sie do tych wyrobowlizak.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> Jestem na nie.

MG-CS-Concept-Leaked-1-e1365747818625-625x382.jpg

To ma byc hit dla was w EUzlosnik.gif.

Ale np w tym ja tam widze Skodazlosnik.gif[...]

mg-3-cross-over-2013-04.jpg

...Fabiashhh.gif

Napisano
  • Autor

> ale czy to jest bardziej China czy bardziej MG ?

Ja to widze jako bardziej MG, ale nie da sie ukryc, ze jest Made in China...001.gif[...]

[...]> czy np VW z Chin będzie kosztował tyle co VW z D czy może mniej i na ile będzie dalej VW ?

Mielismy juz Polo Made in China, 2003-5 jesli dobrze pamietam, Nic z nimi pod wzgldem Q nie ma zlego, do dzis jakies pojedyncze egzemplarze mozna spotkachmm.gif.

6491khb_20.jpeg

0345f6h_20.jpeg

Powodem tego, ze Polo dostawalismy z China, nikt tego z EU nie kupowal, a Vee Dub musial obnizyc cene.

Napisano

> [...]

> To ma byc hit dla was w EU.

> Ale np w tym ja tam widze Skoda[...]

> ...Fabia

I właśnie to jest problem Chińczyków. Wszystkie ta auta są zlepkiem podróbek czegoś, co już gdzieś widzieliśmy.

sick.gif

Ładne czy brzydke, auto powinno być oryginalne. Czy naprawdę aż tyle kasy kosztuje zatrudnienie prawdziwych stylistów?

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> OZI! Przecież to auto wygląda jak "idź stąd"

Ja wygladu nie oceniamzlosnik.gif, ale doszlo do tego cow elektornice, czyli rzeczy Made in China znanych marek juz nie sa tanszelizak.gif. ...

> Chinole wzięli znaczek MG i przykleili go do jakiegoś syfu - prawdoppdobnie podróbki.

AFAIK to UK to projektowalohahaha.gif

EU gust...

Napisano
  • Autor

[...].

> Ładne czy brzydke, auto powinno być oryginalne. Czy naprawdę aż tyle kasy kosztuje zatrudnienie

> prawdziwych stylistów?

Sh*% naprawde jestem pewien, gdzies czytalem, ze UK studio to projektowalo... Zaraz pogrzebie...

Wiec stylisci jesli sie nie myle sa ORYg Y nalNYzlosnik.gif

Napisano

> [...].

> Sh*% naprawde jestem pewien, gdzies czytalem, ze UK studio to projektowalo... Zaraz pogrzebie...

> Wiec stylisci jesli sie nie myle sa ORYg Y nalNY

Co z tego że UK? W UK też mogą ofermy siedzieć. Sam zauważyłeś, że projekt jest wtórny (podobieństwo do Skody).

Nikt w całym procesie powstawania auta tego nie zauważył? Można zlecić projekt komukolwiek. Nie znaczy to jednak, że trzeba wybrać to co on zaprojektuje jeśli wygląda to źle.

Popatrz na Kia. Też byli nudni i bezpłciowi (chociaż nie odtwórczy jak Chińczycy). Stworzyli jednak jakiś design i dziś do ich aut nie ma jak się przyczepić.

Napisano

> [...]

> To ma byc hit dla was w EU.

> Ale np w tym ja tam widze Skoda[...]

> ...Fabia

Ja w tym widze Suzuki SX4

Napisano
  • Autor

> Co z tego że UK?

To, ze nie da sie powiedziec, old.gif Ach, Made in China, skopiowala i ukradlaold.gif[...]

W UK też mogą ofermy siedzieć. Sam zauważyłeś, że projekt jest wtórny

> (podobieństwo do Skody).

> Nikt w całym procesie powstawania auta tego nie zauważył?

Mozna powiedziecold.gif "Ach, ofermy z UK skopiowaly i ukradlyzlosnik.gifold.gif

Można zlecić projekt komukolwiek. Nie

> znaczy to jednak, że trzeba wybrać to co on zaprojektuje jeśli wygląda to źle.

Przeciez zlecili (jesli sie nie mylezlosnik.gif)

> Popatrz na Kia. Też byli nudni i bezpłciowi (chociaż nie odtwórczy jak Chińczycy). Stworzyli jednak

> jakiś design i dziś do ich aut nie ma jak się przyczepić.

Oczywiscie zgoda, ale w Kia co innego idzie w parze, postep w Qok.gif, obsluga klineta, gwarancja. etc. czyli wszystko jako caloschmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ja w tym widze Suzuki SX4

niewiem.gif, widzialem dzis po raz trzeci w zyciu Fabia, i tak mi sie skojarzylozlosnik.gif, oba nienaturalnie wysokie i waskie ...panic.gif

Napisano

> To, ze nie da sie powiedziec, Ach, Made in China, skopiowala i ukradla[...]

> Mozna powiedziec "Ach, ofermy z UK skopiowaly i ukradly

> Przeciez zlecili (jesli sie nie myle)

Mi tam wszystko jedno kto zrobił beznadziejny projekt, jeśli jest on beznadziejny.

Są studia designerskie które chętnie wskrzesiłyby jakąś duszę do tego (fajnego przecież) znaczka. Wystarczy tylko chcieć.

Tymczasem Chińczycy cięli koszty gdzie się da, a potem wymyślili cenę, która wcale na cięcie kosztów nie wygląda. Sprawdzają po prostu, czy ludzie są wystarczająco głupi żeby się nabrać na sam (w tej chwili nic nie znaczący) znaczek. Mam nadzieję, że nie.

> Oczywiscie zgoda, ale w Kia co innego idzie w parze, postep w Q, obsluga klineta, gwarancja. etc.

> czyli wszystko jako calosc

Postęp w Q - tak.

Obsługa klienta - u nas nie różni się od innych. Sam byłem u nich w salonie dwa razy. W żadnym przypadku nie udało mi się niczym przejechać a sprzedawcy mieli mnie gdzieś. Może na zły salon trafiłem ale więcej do Kia nie zajrzę.

Gwarancja - akurat w Polsce (i chyba w całej EU) Kia daje NAJGORSZE warunki gwarancji na rynku, jednocześnie twierdząc, że są najlepsze. I ludzie im wierzą - to jest straszne dopiero...

boje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gif

Tak więc IMO większość klientów kupują właśnie wyglądem (z wyjątkiem może tych, co wierzą w tą gwarancję hehe.gif).

ok.gif

Napisano

> Tymczasem Chińczycy cięli koszty gdzie się da, a potem wymyślili cenę, która wcale na cięcie

> kosztów nie wygląda. Sprawdzają po prostu, czy ludzie są wystarczająco głupi żeby się nabrać

> na sam (w tej chwili nic nie znaczący) znaczek.

Ale to samo można napisać np. o dzisiejszym VW wink.gif

Napisano

> Ale to samo można napisać np. o dzisiejszym VW

Ale VW zrobił inaczej. Po prostu zwolnił wszystkich stylistów uznając, że wygląd kolejnych generacji ich aut już nie musi się zmieniać.

hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Ale VW zrobił inaczej. Po prostu zwolnił wszystkich stylistów uznając, że wygląd kolejnych

> generacji ich aut już nie musi się zmieniać.

Ale dlatego kazda generacja Golf-a jest tanszazlosnik.gif, przynajmnije u mnie893goodvibes.gif[...]

Dzis sugerowane ceny detaliczne Golf VII podali, wersja bieda/podstawowa 1.4l TSI, 90kW za $21khmm.gif, czyli 15% mniej niz obecna generacja - widocznie klepanie prostszych paneli robi sie tanszezlosnik.gif

Napisano

> Ale VW zrobił inaczej. Po prostu zwolnił wszystkich stylistów uznając, że wygląd kolejnych

> generacji ich aut już nie musi się zmieniać.

Quadratisch. Praktisch. Gut. grinser006.gif Ale chodzi mi bardziej o cięcia kosztem jakości - wadliwe silniki, skrzynie itp. Skoro ludzie godzą się na bycie beta-testerami i chcą kupować ewidentnie wadliwe wyroby za duże pieniądze, to czemu nie? Chińczycy patrzą na VW i się uczą smirk.gif

Napisano

> Ale dlatego kazda generacja Golf-a jest tansza, przynajmnije u mnie[...]

> Dzis sugerowane ceny detaliczne Golf VII podali, wersja bieda/podstawowa 1.4l TSI, 90kW za $21k,

> czyli 15% mniej niz obecna generacja - widocznie klepanie prostszych paneli robi sie tansze

U Ciebie ceny spadają bo zauważyli, że nikt tego nie kupuje. U nas ciągle idą jak ciepłe bułeczki to ceny można z uśmiechem podnosić.

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> U Ciebie ceny spadają bo zauważyli, że nikt tego nie kupuje. U nas ciągle idą jak ciepłe bułeczki

> to ceny można z uśmiechem podnosić.

Sprzedali 18,000 sztuk w zeszlym rokuzlosnik.gif, ba nawet widocznie moje email wzieli sobie do sercawink.gif, bo service na 6 lat jest w stalej cenie - 90k km (ale i tak drozszy niz konkurencja)...pad.gif, z tych 18,000 jakies 4,000 to bylo GTI, wiec lud chce wiecej a nie mniejzlosnik.gif.

2013-Kia-Cerato-Si-static-625x416.jpg

Wezmy taka Kia Cerato, klasa ta sama, cena nizsza, gwarancja lepsza, service tanszy i zdrozalahahaha.gif $600, do $19,990...

2013-Kia-Cerato-SLi-rear-side-625x376.jpg

..ale wersja bieda ma 110kW z 1.8l, a opcja 129kW z 2.0l ...

2013-Kia-Cerato-2.0L-625x416.jpg

Wiec na co mi taki Golf?zlosnik.gif panele proste, silnik skomplikowany, zlosnik.gif[...]

Design facepalm%5B1%5D.gif

2013-Kia-Cerato-SLi-steering-625x416.jpg