Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auris Kombi - czy będzie hit?

Featured Replies

Napisano

> Link

1. Skoro aurisa reklamowali w tym roku jako "rodzinnego". To ten kombiak, zostaje im reklamowac jako kamper.

2. Nazywanie touring sports czegokolwiek, przez najbardziej "AntySportową" markę na ziemi... niezle.

Napisano

> Link

Aż mi się nie chce wierzyć w te 1658l. bagażnika po złożeniu siedzeń.

Napisano

> Link

Jak i40 ale niebrzydki ok.gifsmirk.gif

Napisano

> Link

Wszystko jest kwestią ceny i jakości. Można do tego dodać wygląd, ale to sprawa bardzo indywidualna. Jednemu będzie się podobała, inny nawet nie spojrzy.

dranio

Napisano

> Wszystko jest kwestią ceny i jakości.

I na tym pewnie polegną. To kombi to pewnie 70 tys. w górę i tylko miłośnik marki który wcześniej miał Corollę (może) w ciemno wybierze Aurisa, bo jak nie miłośnik i przypadkiem wejdzie też do Chevroleta, Kii czy Hyundaia nie wyda 20 tysięcy więcej za nic, jak nie za mniej facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

> Aż mi się nie chce wierzyć w te 1658l. bagażnika po złożeniu siedzeń.

Bardzo mnie ciekawi czy to po dach jest clown.gif

Napisano

to czy będzie hit zależeć będzie tylko od polityki cenowej diału floty toyoty zlosnik.gif

Napisano

> to czy będzie hit zależeć będzie tylko od polityki cenowej diału floty toyoty

bedze 4 tys zl drozszy od normalnego

Napisano

> bedze 4 tys zl drozszy od normalnego

to jest cena cennikowa, ceny dla flot to całkiem inna historia smile.gif

Napisano

> Czy powstanie kiedykolwiek ładna Toyota?

Już powstała smile.gif

2s_m.jpg

Napisano

Hitem pewnie nie będzie, ale IMO bardzo ładnie się prezentuje!

Ciekawe jak z ceną...

Napisano

> Hitem pewnie nie będzie, ale IMO bardzo ładnie się prezentuje!

> Ciekawe jak z ceną...

masz na stronie toyoty

od 62.900

Napisano

będzie jeśli nadal się nie psują zlosnik.gif

Napisano

> A w którym miejscu ona jest ładna

w każdym porówując z

Toyota-Corolla-E12-kombi-obraz-5.jpg

nie mówiąc już o

22052325_1.jpg

Napisano

Na pewno ładniejsza od Aurisa smile.gif

Napisano

> w każdym porówując z

> nie mówiąc już o

jasne, porównując kupę do nocnika, zawsze to drugie będzie ładniejsze. hehe.gif

Napisano

> Na pewno ładniejsza od Aurisa

Z tym na pewno lepiej być ostrożnym. Oba nie są ładne wręcz paskudne.

Napisano

Kwestie podoba się lub nie na szczęście zależą od indywidualnych upodobań.

Mi sie hb podoba.

A i tak większość bedzie wzięta jako auta flotowe w PL więc o popyt nie ma sie co martwić.

Napisano

> 2. Nazywanie touring sports czegokolwiek, przez najbardziej "AntySportową" markę na ziemi...

> niezle.

Do tego jeszcze biorąc pod uwagę, że najmocniejszy silnik do napędu tego klocka, to 1.6 130 KM zlosnik.gif

Napisano

> Do tego jeszcze biorąc pod uwagę, że najmocniejszy silnik do napędu tego klocka, to 1.6 130 KM

No i?

dranio

Napisano

> No i?

> dranio

no i co oznacza "sport" w nazwie? hmm.gif

Napisano

> No i?

> dranio

hipokryzja. Typowe dla nich.

najpierw robią szum i cały ekopic marketingowy wokół przyjazności CAŁEJ marki dla wiewiórek - sprzedają priusa i inne hybrydy. a miesiąc po kampanii wypuszczają Toyotę Tundra w nowej wersji smile.gif

w stanach wiedzą o emeryckim wizerunku tej marki i dla "sportu" mają Sciona. W Europie (/Polsce) coś im się pomieszało z wizerunkiem:)

Napisano

> no i co oznacza "sport" w nazwie?

Nic. Po prostu nic.

dranio

Napisano

sa ładne Toyoty... Lexusy smile.gif

Napisano

> sa ładne Toyoty... Lexusy

a który lexus jest niby ładny?

za dużo startreka się aktualny projektant naoglądał.

Napisano

> Nic. Po prostu nic.

> dranio

acha, no to OK ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> acha, no to OK

Zobacz, jakie "wyposażenie" terenowe mają pseudoterenówki w rodzaju RAV4, czy Kia Sportage. Jakoś nikt nie nabiera się na plastikowe osłony zderzaków, czy spodu udające metalowe. Podobnie wszelkie "pakiety stylizacyjne" w rodzaju spojlera, nakładki na rurę wydechową i siateczki wlotu powietrza. Jakoś nikomu to nie przeszkadza, więc dlaczego nagle przywiązywać wagę do słowa "Sports"?

dranio

Napisano

> Zobacz, jakie "wyposażenie" terenowe mają pseudoterenówki w rodzaju RAV4, czy Kia Sportage.

nikt ich nie nazywa terenówkami. to po co szukać tam wyposażenia tego segmentu?

>Jakoś

> nikt nie nabiera się na plastikowe osłony zderzaków, czy spodu udające metalowe. Podobnie

> wszelkie "pakiety stylizacyjne" w rodzaju spojlera, nakładki na rurę wydechową i siateczki

> wlotu powietrza. Jakoś nikomu to nie przeszkadza, więc dlaczego nagle przywiązywać wagę do

> słowa "Sports"?

dla picu. o czymś trzeba gadać. jakby dostał ładny dyfuzorek, pług i ładne, duże szprychowane koła, to przynajmniej pakiet mógłby nazywać się "sports".

Napisano

> Zobacz, jakie "wyposażenie" terenowe mają pseudoterenówki w rodzaju RAV4, czy Kia Sportage. Jakoś

> nikt nie nabiera się na plastikowe osłony zderzaków, czy spodu udające metalowe. Podobnie

> wszelkie "pakiety stylizacyjne" w rodzaju spojlera, nakładki na rurę wydechową i siateczki

> wlotu powietrza. Jakoś nikomu to nie przeszkadza, więc dlaczego nagle przywiązywać wagę do

> słowa "Sports"?

> dranio

nie wiem, ja tam lubię nazywać rzeczy po imieniu. Kombi to kombi i żaden "sport" czy "tour" w nazwie tego nie zmieni.

A co do Rav4 czy Sportage to ani w nazwach, ani w reklamach chyba nikt nie sugeruje, że to są samochody terenowe.

Napisano

> Do tego jeszcze biorąc pod uwagę, że najmocniejszy silnik do napędu tego klocka, to 1.6 130 KM

Eee! Najmocniejsza jest hybryda! 136 KM grinser006.gif

A co powiecie o nowej Corolli?

http://www.toyota.pl/cars/coming_soon/corolla/index.tmex

Zapowiada się całkiem ładny "dziadkowóz". Czyli... kontynuacja tradycji Toyoty smile.gif

Napisano

> nie wiem, ja tam lubię nazywać rzeczy po imieniu. Kombi to kombi i żaden "sport" czy "tour" w

> nazwie tego nie zmieni.

> A co do Rav4 czy Sportage to ani w nazwach, ani w reklamach chyba nikt nie sugeruje, że to są

> samochody terenowe.

Znalazłem jeszcze Opla Astrę Sports Tourer: tu, silniki od 74 do 103 kW i Mercedesa klasy B Sports Tourer. zlosnik.gif

dranio

Napisano

> Znalazłem jeszcze Opla Astrę Sports Tourer: tu, silniki od 74 do 103 kW i Mercedesa klasy B Sports

> Tourer.

> dranio

do 132 kW + flex ride fajnie jedzie.

Napisano

A ta może być, czy nadal nieładna?

toyota_celica_supra_1.jpg

Napisano

> Nadal

Toyota+2000GT+on+Watanabe.jpg

Mnie tam się to podobuje... Supra zresztą też...

Napisano

> 2. Nazywanie touring sports czegokolwiek, przez najbardziej "AntySportową" markę na ziemi... niezle.

Tutaj nie chodzi o sportowe osiągi samochodu, ale o sportowe zwiedzanie, np. Europa w dwa dni...