Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bardzo dobry plyn do spryskiwaczy

Featured Replies

Napisano

Szykuje mi się trasa 1300km do przejechania nocą.

W nocy wiadomo, że różnego rodzaju latającego ustrojstwa (czytaj: owadów) jest co nie miara.

Polećcie jakiś super płyn do spryskiwaczy.

Teraz używam takiego czegoś , ale nie ukrywam, że doopy nie urywa.

Napisano

Najtańszy jaki jest ze sklepu. W biedronce teraz chyba za 5zł są bańki 5 litrowe.

Napisano

dowolny, byle nie woda.

Co jakiś czas postój na rozprostowanie kości i ręczne przemycie szyby środkiem do usuwanie owadów.

Wycieraczki i tak Ci nie zbiorą wszystkiego bez względu na to jak drogiego płynu nalejesz.

Napisano

> Teraz używam takiego czegoś , ale nie ukrywam, że doopy nie urywa.

Podobny koncentrat tylko z Sonaxa-daje radę ok.gif a dodatkowo, sprawdzone w długich trasach-gąbka ze ściągaczką do mycia szyb w bagażnik i płyn do szyb w atomizerze, przy okazji jakiegoś siku czy prostowania kości, spryskać, przeszorować gąbką, ściągnąć resztki. Robale są tłuste i płyny niekoniecznie dobrze je zmywają, bardziej rozmazują, psika się i psika i lipa.

Napisano

Nie ma sensu kupować jakiegoś super płynu. Kup najzwyklejszy tylko weź go więcej. Jadąc na Krym miałem tylko tyle ile się mieści w zbiorniczku seicento i trochę w butelce. W połowie drogi skończył mi się i musiałem wlać zwykłą wodę z rzeki i wymieszać z szamponem zlosnik.gif

Podczas takiej trasy płyn skończy Ci się po kilkuset km. Lepiej kup płyn do mycia okien w spryskiwaczu i rób co jakiś czas postoje myjąc wtedy dokładnie wszystkie szyby.

Napisano

Kiedyś kupiłem biedronkowy bo skończył mi sie w trasie i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Obecnie prywatnie i w służbowych używam Pana Samochodzika ok.gif i uważam, że ładnie domywa szybę z resztek owadów.

Napisano

polecam tabletki do rozpuszczania z Biedy zlosnik.gif wrzucasz zalewasz wodą i jedziesz ok.gif Na każdej większej stacji jest woda w kranie tak jak odkurzacze, 2 dropsy to powiedzmy 10 litrów ( 1 tabletka na 5 litrów). Zaletą jest to, że miejsca nie zajmuje w bagażniku, a druga sprawa z tymi zamknięciami baniaków to też loteria.

Po za tym w miarę jakiś to zapach ma ok.gif i dobrze usuwa z szyby. Z zaschniętym robactwem radzi sobie jak większość czyli średnio zlosnik.gif

Napisano

> Szykuje mi się trasa 1300km do przejechania nocą.

> W nocy wiadomo, że różnego rodzaju latającego ustrojstwa (czytaj: owadów) jest co nie miara.

> Polećcie jakiś super płyn do spryskiwaczy.

woda i do tego jakis plyn do mycia naczyn mozesz tez dodac odrobine octu jezeli masz twarda wode lub zrobic plyn na bazie wody destylowanej/demineralizowanej

Napisano

> Podobny koncentrat tylko z Sonaxa-daje radę

dokładnie sonaxa naprawdę daje radę wink.gif

Napisano

> W nocy wiadomo, że różnego rodzaju latającego ustrojstwa (czytaj: owadów) jest co nie miara.

Koncentrat Sonaxa ew ja dostałem ostatnio jakieś tabletki w salonie BMW i też fajnie myją, dodatkowo obserwacja żonki że po tym jak jej tym czymś (czytaj RainX) wymazałem szyby to łatwiej schodzi i w sumie ma rację w służbówce gdzie szybę mam prawie pionowo dużo lepiej po wysmarowaniu tym RainX-em.

Napisano

Ja polecam wszelakie płyny firmy Organika - produkują dla różnych firm, aktualnie chyba do dostania właśnie w biedrze ale nie pamiętam pod jaką nazwą. Wystarczy sprawdzić etykietkę ok.gif

Napisano

Ja używam koncentratu Sonax-a, w podobnych butelkach...

Dodaję go do normalnego najtańszego marketowego płynu...

Inna opcja to robiony samodzielnie, woda, płyn do mycia naczyń + amoniak... ok.gif

Napisano

Koncentrat W5 z Lidla, lepszego nie miałem, znacznie lepszy niż z Biedronki. I dużo przyjemniej pachnie. Polecam też ich pastę do mycia rąk W5.

Napisano

Mnie pozytywnie zaskoczył letni płyn z Orlenu. W zielonych, czterolitrowych bańkach. Pięknie pachnie i zmywa z szyby różne paskudztwa zauważalnie lepiej, niż te tańsze sklepowe.

Napisano

A ja akurat ostatnio kupiłem właśnie tego Wurth'a, bo jest mocno polecany i właśnie miał sobie radzić z owadami. Jeszcze go w trasie nie miałem okazji spawdzić.

Do tej pory używałem Sonaxa Red Energy - ładnie pachnie, przyzwoicie myje (ale robali z autostrady nie usunie do końca) i nie zostawia zacieków na lakierze.

Napisano

probowalem roznych plynow, i tak trzeba stanac i recznie umyc, przy okazji rozruszasz sie i szybki bedziesz mial czyste

Napisano

Wziąłbym ze 3 baniaki płynu z Biedronki i lał bez opamiętania zaraz jak tylko jakaś większa plama z owada na szybie się zrobi. Cena to pewnie z 15-20 zł będzie. Tak robiłem jeżdżąc do Szwecji (1850 km) i prawdę powiedziawszy nie zdarzyło mi się zużyć więcej niż 5 litrów płynu.