Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód w zamian za jazdę z reklamą

Featured Replies

Napisano

Na temat wpadłem przypadkiem, sąsiad podjeżdża ostatnio nowym samochodem (nie fabrycznie nowym tylko w sensie wymienił na inny, nowszy) z logo firmy ADF reklama mobilna.

Z ciekawości wszedłem w google, by spojrzeć czy to może jego firma mu dała, służbowy i wpadłem na to:

http://www.gumtree.pl/cp-kierowcy-i-kuri...owcow-511162620

O co w tym chodzi? Sąsiada nie pytam, bo to nie ten sąsiad na "Ty", tylko ten na "dzień dobry " grinser006.gif

Edit: http://www.autodofinansowanie.pl/index.html znalazłem taką ich stronę. Lekko zajeżdża jakimś szwindlem, bo żadnych danych typu NIP, KRS, a street view pokazuje Złotą 61 jako blok mieszkalny icon_rolleyes.gif

Napisano

> Na temat wpadłem przypadkiem, sąsiad podjeżdża ostatnio nowym samochodem (nie fabrycznie nowym

> tylko w sensie wymienił na inny, nowszy) z logo firmy ADF reklama mobilna.

> Z ciekawości wszedłem w google, by spojrzeć czy to może jego firma mu dała, służbowy i wpadłem na

> to:

> http://www.gumtree.pl/cp-kierowcy-i-kuri...owcow-511162620

> O co w tym chodzi? Sąsiada nie pytam, bo to nie ten sąsiad na "Ty", tylko ten na "dzień dobry "

> Edit: http://www.autodofinansowanie.pl/index.html znalazłem taką ich stronę. Lekko zajeżdża jakimś

> szwindlem, bo żadnych danych typu NIP, KRS, a street view pokazuje Złotą 61 jako blok

> mieszkalny

Co do samochodu się nie wypowiem ale co do adresu owszem smile.gif

http://zlota61.pl/

Napisano

> Edit: http://www.autodofinansowanie.pl/index.html znalazłem taką ich stronę. Lekko zajeżdża jakimś

> szwindlem, bo żadnych danych typu NIP, KRS, a street view pokazuje Złotą 61 jako blok

> mieszkalny

Właścicielem domeny jest:

Jan Leśniewski "EVECO"

Idzikowskiego 10/10

00-710 Warszawa

REGON 011767552

NIP 5211293473

Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej 2012-01-02

Wykonywana działalność gospodarcza (kody PKD):

66.22.Z, 66.19.Z, 66.29.Z, 73.11.Z

skromny.gif

Napisano

> Co do samochodu się nie wypowiem ale co do adresu owszem

> http://zlota61.pl/

A to nie to samo biuro, co firma pewnej pani lekkich obyczajów sprzedająca używane auta po podejrzanej cenie? smile.gif

Napisano

> Na temat wpadłem przypadkiem, sąsiad podjeżdża ostatnio nowym samochodem (nie fabrycznie nowym

> tylko w sensie wymienił na inny, nowszy) z logo firmy ADF reklama mobilna.

> Z ciekawości wszedłem w google, by spojrzeć czy to może jego firma mu dała, służbowy i wpadłem na

> to:

> http://www.gumtree.pl/cp-kierowcy-i-kuri...owcow-511162620

> O co w tym chodzi? Sąsiada nie pytam, bo to nie ten sąsiad na "Ty", tylko ten na "dzień dobry "

> mieszkalny

Znajomi już takim jeżdżą. I pierwsze wpłaty za reklame też wpłynęły więc ok.gif

Więc chyba żaden szwindel niewiem.gif

Napisano

> tu też na początku ludzie dostawali

o PierGio na Ak było głośny czy gdzie indziej o nich czytałem

Napisano

> Znajomi już takim jeżdżą. I pierwsze wpłaty za reklame też wpłynęły więc

> Więc chyba żaden szwindel

Pytanie czy wchodząc w ten biznes nie musieli wpłacić odpowiedniej sumy?

Napisano

> tu też na początku ludzie dostawali

Pamiętam jak pół trójmiasta z pierdzio jeździło hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Pytanie czy wchodząc w ten biznes nie musieli wpłacić odpowiedniej sumy?

Nic a nic.

Czytałem osobiście umowę jaką maja podpisana i nic w niej nie było. Firma załatwiła im kredyt na auto a druga umowa to dzierżawa powierzchni auta na reklamę. Dostają za reklamę 500zł netto i tyle samo płacą kredytu.

Jak firma padnie zostaną z autem i kredytem.

Napisano

> Nic a nic.

> Czytałem osobiście umowę jaką maja podpisana i nic w niej nie było. Firma załatwiła im kredyt na

> auto a druga umowa to dzierżawa powierzchni auta na reklamę. Dostają za reklamę 500zł netto i

> tyle samo płacą kredytu.

> Jak firma padnie zostaną z autem i kredytem.

a jakie są kary umowne za niewyjezdzenie limitu albo nie zachowanie czystości auta (tj. 1 dzień spoznisz się z fakturą z myjni)?

Napisano

Firma zniknie a Ty zostaniesz z kredytem i być może samochodem. grinser006.gif

Napisano

> a jakie są kary umowne za niewyjezdzenie limitu albo nie zachowanie czystości auta (tj. 1 dzień

> spoznisz się z fakturą z myjni)?

jeśli nie utrzymujesz czystości to nie zapłacą za dany miesiąc ale najpierw sa upomnienia ustne

Napisano

> Firma zniknie a Ty zostaniesz z kredytem i być może samochodem.

Na pewno z kredytem i na pewno z samochodem bo auto jest imiennie na moje znajomego. Więc ryzyka nie ma. Poza tym oni mysleli o kredycie na auto. Więc jakby firma padła to im lotto. Będą dalej spłacać ok.gif

Napisano

> jeśli nie utrzymujesz czystości to nie zapłacą za dany miesiąc ale najpierw sa upomnienia ustne

to wyczytałeś, czy wiesz z doświadczenia? bo nie ma czegoś takiego jak upomnienie ustne smile.gif do tego skąd mają wiedzieć?

btw. co reklamujesz jak tym jezdzisz?

Napisano

> to wyczytałeś, czy wiesz z doświadczenia? bo nie ma czegoś takiego jak upomnienie ustne do tego

> skąd mają wiedzieć?

> btw. co reklamujesz jak tym jezdzisz?

Zgadzasz sie na lokalizator GPS więc wiedzą gdzie jesteś i jak mają swojego człowieka w rejonie to może to sprawdzić. Co do upomnień to znajomy co ma te auto pytał się o to człowieka zajmującego się tym.

Przez 6 m-cy masz ich reklamę a później banki i inne głupoty.

Napisano

> Zgadzasz sie na lokalizator GPS więc wiedzą gdzie jesteś i jak mają swojego człowieka w rejonie to

> może to sprawdzić. Co do upomnień to znajomy co ma te auto pytał się o to człowieka

> zajmującego się tym.

> Przez 6 m-cy masz ich reklamę a później banki i inne głupoty.

nie wiem z czego sie utrzymuja...

podejrzewam ze do "banków" nigdy nie dojdzie smile.gif

Napisano

> Zgadzasz sie na lokalizator GPS więc wiedzą gdzie jesteś i jak mają swojego człowieka w rejonie to

> może to sprawdzić. Co do upomnień to znajomy co ma te auto pytał się o to człowieka

> zajmującego się tym.

A czy wiesz ile km miesięcznie trzeba przejechać żeby pokryli koszt kredytu? Bo z tego co słyszałem to minium 750 km na miesiąc. Tylko coś mi się zdaje, ze żeby pokryli koszt kredytu w wysokosci 500 pln to trzeba przejechać sporo więcej.

Napisano

> nie wiem z czego sie utrzymuja...

> podejrzewam ze do "banków" nigdy nie dojdzie

Mi się wydaje że może chodzić o sprzedaż samochodów najzwyczajniej na raty.

Napisano

> A czy wiesz ile km miesięcznie trzeba przejechać żeby pokryli koszt kredytu? Bo z tego co słyszałem

> to minium 750 km na miesiąc. Tylko coś mi się zdaje, ze żeby pokryli koszt kredytu w wysokosci

> 500 pln to trzeba przejechać sporo więcej.

750km tyle trzeba min

Napisano

> Mi się wydaje że może chodzić o sprzedaż samochodów najzwyczajniej na raty.

Poczekam do tego pół roku i wtedy napisze. Chociaż znajomy widział ich auta z innymi reklamami niż tylko ADF niewiem.gif

Napisano

> Mi się wydaje że może chodzić o sprzedaż samochodów najzwyczajniej na raty.

A mozna do oklejania dac swoj samochód? Czy tylko opcja z kredytem?

Napisano

> A mozna do oklejania dac swoj samochód? Czy tylko opcja z kredytem?

nie tylko. Można kupić za gotówkę u nich i podobno można tez swoje okleić ale musi jakieś tam warunki spełnic

Napisano

> Właścicielem domeny jest:

> Jan Leśniewski "EVECO"

> Idzikowskiego 10/10

> 00-710 Warszawa

To u mnie na osiedlu 270751858-jezyk.gif Koleś ma firmę zarejestrowaną w domu

tu zerknąć

• 5 miesięcy później...
Napisano

to jest szwindel- ADF nie pokazuje prawdziwych danych. Tym co uwierzyli ładują GPS za 3000 o wartości 200zł lub mniej. W tej cenie mają zapewnioną spłatę rzekomych rat do 6 miechów. Żyją z zawyżonych cen samochodów. Zwykli naciągacze- sprawa dla prokuratury, ale wycwanili się i ciężko prokuratorów tym zainteresować!

Ciekawe jak ktoś pisał, że chcieli samochód na raty i nie będzie straty- strata na dzień dobry to samochód droższy o 5kPLN oraz zawyżony kredyt + prowizja dla bankiera ok 3kPLN + GPS 3kPLN. Orientacyjny koszt całkowity pojazdu po 8 latach to kwoty powyżej 60.000PLN dla wartości pojazdu ok 22.000PLN.

Jeśli taki zakup pojazdu nadal was interesuje, to nie narzekajmy, że w Polsce jest bieda. Dodam, że dodatkowo jeździsz z naklejkami na aucie, które to zaniżają wartość pojazdu i robisz z siebie oficjalnego pajaca, co więcej- nawet jak rozwiążą z Tobą umowę- zdjęcie naklejek na własny koszt, chyba, że dalej robisz z siebie pajaca....

pozdr

Napisano

> zajmującego się tym.

Wystarczy poczytać parę opini w Wujku i już wiadomo, że nie opłaca się w to wchodzić. GPS wg opinii userów to ściema,można sprawdzić pytając ich o wgląd w dane, z pieniążków zebranych kasy wystarcza na 5-6 mies płacenia, a potem schody. Umowy pisane tak, że firma może wypowiedzieć w każdej chwili pod byle pretekstem, a w chodzący nie ma żadnych praw itd itd.

Ile wody w Wiśle musi się jeszcze przelać, żeby zrozumieć, że w przyrodzie nikt nie płaci kasy za darmo lub prawie za darmo? I jeszcze jedno-wiecie dlaczego o takich firemkach jest mało negatywów w sieci?Bo do administracji for przesyłane są prośby z biur prawniczych o usunięcie postów, że naruszają dobro firmy, podpierając się paragrafami, a jeśli nie wszczęcie postępowania-95% opinii z sieci znika.