Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niszowe auto

Featured Replies

Napisano

Cały czas mi się podoba to auto

2013-Chevrolet-Malibu-Eco-side.jpg

Mało tego jest , zamienników mało itp...potem przy odsprzedaży problem ? duża utrata wartości? Po Magentis powiedziałem sobie, że następnym autem będzie auto dla ludu smile.gif...ale Chevi mi się bardzo podoba sick.gif i i cena w DE jest atrakcyjna...sam nie wiem.

Np Magentis, obserwując allegro , kupiłem za 65 i za 34 bym sprzedał bez problemu...szybko auta rotują na allegro..więc chyba takiego dramatu nie ma.

Może warto jeszcze raz kupić niszowe auto?? bo co innego za te pieniądze można kupić...VW Jetta , Skoda Octavia , Opel Astra sick.gif

Napisano

nie kupuj, nie ma lan$u, nie ma ogólnie dostępnych części na szrocie... kup lepiej Passata B6 w superanckim TDI - szczególnie 2.0 grinser006.gif

Napisano

Pytania podstawowe:

Kupujesz dla siebie, czy dla sąsiada?

Podoba Ci się?

Napisano

a co to za model? Fajnie wygląda

Napisano

> Może warto jeszcze raz kupić niszowe auto??

Kup nowe, za 3 lata od Ciebie odkupię wink.gif (tylko benzynę 2.4, bo nie mam hektarów więc traktora nie potrzebuję)

Napisano

> nie kupuj, nie ma lan$u, nie ma ogólnie dostępnych części na szrocie... kup lepiej Passata B6 w

> superanckim TDI - szczególnie 2.0

do lansu i żeby brac części ze szrotu to najlepiej BMW e46 zlosnik.gif albo Pasek tak jak mówisz zlosnik.gif

Napisano

Bardzo ladne auto ok.gif Mnie z niszowych (tzn mało spotykanych) podoba się najbardziej Kizashi ok.gif

Napisano

> nie ma ogólnie dostępnych części na szrocie...

Tego bym nie bagatelizował wink.gif

W moim poprzednim aucie (nota bene Passacie B5) pękła śruba napinacza paska wielorowkowego. Śruba uszkodziła gwint łapy, do której była przykręcona (ta sama, do której zamocowany jest alternator).

Na drugi dzień kupiłem część używaną za 100zł.

Gdyby auto było niepopularne, pewnie pozostałoby ASO i dużo większy wydatek.

Odlew aluminiowy, nie wpływający bezpośrednio na bezpieczeństwo jazdy, można kupić wg mnie używkę. Co innego zakup używanych części hamulców, amortyzatorów, opon itp.

Czasami jednak warto mieć popularny model grinser006.gif

Napisano

> a co to za model? Fajnie wygląda

Chevrolet Malibu

Napisano

> Cały czas mi się podoba to auto

> Mało tego jest , zamienników mało itp...potem przy odsprzedaży problem ? duża utrata wartości?

Tak. Właśnie z w/w powodów.

> Po Magentis powiedziałem sobie, że następnym autem będzie auto dla ludu ...ale Chevi mi się

> bardzo podoba i i cena w DE jest atrakcyjna...

Patrz punkt pierwszy. Myślisz, że dlaczego grinser006.gif CCC

Napisano

>Mnie z niszowych (tzn mało spotykanych) podoba się najbardziej Kizashi

a mnie to egzajtuje zlosnik.gif

2013-dodge-dart-white-rear-wheel-600x375.jpg

Napisano

> Kup nowe, za 3 lata od Ciebie odkupię (tylko benzynę 2.4, bo nie mam hektarów więc traktora nie

> potrzebuję)

Ja bym poczekal na wersje po FL ta bardzo kiepsko sie sprzedawala.

Napisano

> czy tylko ja widzę z przodu Mercedesa, a z tyłu BMW?

nie tylko Ty, niezły ulep rotfl.gif

Napisano

> do lansu i żeby brac części ze szrotu to najlepiej BMW e46 albo Pasek tak jak mówisz

dobrze prawisz chrześcijaninie zlosnik.gif

jak się kupuje samochód x-letni to warto patrzeć na rynek części zamiennych, jak się kupuje nowego i na okres gwarancji to można to wszystko mieć w kara.gif

Napisano

Gdybym się nie uparł na AWD to byłby mój następny samochód. zlosnik.gif

> Mało tego jest , zamienników mało itp...

Części jest tyle co do Insigni bo od dołu i pod maską to Insignia jest.

BTW. Myślałem że do Epiki będzie problem z częściami a mogę Cię nimi zasypać. I ceny wielu z nich jak kiedyś do Daewoo.

> potem przy odsprzedaży problem ? duża utrata wartości?

To pewnie będzie problem bo Polacy kupują znaczki, nie samochody. screwy.gif

> Po

> Magentis powiedziałem sobie, że następnym autem będzie auto dla ludu ...ale Chevi mi się

> bardzo podoba i i cena w DE jest atrakcyjna...sam nie wiem.

Cena w PL też jest atrakcyjna. ok.gif

> Np Magentis, obserwując allegro , kupiłem za 65 i za 34 bym sprzedał bez problemu...szybko auta

> rotują na allegro..więc chyba takiego dramatu nie ma.

> Może warto jeszcze raz kupić niszowe auto?? bo co innego za te pieniądze można kupić...VW Jetta ,

> Skoda Octavia , Opel Astra

Spróbuj poszukać demo lub świeżej używki a wtedy utrata wartości gra na Twoją korzyść.

Ewentualnie negocjuj. Uzyskany rabat może Ci nieźle wynagrodzić kłopot przy odsprzedaży.

Napisano

> Mało tego jest , zamienników mało itp...potem przy odsprzedaży problem ? duża utrata wartości?

Jeden z ostatnich odcinków "Fani 4 kółek" (ten z syreną 105L) pokazuje coś dokładnie odwrotnego względem Twoich obaw. Tyle, że u nich są inne realia (których ja osobiście nie znam, gdyż za zachodnią granicę Polski nie zdarzyło mi się wyjeżdżać).

Reasumując - ja bym się w to nie pakował.

Napisano

> Mało tego jest , zamienników mało itp...potem przy odsprzedaży problem ? duża utrata wartości? Po

> Magentis powiedziałem sobie, że następnym autem będzie auto dla ludu ...ale Chevi mi się

> bardzo podoba i i cena w DE jest atrakcyjna...sam nie wiem.

> Np Magentis, obserwując allegro , kupiłem za 65 i za 34 bym sprzedał bez problemu...szybko auta

> rotują na allegro..więc chyba takiego dramatu nie ma.

> Może warto jeszcze raz kupić niszowe auto?? bo co innego za te pieniądze można kupić...VW Jetta ,

> Skoda Octavia , Opel Astra

Ja bym to kupił. Wielki plus ,że na drodze co 2 auto nie będzie tym , którym jedziesz i TY. Jak dla mnie wielka zaleta. Poza tym ładne, to samo co Insignia więc z częściami nie będzie problemu a i z odsprzedażą nie będzie wielkiego problemu bo są jeszcze tacy jak my , którzy lubią inność, oryginalność.

Napisano

Dziesiątki tysięcy wyprodukowanych sztuk i dostępność w ponad 100 krajach.

To nie jest niszowe auto. To zwykły szarak.

Napisano
  • Autor

> ile to kosztuje ? to Malibu jest ?

tak , diesel w DE ( auto demo ) z przebiegiem kilka tyś można kupić za 65-70 tyś...cena ogłoszeniowa.

Teraz patrzę na Insignie ( bliźniak Malibu ) i za 60 tyś można kupić

rocznik 2010 , po 80 tyś przebiegu sick.gif

Napisano

> tak , diesel w DE ( auto demo ) z przebiegiem kilka tyś można kupić za 65-70 tyś...cena

> ogłoszeniowa.

> Teraz patrzę na Insignie ( bliźniak Malibu ) i za 60 tyś można kupić

> rocznik 2010 , po 80 tyś przebiegu

no to bierz. Ja oglądałem jak się przymierzałem do auta, moim zdaniem jest dużo słabsze od Insigni, a cena w PL nie jest spekatkularna.