Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Mazda 3 - lud i rzucil i wykupuje...

Featured Replies

Napisano

> Jak ostatnio sprawdzałem, to foka w sensownej wersji wyposażenia (naprawdę bez "wypasu") wychodziła

> 73k PLN... Ceed podobnie.

Tyle razu juz tu pisalem jest wersja edition co Ci wiecej trzeba? Co do ceeda to korenace upadli na glowe z cena.

Napisano
  • Autor

> a jak siedzisko tylnej kanapy? tak jak na testach luzna gąbka odstaje,widać kable?

> podłoka w bagazniku to zwykła tektrura?

> itp

Szczerze?zlosnik.gif - nie patrzylem tym razem, przeciez to auto na 2+0 i tak, kto tam z tylu siedziniewiem.gif?

rjc9.jpg

W wersji przed prod zadnych takich rzeczy nie widzialemnono.gif ... -chociaz z bagaznikiem teraz jak sobie przypomne to prawdazlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Cenna uwaga, gdzie te słynne testy Oziego

E tam slynnezlosnik.gif - kiedys dam link do tych co naprawde piszezlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> To co Ozi kpujesz M 3?

Przeciez nie bylem tam dla M3zlosnik.gif, bylem dla BT-50old.gif

IMAG0493.jpg

M3 z nudow patrzylemzlosnik.gif i hobbygay.gif[...]

Ale szczerze, chcialbymskromny.gif, ale nie mam 20-25 lat, ani nie jestem po 50tcezlosnik.gif[...],

> Jakos nic nie piszesz o ilosci miejsca z tylu i na szerokosc! Czy poj. Bagażnika?

niewiem.gif - do tylu nawet nie siadlemhehe.gif[...]

O VW byly

> elaboraty a tutaj prosze, zakup,sercem sie szykuje.

Szykuje sie sercem a nie rozumiem, ale tohehe.gif[...] i to nawet nie moim sercem, ale Mrs Ozi001.gif[...]

2015-Ford-Mustang-convertible-revealed-rear-3-4.jpg

Auto ladne i widac,ze ci sie podoba i

> jakby obiektywizmu mniej od razu

Ladnelizak.gif, i podoba mi siezlosnik.gif, nie widze nic lepszego w klasie patrzac na wartosc a package i Q wyklepania + obsluge klientawaytogo.gif[...] - widzisz sam sie przyznajezlosnik.gif[...], aleold.gif - nie drive.gif, wiec niewiem.gif czy halasuje jak stara wersja, niewiem.gif jak sie to ma etc ... Ot po prostu nie jestem tym zainteresowanyzlosnik.gif[...]

Wiem jedno - idea.gif

#Mazda ma #1 w obsludze klienta "po" - VeeDud jest ostatni - sama Qzlosnik.gif[....]

# Lud wykupuje w ilosciach 4:1 Mazda 3 vs Golf a i pewnie bylo by 5:1 tylko klepac nie nadarzajazlosnik.gif- oczywiscie -filozoficznie old.gifwink.gif - lud moze sie myliczlosnik.gif

#Mazda 3 nikt z pismakow nie poleca ci auta na lata i kaze sprzedac zanim gwarancja pojdzie (vide Golfwink.gif) tylko mowia, ze mozesz spokojnie 6 lat pojezdziczlosnik.gif[...]

I tak jak sie smieje (nawet nie czasami ale czestowink.gif) z PL marzenia o Golf , Der Pasnik zlosnik.gif to zdania pismakow sa podzielone ... generalnie Golf vs Mazda 3 = drawidea.gif[...]

Golfvs3-W.jpg

Quote:

VERDICT

It's a
one-all draw.
There's a whisker in it, but the Golf earns the points in the lower-spec Comfortline trim; Mazda takes the points with the SP25.

Ps. Kiedy marzeniem AK stanie sie Mazda 3 (nie ma nic lepszego, i nie wolno powiedziec ze sie psujezlosnik.gif, wtedy zaczne sie nasmiewac z Mazda 3 a nie Golf/Pasnikzlosnik.gif - dzis niestety ne mam duzego wyboru - ssasiad nie pada jak Mazda 3 na AK podjdziesz, jak Der Pasnik kupisz - fiu, fiu i144028_jerkoff.gif

wink.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Ale w tym fotelu tyłek mieści się, czy tak jak w moim Cruze boczki uwierają?

Nic nie uwieralozlosnik.gif, bawilem sie tym thingy-dingyzlosnik.gif (Mazda Connect)- wiec siedzialem z dobre .. 10min (expert teraz bedewazniak.gif[...]hehe.gif) jak IMVHO menu tego nie za bardzo logiczne - jak BMW - np naciskajac strzalke - ma inne opcje zalezy w ktorej opcji menu jestesmyspineyes.gif - tak siedzenia jak mowie, moja domowa kanapa, waytogo.gif, popierdzialem - pelna performacjazlosnik.gif - nogawka nie idzehehe.gif - podotykalem - miekkie - idealne na 270747800-sex.gif[...], i dotykajac tego naprawde to czucwaytogo.gif...

3bk1.jpg

Porownujac z moja zdechla cow15.gif to IMVHO generralnie jedna z lepszych skor jakie widzielm w ostatnich latach, nie da sie tego porownac do szmata BMWpad.gif, czy twardosci Merc czy mojej Toyotahmm.gif.

Ciasno- hmm.gif tez nie za bardzo w tyleczku, ale generralnie widac, ze wszystko robione pod kierowce .... jak pasazer czy tyl ma -niewiem.gif - IMVHO jak masz powyzej 6' to z tylu masz Poop_and_Run.gif, szczegolnie na nogi ... Dwa, AFAIK zadna wersja nie ma nawiewow z tylupad.gifnono.gif[...] WTF?!

ukd8.jpg

Napisano
  • Autor

> o gustach się nie dyskutuje, ale powiem szczerze dla mnie ten samochód jest po prostu jakiś dziwnie

> brzydki. Ten uśmiech z przodu aż razi,

Ten sie sopiero usmiechazlosnik.gif

Mazda-BT-50-XTR-w.jpg

jak w Oplu Adamie, a proporcje i przetłoczenia,

> normalnie jakbym widział sedanowe rozwinięcie Nissana Yuke.

hahaha.gifwaytogo.gif[...]

Nie wiem w którym miejscu to auto

> wzbudza zachwyt, w UE na 100% się tak nie sprzedaje, bo może w AU ludzie przyzwyczajeni do

> kangurów czy innych dziwnych stworzeń, to i może dziwne auta wybierają

Nie tylko AU, Canada ma podobnie z Love Affairserduszka.gif z Mazda 3.

W 2013 sprzedali 40,466 sztuk M3 (dla porownania Golf - 11,871 - czyli 4:1 jak u mnie), w Asia-Pacific podobnie - nie sa wstanie tego wylepac w ilosciach zeby zadowolic klientow - niezle jak na frme ktora prawie zbankrutowala jeszcze nie tak dawnoidea.gif[...] mozeliwe, ze masz racje - inne gustaidea.gif[...]

Napisano
  • Autor

> w Twoim klimacie przynajmniej pojeździ parę lat , bo u nas zaraz ją rdza zeżre po pierwszej zimie

Sol?

Napisano
  • Autor

> Nowy Outlander jest naprawdę fajny

Kwestia IMVHO gustu, generalnie Mitsu upada ... zgadzam sie, ze Outlander nie jest zlyidea.gif... ale w natluku srednich SUV - tez sie niczym nie wyroznia.

U mnie wiekszosc ludzi go kupi ze wzgledu na gwarancja - 5 lat od zderzaka do zderzaka i 10lat na silnik i skrzyniawaytogo.gif

newWarranty_vehicleSpecific_10-5-5_en_1_1.jpeg

[...]

Eclipse umarlo, Galant, 380 - zdechlo, Lancer to jakis dinosaur bth1.gif, Pajero, Triton - tez starsze niz tesciowa 001.gif[...]

Mitsu poszlo w tanie auta - cos jak Dacia w EU (???) i wyglada ze jak narazie z tego jakos zyje np Mirage...- akurat masz 18lat, jestes mulher.gif, albo gay.gif i kupujesz pierwsze auto ...

Mitsubishi-Mirage-LS-Mulberry-W.jpg

Wydaje sie, ze czas zaczac zarabiac $$$ na czym jest najwiekszy % - New Pajero, New Triton ... - wiec dlatego min to alliance handshake.gif z Nissan-Renault[...] ale nawet patrzac na ich ppt ze strategia... to nie widac zbytnio przywiazania do sedan/hatch...hmm.gif

8JLHH27P.jpg

Jednak mam nadzieje ze Mitsu jakos to pokona bo kazda konkurencja jest dobra dla klienta001.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Jak dalej będą tak roziwjać Outlandera i Pajero, to jestem za Ale jak następny Lancer będzie

> skundlony z Renault -

Nie koniecznie musi byc zleidea.gif[...]

Od 2012 powstaje Mitsubishi Proudia - model ktorego w EU pewnie w ogole nie ma, w Asia-Pacific taki sobie popularny- ale jesthmm.gif[...] Grey export do mnie ...

Proudia2.JPG

Mitsubishi+Proudia+(2013)2.jpg

Mitsubishi-Proudia-and-Dignity-6.jpg

2013-Mitsubishi-Proudia-Dignity-12.jpg

mitsubishi-rebadges-infiniti-m-to-create-proudia-and-dignity_4.jpg

Wiesz co to jest w oryginale?zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz co to jest w oryginale?

infinity alien.gif

Napisano

> Pewnie nawiewy są tak jak u mnie w Cruze - pod fotelami.

To rozwiazanie nie dziala...

Napisano

> kto w XXI wieku robi metalowe baki w autach

70% produkcji czegokolwiek z Turcji, te z Japonii i UK mają plastikowe.

Napisano

> Już lepiej, gdy są pod fotelami, niż gdy ich w ogóle nie ma.

> Moja małżonka docenia nawiewy pod fotelami z tyłu

A istnieje samochod ktory by nie mial nawiewow pod fotelami?

Napisano

> I wciąż jeździ

I dlatego jeszcze jezdzi grinser006.gif

Napisano

> A istnieje samochod ktory by nie mial nawiewow pod fotelami?

Nie wiem.

Gdy ostatnio pytałem sprzedawcę, to twierdził, że nie ma tych nawiewów w Cruze.

Pochyliłem się pod fotel i pokazałem mu, że są zlosnik.gif

Napisano

...

> Ale szczerze, chcialbym, ale nie mam 20-25 lat, ani nie jestem po 50tce[...],

> - do tylu nawet nie siadlem[...]

...

> Szykuje sie sercem a nie rozumiem, ale to[...] i to nawet nie moim sercem, ale Mrs Ozi[...]

> Auto ladne i widac,ze ci sie podoba i

> Ladne, i podoba mi sie, nie widze nic lepszego w klasie patrzac na wartosc a package i Q wyklepania

...

> I tak jak sie smieje (nawet nie czasami ale czesto) z PL marzenia o Golf , Der Pasnik ...

I to jest OK, jeśli auto się podoba to człowiek jest w stanie dać mu kredyt zaufania i pomimo innych niedogodności kupi.

Jak rozumiem obaj absolutnie nie tolerujemy dorabianie wielkich teorii kupującego do zakupu swojego auta (vide VW w PL etc... ale to sie pewnie zmieni z czasem)

> Ps. Kiedy marzeniem AK stanie sie Mazda 3 (nie ma nic lepszego, i nie wolno powiedziec ze sie

> psuje, wtedy zaczne sie nasmiewac z Mazda 3 a nie Golf/Pasnik

Otóż to! Tylko pamiętajmy nasze rynki i realia są zupełnie odmienne (tychże obraz wynoszę z Twoich Ozi opisów) i wyniki podobnych dylematów mogą być zgoła odmienne (rozum vide serce).

PS: Życzę zadowolenia szanownej małżonki z przyszłego nabytku smile.gif Święty spokój w domu to sprawa absolutnie priorytetowa grinser006.gif

Pozdrawiam z ciepłej WWy - dzisiaj u nas +10 stopni icon_eek.gif

PS: czy tylko mi ten ręczny z tą skórą dookoła kojarzy sie ylko z jednym oink.gif ?

Napisano

Wersja bieda przypomina mi Bravo, a ta z wypasem Giuliettę hmm.gif

Nie dla każdego taki typ urody to zaleta, niektórzy wolą pancerny styl znienawidzonego VW biglaugh.gif

Poza tym w naszych warunkach trudno osiągnąć sukces samochodem, który potrafi ulegać biodegradacji w zasadzie tuż po okresie gwarancji. Nie jesteśmy jeszcze społeczeństwem, które pogoni takie auto i kupi sobie nowe. Stąd zapewne wiara w VW i Toyotę. Sam miałem moment zastanawiania się nad piątką, ale mi przeszło jak zobaczyłem egzemplarz z tak schrupanymi nadkolami jak w sąsiada 20-letniej Astrze oslabiony.gif

Napisano

> A istnieje samochod ktory by nie mial nawiewow pod fotelami?

W latachy90 tych to był luksus. Astra I miała tylko w lepszej wersji, a teraz to chyba norma, choć w Chevim może nadal luksus zlosnik.gif

Napisano

> - konkretne zawieszenie, nastawione np. na prowadzenie, albo na komfort, a nie takie jak w maździe,

> które nie jest ani takie, ani takie.

Slyszales o czyms takim jak "dobry kompromis"?

> - opony w normalnym rozmiarze, a nie jakieś balony 205/60R16

Kto broni jezdzic na 18'?

> - Lepsze osiągi, niższe spalanie

Nigdy jedno i drugie na raz.

> - normalny, czytelny obrotomierz, a nie jakieś małe wyświetlane niewiadomoco

Jest wersja z duzym orbotomierzem.

> - brak reliktów poprzedniej epoki motoryzacyjnej w postaci "patyczka" wystającego z deski do resetu

> przebiegu

Katarstrofa...

Samochod ma wady, ale nie te o ktorych piszesz.

Moze poza patyczkiem. Psuje wszystko.

hehe.gif

Napisano

> W wersji bieda nie wiem, czy Astra II miała

Bym się nie zdziwił, Opel zawsze był oszczędny w gratisach facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> 70% produkcji czegokolwiek z Turcji, te z Japonii i UK mają plastikowe.

OK ok.gif , ale dalej nie kapuję sensu takiej różnorodności , tu stal , tam tworzywo

Napisano

> Bym się nie zdziwił, Opel zawsze był oszczędny w gratisach

To się zdziw. Miała.

Napisano
  • Autor

> Pewnie nawiewy są tak jak u mnie w Cruze - pod fotelami.

I to jest niestety w wielu wypadkach niewystzrczajace rozwiazanienono.gif[...], nawet nie masz jak tego kontorolowacpad.gif[...]

Napisano
  • Autor

> ...

> ...

> ...

> I to jest OK, jeśli auto się podoba to człowiek jest w stanie dać mu kredyt zaufania i pomimo

> innych niedogodności kupi.

Nie wszyscyzlosnik.gif, ja po prostu do zadnego (ciut klamie do mojejgo E9 mamidea.gif, czy od mojego 69 Pony tez mialem) przywiazania nie mam[...], i po prostu za kazdym razem odrabiam lekcje... ale prawda, jesli ci sie podoba jestes w stanie pozwolic na wiecej niz chlodna kalkulacjahmm.gif[...]

> Jak rozumiem obaj absolutnie nie tolerujemy dorabianie wielkich teorii kupującego do zakupu swojego

> auta (vide VW w PL etc... ale to sie pewnie zmieni z czasem)

Otoz to! To nie ma znaczenia czy to Daewoo, czy to Fiat, czy to VeeDub czy Toyota001.gif[...], normalnie nie moge przestac sie smiac jak ktos na AK pisze:

Ozi: VeeDub jest guana bo trkatuj klienta inaczej w Oz, inaczej w EU

Odp: Abo bijeciehehe.gif[...]

Odp 2: ty kretynie!

Odp 3: nudzisz - kogo to obchodzi!

Odp 4: Australia najlepszahahaha.gif

Odp5: rownie cos inteligentnegohehe.gif[...]

Intelegentni potrafia miec ubaw z mna ... Ci mniej, no cozmamba.gif[...]

> Otóż to! Tylko pamiętajmy nasze rynki i realia są zupełnie odmienne (tychże obraz wynoszę z Twoich

> Ozi opisów) i wyniki podobnych dylematów mogą być zgoła odmienne (rozum vide serce).

Zgadza sieok.gif[...]

> PS: Życzę zadowolenia szanownej małżonki z przyszłego nabytku Święty spokój w domu to sprawa

> absolutnie priorytetowa

Nie ma czego893goodvibes.gif, to tylko auto ... Ja tylko powiedzialem, ze poza service do dealer-a nie bede chodzillizak.gif[...], ale pewnie jak zawsze bede musialzlosnik.gif[...]

> Pozdrawiam z ciepłej WWy - dzisiaj u nas +10 stopni

> PS: czy tylko mi ten ręczny z tą skórą dookoła kojarzy sie ylko z jednym ?

SpongeBob SquarePantszlosnik.gif?

Immagine+14.png

Napisano

> - opony w normalnym rozmiarze, a nie jakieś balony 205/60R16

> - Lepsze osiągi, niższe spalanie

> - normalny, czytelny obrotomierz, a nie jakieś małe wyświetlane niewiadomoco

ekhm

htup.jpg

male wyswietlane niewiadomoco hehe.gif

> - brak reliktów poprzedniej epoki motoryzacyjnej w postaci "patyczka" wystającego z deski do resetu

> przebiegu

Napisano

> Jak można sterowac czymkolwiek w samochodzie za pomocą "dotyku" ? przecież wtedy trzeba patrzeć na

> ekran, a nie jak przy tradycyjnych pokretlach/przyciskach wciskać bez patrzenia...

W M3 nie dziala dotykowo podczas jazdy. nono.gifhehe.gif

Napisano

> Bym się nie zdziwił, Opel zawsze był oszczędny w gratisach

To nawet Felicia miala...

Napisano

> ekhm

> male wyswietlane niewiadomoco

> > przebiegu

tylko kiera nie po tej stronie zlosnik.gif

A na poważnie: nie wiedziałem, że są takie wersje. W PL też? To w jakiejś wersji wyposażenia, jakiś pakiet?

Napisano

> tylko kiera nie po tej stronie

> A na poważnie: nie wiedziałem, że są takie wersje.

kangura pytaj zlosnik.gif

to img z pierwszego posta w tym temacie przekleilem

Napisano

> OK , ale dalej nie kapuję sensu takiej różnorodności , tu stal , tam tworzywo

Ja też nie grinser006.gif Ale pewnie kwestia lokalnych dostawców, bak to nie jest jakaś technologia którą trzeba ściągać z Japonii.

Napisano

> A na poważnie: nie wiedziałem, że są takie wersje. W PL też? To w jakiejś wersji wyposażenia, jakiś

> pakiet?

W PL w wersji SkyPassion. Ktore lepsze - zdania sa podzielone.

Napisano
  • Autor

> A na poważnie: nie wiedziałem, że są takie wersje. W PL też? To w jakiejś wersji wyposażenia, jakiś

> pakiet?

Nie standard, stock, 001.gif[...]-u mnie tylko wersja bieda nie ma, reszta ma (mowa o 3)

-sat nav,

-internet radio,

-smart phone connectivity,

-social apps - twitter, facebook feed,

-kamera

-voice control

Z reszta obarazowozlosnik.gif

Wbrew YT co tam Mazda promuje, po troche zabawy tym IMVHo troche rusznie tego okraglego mogliby ulepszyc, bo np masz inne funkcje w innych menu - zamiast np naciskamy raz i za kazdym razem powoduje enter nie zaleznie w jakim meniu jestesmyspineyes.gif[...]

Napisano

> (...)

> -social apps - twitter, facebook feed,

> -(...)

Po kiego grzyba takie coś w aucie? Że jak się ktoś zabije w wypadku to auto samo napisze na fejsbuku: "rozwaliłem się na drzewie, możecie już mnie usunąć ze znajomych"?

boje_sie.gifhehe.gif

Napisano

> Po kiego grzyba takie coś w aucie? Że jak się ktoś zabije w wypadku to auto samo napisze na

> fejsbuku: "rozwaliłem się na drzewie, możecie już mnie usunąć ze znajomych"?

Możesz meldować się w korku, na przykład: https://www.facebook.com/#!/pages/Korek-na-Marynarskiej/174041392622258?fref=ts

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Po kiego grzyba takie coś w aucie?

Po tego, ze klient chce. Typowy klient Mazda 3 ma 20-27lat, jesli dobrze pamietam.

[...]twitter, FB, Sticher, Pandora etc ... to jest powszechnie... w autach, nie ma MyLink w EU w Opel, Chevyniewiem.gif???

home_ent_selected.jpg

ENT_select_aha.jpg

entertain_aha_apps.jpg

entertain_aha_nearyby.jpg

>Że jak się ktoś zabije w wypadku to auto samo napisze na

> fejsbuku: "rozwaliłem się na drzewie, możecie już mnie >usunąć ze znajomych"?

hahaha.gif - dokladnie, i tak (c mnie inteligentni) beda to robic uzywac mobile, co za roznicazlosnik.gif?

Podezewam, ze pewnie i tak nie dasz rady nic napisac drive.gif, ale sync ci z przejdzie - wiec simplex001.gif, mozesz czytac nie mozesz pisacchmm.gif[...]

Napisano

nie kupuje się samochodu w pierwszym roku produkcji.

już nigdy nie popełnie tego błędu.

Napisano
  • Autor

> nie kupuje się samochodu w pierwszym roku produkcji.

> już nigdy nie popełnie tego błędu.

Ze tobie sie trafilo nie znaczy, ze tak jestidea.gif[...]

Mialem pare modeli z pierwszych lat produkcji - roznic zerohmm.gif

-Falcon AU - zero problemow - zrobil ponad 150k km ...

-Falcon BA - poszedl 30.GIF po 9k km - roo mu pomoglzlosnik.gif

-Hilux tez kupilem wpierwszym roku produkcji zaraz jak tylko wyszedl - nic...

Wiecniewiem.gif, mozna kupic auto w pierwszym roku produkcjizlosnik.gif[...]

• 4 tygodnie później...
Napisano

[...]

> I dalej ktos twierdzi, ze J jest be?

Miałem okazję w ostatnią sobotę przetestować sedana z silnikiem 2.0 165KM i automatem - była to chyba najwyższa wersja wyposażenia dostepna u nas (ten tablet montowany na konsoli w każdym razie był grinser006.gif). Jakoś ogromnego zachwytu to auto u mnie nie wzbudziło - ergonomia jest dość dyskusyjna hmm.gif, poza kontrowersyjnym wyglądem to auto nie oferuje moim zdaniem niczego, co byłoby godne jakiejś szczególnej uwagi.

Ciekawe czy i kiedy będzie dostępna wersja MPS - i ile będzie kosztować. grinser006.gif

Napisano

> [...]

> Miałem okazję w ostatnią sobotę przetestować sedana z silnikiem 2.0 165KM i automatem - była to

> chyba najwyższa wersja wyposażenia dostepna u nas (ten tablet montowany na konsoli w każdym

> razie był ). Jakoś ogromnego zachwytu to auto u mnie nie wzbudziło - ergonomia jest dość

> dyskusyjna , poza kontrowersyjnym wyglądem to auto nie oferuje moim zdaniem niczego, co byłoby

> godne jakiejś szczególnej uwagi.

zaraz Ci napiszą prorocy, że oferuje ponadprzeciętną bezawaryjność zlosnik.gif

Ale masz rację: auto przeciętne, kilka drobnych fajnych rzeczy ma, kilka beznadziejnych, jak każdy inny samochód. Dlatego powinien kosztować 50, max 60 tys. w najwyższej wersji zlosnik.gif

Napisano

> Mialem pare modeli z pierwszych lat produkcji - roznic zero

> -Falcon AU - zero problemow - zrobil ponad 150k km ...

> -Falcon BA - poszedl po 9k km - roo mu pomogl

> -Hilux tez kupilem wpierwszym roku produkcji zaraz jak tylko wyszedl

Same megaproste auta. Na dodatek ciezko o jakims Hiluxie mowic "zupelnie nowy" jak to w zasadzie ciagle ta sama konstrukcja grinser006.gif