Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie inne auto wielkości vectry c

Featured Replies

Napisano

Witam,

Podpowiedzcie jakie inne auto wielkościowi wewnątrz będzie przypominało vectre c z roczników 2005-2007.

Napisano

Ford Mondeo, Skoda SuperB, VW Passat, Mazda 6. Generalnie wszystko co jest klasy D jest do siebie bardzo podobne oprócz opla insignia, który jest strasznie ciasny.

Napisano

> Ford Mondeo, Skoda SuperB, VW Passat, Mazda 6. Generalnie wszystko co jest klasy D jest do siebie

> bardzo podobne oprócz opla insignia, który jest strasznie ciasny.

Z mazdą też bym tak nie szalał...

Napisano

do tego co kolega dodał .. dorzuce jeszcze :

Renault Laguna

Audi a6

BMW 5

Opel Signum

i tak można wymieniać.... wszystkie auta klasy D z tamtych lat , będą podobne rozmiarami

Napisano

> Witam,

> Podpowiedzcie jakie inne auto wielkościowi wewnątrz będzie przypominało vectre c z roczników

> 2005-2007.

Mondeo. Czyli główny konkurent na rynku.

Napisano

> Ford Mondeo, Skoda SuperB, VW Passat, Mazda 6. Generalnie wszystko co jest klasy D jest do siebie

> bardzo podobne oprócz opla insignia, który jest strasznie ciasny.

Dodałbym Avensisa.

Napisano

A ja C5

Napisano

> Witam,

> Podpowiedzcie jakie inne auto wielkościowi wewnątrz będzie przypominało vectre c z roczników

> 2005-2007.

Saab 9-5

Napisano
  • Autor

W tym momencie jeżdżę C5 z 2006r. i nijak się ma to do vectry.

O wiele ciaśniejsza w środku.

Napisano
  • Autor

Jak z blachą w modelu po lifcie??

Bo moje wcześniejsze auto focus II z 2005r. chrupała mulher.gif aż miło, chociaż mechanicznie nic do zarzucenia nie miałem.

Napisano
  • Autor

Ford: jak wyżej co z blachą??

Passat: odpada żonie się nie podoba

Superb: jakoś taki bez fajerwerków w środku

Mazda: lubi ją mulher.gif

Napisano
  • Autor

> Saab 9-5

O muszę przestudiować co i jak.

Napisano

Fiat Crowa hmm.gif Croma znaczy zlosnik.gif

Napisano

> W tym momencie jeżdżę C5 z 2006r. i nijak się ma to do vectry.

> O wiele ciaśniejsza w środku.

Mam C5 z 2003r (czyli przedliftowa, ale to się niczym od C5 z 2006 r. nie różni)

Kolega siedzi obok, ma Vectrę C. Też przedliftowa i zdaje się też to bez znaczenia.

Siedziałem rzecz jasna i w jednym i w drugim wiele razy.

Nie wiem o którym pisałeś, że "o wiele ciaśniejsza" - Vectra czy CePiątka?

IMO ciaśniejsza jest Vectra, ale na pewno nie "o wiele"

Napisano

Fiat Croma.

Napisano

> O muszę przestudiować co i jak.

Brat kupił 1.9 ttid 180km powiem, że zwija asfalt w wersji kombi naprawdę super się prowadzi ok.gif

A i spalanie rozsądne w 5 osób i bagaż idąć nieco ogniem trasa 400km średnio 7l/km zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

C5 jest ciaśniejsza. Jadąc na wakacje w tamtym roku miałem pożyczoną vectre od brata, ja siedziałem wygodnie, żona również i młody w foteliku też nie narzekał na miejsce.

W c5 ja siedzę wygodnie, żona na miejscu pasażera z nogami wciśniętymi w konsolę, a i tak młody ładuję nogami po fotelu (w vectrze tego nie było, było za to o wiele więcej miejsca między fotelami)

Napisano

> C5 jest ciaśniejsza.

Hmmm.....

> W c5 ja siedzę wygodnie, żona na miejscu pasażera z nogami wciśniętymi w konsolę, a i tak młody

> ładuję nogami po fotelu (w vectrze tego nie było, było za to o wiele więcej miejsca między

> fotelami)

Może nogi mu urosły? wink.gif

Żartuję.

Jeśli tak to może faktycznie w tę stronę Vectra oferuje więcej przestrzeni (czyli przestrzeń rozdzielona a'la Superb z nastawieniem na nogi pasażerów)

Sam mam dwójkę dzieciaków i w C5 młody jak chce, to faktycznie może bucikami dotykać oparcia.

3,5 latek w foteliku Chicco Key 1.

Nie ma żadnego problemu w pozycji "normalnej" ale w pozycji leżącej ten fotelik wymaga duuuużo miejsca i wtedy o ząbek się przesuwam do przodu jako kierowca.

Pamiętam, że z tym samym fotelikiem, w tej pozycji, idealnie nie było nawet w Safranie, czyli segmencie E

Trzeba było doprecyzować pytanie o przestrzeń, bo jeśli idzie o oparcie przedniego fotela VS buciki dziecka z fotelika to wiele sporych aut, przestronnych w sytuacjach "bezdzietnych" może polec na placu boju z fotelikiem.

Z kolei w C5 spokojnie przewoziłem 2 foteliki + dorosły lub 3 foteliki na tylnej kanapie.

Napisano

> Witam,

> 2005-2007.

Signum jeśli mówimy o wnętrzu (nie bagażniku)

Croma jeśli mówimy o jednym i drugim, przy czym tutaj raczej porównujemy Cromę i Vectrę C kombi

Mondeo, porównywalnie imho choć dla mnie odczuwalnie ciut mniejsze

Napisano
  • Autor

Bagażnika tak bardzo nie potrzebuję.

Chodzi mi o wielkość wnętrza, aby można było swobodnie podróżować bez ciasnoty na nogi.

Napisano
  • Autor

Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale w c5 nie ma tej przestrzeni co w vectrze c. To jest moje odczucie i tyle.

W takim razie zostaje poszukiwanie vectry i tyle.

Napisano

> Witam,

> 2005-2007.

Mondeo.

Passat bedzie mniejszy. Superb bedzie wezszy ale dluzszy, Francuzy beda delikatnie mniejsze,

Nie wiem jak z egzotyka typu Croma, 95, itp...

Napisano

> Jak z blachą w modelu po lifcie??

jak to we fjordzie. Szału nie ma ale bidy też nie.

> Bo moje wcześniejsze auto focus II z 2005r. chrupała aż miło, chociaż mechanicznie nic do

> zarzucenia nie miałem.

to auto przede wszystkim się świetnie prowadzi. Jeśli ci na tym zależy to polecam. To jest duże auto segmentu D które skręca jak usportowiony kompakt.

Napisano

jeśli chcesz auto przestronne w przodku i nie zależy ci na mega bagażniku to przejedź się Cromą

Napisano

Croma nie do pobicia smile.gif jesli ktos taba bryle wyzsza lubi

Napisano

> Bagażnika tak bardzo nie potrzebuję.

> Chodzi mi o wielkość wnętrza, aby można było swobodnie podróżować bez ciasnoty na nogi.

to chyba tylko Signum

imho najbardziej komfortowa podróż dla 4 osób w znośnym budżecie

Napisano
  • Autor

Dzięki koledzy za podpowiedzi. Już wiem do czego się muszę przymierzyć i pozostanie szukanie zdrowego egzemplarza.

Napisano

> Nie wiem jak z egzotyka typu Croma, 95, itp...

W 'egzotyki' to w Epica też się nada IMO. Sporo więcej miejsca niż w lagunie, porównywalnie do mondka.

Napisano

> Bagażnika tak bardzo nie potrzebuję.

> Chodzi mi o wielkość wnętrza, aby można było swobodnie podróżować bez ciasnoty na nogi.

Kolejno

Superb

Vectra c kombi lub signum - zwykła ma mniejszy rozstaw osi i znacznie mniej miejsca na nogi

dalej że starszych

omega

Passat b4

Ale najwięcej jest bezkonkurencyjnie w superb mk2

Napisano
  • Autor

> Vectra c kombi lub signum - zwykła ma mniejszy rozstaw osi i znacznie mniej miejsca na nogi

oo widzisz i tu jest haczyk o którym nie wiedziałem. Dzięki za informację.

Jeździłem kombi i dlatego była taka przestronna we wnętrzu.