Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolor samochodu

Featured Replies

Napisano

Co prawda nie używany, a nowy, ale wybrałem biały.

Miał być srebrny albo czerwony, ale wybrałem biały.

Czarny i podobne mnie nie interesują.

Zawsze zakurzone, grzeją się w słońcu-same wady.

Napisano

> Co prawda nie używany, a nowy, ale wybrałem biały.

Małe białe samochody są prześliczne! Up!, Citigo, Mii zwłaszcza w wersjach biały "biały" z wstawkami na kołpakach, a nie biały "bieda" grinser006.gif. Są jednak wyjątki - na przykład taka Panda. Jedyny kolor, gdzie widać że nie jest to służbówka z pizzeri i ktoś kupił ją sobie prywatnie, to czarna grinser006.gif. Albo Spark, Aveo - tylko białe! Ale już Corsa czy Punto muszą być kolorowe żeby jakoś wyglądały, bo białe to bieda hehe.gif.

Napisano

> Czy kupując samochód w ogóle bierzecie pod uwagę kolor BIAŁY ??

> Mówimy o zwykłym białym, nie perła, i mówimy o samochodzie takim do 30 tyś złotych... nie o nowym

> bolidzie.

Biały jest fajny, szczególnie z czarnymi dodatkami wink.gif

Zresztą sam jeżdżę białą skodą i nie narzekam zlosnik.gif ale i tak srebrny był zdecydowanie łatwiejszy w utrzymaniu w czystości wink.gif

Napisano

Kupiłem jeden nowy biały - do SUV-a pasował, teraz miałem do wyboru dwa kolory w specyfikacji jaka mnie interesowała od ręki, właśnie biały i czarny. Wybrałem czarny, myśląc o późniejsze odsprzedaży. Z tych dwóch kolorów wolałbym inny ale oferta była ciekawa.

Napisano

> Tylko czerwonego pastelowego bym nie kupił.

nawet ferrari?

- choc przyznaję iz jako normalny męzczyzna nie za bardzo wiem co znaczy czerwony pastelowy...

Napisano

> nawet ferrari?

Nie stać mnie na ferrari, więc nawet takiej opcji nie rozważam zlosnik.gif

> - choc przyznaję iz jako normalny męzczyzna nie za bardzo wiem co znaczy czerwony pastelowy...

Nie metalik, nie perłowy, zwykły bez doplat wink.gif

Napisano

> Nie metalik, nie perłowy, zwykły bez doplat

Ale w sumie czemu nie? Lepsze czerwone niż czarne, biegasz ze szmatą wokół auta jak skończony idiota, a ono ciągle brudne. Każdy kolor byle nie czarny i wpadające w czerń odcienie.

Napisano

> Ale w sumie czemu nie? Lepsze czerwone niż czarne, biegasz ze szmatą wokół auta jak skończony

> idiota, a ono ciągle brudne. Każdy kolor byle nie czarny i wpadające w czerń odcienie.

Ludzie maja uraz do tego, ze zwykly czerwony matowieje i po latach roz sie robi.

Wielu tez nie lubi czerwonego na zasadzie nie, bo nie (np. moja zona).

NIe wiem czy tak z kazdym musi byc, ale narazie moj po 3 latach nie wyblakl.

Napisano

> Ale w sumie czemu nie? Lepsze czerwone niż czarne, biegasz ze szmatą wokół auta jak skończony

> idiota, a ono ciągle brudne. Każdy kolor byle nie czarny i wpadające w czerń odcienie.

Pod tym względem to na pewno lepszy czerwony, ale już wolę że szmata latać. Czerwony jest ochydny.

Napisano

> Pod tym względem to na pewno lepszy czerwony, ale już wolę że szmata latać. Czerwony jest ochydny.

Czerwony metalik w wydaniu Peugeota jest śliczny. Tylko jakoś rzadko spotykany.

Napisano

> Czerwony metalik w wydaniu Peugeota jest śliczny. Tylko jakoś rzadko spotykany.

Być może, ale nie rozmawiamy o metaliku grinser006.gif

Napisano

Niektórzy kupują takie auta ale to 5% populacji. Musisz sie liczyc ze jak go bedziesz sprzedawal to bedzie kolo 10% tanszy od aut w kolorze.

Napisano

> Niektórzy kupują takie auta ale to 5% populacji. Musisz sie liczyc ze jak go bedziesz sprzedawal to

> bedzie kolo 10% tanszy od aut w kolorze.

Dlaczego? Czasy wyłącznie białych służbówek przeminęły.

dranio

Napisano

> Dlaczego? Czasy wyłącznie białych służbówek przeminęły.

> dranio

Teraz niektóre firmy nawet za zwykły biały chcą dopłaty hehe.gif

Napisano

> Dlaczego? Czasy wyłącznie białych służbówek przeminęły.

> dranio

Po prostu biały nie jest pokupny. Nie ma kupca -> cena idzie w dół.

Napisano

> Po prostu biały nie jest pokupny. Nie ma kupca -> cena idzie w dół.

Na codzień widzę sporo białych samochodów różnych segmentów.

dranio

Napisano

Głupoty gadasz. Sprzedawałem w tym roku białe auto i nikt nie próbował nawet podnosić argumentu koloru w kontekście ceny.

mar00ha

Napisano

Tak, mam dwa białe a miały być trzy ale...

> Mówimy o zwykłym białym, nie perła, i mówimy o samochodzie takim do 30 tyś złotych... nie o nowym

> bolidzie.

...do zwykłego auta biały nie pasuje więc są tylko dwa białe zlosnik.gif

Napisano

Mialem kiedys biale auto i uwazam, ze stosunek wygladu auta w danym kolorze do trudnosci w jego utrzymaniu, akurat bialy ma swietny. Na przeciwleglym koncu imho jest czarny

Napisano

> Być może, ale nie rozmawiamy o metaliku

ale wiesz, że gust jest jak ( | ) - każdy ma swoją. Wolałbym jeździć czerwonym, bo mi ten kolor absolutnie w niczym nie przeszkadza, niż czarnym ze szmatą w podłokietniku. Tym nie mniej jest cała masa kolorów, które uznałbym za o wiele gorsze niż czarny (a w twoim wypadku czerwony): różowy, jasno fioletowy, zielono-zółty jak zakreślacz, zgniła zieleń czy sraczkowato-brązowy.

Ale... jeśliby moje auto było mega wygodne w środku i byłoby w miarę bezawaryjne i wyrywało by do przodu, to miałbym szczerze mówiąc gdzieś jaki ma kolor, mogłoby być nawet w kolorze tęczy.

Napisano

Dla mnie czerwony jest nie do przyjęcia, ale jak ktoś lubi to jego sprawa.

Napisano

> Głupoty gadasz. Sprzedawałem w tym roku białe auto i nikt nie próbował nawet podnosić argumentu

> koloru w kontekście ceny.

dokładnie ok.gif

A w przypadku białej 500-tki z jasnym wnętrzem i szklanym dachem, zyskuje z tym kolorem. Zznam wielu ludzi, którzy to potwierddzili ok.gif

Napisano

> Czerwony jest ochydny.

ale najszybszy, bo wszystkie czerwone są szybsze biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

podsumujmy:

tak, Polacy kupują samochody pofirmowe w kombi w białym kolorze.

Opis rzetelny, cena niższa niż inne podobne z tego samego rocznika.

Napisano

> ale najszybszy, bo wszystkie czerwone są szybsze

Dlatego czerwony nie nadaje się poza tor grinser006.gif

Napisano

Kiedyś tak było, teraz to się zmieniło. Sam nie rozważałbym białego, ale przekonałem się do tego koloru jeżdżąc taką służbówką.

Choć zdecydowanie preferuję srebrny (brałem to pod uwagę jak kupowałem swoją Astrę), jestem bardzo pragmatyczny

i poza tym pasują mi auta w kolorze brudu (szary, siwy itp.). Ale nawet czarnego nie wykluczyłbym, auta zapewne różowego

bym nie kupił, ale..."nigdy nie mów nigdy.." wink.gif