Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vanowate coś a la MPV

Featured Replies

Napisano

Zainspirowany wątkami kolegi pixela.

Podoba mi się MPV ale diesla mazdowskiego nie biorę pod uwagę a benzyna jest dość słaba.

Co polecicie budżet 15-20tys?

Trochę słabo się mieszczę w 626 z rodziną 2+2 wiem,wiem dawniej maluchem się jeździło.

Może być benzyna ,może być diesel Sharan i Galaxy się nie podobają.Drzwi boczne niekoniecznie musza być odsuwane -choć było by miło.

hmm.gif

Napisano

> Co polecicie budżet 15-20tys?

Jeżeli nie za mały, to Honda FR-V (2.0 Pb). Miałem, wspominam super, będę polecał z uporem maniaka wink.gif

Sprzedałem pół roku temu za 18.500zł. Rok wcześniej kupiłem za 18k grinser006.gif

Zadbana wizualnie, technicznie ogarnięta na 20k km do przodu. Archiwalne ogłoszenie.

Samochód mało popularny, stąd niskie ceny. Obłędnie zwrotny, przestronny, ładnie wykonany wewnątrz, komfortowe zawieszenie. Części dostępne, awaryjność nie występuje. Mega patenty ułatwiające użytkowanie - od płynnego interwału wycieraczek, poprzez ogrzewanie ustawiane co stopień, na składaniu i przesuwaniu wszelakich elementów wnętrza nie skończywszy.

Napisano

> Zainspirowany wątkami kolegi pixela.

> Podoba mi się MPV ale diesla mazdowskiego nie biorę pod uwagę a benzyna jest dość słaba.

a mazda 5 ? benzyny masz tam chyba 2.0 i 1.8, ew amerykaniec z czymś mocniejszym

c-max, zafira, previa, FRV, francuzy ... jest tego masa

obecnie ujeżdżam berlingo i auto IMO bardzo fajne, a cenowo nie powala (zakup i użytkowanie)

Napisano
  • Autor

> Jeżeli nie za mały, to Honda FR-V (2.0 Pb). Miałem, wspominam super, będę polecał z uporem maniaka

> Sprzedałem pół roku temu za 18.500zł. Rok wcześniej kupiłem za 18k

> Zadbana wizualnie, technicznie ogarnięta na 20k km do przodu. Archiwalne ogłoszenie.

> Samochód mało popularny, stąd niskie ceny. Obłędnie zwrotny, przestronny, ładnie wykonany wewnątrz,

> komfortowe zawieszenie. Części dostępne, awaryjność nie występuje. Mega patenty ułatwiające

> użytkowanie - od płynnego interwału wycieraczek, poprzez ogrzewanie ustawiane co stopień, na

> składaniu i przesuwaniu wszelakich elementów wnętrza nie skończywszy.

Troche za mały bagażnik.Słabo to widzę z wózkiem z gondolą.

Napisano

Dołóż 10kzł i kup C4GP tam Ci wejdą 2 wózki zlosnik.gif

Napisano

> być odsuwane -choć było by miło.

C8/807/Phedra/Ulysse

Napisano

Poszukaj nie sklejonego na gumę do żucia grand voyagera, pomieścisz się, wygodnie dupsko przewieziesz, silnik Vki są niezłe, spalanie gazu wyjdzie tyle co dieslem.

Napisano
  • Autor

> Poszukaj nie sklejonego na gumę do żucia grand voyagera, pomieścisz się, wygodnie dupsko

> przewieziesz, silnik Vki są niezłe, spalanie gazu wyjdzie tyle co dieslem.

Nie chce amerykańca z jakimś dziwnym silnikiem.Albo normalny diesel albo benzyna max 2,5.

Napisano

> Nie chce amerykańca z jakimś dziwnym silnikiem.Albo normalny diesel albo benzyna max 2,5.

Ale to nie są dziwne silniki, proste konstrukcyjnie i nie mają specjalnych bolączek. Pojemnością się nie przejmuj bo spali tyle samo co 2.5 a czasami nawet może mniej. Lepsze to rozwiązanie niż np mazda.

Napisano

> Zainspirowany wątkami kolegi pixela.

> Podoba mi się MPV ale diesla mazdowskiego nie biorę pod uwagę a benzyna jest dość słaba.

> Trochę słabo się mieszczę w 626 z rodziną 2+2 wiem,wiem dawniej maluchem się jeździło.

> Może być benzyna ,może być diesel Sharan i Galaxy się nie podobają.Drzwi boczne niekoniecznie musza

> być odsuwane -choć było by miło.

Zafira. ok.gif

Napisano

> Zafira.

Przy max 20 tys jako budżet to chyba nie najlepsze rozwiązanie, poza tym silników benzynowych dobrych to tam za bardzo nie ma, generalnie upierdliwy samochód z mojego subiektywnego pkt widzenia i styczności z kilkoma 1.8 w zafirze i VC.

Napisano
  • Autor

> Zafira.

Małe.A Zafira B raczej poza budżetem.

Napisano

> Ale małe w środku.Ja z racji wzrostu fotel mam przeważnie odsunięty na full.

> Jak widać na tym foto

> to pasażerowie będą mieli kiepsko wtedy z nogami.

Ok. ok.gif Miałem AH było ciaśniej, a przy 184cm, moja Żona za mną siadała. Co kto lubi. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ok. Miałem AH było ciaśniej, a przy 184cm, moja Żona za mną siadała. Co kto lubi.

Astra ciasna ,tutaj z tego co widzę to Zafirka B to taka podwyższona astra.generalnie dla mnie była by to żadna zmiana.Muszę jeszcze Doblo obadać na żywo.

Napisano

> Astra ciasna ,tutaj z tego co widzę to Zafirka B to taka podwyższona astra.generalnie dla mnie była

> by to żadna zmiana.Muszę jeszcze Doblo obadać na żywo.

Ale generalnie obadaj Zafirę B - nawet w salonach powinny jeszcze stać. ok.gif Astra była ciaśniejsza od Zafiry, tam miejsce na nogi się inaczej liczy z powodu tego że się wyżej siedzi i nogi są bardziej pionowo.

Napisano

> Jak widać na tym foto to pasażerowie będą mieli kiepsko wtedy z nogami.

wez pod uwagę że tylna kanapa jest troszkę przesunięta do przodu i dlatego na zdjęciu wychodzi że mało miejsca

Napisano

> za tanie żeby było dobre

ten 1.6 chyba nie za bardzo lubil LPG (w/s do poprzednich) - szklanki hmm.gif

stąd może niska cena

to tak jak mój c-max z LPG, niesprzedawalny grinser006.gif

Napisano

> ten 1.6 chyba nie za bardzo lubil LPG (w/s do poprzednich) - szklanki

dokładnie. I teraz pytanie czy kiedykolwiek był sprawdzany luz.

Napisano
  • Autor

> ten 1.6 chyba nie za bardzo lubil LPG (w/s do poprzednich) - szklanki

> stąd może niska cena

> to tak jak mój c-max z LPG, niesprzedawalny

Konrad kwestią jest cena.To co daje 5-taka i puszczam głuchego czy jak to się robi? zlosnik.gif

Generalnie zmiana na C-maxa niewiele by mi dała.Bagażnika tam za wiele też nie ma.Chodzi o to aby w ewentualnej podróży z rodziną 2+2 nie bawić się dodatkowo jeszcze w kufry na dachu.A i by autko było na tyle pojemne aby dało się z tyłu wpiąć 2 foteliki i żone jeszcze umieścić.

Napisano

> dokładnie. I teraz pytanie czy kiedykolwiek był sprawdzany luz.

ok.gif

doliczyć koszt remontu 2kzł ? ... i brać grinser006.gif

z tym że to 1.6 to chyba lekko słabo w aucie tej wielkości hmm.gif

Napisano

> doliczyć koszt remontu 2kzł ? ... i brać

jak nie więcej

> z tym że to 1.6 to chyba lekko słabo w aucie tej wielkości

dokładnie

Napisano

> Konrad kwestią jest cena.To co daje 5-taka i puszczam głuchego czy jak to się robi?

> Generalnie zmiana na C-maxa niewiele by mi dała.Bagażnika tam za wiele też nie ma.Chodzi o to aby w

> ewentualnej podróży z rodziną 2+2 nie bawić się dodatkowo jeszcze w kufry na dachu.A i by

> autko było na tyle pojemne aby dało się z tyłu wpiąć 2 foteliki i żone jeszcze umieścić.

z dwoma fotelikami (18-25kg) to w każdym aucie będzie ciasno

berlingo które jest stosunkowo szerokie, po włożeniu dwóch fotelików na środku nie da się oprzeć o kanapę icon_rolleyes.gif

więc w dłuższą trasę średnio

tyle że taki okres trwa krótko

pierw dzieciak jeździ w "nosidle" i tu problemu nie ma

potem szkodniki są na tyle duże że jadą same z tyłu

moje szkodniki przejeździły c-max'em, zaliczyliśmy sporo wyjazdów (w tym Grecja, Chorwacja)

choć bagażnik faktycznie mały ok.gif

a parkowanie w mieście autobusem ... sam wiesz

Napisano

Ze starszych niedoceniany Hyundai Trajet, z nowszych Renault Grand espace lub Voyager, więcej do głowy w tej kasie mi nic nie przychodzi.

Napisano
  • Autor

> Ze starszych niedoceniany Hyundai Trajet,

O widzisz.

Jak tam z 2,0 CRDI bo nie miałem z nimi za dużo styczności?

Wnętrze stroche spartańskie -taka japonia lat 90-tych ale to mi odpowiada zlosnik.gif

Minus za brak drzwi przesuwnych.

Napisano

> O widzisz.

> Jak tam z 2,0 CRDI bo nie miałem z nimi za dużo styczności?

Nie są złe, ale najlepiej trafić 2.0 benz+LPG silnik poczciwina nie do zabicia a jak zabijesz to kapitalkę trachniesz za parę stówek i dalej będziesz się turlał, diesel w naprawach droższy będzie.

> Wnętrze stroche spartańskie -taka japonia lat 90-tych ale to mi odpowiada

> Minus za brak drzwi przesuwnych.

No to taka połowa lat 90tych, ale to jeszcze prawdziwy samochód, a nie obecna popierdółka zrobiona tylko aby się przekulała gwarancję.

Napisano

> Konrad kwestią jest cena.To co daje 5-taka i puszczam głuchego czy jak to się robi?

> Generalnie zmiana na C-maxa niewiele by mi dała.Bagażnika tam za wiele też nie ma.Chodzi o to aby w

> ewentualnej podróży z rodziną 2+2 nie bawić się dodatkowo jeszcze w kufry na dachu.A i by

> autko było na tyle pojemne aby dało się z tyłu wpiąć 2 foteliki i żone jeszcze umieścić.

To se kangura 2 kup takiego z roku '07

1,2 benzyna, mało pali, części tanie, pojemne w środku, wielki bagażnik, drzwi przesuwne.

Na trasy sie nie nadaje, ale do codziennej jazdy w koło komina z rodziną, idealny.

Napisano

> Poszukaj nie sklejonego na gumę do żucia grand voyagera, pomieścisz się, wygodnie dupsko

> przewieziesz, silnik Vki są niezłe, spalanie gazu wyjdzie tyle co dieslem.

Rdzewieje toto okrutnie. Częste problemy z hamulcami i zawieszeniem. Nie polecam.

Napisano

> Rdzewieje toto okrutnie.

Nie gorzej niż zafira B i inne w tej klasie.

> Częste problemy z hamulcami i zawieszeniem. Nie polecam.

Czyli co konkretnie i jak często?

Napisano

Combo smile.gif

Napisano
  • Autor

> A może dołożysz i prawie nowe auto kupisz

> Hultaj

Brzydkie za duże tym razem i prawie nowy tzn ma już 7 lat zlosnik.gif

Napisano

> Brzydkie za duże tym razem i prawie nowy tzn ma już 7 lat

Za duże za małe normalnie jak baba grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Za duże za małe normalnie jak baba

Odpowiedział ten co szuka do roku auta hehe.gif

Ten H-1 tragedia.Jakoś woogole do mnie nie przemawia.Prędzej już ten Trajet.

Napisano

> Odpowiedział ten co szuka do roku auta

Od 3,5miesiaca grinser006.gif

> Ten H-1 tragedia.Jakoś woogole do mnie nie przemawia.Prędzej już ten Trajet.

Ale jest duzyyyyyy bardzo duzyyyyyy. Trudno znalezc fajne zadbane auto pasujace do naszych wymagan. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Od 3,5miesiaca

> Ale jest duzyyyyyy bardzo duzyyyyyy. Trudno znalezc fajne zadbane auto pasujace do naszych wymagan.

Zobaczymy jeden kolega z AK ma mi wysłać zdjęcia swojej MPV cfaniaczek.gif

Jak nie to pomęczę ,kolegę z komisu o którym Ci wspominałem.Jest mi winien trochę srebrników więc i ciśnienie będzie miał aby znaleźć coś fajnego zlosnik.gif

Napisano

> Zobaczymy jeden kolega z AK ma mi wysłać zdjęcia swojej MPV

Taką Hondę jak tu kolega polecił przygarnąłbym ok.gif ale na śląsku nikt nie ma ładnej crazy.gif

> Jak nie to pomęczę ,kolegę z komisu o którym Ci wspominałem.Jest mi winien trochę srebrników więc i

> ciśnienie będzie miał aby znaleźć coś fajnego

Zerkam na jego ofertę co 1-2 dni grinser006.gif

No ma parcie bo może się z Tobą rozliczyć za bezcen grinser006.gif