Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jesli nie octavia RS to co?

Featured Replies

Napisano

jedyne co mnie zastanawia - a włączyłem sobie konfigurator, bo rozglądałem się ostatnio za nowym SuperBem, to brak świateł ksenonowych i brak możliwości ich dokupienia - dla mnie to nie do przyjęcia

poza tym spalanie by mnie zabiło - 16 litrów w mieście podawane przez producenta pewnie z łatwością osiąga 20 litrów... hardcore

Pewnie zamiast Xenonow sa LED :ok:

Napisano

właśnie nie - pisze w specyfikacji "reflektory halogenowe" czyli H7 mi się nasuwa

Napisano

właśnie nie - pisze w specyfikacji "reflektory halogenowe" czyli H7 mi się nasuwa

Z tego co widze to juz w Ambition Bixenon jest w standardzie.

Napisano

LED nie zawsze są fajne, w Leonie kiepsko świecą...

Napisano

Z tego co widze to juz w Ambition Bixenon jest w standardzie.

nieprecyzyjnie się wyraziłem  - Skoda SuperB ma biksenon. Mocno się nad tym autem zastanawiałem i dlatego podobnie jak autor wątku zgłębiłem sobie ofertę Fiata, lubię duże mocne auta - Freemont IMO nie ma reflektorów ksenonowych, albo ja nie potrafię szukać.

SuperB moim zdaniem jest najlepszym (stosunek cena/jakość/wyposażenie) kombi dostępnym na rynku.

Gdyby nie fakt, że pomijając wiek, nic się nie zmieni wobec obecnego samochodu, pewnie bym go kupił. A tak, skupiam się na samochodzie dla żony.

Napisano

jedyne co mnie zastanawia - a włączyłem sobie konfigurator, bo rozglądałem się ostatnio za nowym SuperBem, to brak świateł ksenonowych i brak możliwości ich dokupienia - dla mnie to nie do przyjęcia

Od wersji ambition są ksenony.

Napisano

SuperB moim zdaniem jest najlepszym (stosunek cena/jakość/wyposażenie) kombi dostępnym na rynku.

Uważaj, bo są tu tacy, co zarzucają innym szeptany marketing. Ja już ponad wszelką wątpliwość biorę pieniądze od Skody za "nachalną" promocję aut tej marki. Ty, jak widzę, też.

Napisano

Od wersji ambition są ksenony.

tłumaczyłem już wyżej - chodziło mi o Freemonta

SuperB wiem, że ma.

Napisano
  • Autor

ksenosow brak nawet w opcji. mozna zlecic montaz jakis aftermarketowych w salonie za 6,5kPLN

bez sensu dla auta ktore bedzie jedzic glownie praca dom przedszkole szkola zakupy i dwa razy na wakacje

Napisano

poza tym spalanie by mnie zabiło - 16 litrów w mieście podawane przez producenta pewnie z łatwością osiąga 20 litrów... hardcore

tak, bo bixenon ma w std, przynajmniej te wyzsze opcje, wiec nie ma ich w cenniku.

Napisano

Wczoraj jechałem za Nową 3ką na Modlińskiej - jechała do ASO Wimar więc pewnie już testówki są.

Zawsze możesz zadzwonić i podpytać. 

Dzięki za info, prawdę mówiąc bardziej mi na kombi zależy a ta ma być we wrześniu. Obecnie czekam na ofertę, jak dostanę dobrą to umówię jazdę. Ciekawe czy nie będzie problemu, żeby auto dostać na dzień, aby móc je sprawdzić w różnych warunkach (m.in jak wchodzi do garażu :) )

Napisano

Wczoraj jechałem za Nową 3ką na Modlińskiej - jechała do ASO Wimar więc pewnie już testówki są.

Zawsze możesz zadzwonić i podpytać. 

W Wimarze już mają. Dziś odbierałem nowe samochody i miałem propozycję auta do testów, tylko zainteresowanie jest ogromne.  ;)

Napisano

tak, bo bixenon ma w std, przynajmniej te wyzsze opcje, wiec nie ma ich w cenniku.

następny - wypowiedź dotyczy Freemonta

Napisano

oj już odpuść nowemu Civic-owi :)

Zgoda. Honda juz od 7 gen Civica miala luke w ofercie miedzy cywilnymi wersjami a TypeRem. W 7 gen albo 1.6 110KM a potem 200KM CTR. Przez moment byl w ofercie 5D 2.0 160KM i byl w sumie ciekawa oferta, poza wygladem i cena wyzsza od Accorda.

W 8 gen luka mniejsza, bo 140 vs 200.

A teraz w 9 gen juz totalna przepasc. 142 KM vs hardcorowy 310 KM CTR. Mi brakuje jakiegos 200-220KM silnika w cywilnej budzie (takze Tourer) do dynamicznej jazdy bez hardcoru. W 10 gen ma byc jakis 1.5 Turbo w ofercie, ale nic nie wiadomo o mocy na razie. Chociaz mozliwe, ze bedzie dobrze, skoro z 1.6 w dieslu wykrzesali 160KM to z benzyny moze cos w okolicy 200 zrobia  :palacz:  :drive:

Napisano

W Wimarze już mają. Dziś odbierałem nowe samochody i miałem propozycję auta do testów, tylko zainteresowanie jest ogromne.  ;)

W którym Wimarze ? Miałeś propozycję dostać auto na dzień-dwa ?

Dzisiaj firma leasingowa poinformowała mnie, że niby są tylko 4 szt SuperB w Warszawie i strasznie trudno zaklepać auto bo są kolejki :tuk: , a takiego Passata można mieć praktycznie od zaraz. Szukają dalej.

W międzyczasie byłem w niejakim Sinclar Bis, auto oglądałem ok 30min .. nikt się mną nie zainteresował :out: . Mieli jednego SuperB z rozładowanym aku :hehe:

Napisano

W którym Wimarze ? Miałeś propozycję dostać auto na dzień-dwa ?

Dzisiaj firma leasingowa poinformowała mnie, że niby są tylko 4 szt SuperB w Warszawie i strasznie trudno zaklepać auto bo są kolejki :tuk: , a takiego Passata można mieć praktycznie od zaraz. Szukają dalej.

W międzyczasie byłem w niejakim Sinclar Bis, auto oglądałem ok 30min .. nikt się mną nie zainteresował :out: . Mieli jednego SuperB z rozładowanym aku :hehe:

Na Midlińskiej. Fakt są kolejki, ale mój handlowiec proponował na weekend auto, tylko ja flotę od nich biorę więc może stąd ta propozycja. W Carsedzie też mają. Dziś były pustki w salonie, więc może się do Mińska przejdź.
Napisano

Na Midlińskiej. Fakt są kolejki, ale mój handlowiec proponował na weekend auto, tylko ja flotę od nich biorę więc może stąd ta propozycja. W Carsedzie też mają. Dziś były pustki w salonie, więc może się do Mińska przejdź.

Aż tak mi nie zależy. nie będzie trudno .. nie zdecyduje się na to auto :)

Z Modlińską dzięki podpowiem dla f. leasingowej.