Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jesli nie octavia RS to co?

Featured Replies

Napisano

jakie inne auto w podobnych pieniadzach oferuje zblizone osiagi i gabaryty (wewnatrz)

mowa o nowej benzynie z automatyczna skrzynia

Napisano

Leon Cupra, lepiej wyposażony, ładniejszy, duzo mocniejszy, dłuższa gwarancja.

Napisano

Czyżby "wszystkie drogi prowadziły do Skody"?
Jeżeli weźmie się pod uwagę jakie parametry Skoda oferuje za konkretną cenę, to niestety trudno będzie o alternatywę.
Oto wyniki (mówiące same za siebie) wyszukiwania nowych aut o mocy co najmniej 180 KM:

http://otomoto.pl/osobowe/?search%5Bfilter_float_price%3Ato%5D=100000&search%5Bfilter_float_year%3Afrom%5D=2015&search%5Bfilter_float_engine_power%3Afrom%5D=180&search%5Bnew_used%5D=new

Napisano

Leon Cupra 5D DSG 280KM - 125.100 PLN
Octavia RS 230 DSG 127.750 PLN

chyba ze słabsze wersje porownujesz

Octavia RS DSG 115.950 PLN 

Leon Cupra 5D 265 DSG 119.800 PLN

a nawet w wersji 265 ma DCC :)

Napisano

Hmmmm była kiedyś Laguna III GT 2.0 204KM z automatem ale nie wiem czy jeszcze dostępna.

Napisano
  • Autor

Spokojnie To nie dla mnie. Mi jeden plaskacz w garazu starczy.

Kuzyn szuka nastepcy mazdy 6 3.0 v6 6at

Napisano

jakie inne auto w podobnych pieniadzach oferuje zblizone osiagi i gabaryty (wewnatrz)

mowa o nowej benzynie z automatyczna skrzynia

Na ile podobne pieniądze, na ile podobne osiągi mają być?

I czy jest alergia na "F"?? 

Fiat Freemont 3.6 280KM?

Ford Mondeo 2.0 240KM?

Opel Insignia 2.0 250KM?

Renault Espace 1.6 200KM?

Honda Accord 2.4 201KM?

Volvo V40 2.0 245KM?

Tyle, że to wszystko jest +20kPLN droższe...

Napisano

Brak alergii. Cena max 10% i dobre warunki gwar. Min 4 lata

Ale te 4 lata to w podstawie, czy jako opcja dodatkowa?

Bo Skoda i Seat dają normalnie 24 miesiące na Octavię i Leona.

Jedynie Alhambra ma 48 miesięcy z Seata...

Napisano

Oferta seata wydaje sie lepsza choc ciut drozsza.

przy takim wyborze to różnica 5k PLN na cenie to detal. dla mnie dyskwalifikacją seata jest to jak bezsensownie twarde jest to auto.

Octavia to jednak geny działkowca - da się tym jezdzic na codzień :)

Napisano

moze w DK, w PL inaczej

http://www.seat-auto.pl/content/pl/brand/pl/serwis-i-akcesoria/4-lata-gwarancji.html

Porownuje slabsze wersje kombi

hmm 122.900 Leon

Octavia 120.150

az tak wielkiej roznicy nie ma, a gwarancja dłuższa i wyposażenie troche lepsze

nie wiem jak w Skodzie, ale Seat tez daje ciekawy pakiet serwisowy na przeglądy

Napisano

przy takim wyborze to różnica 5k PLN na cenie to detal. dla mnie dyskwalifikacją seata jest to jak bezsensownie twarde jest to auto.

Octavia to jednak geny działkowca - da się tym jezdzic na codzień :)

przeciez Seat ma DCC w standardzie, w trybie komfort da sie jeździć nawet po dziurach ...

jechałem w Łodzi po dosc dziurawej drodze na 19" dało rade jechać, mam wrazenie, ze mocniej wali u mnie w Grande na 17"

Napisano

przeciez Seat ma DCC w standardzie, w trybie komfort da sie jeździć nawet po dziurach ...

jechałem w Łodzi po dosc dziurawej drodze na 19" dało rade jechać, mam wrazenie, ze mocniej wali u mnie w Grande na 17"

da sie jechać też drezyną po ulicy. ale kwestia użyteczności auta na codzień. SEAT tak absurdalnie pragnie ociekać sportem, który ludizom kojarzy się bzdurnie z betonowym zawieszeniem, że przeginają - zawsze to w Leonie robili... octa jest dużo fajniejszym "RS" w tym wypadku...

co więcej: wnętrze skody, to zupełnie inny (lepszy) poziom paskudności niż Seata. a to już śmiech, żeby skoda była lepiej wykończona od czegokolwiek...

Napisano

Co to znaczy dalo sie? Jak na 16tkach w zwyklej wersji jest tragicznie a DCC masz ustawienia twardo i bardzo twardo. Dodatkowo Seat jest tak paskudny w srodku, ze Skoda przy tym czyms wyglada lepiej. Ja bym jednak celowal w oczko wyzej w Mondeo albo V40. 

Napisano

Skoda daje za małe dodatkowe pieniążki dodatkową pełna fabryczną gwarancję 4 lata/120.000 km.

VW już za trochę większe pieniądze daje  nawet 5 lat/150.000 km

A jak dają za free czy to Seat/Skoda/VW to znaczy, że rabat będzie mniejszy po prostu.

Napisano

Spokojnie To nie dla mnie. Mi jeden plaskacz w garazu starczy.

Kuzyn szuka nastepcy mazdy 6 3.0 v6 6at

Czy to ta Mazda, która miała byc panaceum na całe zło wyrządzone przez O II RS czy pomyliłem bohaterów?

Bo możliwe, że pomyliłem  :)

Napisano

Czyżby "wszystkie drogi prowadziły do Skody"?
Jeżeli weźmie się pod uwagę jakie parametry Skoda oferuje za konkretną cenę, to niestety trudno będzie o alternatywę.

Mam do Ciebie prywatne pytanie, bo tak jakoś rzuca mi się w oczy że bardzo usilnie promujesz Skodę, jako jedyną słuszna markę. Czy może Skoda Ci płaci za reklamę, czy pracujesz u jakiegoś dealera Skody albo w Volkswagen Group Polska?  Tak mnie to zastanowiło, bo chyba nie ma na forum innego usera, który równie usilnie promowałby jedną markę. Nie odbieraj tego jako atak, bo to nie jest moim celem.

Napisano

Mam do Ciebie prywatne pytanie, bo tak jakoś rzuca mi się w oczy że bardzo usilnie promujesz Skodę, jako jedyną słuszna markę. Czy może Skoda Ci płaci za reklamę, czy pracujesz u jakiegoś dealera Skody albo w Volkswagen Group Polska?  Tak mnie to zastanowiło, bo chyba nie ma na forum innego usera, który równie usilnie promowałby jedną markę. Nie odbieraj tego jako atak, bo to nie jest moim celem.

a napisz coś przychylnego o wolnossącym silniku... to wtedy zobaczysz :)

Napisano

znaczy tak, seat jest dla mnie malo strawny w srodku

Napisano

Na ile podobne pieniądze, na ile podobne osiągi mają być?

I czy jest alergia na "F"?? 

Ford Mondeo 2.0 240KM?

Tak tylko wtrącę, jeździłem tym czymś ostatnio (800km) - nie jedzie to w ogóle i ciśnięte na autostradzie pochłania jakieś abstrakcyjne ilości paliwa, generalnie wolałbym chyba 100 konnego diesla. ja bym temu autu jakbym nie wiedział co tam jest pod maską dał maksymalnie 150-170KM po odczuciach z jazdy. Jednym słowem paliwożerny kibel.

Napisano

Na czym to promowanie ma polegać? Stwierdzam tylko fakt - za określoną cenę przy określonych parametrach trudno znaleźć alternatywę.

W tym celu nie jest konieczne płacenie mi przez kogokolwiek.

Napisano

Na czym to promowanie ma polegać? Stwierdzam tylko fakt - za określoną cenę przy określonych parametrach trudno znaleźć alternatywę.

W tym celu nie jest konieczne płacenie mi przez kogokolwiek.

Robisz to w tak nachalny sposob, ze chyba nikt nie ma watpliwosci, ze to jest bezinteresowne :hehe:

Napisano

Robisz to w tak nachalny sposob, ze chyba nikt nie ma watpliwosci, ze to jest bezinteresowne :hehe:

Nie wszyscy mają tak rozwiniętą wyobraźnię, że moją "nachalność" potrafią wytłumaczyć sobie w jedyny dostępny dla nich sposób.

Napisano
  • Autor

Przed chwila wplacono zaliczke na fiata 3.6 awd 6at

Mozna zamykac

Napisano

Przed chwila wplacono zaliczke na fiata 3.6 awd 6at

Mozna zamykac

o proszę. pogratulować wyboru niesztampowego auta :) niech się sprawuje!

jednak coś dobrego z małżeństwa fiata z amerykanami wynika i są zainteresowani tym segmentem...

Napisano

o proszę. pogratulować wyboru niesztampowego auta :) niech się sprawuje!

jednak coś dobrego z małżeństwa fiata z amerykanami wynika i są zainteresowani tym segmentem...

podejrzewam, że to może być jedyny w tym roku Freemont zakupiony w PL w takiej konfiguracji :hehe:

Napisano
  • Autor

skoda i seat opadly jak uslyszelismy min 4 miesiace (realnie 6) czekania....

accord 2.4 6at jest super pod kazdym wzgledem poza dynamika.... 

fiat jest ze stoku z baaaaaaaaaaardzo przyjemnym rabatem i takiej konfiguracji jak odpowiada

Napisano

a ile taki fiacior obładowany automatem i awd wypije w dużym mieście? pewnie 20 trzeba liczyć :)

Napisano

a ile taki fiacior obładowany automatem i awd wypije w dużym mieście? pewnie 20 trzeba liczyć :)

Spalanie to jedno, a druga kwestia to rozmiary tego auta vs moc.

Wg mnie tego sie nijak nie da porownac do Octavii RS czy Leona Cupry :D

Naprawde nie wiem czym sie glownie kierowal nabywca ;)

Napisano

V6 z automatem powinno ładnie śmigać :ok:

Ten FIAT to jaki Chrysler?

Dodge Journey.

Napisano
  • Autor

kryteria byly proste:

nowe z max gwarancja

3 dziecko w drodze

przebiegi roczne 10-12kkm (spalanie nie ma wiekszego znaczenia)

nie slabsze niz obecna mazda 6 3.0 v6

Napisano

Spalanie to jedno, a druga kwestia to rozmiary tego auta vs moc.

Wg mnie tego sie nijak nie da porownac do Octavii RS czy Leona Cupry :D

Naprawde nie wiem czym sie glownie kierowal nabywca ;)

no nie da się porównać i to jest piękne. podejrzewam, że zawieszeniowo ten fiacior leje komfortem oba wymienione. a to że w zakręcie takiej wartości G nie wykręci... kogo to obchodzi na ulicy :)

Napisano
  • Autor

Kombi daje rade. pomijajac termin odbioru to zawias w RS czy Cupra jest bardzo malo rodzinny

Napisano

no nie da się porównać i to jest piękne. podejrzewam, że zawieszeniowo ten fiacior leje komfortem oba wymienione. a to że w zakręcie takiej wartości G nie wykręci... kogo to obchodzi na ulicy :)

To, że nie wykręci to jedno, ale to auto prowadzi się jak mały autobusik, nie da się tego porównać nawet do prowadzenia zwykłego kompakta, nie mówiąc już o takim usportowionym. Cały czas czujemy, że prowadzimy auto o aerodynamice kiosku, inaczej się zachowuje na zakrętach (chociaż imho jak na gabaryty i wysoki środek ciężkości wcale nie jest źle), inaczej hamuje.

Na pewno nie potępiam autora wątku za wybór, ale bardzo dziwi mnie wybór między w zasadzie skrajnymi rodzajami samochodów

Napisano

To, że nie wykręci to jedno, ale to auto prowadzi się jak mały autobusik, nie da się tego porównać nawet do prowadzenia zwykłego kompakta, nie mówiąc już o takim usportowionym. Cały czas czujemy, że prowadzimy auto o aerodynamice kiosku, inaczej się zachowuje na zakrętach (chociaż imho jak na gabaryty i wysoki środek ciężkości wcale nie jest źle), inaczej hamuje.

ale wg opisu spełnia wymagania lepiej niż kompakty, które jak oczekujesz od nich przyzwoitej mocy, to wkraczasz zaraz w wersję sport, co nie każdego interesuje...

tym bardziej brawo za wybór, wg potrzeb, a nie wg tego co większość by kupiła.

Napisano

ale wg opisu spełnia wymagania lepiej niż kompakty, które jak oczekujesz od nich przyzwoitej mocy, to wkraczasz zaraz w wersję sport, co nie każdego interesuje...

To jest inna sprawa. Też to zauważyłem. Dziś masz kompakty z silniczkami powiedzmy do 140-150KM mocy w zwykłych wersjach. Jak chcesz mocniejsze, np. 200KM, to musisz kupić wersję GT,GTI,ST,Turbo itd z wielkimi kołami, spojlerami, betonowym zawieszeniem, owiewkami i w ogóle czasami wyglądające tak, że można nimi dzieci straszyć :hehe:

Napisano

To jest inna sprawa. Też to zauważyłem. Dziś masz kompakty z silniczkami powiedzmy do 140-150KM mocy w zwykłych wersjach. Jak chcesz mocniejsze, np. 200KM, to musisz kupić wersję GT,GTI,ST,Turbo itd z wielkimi kołami, spojlerami, betonowym zawieszeniem, owiewkami i w ogóle czasami wyglądające tak, że można nimi dzieci straszyć :hehe:

oj już odpuść nowemu Civic-owi :)

Napisano

Kombi daje rade. pomijajac termin odbioru to zawias w RS czy Cupra jest bardzo malo rodzinny

Jeździłeś tym, jak to się prowadzi w stosunku do Obk (EU) ?

Pewnie jest twardsze, ale chodzi mi o odczucia oraz ukł kierowniczy.

Ostatnio zrobiłem trasę O3 1.8 i mam mieszane odczucia, jest jakiś taki nijaki, nie daje dobrego odczucia z prowadzenia. Przy większych prędkościach nie czułem się pewnie. Podobnie było w SuperB (My14 tdi).

Chodzi mi po głowie zmiana auta i jednym  z kandydatów jest nowy SuperB, ale obawiam się, że nie podpasuje mi prowadzenie oraz odczucia. Choć w tym nowym zawieszenie adaptacyjne jest podobno świetne. Niestety jeszcze nie ma możliwości się tym przejechać.

Napisano

jedyne co mnie zastanawia - a włączyłem sobie konfigurator, bo rozglądałem się ostatnio za nowym SuperBem, to brak świateł ksenonowych i brak możliwości ich dokupienia - dla mnie to nie do przyjęcia

poza tym spalanie by mnie zabiło - 16 litrów w mieście podawane przez producenta pewnie z łatwością osiąga 20 litrów... hardcore

Napisano

(...) niestety jeszcze nie ma możliwości się tym przejechać.

Wczoraj jechałem za Nową 3ką na Modlińskiej - jechała do ASO Wimar więc pewnie już testówki są.

Zawsze możesz zadzwonić i podpytać.