Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy z AK - odcinek 1394857.

Featured Replies

Napisano

Witam, potrzebuję nowe auto dla żony. Założenia są następujące: silnik benzynowy, duża ilość miejsca z tyłu z racji 3 fotelików, cena do 70kzł. Na myśl przychodzi mi Octavia, Pulsar i Scenic III. Czy coś w tej cenie warto zobaczyć? Jutro chciałbym wykonać rundę po salonach.

Napisano
  • Autor

Brat ma nowego Kaszkaja (czy jak to się pisze) i ilość miejsca z tyłu jest delikatnie mówiąc taka sobie.

Napisano

Brat ma nowego Kaszkaja (czy jak to się pisze) i ilość miejsca z tyłu jest delikatnie mówiąc taka sobie.

Srednio sobie wyobrazam 3 foteliki w jakimkolwiek kompakcie...

Napisano

Do 3 fotelików to u mnie klienci Partnery Tepee biorą.

Napisano

Czy coś w tej cenie warto zobaczyć?

Obczaj Nissana Note. Z przodu jest znośnie dla człowieka normalnej budowy  :phi: , ale z tyłu autobus!  ;] . Oni chyba idą w tym kierunku, bo w modelu Micra z tyłu jest więcej miejsca niż w Passacie  :hehe: . Pulsara odpuść - samochód zaprojektowany przeciwko klientowi  :facepalm: .

Napisano
  • Autor

A ten Note to nie jest czasami segment B ? Z ciekawości podjadę jutro i zobaczę.

Napisano

Witam, potrzebuję nowe auto dla żony. Założenia są następujące: silnik benzynowy, duża ilość miejsca z tyłu z racji 3 fotelików, cena do 70kzł. Na myśl przychodzi mi Octavia, Pulsar i Scenic III. Czy coś w tej cenie warto zobaczyć? Jutro chciałbym wykonać rundę po salonach.

Przede wszystkim to weź te 3 foteliki i spróbuj je ustawić w czymkolwiek i jeszcze zapiąć pasy. Zobacz co się dzieje jak siadają z tyłu 3 dorosłe osoby i jak łatwo jest zapiąć się temu na środku, a fotelik ni ma miękkich pośladków, tylko twardy plastik. Obawiam się, że 70 na nowy z tym warunkiem nie wystarczy, a z używanych to szukaj czegoś z osobnymi fotelami z tyłu.
Napisano

A legalnie jest dozwolone trzy foteliki w jednym rzędzie? Przecież w razie wypadku z uderzeniem z boku masz trzy małe trupy... Potrzebujesz czegoś z trzema rzędami siedzeń żeby nie było więcej niż 2 bachory w rzędzie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

A legalnie jest dozwolone trzy foteliki w jednym rzędzie? Przecież w razie wypadku z uderzeniem z boku masz trzy małe trupy... Potrzebujesz czegoś z trzema rzędami siedzeń żeby nie było więcej niż 2 bachory w rzędzie.

A 3 osoby dorosle juz moga siedziec w jednym rzedzie? :facepalm:

Napisano
  • Autor

Byliśmy w Fordzie i Cmax ma dobrą cenę, ale troszkę mało miejsca. Będziemy musieli troszkę dołożyć i skredytowac zakup i chyba skusimy się na nowego Smaxa lub poszukamy kilkuletniej perełki z Radomia.

Napisano

musisz szukac czego z 3 niezlaeznymi fotelami z tylu

z mojego doswiadczenia do kangoo grand bez poroblemu wchodza 3 foteliki w 3 rzedzie, ale i tak jak jade z takia zaloga to dla wygody dajemy dwa foteliki 2 rzedzie i 3 laduje w rzecim rzedzie

Napisano

Od miesiąca mam Qashqaia, dwa foteliki i szczupła żona wejdą. Trzy foteliki, nie ma szans.

Napisano

Dacia Logdy.

Kupujesz 1.2 Tce wyposażone na max (albo fajną wersję Stepway) i jeszcze na wakacje zostanie ("zagranico" :P ).

http://www.jedz-bezpiecznie.pl/Testy,Bezpieczenstwo_dziecka,Foteliki_i_wozki,Dziecko-w-Dacii-Lodgy,20130812.php

Tu masz porównanie kilku aut:

http://magazynauto.interia.pl/porady/eksploatacja/nadwozie-2865/news-test-montazu-fotelikow-2012,nId,774434

Jak coś mniejszego (krótszego) to możę Berlingo/Kangoo/Dokker (tu chyba szerkość powinna być taka sama jak w Lodgy)

Napisano

W Picasso wchodzą 3 foteliki bez problemu.

Napisano
  • Autor

Zobaczę jeszcze Picasso jutro. Ale piszesz o wersji krótkiej czy Grand?

Napisano

musisz szukac czego z 3 niezlaeznymi fotelami z tylu

Np. Touran albo Alhambra/Sharan

Napisano

A golf plus, touran, lekko używany nowy superb, bądź poprzedni z wyprzedaży?

golf plus odpada bo ma za mało miejsca, 2 foteliki to max.

Napisano

Zobaczę jeszcze Picasso jutro. Ale piszesz o wersji krótkiej czy Grand?

Nie ma znaczenia, szerokość jest taka sama. Ja akurat jeździłem Grandem i przyznam, że to auto pioruńsko mi się podoba. Ciche, oszczędne, fajnie wykonane no i szyba przednia jest po prostu rewelacyjna. 

Napisano
  • Autor

Kupiłem! ostatecznie do wyboru mieliśmy 3letniego Sharana lub nowe Picasso. W sobotę odbieramy cytrynę z benzynowym silnikiem 1.6. Cena to 68kzł z oponami zimowymi. Wersja jakaś podstawowa, ale automatyczna klima jest. Dziękuje wszystkim za porady bo o Citroenie jakoś nie myślałem, a w sumie najbardziej przypadł mojej żonie.

Napisano
  • Autor

Jasne, że lepszy był Sharan ale żona stwierdziła że Picasso to zgrabne i pakowane auto, a Sharan to taki mały autobus. Ona będzie tym jeździć wiec nie nalegałem.

Napisano

Gratuluję decyzji :)

Napisano

Mówimy o C4 Picasso czy o jakim modelu?

Napisano
  • Autor

C4 Picasso w wersji krótkiej.

Napisano

Fajne auto, podoba mi się. Coś z placu, wyprzedaż rocznika?

Napisano
  • Autor

Rocznik 2015 bo cennikowo auto z bieżącego rocznika podobno ponad 80kzł. Auto na 6 - 7 lat więc utrata wartości nie będzie bolesna. Propozycje auta znalazłem u dealera w Internecie. Zastanawiałem się jeszcze nad nową Octavią, ale podstawowe wersje to jakieś nieporozumienie. Żeby nawet podłokietnika czy elektrycznych szyb z tyłu nie było to skrajne skąpstwo producenta. Moja 12-letnia meganka ma lepsze wyposażenie niż podstawowa Octavia.

Napisano

no to bardzo ajna cena, a auto eleganckie nie tylko dla kobiety ;)

Napisano

500l sie rozpada stojąc na placu u dealera.