Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki rabat przy zakupie auta za 1 mln zł?

Featured Replies

Napisano

Nie wiem skąd takie legendy, zdziwienie i takie podejscie do tych pieniedzy z reklamówek.

Samochody używane ludzie kupują wyciągając w gotówce 100 tys zl z plecaka i to jest normalne, a jak ktoś napisze o takim zakupie nowego to zdziwienie i niedowierzanie? 

Napisano

szkoda że nie zostawił na bieżącym bo byś miał ładny osad ;) kiedyś założyłem rachunek pewnej spółce z o.o. ktorej był on potrzebny tylko w celu przyjęcia przelewu za jakąś nieruchomość bo kontrachent miał konto u nas w banku i miał leżeć ten hajs tylko parę dni bo mieli nim dalej obracać, ale leżał więcej bo prezes był włochem i wyjechał do it i nie było z nim kontaktu, a w firmie nikt nie miał pełnomocnictw i tak leżały i leżały ze dwa miesiące - to znacząco mi wzrósł dochód na portwelu w tym okresie ;].

Ten był w ogóle dziwny. Przyszedł założyć lokatę na 500 zł, a że koleżanka miała dobry humor to pożartowała, pośmiała się i założyła mu tą lokatę. Normalnie byśmy zlali takiego gościa, bo roboty tyle samo, a kasy zero. Ten sam gość wrócił tego samego dnia z 3 bańkami, sam się przyznał że lub sprawdzić jak wygląda obsługa w danym oddziale, czy ludzie nie są olewani jak za mało przyniosą:)

Napisano

@@Łukasz___F opowiedz panom jak sprzedawałeś S4. ;]

O chłopakach z Warszawy co rzucili na stół 70 dyszek w reklamówce i nie mogli się doczekać jak im kluczyki oddam ? ;]

Zresztą jak wpłacałem zaliczkę na GLC, to sprzedawca się zdziwił jakby pierwszy raz 20 tyś w gotowce widział :hehe:

Napisano

Nie pamiętam czy byli z Warszawy ale tak. :hehe::ok: A kiedy to było. ;)

Z warszawy albo gdzieś bardzo blisko :)  Kiedy to było ...... o matkoooo nie pamiętam, w tym samym czasie kiedy wszedł do produkcji Golf VI :phi: chyba w 2008 roku. Zresztą 2 lata wcześniej kupując S4 zrobiłem podobnie, tylko................ z prawie 2 razy większa kwotą :(  :( :(  ;]  

Napisano

W sumie może i prawda... ja też nie wierzyłem w takie historie dopóki mi koleś z trzema bańkami w reklamówce nie podbił założyć lokaty...

mocna ta reklamówka musiała być....na pewno nie jakaś jednorazówka z biedronki  ;]

Napisano

mocna ta reklamówka musiała być....na pewno nie jakaś jednorazówka z biedronki  ;]

10k w 100zł to jakieś 12mm.

70k w 200zł to niecałe 4.5cm ;] 

Napisano

milion zł w 100zł banknotach to ponad 9 kg wagi

x 3

....... 

Napisano

Ten był w ogóle dziwny. Przyszedł założyć lokatę na 500 zł, a że koleżanka miała dobry humor to pożartowała, pośmiała się i założyła mu tą lokatę. Normalnie byśmy zlali takiego gościa, bo roboty tyle samo, a kasy zero. Ten sam gość wrócił tego samego dnia z 3 bańkami, sam się przyznał że lub sprawdzić jak wygląda obsługa w danym oddziale, czy ludzie nie są olewani jak za mało przyniosą :)

a ile prowizji od takiej lokaty na 3M ?

Napisano

Ustawa ma przeciwdziałać praniu brudnych pieniędzy. Jakby się tak dało to chcąc wyprać 10 milionów wysyłasz 10 kolesi z reklamówkami pełnymi pieniędzy do banku. Nie znam się ale nie sądzę że to takie proste.

wpłaty poniżej pewnego pułapu są możliwe. Milion jednorazowo to za dużo, ale mniejsze kwoty są możliwe pewnie :)
Napisano

ale jakiej prowizji? ile On przytulił, czy o ile kosztowało otwarcie tej lokaty? Z resztą nie jest to ważne bo raczej żadnej prowizji nie zapłacił ten klient, a jedynie dostał odsetki na koniec. Ile? to nie wiem bo nie wiemy kiedy to się działo, przy oprocentowaniu ~2,5% po 3-ech miesiącach do łapy dostał by 15tys tak szybko licząc.

Napisano
sebaso, dnia 24 Lut 2016 - 10:05 PM, napisał:

ale jakiej prowizji? ile On przytulił, czy o ile kosztowało otwarcie tej lokaty? Z resztą nie jest to ważne bo raczej żadnej prowizji nie zapłacił ten klient, a jedynie dostał odsetki na koniec. Ile? to nie wiem bo nie wiemy kiedy to się działo, przy oprocentowaniu ~2,5% po 3-ech miesiącach do łapy dostał by 15tys tak szybko licząc.

Pytanie raczej o to ile zakladajacy/obslugujacy pracownik banku z tego wyjal?

Twój wcześniejszy post to chyba sugerowal?

Napisano

niestety w ówczesnym miejscu pracy nie było stawki prowizyjnej - to raz, trzeba było sprzedać określoną ilość produktów, każdy z nich miał jakąś wagę, choć akurat wtedy miałem zrobione wszystko ponad plan, dwa - nie obowiązywała już niestety zasada "sky is the limit" więc samej prowki było coś koło 7kpln brutto

Napisano

wpłaty poniżej pewnego pułapu są możliwe. Milion jednorazowo to za dużo, ale mniejsze kwoty są możliwe pewnie :)

wszystko jest rejestrowane, z punktu widzenia pracownika banku szlag Cię trafia jak masz kolesia który często wpłaca milion, bo musisz to rejestrować jako transakcję podejrzaną... a są firmy które wpłacają co kilka dni takie kwoty, kasa idzie na jakieś wadium, potem wraca, gość zamawia gotówkę, wypłaca, za tydzień znowu..

Napisano

Twój wcześniejszy post to chyba sugerowal?

raczej o to mu chodziło, odpisałem wyżej - to były czasy jak w pewnym bardzo polskim banku były lokaty 3M - 9%, kto się interesował ten wie

Napisano

milion zł w 100zł banknotach to ponad 9 kg wagi

x 3

....... 

nie wierzę... tyle razy mi to przechodziło przez ręce że poczułbym tą wagę raczej... zważę jutro 10 tysi i zobaczymy...

Napisano

O Corvette też nie ma targowania się - jest cena MSRP i masz być szczęśliwy że możesz zakupić ;) Więc nawet u Chevoleta można się zdziwić. W salonie Porsche jak zapytałem się jaka jest realna cena nowego 911S, to sprzedawca popatrzył na mnie jak na wariata a potem odpowiedział że taka jak na naklejce na szybie i że nie przewidują żadnych zniżek ;)

Nie przesadzaj. Stoi tego w cholerę na placach = muszą sie tego pozbyć. ;] 

Do MSRP mogą Cię zmusić jedynie jeśli chcesz wziąć kredyt na 0% w innym wypadku masz jeszcze "internet price" ale o tym przecież wiesz ,bo sam o tym pisałeś. :skromny:

Napisano

Twój wcześniejszy post to chyba sugerowal?

Nie mój wcześniejszy post mówił o tym że przez to że pieniądze leżały na nieoprocentowanym rachunku to bank w którym wtedy pracowałem zarobił na tym w ten sposób iż mogł obracać tymi środkami nic za nie nie płacąc-jest to tzw. osad na rachunku, poprzez to mój potrfel klientów zanotował wyższą dochodowość w tym okresie. Ja nic z tego nie miałem, poza wyrobieniem planu depozytowego.
Napisano

Idź i spróbuj

W kalliningradzie są bardzo elastyczni - nawet przez telefon ;)

Napisano

Idź i spróbuj :)

Jeśli to do mnie to powiem ,że nie muszę tyłka ruszać żeby sprawdzić  ;]

Screenshot%202016-02-29%2020.50.00.png

Screenshot%202016-02-29%2020.53.12.png

Screenshot%202016-02-29%2020.55.13.png

Screenshot%202016-02-29%2020.56.48.png

Screenshot%202016-02-29%2020.59.04.png

No i ?  ;]

Marku używaj przycisku "cytuj" ,bo nie wiadomo komu odpowiadasz.

Napisano

W kalliningradzie są bardzo elastyczni - nawet przez telefon ;)

Wszędzie są elastyczni ,bo to nie są auta na co dzień dla każdego. Ile osób kupuje fun car ?  ;]

Napisano

Jeśli to do mnie to powiem ,że nie muszę tyłka ruszać żeby sprawdzić  ;]

Screenshot%202016-02-29%2020.50.00.png

Screenshot%202016-02-29%2020.53.12.png

Screenshot%202016-02-29%2020.55.13.png

Screenshot%202016-02-29%2020.56.48.png

Screenshot%202016-02-29%2020.59.04.png

No i ?  ;]

Marku używaj przycisku "cytuj" ,bo nie wiadomo komu odpowiadasz.

Ooo, widać że ta niebieska Markowa najtańsza... ;]

Napisano

Wszędzie są elastyczni

Wszędzie tylko nie tam gdzie marek kupował...

Napisano

O chłopakach z Warszawy co rzucili na stół 70 dyszek w reklamówce i nie mogli się doczekać jak im kluczyki oddam ? ;]

Zresztą jak wpłacałem zaliczkę na GLC, to sprzedawca się zdziwił jakby pierwszy raz 20 tyś w gotowce widział :hehe:

Miałem tak samo jak sprzedawałem MX-5 w 2010, gość przyjechał z 70k w papierowej torbie z McD.

Nawet dobrze nie obejrzał auta.

Napisano

Nie wiem skąd takie legendy, zdziwienie i takie podejscie do tych pieniedzy z reklamówek.

Samochody używane ludzie kupują wyciągając w gotówce 100 tys zl z plecaka i to jest normalne, a jak ktoś napisze o takim zakupie nowego to zdziwienie i niedowierzanie? 

No za 100 czy tam 200 to jeszcze.... ale bańka? :phi:

U mnie w firmie też się zdarzali pacjenci z teczuszką czy inną aktówką i Freemonta płacili od ręki natentychmiast :bzik:

Napisano

Bmg Goworowski sie chwali na pomorzu ze sprzedal sklasse za banke 24...

Napisano

Może nie ma w okolicy zbyt wielu dealerów Chevy więc trzymają ceny wysoko.  :(

A nie wystarczy paru maili napisać? i ew przejechać sie 200 km? - np w celu zaoszczedzenia 3-4 k$?

Napisano

przy okazji by sobie wycieczkę nowym samochodem zrobił

Napisano

A nie wystarczy paru maili napisać? i ew przejechać sie 200 km? - np w celu zaoszczedzenia 3-4 k$?

Można ale nie koniecznie trzeba jechać. :)

Ja znalazłem swoją Toyotę w innym stanie i zapytałem dealera obok mnie czy by mi jej nie ściągnął i sprzedał w tej cenie. 

Oczywiście nie było problemu. Odległość była 125 mil.

Napisano

Można ale nie koniecznie trzeba jechać.

pamiętam jak byłem rok w Iowa City IA - to fellows (3 czy nawet 4 ) kupowało sobie BMW - M3? to jeździli gdzieś do Nebraski - bo tam było wyraźnie taniej....

Napisano

pamiętam jak byłem rok w Iowa City IA - to fellows (3 czy nawet 4 ) kupowało sobie BMW - M3? to jeździli gdzieś do Nebraski - bo tam było wyraźnie taniej....

W 2009 kupowałem pick-upa od Nissana i przy mnie facet z Florydy odbierał Nissana GT-R.

Napisano

Co dealer to obyczaje. Nowy - nie ma żadnego problemu - od innego dealera wezmą i 24 godziny pózniej się go ma. Używany to inna sprawa. A wracając do Corvette - podstawowe wersje tak, można negocjować cenę. Ale w przypadku wersji specjalnych zapomnij (chyba ze to jakaś nieudana wersja której nikt nie chce). Teraz nadchodzi Corvette GrandSport i podobno kolejki sie za nią ustawiają

Allah Jahve Amen Alleluja Tortellini!

Napisano

Witam w Mazdzie nie dali rabatu mimo, że to była 3 sztuka brana na firmę. Przy zakupie AMG trochę bym się wstydził pytać o rabat , bardziej bym cisnął aby dorzucili zaproszenie Vip na wyścig DTM

Napisano

Witam w Mazdzie nie dali rabatu mimo, że to była 3 sztuka brana na firmę. Przy zakupie AMG trochę bym się wstydził pytać o rabat , bardziej bym cisnął aby dorzucili zaproszenie Vip na wyścig DTM

Sam nie wiem.... Na przykladzie range'a... Moze nie za banke bo za 0,8 ale ostatecznie kupiony za 0,68... Z nimi jak Tukami.... Jakbym kupowal jakiegos supersporta to pewnie jakbym mial wybrany jeden model w dodatku w limitowanej wersji to by bylo ciezko ale jakies zwykle amg czy m6 to pewnie ze idzie sie targowac... A co o mieszkanie za 2 banki nie targuja sie ludzie?